Ηχεία δαπέδου 400-600 ευρώ

Αυτό ισχυει αλλά δε βγάζεις ακρη με τα γυφταρια.
Δοκίμασε να ακουσεις και τα Q

Δεν χάνεις τίποτα να τους πάρεις ένα τηλ. και να τους τα πεις ένα χεράκι.
Άσε να εννοηθεί πως ίσως καταφύγεις και σε κάποια αρχή...πρέπει επιτέλους να λήξει αυτό το παραμυθάκι με τις τιμές-κράχτες.

Δεν είχα ακούσει κάτι για cosmodata.. όπως προανέφερα, κανονικά τα πλήρωσα με πιστωτική μέσα από το site τους την ίδια στιγμή με την παραγγελία, δεν τα έβαλα με αντικαταβολή. Τέλος πάντων.. περιμένω να φανεί η ακύρωση της συναλλαγής.. αν δεν έχει φανεί μέχρι την Παρασκευή θα πάρω τηλ. , αν δεν πάω και από εκεί.

Σήμερα άκουσα διάφορα ηχεία

Dali Zensor 5
Q acoustics 2050i
Monitor Audio BX5
Wharfedale Diamond 10.5 (ξανά, για σύγκριση απευθείας στον ίδιο χώρο)
Αcoustic energy (δε θυμάμαι μοντέλο)
Kef C7

Από όλα πιο πολύ μου άρεσαν τα Monitor Audio BX5, με μικρή διαφορά το Dali, και τρίτο για τα γούστα μου το Q 2050i.

Προσπαθώ να αποφασίσω ποιό αυτά θα πάρω.. μάλλον BX5. Είχε την καλύτερη ανάλυση και διάγευα, και μεστό χαμηλό (παραδόξως καλύτερο από άλλα από τα παραπάνω με μεγαλύτερα midbass και καμπίνες)

Το Q έχει εντυπωσιακά βαριά κατασκευή για την τιμή του, αλλά τα midbass και του τουήτερ του από κοντά δε δείχνουν ιδιαίτερα ποιοτικά. Το BX5 δείχνει πολύ πιο ποιοτικό. (βέβαια το αυτί έχει σημασία τι λέει, αλλά αφού το παρατήρησα,είπα να το αναφέρω)

Δεν είχα ακούσει κάτι για cosmodata.. όπως προανέφερα, κανονικά τα πλήρωσα με πιστωτική μέσα από το site τους την ίδια στιγμή με την παραγγελία, δεν τα έβαλα με αντικαταβολή. Τέλος πάντων.. περιμένω να φανεί η ακύρωση της συναλλαγής.. αν δεν έχει φανεί μέχρι την Παρασκευή θα πάρω τηλ. , αν δεν πάω και από εκεί.

Σήμερα άκουσα διάφορα ηχεία

Dali Zensor 5
Q acoustics 2050i
Monitor Audio BX5
Wharfedale Diamond 10.5 (ξανά, για σύγκριση απευθείας στον ίδιο χώρο)
Αcoustic energy (δε θυμάμαι μοντέλο)
Kef C7

σημερα εκανες και ενα λαθος .ακουσες αρκετα ηχεια σε μια μερα πραγμα που δεν ενδυκνεται οταν θες να αγορασεις ηχεια. μην βιαζεσαι. παρε τα cd και τον ενισχυτη και ακου 2 ηχεια που σου αρεσαν .κατεληξε στο καλυτερο και ακου μετα και ενα τριτο.

α για αυτην την κοσμοντατα αμα βλεπεις πολυ χαμηλες τιμες να πονηρευεσαι. οπως και στις δουλειες αμα ακους ευκολο μεροκαματο σε παπατζη επεσες

Last edited:
σημερα εκανες και ενα λαθος .ακουσες αρκετα ηχεια σε μια μερα πραγμα που δεν ενδυκνεται οταν θες να αγορασεις ηχεια. μην βιαζεσαι. παρε τα cd και τον ενισχυτη και ακου 2 ηχεια που σου αρεσαν .κατεληξε στο καλυτερο και ακου μετα και ενα τριτο.

α για αυτην την κοσμοντατα αμα βλεπεις πολυ χαμηλες τιμες να πονηρευεσαι. οπως και στις δουλειες αμα ακους ευκολο μεροκαματο σε παπατζη επεσες

Μου το είπε και ο άνθρωπος εκεί αυτό το λάθος..
Θέλω να ξανα ακούσω Q και BX5.. και μετά να συγκρίνω με ΒΧ6 (δεν ξέρω αν είναι διαθέσιμο για ακρόαση όμως)

Το ΒΧ5 μου άρεσε.. όμως οι 14cm driver μου φαίνονται μικροί. Ψυχολογικό πιο πολύ; Ίσως.
Προτιμώ να ξεπεράσω το budget μου, έστω και με νύχια και με δόντια, παρά να πάρω κάτι που δεν με ικανοποιεί απόλυτα. Αυτά τα ηχεία θα μείνουν για πολλά χρόνια, δε θέλω να βιαστώ

Last edited:
Η τελική επιλογή είναι το Monitor Audio BX5.. αλλά πριν προχωρήσω στην αγορά, θέλω να ακούσω το Dali Zensor 7. (το Zensor 5 το άκουσα και είναι καλό, αλλά το Zensor 7 έχει πολύ μεγαλύτερους drivers)

Το έχει κανείς από το forum εδώ να μας πει κάποιες εντυπώσεις ενδεικτικά;

Eυχαριστώ πολύ.
Μου άρεσε το MA BX5, αλλά δεν ξέρω, κολλάω στους μικρούς driver (14cm), αν και ακουστικά δεν του λείπει καθόλου το χαμηλό.
Γι'αυτό σκέφτηκα και το Zensor 7. Αλλά δε βρίσκω κάπου να το ακούσω.

Η αγορά πραγματοποιήθηκε σήμερα, τα ηχεία έχουν ήδη στηθεί και στρώνονται, σε μερικά λεπτά φωτογραφίες :D

P1000133_zpsefdd6ad8.jpg

P1000134_zpsd716eb27.jpg

Ευχαριστώ παίδες. Προσωρινή είναι η θέση τους, απλά να παίζουν για να "στρώσουν", από πίσω φαίνονται τα wharfedale του πατέρα μου, αυτά θα ξαναμπούν στα κουτιά τους και θα μετακομίσουν Ρόδο στον χώρο μου. Δεν κρατήθηκα να τα αφήσω στα κουτιά :D

Κριτήριο επιλογής ότι όσα Monitor Audio άκουσα (BX2 και BX5) είχαν τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά στον ήχο τους, που μου άρεσε παραπάνω από τα άλλα που άκουσα, Acoustic Energy, Dali Zensor 5, KEF C7, Q Ac. 2050i κλπ (αναφέρονται παραπάνω), και κόλλησα λίγο στα BX5 λόγω των μικρών driver και της μουσικής που ακούω κυρίως, οπότε πήγα στα BX7. To άκουσα κιόλας πριν, όπως το περίμενα, ίδια χαρακτηριστικά με το BX5 αλλά με καλύτερο όγκο, και σίγουρα θα υποστηρίξουν καλύτερα της υψηλές εντάσεις, όποτε το επιζητήσω.

Τα βρίσκω πολύ αναλυτικά σε σχέση με τα υπόλοιπα, πιο γλυκόηχα, νιώθω στο αυτί μου όλες τις συχνότητες καλύτερα συγχρονισμένες. Ειδικά η ανάλυση ψηλά είναι καταπληκτική σε σχέση με τα άλλα, οι μεσαίες όσο τονισμένες πρέπει, οι χαμηλές έχουν καλό έλεγχο και καλό όγκο. Επίσης, κατά την ακρόαση, τα πιο ευαίσθητα από όλα. Δε νομίζω ότι θέλω κάτι παραπάνω, και το βλέπω σαν επένδυση, δε θέλω να ασχοληθώ ξανά με αγορά ηχείου για πολλά χρόνια, υγεία να'χουμε :)

Last edited:
Καλορίζικα καταρχήν!!

Ρώτησα το κριτήριο επιλογής,γιατί χθές είχαμε μια κουβέντα για τα Zensor 7,στο διπλανό νήμα...Τέλος πάντων,πολύ καλή επιλογή,και έχω και εγώ προσωπικά ενδιαφέρων για τα συγκεκριμένα,στο μέλλον.Ίσως μέχρι τότε να τα πετύχω κ σε καλύτερη τιμη!!

Χάθηκε όμως το μαύρο χρώμα,να κάνει καλύτερη αντίθεση με τα λευκά μεγάφωνα;!! :D (Συγνώμη για τον εννικό).

Να σημειώσω επίσης, ότι η ποιότητα κατασκευής τους είναι απλά άψογη, κανένα ψεγάδι πουθενά, και αρκετά βαριά κατασκευή.
Να σου πω την αλήθεια μου αρέσει πιο πολύ αυτό το φινίρισμα, και πάει περισσότερο στον χώρο μου, αλλά ξέρεις.. αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό :)
Αν θες να τα ακούσεις στείλε pm :)

Το φινίρισμα που έχουν,μ'αρέσει και εμένα...όσο και στα dali.!! Γενικά,μου αρέσουν τα ηχεία που είναι όλη η επιφάνεια ξύλινη,και εκεί,ακουμπούν τα μεγάφωνα.

Για το άλλο,θα δούμε...αν και μάλλον δεν θα μπορέσω. Ευχαριστώ για την πρόταση πάντως!!

Παίδες για οικονομικά καλώδια RCA καλώδια τι προτείνετε; Εδώ δε θέλω να χαλάσω πολλά λεφτά, το απολύτως απαραίτητο μόνο. Έχω δει τη σειρά 100 της Cambridge Audio, να πάρω αυτά; 15 ευρώ έχουν. Ή να προτιμήσω κάτι άλλο;

Ναι,μια χαρά είναι. Και εγώ τόσα είχα δώσει περίπου για τα OEHLBACH Ice Blue.
Σε αυτήν την κατηγορία,δεν θα δείς διαφορά στα καλώδια...τουλάχιστον όχι την θεαματική!

Εκτός και αν εννοείς καλώδια για τα ηχεία,και όχι τα RCA που συνδέουμε τις πηγές.

Εκτός και αν εννοείς καλώδια για τα ηχεία,και όχι τα RCA που συνδέουμε τις πηγές.

Καλά κατάλαβες, εννοούσα τα interconnect. (μαθαίνω την ορολόγια ακόμα :P )
Καλώδιο ηχείου πήρα της Monitor Audio (το οποιο προφανώς κάποιος άλλος το κατασκευάζει, λέει made in Germany πάνω), 4χιλ. διατομή. Μου το έδωσε σε τιμή "δώρου" μαζί με τα ηχεία :)
Δε σκοπεύω να χαλάσω χρήμα για τα καλώδια, απλά καλωδιάκια, και τα 15 πολλά τους είναι! Εσύ το δικό σου από που το πήρες;
Έχω αρχίσει και γλυκοκοιτάζω κάτι DAC... Πρέπει να ξεκολλήσω