Ηχεία δαπέδου έως 800 ευρώ..!!

ckorolis

Inactive User
31 May 2010
165
Καλησπέρα σε όλους σας.. Έχω στην κατοχή μου έναν ενισχυτή BRYSTON 3B-ST. Επειδή ακούω επί το πλείστον μουσική απο PC, θα το χτησιμοποιήσω ώς πηγή μαζί με έναν προενισχυτή της TRENDS (PA-10) και ένα DAC της KINGREX (UD-01). Διάβασα πολύ καλά σχόλια για τα ROISTER STATUS 8.2 και θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν θα δουλέψουν σωστλα με τον BRYSTON ή εάν προτείνετε κάτι άλλο....!!!!!

Ο ενισχυτής μια χαρά θα τα οδηγήσει κι είναι πράγματι πολύ καλά για τα λεφτά τους...Το μόνο θέμα είναι άν ο χώρος σου είναι ο κατάλληλος γι' αυτά τα ηχεία.Οπως θα ξέρεις είναι ηχεία για μικρομεσαίο χώρο.

...για χωρο γυρω στα 25 τμ με τα 8.2 θα σαι αρχοντας. Σε αυτη την τιμη υπαρχουν τα 8.2, τα B&W 684 και τα Quad 21L2. Αναλογα με το χωρο κ τα ακουσματα σου επιλεγεις. Παντως το 8.2 σε αυτη την τιμη ειναι η καλυτερη περιπτωση value for money. Αν δεις την ποιοτητα κατασκευης της καμπινας θα συνειδητοποιησεις οτι τη συναντας μονο σε ηχεια αλλων κατηγοριων.

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας..!! Ο χώρος είναι σχεδόν 20 τ.μ. και έχοντας ήδη δοκιμάσει ένα σετ βάσης B&W 602, είπα να πάω σε ένα ηχείο δαπέδου για να δώ και τις διαφορές. Tyler έχω ακούσει σε φίλο τα B&W 684, τα οποία, συγκριτικά με τα 602, μου έδωσαν την εντύπωση οτι δεν κατεβαίνουν χαμηλά. Η έλλειψη sub ήταν παραπάνω απο φανερή, έτσι τα έχω αποκλείσει. Τα Quad δεν τα γνωρίζω καθόλου, θα ψάξω μήπως μπορέσω και τα ακούσω. Διαβάζοντας αρκετά άρθρα εχθές, είδα (ΑΡΙΣΤΕΣ..!!!) εντυπώσεις και για τα MONITOR AUDIO RS-6, καθώς και (ΚΑΛΕΣ) για τα DALI CONCEPT 8. Τείνω πάντως πιο πολύ μεταξύ των ROISTER και των MONITOR AUDIO. Εάν κάποιος έχει προσωπική άποψη παιδιά ας κάνει τον κόπο να μου πεί την γνώμη του. Σας ευχαριστώ πολύ....

Αντώνη δυστυχώς ή ευτυχώς μόνο καινούρια θέλω, βίτσια είναι αυτά, τι να κάνουμε...!!!

τα RS6 εχουν αντικατασταθει απο τα RX6 τα οποια ειναι οντως πολυ καλα ηχεια αλλα ξεφευγουν σε τιμη. Τα Quad ειναι 2 δρομων με αρκετα μικρη καμπινα και πολυ καλο ηχο Αγγλικης σχολης (ουδετερο) οποτε αν θες απολυτο μπασο οπως λες, μαλλον δεν θα το βρεις εδω. Τα concept ειναι μια σειρα που στα δικα μου αυτια εχει ξεπεραστει απο τονα ανταγωνισμο μιας και ειναι και παρα πολλα χρονια, υστερει σε αναλυση κ ποιοτητα σε σχεση με τα αλλα που αναφερθηκαν. Μαλλον για αυτα που θες το 8.2 ειναι η βελτιστη αγορα αλλα ακουσε κ τα αλλα μοντελα που προτεινουν οι φιλοι. Γενικως ακουσε αυτα που σε ενδιαφερουν για να εχεις ιδιαν αποψη.

θα σου προτεινω και εγω τα ροιστερ (τα οποια αν τους το ζητησεις και μπορουν λογο φόρτου εργασίας γινετε να τα παρεις και σε μαύρο, ειχε ρωτησει φιλος παλαιοτερα)
Απο τα αλλα που αναφερθηκαν ξεχωριζω και τα RS-6, τα B&W προσωπικα δεν μου κανουν

+1 κι από εμένα για τα Roister. Μην σε ξεγελάει η τιμή τους, βάσει απόδοσης κινούνται σε πολύ υψηλότερη κατηγορία.

Τα Triangle Heliades επίσης είναι πολύ ωραίο ηχείο αλλά:
1) δεν ξέρω αν κυκλοφορούν ακόμα
2) δεν είναι τόσο all-around ηχείο όπως τα Roister

φιλε ckorolis, η καλη σειρα της DALI σε αυτα τα χρηματα ειναι η ΙΚΟΝ με το super tweeter και νομιζω οτι το IKON 5 ειναι στα χρηματα που διαθετεις.

Είχα ακούσει με ενισχυτές 70-80 Wt και ξεχωρήσει μεταξύ άλλων τα MA RS8 και ΑΕ Αelite3...

Τα MA RS8 και ΑΕ Αelite3 ξεχώρισαν στα αυτιά μου και με τους δύο ενισχυτές.
Αν σου αρέσουν τα μπάσα θα κοίταζα πρός RS8 αλλά με κάποια επιφύλαξη όσον αφορά το χώρο σου και το κατά πόσον θα μπουμάρει. Εγώ πρόσφατα πήγα σε βάσεως για τον ίδιο λόγο σε 24τμ...

Σου γράφω για μοντέλα πάνω από την τιμή που ανάφερες γιατί με cash αυτή την εποχή μπορείς να κάνεις γερό παζάρι.
Ειδικά για το ΜΑ η τιμή είχε πέσει αρκετά απ’ότι θυμάμαι και με την έλευση της σειράς RX θα έπεσε ακόμα πιο κάτω (800-900Ε).

Αν όχι θα φρόντιζα να ακούσω και τα MA RS6 αλλά και κάποια της System Audio (δεν τα ξέρω αλλά τα καλά λόγια μου έχω ακούσει μου έχουν κινήσει την περιέργεια λόγο των μικρής διαμέτρου woofer και του μικρού χώρου)

Καλή επιλογή!

Να σου βαλω και λιγο φυτιλια και να παιξω με τα ορια σου! Τι θα ελεγες για ρα Cerwin-Vega XLS 215? Με δυο 15ιντσα γουφερ υψος λιγο παραπανω απο 1.20 και βαρος περιπου στα 55 κιλα? Δεν ξερω που μενεις για να σου υπολογισω την τιμη ακριβως. Στην Θεσ/νικη βγαινουν με τα εξοδα μεταφορας 1.000 ευρω.

επειδη τυχαινει να τα εχω ακουσει με bryston (συγκεκριμενα με τον 4bst) με πολυ καλα αποτελεσματα ιδιως στο χαμηλο θα σου προτεινα να ριξεις μια ματια και στα δαπεδου της system audio.

Παιδιά έχω ήδη κανονίσει να ακούσω τα Roister αύριο σε φίλο, αλλά και τα καινούρια Monitor Aydio στην Ηχοέκφραση... Άντε να δούμε που θα καταλήξουμε....!!!! Φίλε vastsar, τα 15ιντσα είναι απλά τέρατα για το σαλονάκι μου, χαχαχα, μακάρι να είχα χώρο και να τα δοκίμαζα..!!! Πάντως σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά, αύριο θα σας πώ τι αγόρασα..!!!!
Και κάτι επιπλέον, έχετε καμία πρόταση για προενισχυτή σε νορμάλ χρήματα?? (έως 900 ευρώ max)... Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσω τον Trends Audio που έχω για τα ακουστικά, μου πρότειναν τους NAD C165-BEE, ROTEL RC-1082 και ADVANCE ACOUSTIC... Μήπως έπαιρνα και τον προενισχυτή αύριο και ξεμπέρδευα....!!!!!! Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το ενδιαφέρον σας...

Tα Hegel δένουν πολύ καλά με Bryston.

Δές σχετικά στις παρουσιάσεις δικάναλων συστημάτων (πρώτο σύστημα Μιχάλη Κορ.)

Dipie, το μόνο που βρήκα απο Ελλάδα όση ώρα ψάχνω στο net είναι έναν P2A μεταχειρισμένο στην τιμή των 1200 ευρώ, άρα υποθέτω οτι είναι αρκετά πάνω απο το budget που διαθέτω για καινούριο μηχάνημα..!! Επίσης δεν βρήκα κάποιο μαγαζί που να τους έχει....

Απάντηση: Re: Ηχεία δαπέδου έως 800 ευρώ..!!

Dipie, το μόνο που βρήκα απο Ελλάδα όση ώρα ψάχνω στο net είναι έναν P2A μεταχειρισμένο στην τιμή των 1200 ευρώ, άρα υποθέτω οτι είναι αρκετά πάνω απο το budget που διαθέτω για καινούριο μηχάνημα..!! Επίσης δεν βρήκα κάποιο μαγαζί που να τους έχει....

αν εννοεις οτι δεν βρηκες καταστημα για Ηegel, θα τους βρεις εδω: www.stepcom.gr

απο προενισχυτες υπαρχει κ ο Quad 99, ο κλασσικος Audiolab 8000Q και αν θες κατι πιο μινιμαλιστικο σε χαμηλη τιμη, το Pro-ject Pre Box

Επίσης στην stepcom, Μπορείς να ακούσεις και τα Xavian Duetto, που είναι σε προσφορά στα 750 Ευρώ το ζευγάρι (από 1300). Ίσως να υπάρχει ένα τελευταίο ζευγάρι. Εγώ, αφού τα άκουσα (και στο μαγαζί και στο σαλόνι μου) τα αγόρασα! Ένα ζευγάρι ηχείων που πωλείται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες τουλάχιστον 1500 Ευρώ, νομίζω ότι θα πρέπει τουλάχιστον να το ακούσεις...

Δες την σχετική προσφορά εδώ (post #28) :
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=61347&page=3