Ηχεία δαπέδου για Pioneer VSX-LX60

hasp

Established Member
21 December 2009
189
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι νέο μέλος στο forum αλλά και στο χώρο του ήχου. Θα ήθελα τή βοήθειά σας λόγω έλλειψης γνώσεων στο παρακάτω ερώτημα :
Εχω τον Pioneer VSX-LX60 με ένα σετ ηχείων ΜΤ20 της Β&W. Θα ήθελα να προσθέσω δύο καλά ηχεία δαπέδου που να ταιριάξουν με το σύστημα ώστε να γίνει 7.1 και να ακούω όσο καλύτερα γίνεται με το σύστημα που θα προκύψει μουσική και ταινίες.
Οι περιορισμοί που θα ήθελα να θέσω είναι :
1) Δεν μου αρέσει να ακούω δυνατά αλλά σε χαμηλή ή μεσαία ένταση αλλά θέλω να τα ακούω όλα, καθαρά, με λεπτομέρεια και ακρίβεια σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων.
2) Θέλω τα ηχεία να είναι αντίστοιχα του ενισχυτή, να μπορεί να τα οδηγήσει σωστά ακόμα και σε μεγαλύτερες εντάσεις χωρίς να τον ξεληγώνουν.
3) Να συνδυάζονται καλά με τα Β&W Μ1 που ήδη έχω.
Οπότε καταλήγω στα ερωτήματα :
Α) Τί ηχεία θα μου πρότεινε κάποιος έμπειρος σύμφωνα με τα παραπάνω?
Β) Το να ακούς σωστά και αναλυτικά ένα ηχείο σε χαμηλομεσαίες εντάσεις έχει να κάνει με την ευαισθησία του ηχείου (sensitivity/dB) όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα ή παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες (ποιότητα ηχείου - specs ηχείου - ενισχυτής)?
Γ) Πρόταση για καλώδια για τα προτεινόμενα ηχεία (απόσταση από ενισχυτή 2m) αλλά και για τα Μ1?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υπομονή σας να διαβάσετε το ερώτημά(τα) μου καθώς και για το ενδιαφέρον σας.

oπα!!!
wellcome hasp
φιλε μου εισαι τυχερός που εχεις αυτά τα μηχανηματα
σε λίγο καιρό με τη βοηθεια και των παιδιών θα ακουσεις πραματα που δεν τα εχεις ξανακούσει

Θα σου προτεινα ηχεια της B&W για να μην αλλοιωθει το ηχητικο χαρμανι!Δεν μας λες και ποσα διαθετεις για την αγορα! εγω καλωδια στα M-1 εχω van de hul....το ιδιο και στα 685....

Φαντάζομαι οτι για ηχεία που να μπορεί να οδηγήσει ο ενισχυτής αυτός δεν θα μου προτείνετε τίποτα αχόρταγες ντουλάπες. Οπότε στα κυβικά του ότι καλύτερο.

Ποσο μεγαλος ειναι ο χωρος σου, και ποσα χρηματα θα ηθελες να ξοδεψεις ?

Φαντάζομαι μέχρι 1500 θα είναι καλά
Αν πάμε παραπάνω θα μπορεί να τα οδηγήσει ο ενισχυτής?
Δεν σκοπεύω να τον αλλάξω και θα είναι κρίμα να πάρω
ηχεία που θέλουν καλύτερο ενισχυτή για να τα ακούσεις

Aπο sub τι εχεις ?

Μια ιδεα, θα μπορουσε να ηταν ακομη 2 M1 και ενα PV1 sub.
Mια αλλη, 2 ΧΤ2 και ενα PV1

35 τετραγωνικα ειναι καμποσα παντως σε καθε περιπτωση.
Το σεναριο για 3 ιδια (για L-C-R) το εξεταζεις ?

Το πακέτο ΜΤ-20 έχει sub οχι το PV1 δεν θυμάμαι πως το λένε
αλλά ήταν το αμέσως φθηνότερο πακέτο.
Τα 683 είναι πολύ απαιτητικά για τον LX-60? Δεν θέλω να ακούω
σε μεγάλη ένταση όπως είπα στην εισαγωγή