Ηχεια ΔΑΠΕΔΟΥ μέχρι 1200 ευρώ

αν ο χώρος σου είναι μικρός, τότε τα δαπέδου μπορεί να σου δώσουν χειρότερο αποτέλεσμα

+1

την εχω πατησει με τα QUAD 22L.

Τα εχω στο σαλονι που λογω του σχηματος, ο χωρος που ακουω ειναι ουσιαστικα 3x4.

Tο μονο καλο ειναι οτι δε μου λειπει το μπασο οταν βλεπω ταινιες...και οτι ειναι στο ματι ωραια.

Last edited:
αν ο χώρος σου είναι μικρός, τότε τα δαπέδου μπορεί να σου δώσουν χειρότερο αποτέλεσμα

:flipout::flipout::flipout:

Συγνώμη αλλά δεν κρατήθηκα. Όταν σου το είπα πριν από ένα μήνα διαφώνησες. :flipout::flipout: :flipout:
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=704748&postcount=21

Anyway... συγνώμη για το εκτός θέματος.

Και να προσθέσω ότι έχεις δίκιο σ' αυτό το post.

Με 1200 Ευρώ περίπου, μπορείς να πάρεις πολύ ωραία ηχεία βάσης που να πετάνε (sonus faber, opera, focal.... νομίζω εκεί κυμένονται περίπου, ανάλογα και με το μοντέλο φυσικά). Και αν ο χώρος σου είναι μικρός, πιστεύω ότι δε θα σου λείψει τίποτα, ανάλογα φυσικά και με το τι θέλεις να ακούς.

Καλή συνέχεια

Last edited:
ανεβασε λιγο το μπατζετ σου εως τα 1500 οπου υπαρχουν αρκετα πολυ καλα <πραγματικα ηχεια> οπως τα soavo-1 .

αφού θα "κολλήσεις" στους τοίχους δες ηχεία με transmission line όπως τα Xavian, επίσης δες οπωσδήποτε και ηχεία βάσης της Spendor & Proac.

Sοrry Bussoni, αλλά δεν μπήκα μερικές μέρες.

Ο χώρος είναι περίπου 30 τμ και είναι περίπου τετράγωνος. Υπάρχει και ένα ορθογώνιο κομμάτι περίπου άλλα 10τμ που είναι κουζίνα(το αναφέρω αλλά γεν ξέρω αν έχει σχέση).

Πιστεύετε ότι πρέπει να ανέβω στά 1500?

Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να πας σε βάσης ή κλειστά δαπέδου.
Με τα bass reflex θα έχεις πρόβλημα αν δεν μπορείς να τα απομακρύνεις από τους τοίχους...

Καλά, το ότι θα πρέπει να πάει σε δαπέδου, είναι αναμφισβήτητο.

Πού να φορτίσουν τέτοιο χώρο ηχεία βάσης...

Sοrry Bussoni, αλλά δεν μπήκα μερικές μέρες.

Ο χώρος είναι περίπου 30 τμ και είναι περίπου τετράγωνος. Υπάρχει και ένα ορθογώνιο κομμάτι περίπου άλλα 10τμ που είναι κουζίνα(το αναφέρω αλλά γεν ξέρω αν έχει σχέση).

Δεν χρειάζεται να ανέβεις στα 1500 λόγο χώρου, μόνο αν το θέλεις και πιστεύω σωστά επέλεξες από την αρχή δαπέδου.

Στα 1500 μπορείς να βρείς τα SOAVO και τα KEF IQ9, με τα SOAVO κατά την γνώμη μου να είναι αρκετά καλύτερα.

Στα 1200, μπορείς να βρείς Triangle, KEF IQ7SE, Focal Chorus 816v, όλα πολύ ωραία ηχεία και κατά την γνώμη μου τα Focal είναι αρκετά καλύτερα.

Όλα αυτά που αναφέρω έχουν το bass reflex από μπροστά αν δεν κάνω λάθος, οπότε αν τα βάλεις 15-20 εκατοστά από τον πίσω τοίχο δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Από τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις εξαρτάται και τις προτημήσεις σου στον ήχο.

Τι ενισχυτή έχεις όμως? Ο συνολικός χώρος είναι 30-40 τ.μ. αλλά εσύ σε πόσο χώρο θα ακούς?

Last edited:
Στα 1200, μπορείς να βρείς Triangle, KEF IQ7SE, Focal Chorus 816v, όλα πολύ ωραία ηχεία και κατά την γνώμη μου τα Focal είναι αρκετά καλύτερα.

Όλα αυτά που αναφέρω έχουν το bass reflex από μπροστά αν δεν κάνω λάθος, οπότε αν τα βάλεις 15-20 εκατοστά από τον πίσω τοίχο δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Παντως συμφωνα με ενα προχειρο υπολογισμο που υπαρχει στο manual των focal chorus για τα ηχεια δαπεδου, δεν πρεπει το κεντρο του γουφερ να απεχει λιγοτερο απο 60 εκ. απο τον πισω τοιχο και 72 εκ. απο τον πλαινο. Αυτες οι αποστασεις ως ελαχιστες...-bye-

Αυτά είναι τα νούμερα που δίνει η Focal σαν παράδειγμα στο manual, αλλά μπορείς να βάλεις και άλλα στην θέση τους.

Λέει C>B>A, όπου C είναι η μεγαλύτερη απόσταση, Β η ενδιάμεση και Α η μικρότερη. Έστω ότι η μεγαλύτερη απόσταση είναι αυτή του μεγαφώνου από το πάτωμα, Β η από σταση από τον πίσω τοίχο και Α η απόσταση από τον πλαϊνό τοίχο, όπως τα δείχνει το σχήμα στην σελίδα 2. Αν η απόσταση του μεγαφώνου είναι 60 εκατοστά, τότε πρέπει η άλλες 2 αποστάσεις να είναι μικρότερες και να ακολουθούν την σχέσης Β2(τετράγωνο)=ΑxC.

Αν για παράδειγμα το Β είναι 20εκατοστά (η ενδιάμεση απόσταση που το έχω εγώ) και Β η μεγαλύτερη απόσταση αυτή του μεγαφώνου, θα πρέπει τότε το Α που είναι η απόσταση από τον πλαϊνό τοίχο. Αν τα βάλεις στον τύπο, θα δείς ότι το A βγαίνει 6.6 εκατοστά, δεδομένου ότι η απόσταση του χαμηλότερου μεγαφώνου από το πάτωμα είναι 60 εκατοστά. Αυτή η τοποθέτηση βέβαια σημαίνει ότι θα πάρεις 6db παραπάνω στις χαμηλές συχνότητες γιατί είναι πολύ κοντά στους τοίχους, αλλά μπορείς να δουλέψεις ότι νούμερα θέλεις και να βρείς τον ιδανικό συνδιασμό.

Αν τα 20 εκατοστά του B για παράδειγμα τα κάνεις 30 τότε θα πρέπει να τα έχεις 15 εκατοστά από τους πλαϊνούς τοίχους.

Εγώ τα έχω ποιό μακριά από 6,6 εκατοστά από τους πλαϊνούς τοίχους γιατί δεν με βολεύει διαφορετικά.

Μπορεί κάποιος να παίξει με τον τύπο ανάλογα με τον χώρο του και να βρεί τι τον βολεύει. Αυτά τα ηχεία θέλουν γενικά χώρο, όχι για να μην μπουμάρουν, αλλά για να δείξουν όλες τις "αρετές" τους. Φυσικά αν τα βάλει κάποιος πολύ κοντά στον τοίχο ή τα βάλει πολύ κοντά σε κάποια γωνία, θα γίνει ότι και με τα περισσότερα ηχεία που κυκλοφορούν. Θα μπουμάρουν.
-bye-
http://www.focal-fr.com/catalogue-docs/EN/6/files/236.pdf

Last edited:
Θα σου πρότεινα (πριν πάρεις οτιδήποτε) να ακούσεις AudioVector K3 series (δεν ξέρω ποιος είναι ο αντιπρόσωπος).
Ανήκουν στην αρχική Hi-End κατηγορία θα έλεγα.
Αν παίζεις καλό υλικό (cd) θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα (θετικά). Αν παίζεις mp3 στα 128 ξέχνα τα καλύτερα.