Ηχεία Δαπέδου - παλιός ενισχυτής;

blackboxs

New member
21 June 2013
7
Καλησπέρα σε όλη την παρέα!
Έχω 1 ενισχυτή παλιό kenwood ka-4020 επειδή είμαι άσχετος θα μπορούσε να μου πει κάποιος τι ηχεία μπορώ να βάλω στον δεινόσαυρο;
Καθώς δεν είμαι σίγουρος για το πόσα Watt είναι... από πίσω στην ταμπέλα του κατασκευαστή γράφει 200W αλλά στο manual που κατέβασα από το ιντερνέτ γράφει για 8Ω 75W+75W και κάτι τέτοια τα οποία με μπέρδεψαν.
Για να μη γίνομαι κουραστικός παραθέτω 1 εικόνα και θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε τι προδιαγραφές πρέπει να έχω κατά νου ώστε όταν πάω να αγοράσω ηχεία δαπέδου να ξέρω τι θα ζητήσω (πόσα WATT/RMS Ω κτλ).
Σημείωση: Ο Ενισχυτής παίρνει 4 ηχεία εγώ θέλω να του βάλω 2.
Σας Ευχαριστώ!!!

Re: Απάντηση: Ηχεία Δαπέδου - παλιός ενισχυτής;

Tι μουσική ακούς;
Τι όριο τιμής έχεις θέσει;
Μιά περιγραφή του χώρου σου,ευπρόσδεκτη.

Ακούω λίγο απ' όλα κυρίως ξένη μουσική ροκ/hip-hop/heavy.
Σκέφτομαι κάτι φθηνό 2 ηχεία δαπέδου 200-230 Euro που σαφώς ότι και να βάλω θα είναι καλύτερο από αυτά που έχω τώρα.
Ο χώρος είναι 1 κανονικό προς μικρό δωμάτιο.

http://www.skroutz.gr/s/336258/Magnat-Monitor-Supreme-200.html
http://www.skroutz.gr/s/2295909/Koda-ST-13.html

αν ειναι μικρος ο χωρος σου δεν χρειαζεσαι δαπεδου.

ειχα τα magnat monitor200 σε ενα δωματιο περιπου 10-12τμ και μου το γεμιζε μια χαρα! πιστευω ανετα γεμιζαν και λιγο μεγαλυερο δωματιο
εχουν καλο μπασακι που σιγουρα θα το θελεις με τη μουσικη που ακους ;)

Το 200 που αναφέρει στο πίσω μέρος είναι η κατανάλωση. Η πραγματική του έξοδος και στα δύο κανάλια σε όλο το συχνοτικό φάσμα είναι αυτή που γράφει στο manual μέσα στο πλαίσιο. Μάλλον πρέπει να κοιτάξεις για δύο μικρά ηχεία βάσης.

Θα μπορούσες να πάρεις και δαπέδου με υψηλή ευαισθησία αν οπωσδήποτε θέλεις κάτι τέτοιο,αν και σε ένα κανονικό δωμάτιο δεν είναι απαραίτητο,μπορείς να έχεις στάθμες και με ηχεία βάσης και χωρίς να σου μπουκώνουν το χώρο.
Βέβαια με αυτά τα χρήματα δύσκολο,ο Leo έχει δίκιο,καλό θα ήταν να οπλιστείς με υπομονή και να στραφείς σε κάποιο μεταχειρισμένο που θα σε καλύψει.
Και σε ηχεία βάσης να πας βέβαια καλό θα ήταν να μην είναι αναίσθητα,αφού ακούς μουσική που τα θέλει τα γκάζια της και δεν θα χρειάζεται να φτάσεις το ποτ στο τέρμα.
Επίσης,ότι κι αν αποφασίσεις,καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να το ακούσεις πρώτα για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων.

(Καλωσήρθες)

+1 για μεταχειρισμένα ηχεία. Πρόσεξε μόνο να είναι σε καλή κατάσταση. Επίσης, σε δεύτερη φάση, αν ο ενισχυτής σου έχει διψήφιο αριθμό ετών στην πλάτη του, θα ήταν καλή ιδέα να ελεχθεί και η κατάσταση των εξαρτημάτων του ώστε να διαπιστωθεί αν βρισκονται εντός των προδοαγραφών του κατασκευαστή.