Ηχεία δαπέδου...Προτάσεις...Βοήθεια...

gaster

New member
16 April 2011
15
Καλησπέρα σόλους και καλως σας βρήκα...
Προσπαθώ σιγά σιγά να συνθέσω και εγώ το δικό μου σύστημα...O χώρος μου είναι 40τμ και η αρχή έχει γίνει με τον ενισχυτή, είναι ο DENON 3310.Και επιτέλους σειρά έχουν τα ηχεία...Η σκέψη μου είναι να αρχίσω με 2 ηχεία δαπέδου που θα παίξουν μουσική (με τον πολυκάναλο για αρχή)αλλά θα έχουν και τον ρόλο των μπροστινών ηχείων όταν ολοκληρωθεί το 5,1...Το χρηματικό σύνολο για το ζευγάρι θα είναι τα 1000e με +/- 100-200e...Η πρώτη ακρόαση που έκανα πρίν 2 μέρες ήταν τα acoustic energy aelite 3...πήρα τον ενισχυτή μου και κάναμε το demo σε γνωστό κατάστημα...δεν μπορώ να πώ, ωραίος ήχος στις ψηλές και μεσαίες(για το απαίδευτο αυτί μου...)έχω την εντύπωση ότι ο denon ανταποκρίθηκε πλήρως στο να τα οδηγήσει, αλλά όταν βάλαμε κομμάτι για να δοκιμάσουμε τα μπάσα...εκεί...κάτι μου έλειπε !!!το 5" woofer δεν με ικανοποίησε πλήρως όπως και η μικρή νομίζω καμπίνα του ηχείου...και γενικά απογοητεύτηκα γιατί τα περιφερειακά aelite 2 της σειράς με βάση χαρακτηριστικών(δεν έκανα ακρόαση) θεωρώ ότι θα έκαναν πολύ καλό σύνολο πάντα με δεδομένο τα λεφτά που διαθέτω...γι αυτό δεν απορρίπτω την ιδέα των aelite3 ακόμα...ααα πρέπει να αναφέρω ότι ο denon ήταν στις εργοστασιακές ρυθμίσεις...δεν πειράξαμε μπάσα κτλ...δεν ξέρω αν παίζει και αυτό κάποιο ρόλο...
Θα ήθελα τις γνώμες και τις προτάσεις σας...ευχαριστώ...

Αν είχα τον ενισχυτή σου τα ηχεία που θα άκουγα οπωσδήποτε θα ήταν τα Kef iq90....!!!Είναι κεφ,είναι όμορφα,παίζουν φανταστικά,ήχος ισορροπημένος,εύκολα στην οδήγηση τους.Σίγουρα αν έπαιζες με τις ρυθμίσεις του ενισχυτή σου, ο ήχος θα γινόταν καλύτερος!

... για τα τμ του χωρου σου κατα τη γνωμη μου θες κατι μπασατο που να γεμιζει το χωρο, τσεκαρε τα Monitor Audio RX8 και τα Kef Q700 που ειναι ολοκαινουριο μοντελο

...Η πρώτη ακρόαση που έκανα πρίν 2 μέρες ήταν τα acoustic energy aelite 3...πήρα τον ενισχυτή μου και κάναμε το demo σε γνωστό κατάστημα...δεν μπορώ να πώ, ωραίος ήχος στις ψηλές και μεσαίες(για το απαίδευτο αυτί μου...)έχω την εντύπωση ότι ο denon ανταποκρίθηκε πλήρως στο να τα οδηγήσει, αλλά όταν βάλαμε κομμάτι για να δοκιμάσουμε τα μπάσα...εκεί...κάτι μου έλειπε !!!το 5" woofer δεν με ικανοποίησε πλήρως όπως και η μικρή νομίζω καμπίνα του ηχείου......

Xμ! Κάτι δεν πάει καλά. Εχω τα ίδια ηχεία και δεν έχω διαπιστώσει αυτό που λες......

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την βοήθεια απ όλους(περιμένω και άλλες αν δεν είμαι "βάρος"...)
Ενδιαφέρων βρήκα και το Dali ikon 6 MKII τι λέτε???

Xμ! Κάτι δεν πάει καλά. Εχω τα ίδια ηχεία και δεν έχω διαπιστώσει αυτό που λες......
Πραγματικά φίλε(αν μου επιτρέπεις) kblachos και εγώ θέλω να βγώ "ψεύτης" όπως είπα και στο 1ο μου post είμαι "απαίδευτος" αλλά εκείνη την στιγμή έτσι μου φάνηκε...δεν ξέρω αν είναι ο denon,οι ρυθμίσεις...τι να πώ...?επειδή με ενδιαφέρουν πολύ τα ηχεία αυτά και σαν σύνολο(5.1) μπορείς να μου δώσεις παραπάνω πληροφορίες???Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Εννοώ ότι τα συγκεκριμένα ηχεία δεν υποφέρουν από μπάσο. Οσοι τα έχουν ακούσει σπίτι μου, έχουν εντυπωσιαστεί. Κάτι άλλο έφταιγε. Η ακρόαση με τι υλικό έγινε; Σε pure direct mode ή όχι;

...τσεκαρε τη συνδεση των ηχειων στα καλωδια κ στον ενισχυτη για καλο και για καλο. Μηπως ειναι θεμα φασης που δεν εχεις μπασο.

Η ακρόαση με τι υλικό έγινε; Σε pure direct mode ή όχι;

Πήραμε με τον πωλητή καλώδια που είχε έτοιμα(γυμνά χωρίς μπανάνες...) και τα βάλαμε στα Frond left και right αντίστοιχα...cd player ήταν ένα pioneer,το κομμάτι με τα "πολλά" μπάσα που ζήτησα ήταν ένα δικό του απο cd όχι γνήσιο...(γράφω λεπτομέρειες μήπως και οδηγηθούμε σε κάποιο συμπέρασμα...)

Tyler ? Durden δεν μπορώ να κάνω κάτι γιατί ότι έγινε ήταν σε κατάστημα/ακρόαση...
Ελπίζω να μην είναι υπαιτιότητα/βλάβη του ενισχυτή γιατί είναι ολοκαίνουργιος και έπαιξε για πρώτη φορά στο κατάστημα...τι να πώ???

Για ακροάσεις πάντως σε καταστήματα καλό είναι να πηγαίνετε με τα δικά σας cd (τη μουσική που σας αρέσει να ακούτε) που έχετε ακούσει 100 φορές το καθένα και όχι του εκάστοτε μαγαζάτορα οι οποίοι συνήθως επιλέγουν τα κομμάτια που τους συμφέρει. Μια κακή ηχογράφηση ή μια πολύ καλή μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα.

Εχεις απόλυτο δίκιο...
Αύριο έχω κανονίσει ακρόαση για τα Dali ikon 6 MKII. Ψάχνοντας βρήκα τα Dali ikon 7(οχι την έκδοση /σειρά MKII) σε πάρα πολύ καλή προσφορά. Μεταξύ αυτών των δύο τί λέτε?

..λενε οτι η Dali στα μοντελα mkII διορθωσε την "επιθετικοτητα" των ribbon twitter η οποια ηταν ενα απο τα μεμπτα χαρακτηριστικα της σειρας Ikon

Παντως μιας και εχω τα aelite 3 σαν front L-R σε σαλονι 30 τμ ποτε δεν μου ελειψε το μπασο τους, αντιθετα ταλαιπωρουμαι να το περιορισω.
Posted via Mobile Device

Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα ζευγάρι βάσης π.χ. Chario Constellation DELPHINUS και ένα Sub π.χ. Velodine 10 Q . πιστεύω πως θα είναι καλύτερη λύση και το Sub θα σε βοηθήσει αργότερα και στο Home Theater.

Για τα klipsch RF-82 II τι λέτε???O DENON θα την παλέψει???στην ακρόαση με τα dali μπορώ να τα ακούσω...

Για τα klipsch RF-82 II τι λέτε???O DENON θα την παλέψει???στην ακρόαση με τα dali μπορώ να τα ακούσω...

Αν τα ακούσεις φρόντισε να είναι πάνω από ώρα έτσι ώστε να δείς αν σε κουράζει ο ιδιαίτερος ήχος της κόρνας....

Ως άνθρωπος που έχει "έρωτα" με τον ήχο της Acoustic Energy, δεν έχω πολυ αντικειμενική άποψη αλλά δεν νομίζω να πάσχουν απο μπάσο βρε. Για μένα το ατού τους είναι σίγουρα η "ανάλυση" αλλα δεν πάνε και πίσω σε μπάσο...

Κάτι παίζει... στάναρ !

Πάντως παιδιά αν μου επιτρέπετε κι εμένα μια παρέμβαση, σε πιο πάνω post λέτε για το χώρο ακρόασης και τα cd που πρέπει να πάρει κάποιος για δοκιμή. Εχουμε ξεχάσει όμως κάτι που έχει χιλιοειπωθεί εδώ σ αυτό το χώρο, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν ακούμε μηχανήματα παρά μόνο χώρους, δυστυχώς το έχω διαπιστώσει 3 φορές από ανάλογες μετακομίσεις, οπότε καλά είναι να έχετε μια πισινή σε ό,τι ακούσετε σε έναν χώρο γιατί δεν θα παίξει σίγουρα το ίδιο, ίσως καλύτερα ίσως χειρότερα και πάντα οι χώροι ακρόασης είναι έτσι μελετημένοι ώστε να παίρνουν το καλύτερο απ τα μηχανήματα. Οσο για τα Klipsch επειδή τα χω ακούσει σε φίλο, ναι, έχουν τεράστιο ήχο αλλά αν δεν είναι καλά μονωμένος ο χώρος "κουράζουν". Καλό είναι ό,τι ακούσεις φίλε μου να το ακούσεις πολύ ώρα αλλά και πάλι στο λέω, το ηχείο είναι ρίσκο όσον αφορά την ακρόαση σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο σε σχέση με το δικό σου, δύσκολα θα ακουστεί το ίδιο.