Ηχεία δαπέδου...Προτάσεις...Βοήθεια...

Μήπως έχεις συνδέσει λάθος πολικότητα είτε στον ενισχυτή είτε στα ηχεία; Εχεις δοκιμάσει με άλλη πηγή; Δοκίμασε με ράδιο να δεις τι γίνεται ώστε να ξέρεις αν είναι θέμα πηγής. Αν και στο ράδιο που έχει ο ενισχυτής ακούγεται έτσι, τότε κάτι έχεις δηλώσει λάθος στο μενού. Τσέκαρε και τη σύνδεση του καλωδίου την ψηφιακή μήπως κάτι δεν έχει πατήσει καλά, γενικώς πάρε το manual ανά χείρας και ψάξτο απ την αρχή, θέμα ρύθμισης ή κακής σύνδεσης μου φαίνεται ότι είναι το πρόβλημά σου.

Οσο αφορά την πολικότητα δεν είναι αυτό...απο την πρώτη μέρα σύνδεσης ηχείων-ενισχυτή 2πλό 3πλό τσέκαρα την πολικότητα...όσο αφορά ρυθμίσεις...σκέφτομαι να κάνω ένα reset στον ενισχυτή και ξανά απο την αρχή...παράλληλα λέω να παραγγείλω έναν μετριτή db και να προσπαθήσω να ρυθμίσω μόνος μου τα ηχεία...το θέμα είναι ότι είμαι άσχετος...αν παραθέσω τις τιμές του audyssey θα βοηθούσε?

Kάνε reset όπως είπες και δες τι θα γίνει. Με το να μας δώσεις τις τιμές δεν θα βγει κάποιο συμπέρασμα, δεν μου απάντησες όταν βάζεις ράδιο υπάρχει το ίδιο πρόβλημα;

ναι ναι δεν αλλάζει κάτι...

Τι να σου πω ρε φιλαράκο, κάνε reset και δες τι θα γίνει, αλήθεια που μένεις; Αν είσαι κοντά μου μπας και μπορέσω και έρθω και σε βοηθήσω, δεν ξέρω τι άλλη βοήθεια θα μπορέσει κάποιος άλλος εδώ να μπορέσει να σου δώσει, κοίταξέ τα απ την αρχή ξανά και ξανά.

να σαι καλά για την βοήθεια και όλα...θα δούμε...κάτι τελευταίο που νόμιζα οτι εύκολα θα βρώ....hard reset πώς κάνουμε??? lol...

να σαι καλά για την βοήθεια και όλα...θα δούμε...κάτι τελευταίο που νόμιζα οτι εύκολα θα βρώ....hard reset πώς κάνουμε??? lol...

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω γιατί δεν έχω το manual του συγκεκριμένου ενισχυτή, θα δω αν μπορώ να το κατεβάσω από πουθενά, μέχρι τότε πάρτο όπως σου είπα ανά χείρας και διάβασέ το διεξοδικά για να βγάλεις άκρη.

....hard reset πώς κάνουμε??? lol...

Κλείνεις τον ενισχυτή και τον ανοίγεις πατώντας ταυτόχρονα power,dsp,standard Οταν αναβοσβήνει αφήνεις dsp,standard

ευχαριστώ το βρήκα...στο ελληνικό manual δεν υπήρχε.... :bang:
τεσπα...αφού έγινε το reset στο σημείο αναφοράς -30bd δεν μπορώ να πω ότι ξεκουφαίνομαι...αλλά από την προγενέστερη κατάσταση καλύτερα είναι...τώρα.. ερώτηση...ο ενισχυτής ξεκινάει από το -80db κατεβαίνει στο 0 και μετά παίρνει θετικές τιμές...η όλη αυτή κατάσταση/κλίμακα πώς υπολογίζεται ???δηλαδή που είναι η "μέση" το "τέρμα"...συγνώμη ρε παιδία για τον καταιγισμό ερωτήσεων κ.τ.λ

Προσπαθώ να βγάλω άκρη με τις ρυθμίσεις του ενισχυτή και των ηχείων..έχω διαβάσει αρκετα στο forum και γενικά πολύ ψάξιμο...το setup μου για την ώρα είναι 2.0(αν μπορώ να το πώ...)stereo δηλαδή...
ερώτηση:πρέπει να τρέξω audyssey?

ευχαριστώ το βρήκα...στο ελληνικό manual δεν υπήρχε.... :bang:
τεσπα...αφού έγινε το reset στο σημείο αναφοράς -30bd δεν μπορώ να πω ότι ξεκουφαίνομαι...αλλά από την προγενέστερη κατάσταση καλύτερα είναι...τώρα.. ερώτηση...ο ενισχυτής ξεκινάει από το -80db κατεβαίνει στο 0 και μετά παίρνει θετικές τιμές...η όλη αυτή κατάσταση/κλίμακα πώς υπολογίζεται ???δηλαδή που είναι η "μέση" το "τέρμα"...συγνώμη ρε παιδία για τον καταιγισμό ερωτήσεων κ.τ.λ

Εχει γράφημα αναλογικό για την ένταση; Δηλαδή εννοώ εμένα έχει αριθμητικά από το -99db που όταν το πάω στο 100 γράφει mute, άρα 0, κι όσο κατεβαίνω πάει -80, -79,-78,-77 κ.ο.κ και φθάνει μέχρι το 0 που δεν το έχω πάει ποτέ με πηγή να παίζει γιατί θα τα κάψω, η κατώτερη ένταση που το χω πάει σε μουσική είναι το -30, εκεί είναι εκκωφαντικά αλλά πρόσεξε κάτι, πάνω δεξιά στην οθόνη (YAMAHA ενισχυτής), έχει ένα γράφημα σαν τη στάθμη του σήματος ή της μπαταρίας του κινητού που όσο ανεβάζω σε ένταση ανεβαίνει κι αυτό, για παράδειγμα στο -80 έχει μόνο μιά μπάρα, στο -50 έχει 3 και στο -30 είναι κάπου στο 6 με 7, δηλαδή τα όρια έντασης για ασυμπίεστο ήχο αλλά εκκωφαντικό, δες μήπως έχει κάτι ανάλογο ο δικός σου.

Ναι....
Ευχαριστώ...θα τρέξω και θα σας πω για τις αλλαγές...

Εχει γράφημα αναλογικό για την ένταση; Δηλαδή εννοώ εμένα έχει αριθμητικά από το -99db που όταν το πάω στο 100 γράφει mute, άρα 0, κι όσο κατεβαίνω πάει -80, -79,-78,-77 κ.ο.κ και φθάνει μέχρι το 0 που δεν το έχω πάει ποτέ με πηγή να παίζει γιατί θα τα κάψω, η κατώτερη ένταση που το χω πάει σε μουσική είναι το -30, εκεί είναι εκκωφαντικά αλλά πρόσεξε κάτι, πάνω δεξιά στην οθόνη (YAMAHA ενισχυτής), έχει ένα γράφημα σαν τη στάθμη του σήματος ή της μπαταρίας του κινητού που όσο ανεβάζω σε ένταση ανεβαίνει κι αυτό, για παράδειγμα στο -80 έχει μόνο μιά μπάρα, στο -50 έχει 3 και στο -30 είναι κάπου στο 6 με 7, δηλαδή τα όρια έντασης για ασυμπίεστο ήχο αλλά εκκωφαντικό, δες μήπως έχει κάτι ανάλογο ο δικός σου.

Στον Denon δυστυχώς δεν έχει κάτι σαν γράφημα που μου περιγράφεις...στο -90,0 είναι το mute και όσο ανεβάζω πάει-80,5 ,-80,0 ,-75,5 ,-70,0...φτάνει στο 0 και μετά παίρνει θετικές τιμές μέχρι το 18,0...που είναι και το τέρμα του...μετά το reset και χωρίς ρυθμίσεις στο -60,0 έχω την πρώτη ένδειξη ήχου...στο -20 είναι καλά ,στο -10 είναι δυνατά...δεν δοκίμασα πιο κάτω...άστρωτα ηχεία είπα άστο...σήμερα το απόγευμα που σχολάω θα πάω να πάρω τρίποδο για το mic του audyssey και θα κάνω ρυθμίσεις και πειράματα....θα σας πω...ευχαριστώ ρε σεις για την βοήθεια...είμαι υποχρεωμένος...όταν τελειώσουν όλα αυτά...κερνάω...
:ADFADF1:

Ευχαριστώ...θα τρέξω και θα σας πω για τις αλλαγές...

Στον Denon δυστυχώς δεν έχει κάτι σαν γράφημα που μου περιγράφεις...στο -90,0 είναι το mute και όσο ανεβάζω πάει-80,5 ,-80,0 ,-75,5 ,-70,0...φτάνει στο 0 και μετά παίρνει θετικές τιμές μέχρι το 18,0...που είναι και το τέρμα του...μετά το reset και χωρίς ρυθμίσεις στο -60,0 έχω την πρώτη ένδειξη ήχου...στο -20 είναι καλά ,στο -10 είναι δυνατά...δεν δοκίμασα πιο κάτω...άστρωτα ηχεία είπα άστο...σήμερα το απόγευμα που σχολάω θα πάω να πάρω τρίποδο για το mic του audyssey και θα κάνω ρυθμίσεις και πειράματα....θα σας πω...ευχαριστώ ρε σεις για την βοήθεια...είμαι υποχρεωμένος...όταν τελειώσουν όλα αυτά...κερνάω...
:ADFADF1:

Κοίτα, κάνε κάτι λογικό, υπολόγισε ποια είναι η μέση απ το -90 ως το +18, είναι το -35 άρα μπορείς να παίζεις μέχρι και το -10 που λες, εγώ με το δικό μου εύρος μέτρησης που είδες πιο πάνω παίζω μέχρι και το -30. Σου προτείνω το εξής, δες απ τεχνικά χαρακτηριστικά μέχρι πόσα db μπορεί να βγάλει το συγκεκριμένο ηχείο, πάρε ντεσιμπελόμετρο, βάλε μουσική κι ανέβαζε σιγά σιγά το volume και δες πόσο θα γράψει ο ενισχυτής κοντά στην ανώτερη τιμή που δίνει ο κατασκευαστής και φρόντισε να μη τη φτάσεις ή ξεπεράσεις, έτσι θα βγάλεις και συμπεράσματα για τον ενισχυτή.