ΗΧΕΙΑ & ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

avraamp

New member
27 October 2009
46
Σκέφτομαι για τα ηχεία KEF KHT 3005se τα οποία είναι 100W στα 8Ω.
Ο ενισχυτής που σκέφτομαι είναι ο ONKYO TX-SR 607, ο οποίος είναι 140W/ch στα 6Ω. Μια δεύτερη επιλογή είναι ο MARANTZ SR 5003, ο οποίος είναι 90W/ch στα 8Ω.

Ποιός ενισχυτής θα παίζει καλύτερα με αυτά τα ηχεία? Τι θα πρέπει να κοιτάξω στα W και τι στα Ω? Τα ηχεία περρισσότερα W από τον ενισχυτή ή αντίστροφα? Μήπως κάψω τα ηχεία αν ο ενισχυτής είναι πιο πολλά W? Τα Ω θα πρέπει να ταυτίζονται και τι ακριβώς είναι τα Ω?

Thanks

Κατ´αρχάς, καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Μπορείς να διαβάσεις μερικά πράγματα σχετικά με τους ενισχυτές και τα ηχεία (αντίσταση - ευαισθησία) στα παρακάτω links:

ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=892307&postcount=35

ΗΧΕΙΑ

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=942024&postcount=24

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=999033&postcount=13

Τώρα, όσον αφορά το ερώτημά σου, μπορείς να πάρεις όποιον απ' τους δύο ενισχυτές θέλεις. Και οι δύο δεν θα έχουν πρόβλημα με τα KEF.

thanks

οι ενισχυτές δεν θα έχουν πρόβλημα, με τα ηχεία τι γίνεται?
Μήπως ο ΟNKYO που είναι 140W/ch τα κάψει επειδή τα ηχεία είναι 100W?
Ποιον προτείνεις σαν καλύτερο από τους δύο?

Χμ! Δεν διάβασες μου φαίνεται τα link που παράθεσα.

thanks
οι ενισχυτές δεν θα έχουν πρόβλημα, με τα ηχεία τι γίνεται?
Μήπως ο ΟNKYO που είναι 140W/ch τα κάψει επειδή τα ηχεία είναι 100W?
Ποιον προτείνεις σαν καλύτερο από τους δύο?

Δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα. Πάρε όποιον απ' τους δύο σου αρέσει περισσότερο.

Τα 140W του ΟΝΚΥΟ αναφέρονται σε ένα κανάλι οδηγούμενο, σε συχνότητα 1ΚΗz και σε αντίσταση 6Ω. Που σημαίνει ότι για οδηγούμενα 2 ή περισσότερα κανάλια σε όλες τις συχνότητες από 20Hz - 20 KHz, στα 8Ω, η ισχύς θα είναι κάτω από 100W......

Χμ! Δεν διάβασες μου φαίνεται τα link που παράθεσα.

Δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα. Πάρε όποιον απ' τους δύο σου αρέσει περισσότερο.

Τα 140W του ΟΝΚΥΟ αναφέρονται σε ένα κανάλι οδηγούμενο, σε συχνότητα 1ΚΗz και σε αντίσταση 6Ω. Που σημαίνει ότι για οδηγούμενα 2 ή περισσότερα κανάλια σε όλες τις συχνότητες από 20Hz - 20 KHz, στα 8Ω, η ισχύς θα είναι κάτω από 100W......

ok διάβασα αλλά δεν κατάλαβα και πολλά, αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο ONKYO μετράει τον ενισχυτή της με αντίσταση 6Ω και η MARANTZ με αντίσταση 8Ω γι αυτό και τόσο μεγάλη διαφορά στην ισχύ τους. Σωστά?

ok διάβασα αλλά δεν κατάλαβα και πολλά, αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο ONKYO μετράει τον ενισχυτή της με αντίσταση 6Ω και η MARANTZ με αντίσταση 8Ω γι αυτό και τόσο μεγάλη διαφορά στην ισχύ τους. Σωστά?

Σωστά, κατά ένα μέρος όμως. Γιατί επίσης παίζει ρόλο η συχνότητα, τα κανάλια που οδηγούνται ταυτόχρονα, και η παραμόρφωση (THD).....

Σε γενικές γραμμές επικρατεί και το διαβεβαιώνω ότι οι Marantz έχουν γλυκό ήχο.
Αν θέλεις από το σύστημα σου να ακούς μουσική
πιο πολύ θα την απολαύσεις με το marantz.
Όπως σου είπε και ο Κώστας ,δεν θα έχεις πρόβλημα με κανένα από τους δύο.
Γνώμη μου ο 5003.

Ρε τα KEF... μόδα έχουν γίνει τελευταία.... :party:

Γνώμη μου να πάς για τον ΟΝΚΥΟ. Εχει ποιο πολλές ρυθμίσεις από τον Marantz και είναι ποιο ευέλικτος. Βέβαια, αν μπορέσεις να ακούσεις τον ενισχυτή ΜΕ τα ηχεία που θές σε κάποιο μαγαζί θα είναι ακόμα καλύτερα...

Προσπάθησε να κάνεις το ίδιο και με τον Marantz....

Re: Απάντηση: ΗΧΕΙΑ & ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Σε γενικές γραμμές επικρατεί και το διαβεβαιώνω ότι οι Marantz έχουν γλυκό ήχο.
Αν θέλεις από το σύστημα σου να ακούς μουσική
πιο πολύ θα την απολαύσεις με το marantz.
Όπως σου είπε και ο Κώστας ,δεν θα έχεις πρόβλημα με κανένα από τους δύο.
Γνώμη μου ο 5003.

Ρε τα KEF... μόδα έχουν γίνει τελευταία.... :party:

Bλέπω τα έχεις και φωτό εσύ, αυτά χρησιμοποιείς? Εντυπώσεις σε ταινίες και μουσική?
Εγώ άκουσα τα bose am 10 και έπαθα πλάκα και μετά άκουσα και αυτά και πραγματικά χωρίς να έχω και μεγάλη εμπειρία αμέσως φάνηκε η διαφορά (πολύ ανώτερα) Τι ενισχυτή χρησιμοποιείς εσύ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΧΕΙΑ & ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Bλέπω τα έχεις και φωτό εσύ, αυτά χρησιμοποιείς? Εντυπώσεις σε ταινίες και μουσική?
Εγώ άκουσα τα bose am 10 και έπαθα πλάκα και μετά άκουσα και αυτά και πραγματικά χωρίς να έχω και μεγάλη εμπειρία αμέσως φάνηκε η διαφορά (πολύ ανώτερα) Τι ενισχυτή χρησιμοποιείς εσύ?

Δες εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=47785

Παιδιά Καλημέρα σας,

Έχω εδώ και καιρό έναν ενισχυτή SONY STR-DG910 7.1.

Σκέφτηκα λοιπόν μετά απο καιρό να τον αξιοποιήσω για να ακούω κυρίως μουσική απο mp3 cd κτλπ. Τι ηχεία προτείνετε ώστε να παίζει αρκετά καλα? Ενδιαφέρομαι κυρίως για (2) μόνο ηχεία και κατα προτίμηση δαπέδου...

Παιδιά Καλημέρα σας,

Έχω εδώ και καιρό έναν ενισχυτή SONY STR-DG910 7.1.

Σκέφτηκα λοιπόν μετά απο καιρό να τον αξιοποιήσω για να ακούω κυρίως μουσική απο mp3 cd κτλπ. Τι ηχεία προτείνετε ώστε να παίζει αρκετά καλα? Ενδιαφέρομαι κυρίως για (2) μόνο ηχεία και κατα προτίμηση δαπέδου...

Και γιατί επτακάναλο ενισχυτή για stereo ακροάσεις;

Σε ευχαριστώ.... Θα με ενδιέφερε γύρω στα 300-400 το ζέυγος.
Μου τον είχαν κάνει δώρο με την προοπτική για home cinema αλλά δεν το βλέπω να υλοποιείται προς το παρόν αυτή η ιδέα.
Συγνώμη που ρωτάω αλλά δεν το κατέχω το θέμα καθόλου...
είναι επτακάναλος αυτό σημαίνει οτι δεν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω για stereo ακροάσεις? Ανόιγω θέμα