Ηχεία έως 300 ευρώ!!

Sopranos

New member
10 November 2015
72
Καλησπέρα ..θέλω να ρωτήσω κάποιοα πράγματακια, και συγνώμη αν λέω και κάποιους φορές ανοησίες δεν ξέρω κι πολλά !!
Έχω τον ενυσχιτη Yamaha 677 .. Και τον έχω συνδεμένο με 2 ηχεία μάρκας Tanon .. Βασικά ειναι vintage και τυπου βιβλιοθήκης . Του έκανα ένα service και τώρα παίζουν καλά! Ειναι 55 watt rms 105 watt peak power 8 ohms!
Καλο ήχο βγάζουν για το Xbox 360 και ταινίες και Spotify. 60 % ταινίες παίζω.
Απλά με πιάνει με μια τρέλα αν τα αναβάθμιζa κάποιοα στιγμή σε μεγάλα, δαπέδου .. Έχω κοιτάξει αλλα μεχρι 300 ευρώ .. Στα λεφτά αυτά κάτι δοκιμασμένα και να παίζουν και στον ενυσχιτη μου ..
Ο χώρος ειναι σαλόνι αλλα ειναι ενιαίος χώρος σε διαμέρισμα μένω .. Ακούω προτάσεις !! Σας ευχαριστώ για τον χρόνο

Υπάρχει μια αγγελία στο κλαμπ μας, για Roister 25άρια, σε μαύρη λάκα, στα 250 ευρώ ... στις φωτο φαίνονται ολοκαίνουργια ... δεν νομίζω να παίρνεις κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα ...

Υπάρχει μια αγγελία στο κλαμπ μας, για Roister 25άρια, σε μαύρη λάκα, στα 250 ευρώ ... στις φωτο φαίνονται ολοκαίνουργια ... δεν νομίζω να παίρνεις κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα ...

+1:a0210: αλλά με μέτρο οι εντάσεις, είναι λίγο απαιτητικό ηχείο για τον συγκεκριμένο ενισχυτή αν και το σώζει κάπως η ευαισθησία, πάντως είναι και πανέμορφο εμφανισιακά.

Ναι ειναι όντως πολυ όμορφα .
Αλλα εγώ κοιτάζω να ειναι 8 ohms !
Τα magnat πως ειναι τα 1002;;
Εκεί στα 300 τι αλλα παίζουν;

Καλησπέρα !

Μιας και εγώ ημουν σε αναζήτηση φτηνών ηχείων για να καλύψω το σαλόνι έτυχε να ακούσω πολλά...Σίγουρα το πιο σωστό είναι να μπορέσεις να το ταιριάξεις με τον ενισχυτή σου.

Όχι μόνο ηχητικά ...Αλλά αν μπορέσει να τα σηκώσει ώστε να πάρεις το μέγιστο ...

Σου προτείνω λοιπόν αυτά https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CB4QFjAAahUKEwjZ7L7215PJAhWGDywKHU6OBeo&url=http%3A%2F%2Fwww.whathifi.com%2Fdali%2Fzensor-3%2Freview&usg=AFQjCNGzyphe7xZXwzDVexLch_PgB4r6TQ

Το ηχείο είναι απίστευτο για τα λεφτά του και όχι μόνο, είναι ισορροπημένο με σχεδόν όλα τα είδη μουσικής ...Έχει όμως 335 ευρώ.

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=video&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0CCwQtwIwBmoVChMIpP-w5dyTyQIVgZssCh3oewyI&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DTnE7JJlcUVA&usg=AFQjCNGDTQijIknt-ZUKI-AiIdHLaBEl7w

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=video&cd=11&cad=rja&uact=8&ved=0CBkQtwIwADgKahUKEwikz-j53pPJAhWBOSwKHUuQBUs&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DSquVKqJ8Snw&usg=AFQjCNG0-Fk_Sy0Dry_kcgrZmgW_vpVWOg

Ωραια φαινονται, τα έχω ακούσει όμως .. Αλλα όπως έγραψα πάνω θέλω αυτήν την φορά να κοιτάξω σε δαπέδου !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απλά εγώ τα θέλω περισσότερο για ταινίες και λιγάκι μουσική ..αν ακούσω θα ακούσω απο Spotify !!
Ακούω προτάσεις !!

Γιατί σώνει και καλά δαπέδου αν επιτρέπεται; Τα δαπέδου λόγω καμπίνας θέλουν λίγο πιο δυνατό ενισχυτή και τα Dali 3 που σου πρότειναν πιο πάνω παίζουν σαν δαπέδου, τα είχα ακούσει σε μεγάλο χώρο κι όταν μου έδειξαν ποιο ηχείο παίζει δεν το πίστευα πως γέμιζε το χώρο, μιας και το αναφέραμε για πόσα τετραγωνικά μιλάμε ότι θες να καλύψεις;

Γιατί σώνει και καλά δαπέδου αν επιτρέπεται; Τα δαπέδου λόγω καμπίνας θέλουν λίγο πιο δυνατό ενισχυτή και τα Dali 3 που σου πρότειναν πιο πάνω παίζουν σαν δαπέδου, τα είχα ακούσει σε μεγάλο χώρο κι όταν μου έδειξαν ποιο ηχείο παίζει δεν το πίστευα πως γέμιζε το χώρο, μιας και το αναφέραμε για πόσα τετραγωνικά μιλάμε ότι θες να καλύψεις;

+1

To ηχείο είναι ήδη στημένο στο σαλόνι 45 τετραγωνικών μέτρων και καλύπτει άνετα τον χώρο .

Είναι συνδεδεμένο με τον 5400 es και σαν πηγή το ps3 και το apple tv 3 για streaming της μουσικής βιβλιοθήκης μου ...Επίσης το ps3 αναλαμβάνει τον ρόλο του cd player αλλά και της εφαρμογής spotify .

To ηχείο παρά την χαμηλή τιμή του είναι απρόσμενα πεντακάθαρο .IMG_1389.jpgIMG_1390.jpg

Μεγάλο χώρο δεν το λες το σαλόνι ειναι 35 τετραγωνικά μέτρα αλλα δίπλα ειναι κουζίνα και γίνετε ενιαίος χώρος!
Απλά έτσι πως σκέφτομαι εάν έβαζα δαπέδου θα γέμιζε ο χώρος εμφάνιςιακα περισσότερο..
Εάν κατάλαβα σώστα την αναζήτησή πως την κάνω να κοιτάζω τι στα χαρακτηρίστηκα ενός ηχείου ;; Θα μπορώ να πάρω και 6 ohm? ο ενισχυτής ο Yamaha ο 677 θεωρείτε σχετικά αδύναμος για δαπέδου;
Με ποιες εταιρίες θα παίζει καλύτερα ο Yamaha μου ; Συγνώμη αν κάνω χαζές ερωτισεις απλά δεν έχω γνώσεις πολλές στα ηχεία ! Και εσείς είστε οι expert!! 😉😉

Απάντηση: Re: Ηχεία έως 300 ευρώ!!

+1

To ηχείο είναι ήδη στημένο στο σαλόνι 45 τετραγωνικών μέτρων και καλύπτει άνετα τον χώρο .

Είναι συνδεδεμένο με τον 5400 es και σαν πηγή το ps3 και το apple tv 3 για streaming της μουσικής βιβλιοθήκης μου ...Επίσης το ps3 αναλαμβάνει τον ρόλο του cd player αλλά και της εφαρμογής spotify .

To ηχείο παρά την χαμηλή τιμή του είναι απρόσμενα πεντακάθαρο .View attachment 121538View attachment 121539

Έτσι όπως είναι τοποθετημένο πάνω στο έπιπλο το ηχείο είναι λογικό να βγάζει "μεγαλύτερο" ήχο, αφού "παίζει" και το έπιπλο.
Τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα δεν είναι καλό αλλά κάποιες άλλες φορές μπορεί να πετύχεις πολύ καλό αποτέλεσμα έτσι (εξαρτάται τι έχεις μέσα στα ντουλάπια!)
:a0210:

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία έως 300 ευρώ!!

Έτσι όπως είναι τοποθετημένο πάνω στο έπιπλο το ηχείο είναι λογικό να βγάζει "μεγαλύτερο" ήχο, αφού "παίζει" και το έπιπλο.
Τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα δεν είναι καλό αλλά κάποιες άλλες φορές μπορεί να πετύχεις πολύ καλό αποτέλεσμα έτσι (εξαρτάται τι έχεις μέσα στα ντουλάπια!)

Σωστό και αυτό! :a0210:

χαχαχαχα καλο αυτο εξαρτάται τι έχεις μέσα στην ντουλαπα!! και η αγγελια που ανεβασε ενα παλικαρι για τα roister δεν ειναι καθολου ασχημα..
κοιταξτε και αυτα τα ηχεια που εχω τωρα δεν εχω καενα προβλημα παιζουν πολυ καλα απλα με τρωει η περιεργια!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία έως 300 ευρώ!!

χαχαχαχα καλο αυτο εξαρτάται τι έχεις μέσα στην ντουλαπα!! και η αγγελια που ανεβασε ενα παλικαρι για τα roister δεν ειναι καθολου ασχημα..
κοιταξτε και αυτα τα ηχεια που εχω τωρα δεν εχω καενα προβλημα παιζουν πολυ καλα απλα με τρωει η περιεργια!

Αν έχεις τα tamon με τα άσπρα γούφερ είναι συμπαθητικά ηχειάκια, τα έχει ο πεθερός μου με έναν nad 3020.
Τα roister που σου προτείνουν όμως τα παιδιά και που ελπίζω να προλάβεις να πάρεις είναι μπροστά στα tamon...ΗΧΕΙΑΡΕΣ!
Είναι τελείως διαφορετικός κόσμος σε ένα αντικειμενικά-υποκειμενικώς ευτελές κόστος!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία έως 300 ευρώ!!

αυτα εινααι τα ηχεια

Attachments

• IMG_0204.jpg
    IMG_0204.jpg
    52 KB · Views: 194
με αυτον τον ενυσχιτη που εχω να κοιταζω ηχεια που ειναι 8 ohm η 6 ohm? αυτο δεν εχω καταλαβει... και με τα watt που σηκωνει καθε ηχειο?εμενα το 677 ποσο ειναι,δηλαδη ποσα watt για να ξερω σε τι αντιστιχο ηχειο να κοιταξω!! σας ευχαριστω για τον χρονο σας

http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx-v677_g/?mode=model

Το έπιπλο είναι προίκα της πεθεράς μου ...lol

Σίγουρα για να πάρεις τα μέγιστα από ένα ηχείο αφού εχει στρώσει...Είναι να έχεις την εμπειρία να το στήσεις σωστά ,ώστε να πάρεις τα μέγιστα .
Να σου πω την αλήθεια ,στον συγκεκριμένο χώρο δεν μπορώ να κάνω και πολλά γιατί θα έχω την μουρμούρα της γυναικάς μου.

Όμως το ηχείο δεν μπουμαρισε μιας και ο πίσω τοίχος είναι κοντά θα μπορούσε σίγουρα να ήταν πιο κάτω.
Όμως το βοήθησε το έπιπλο μιας και είναι από μασίφ ξύλο και όχι από πριονίδια (νοβοπαν) η mtf (χαρτοπολτός) .

Η αγορά των συγκεκριμένων ηχείων έγιναν όμως μετά από ακρόαση και μάλιστα σε μεγαλύτερο χώρο από το δικό μου .

με αυτον τον ενυσχιτη που εχω να κοιταζω ηχεια που ειναι 8 ohm η 6 ohm? αυτο δεν εχω καταλαβει... και με τα watt που σηκωνει καθε ηχειο?εμενα το 677 ποσο ειναι,δηλαδη ποσα watt για να ξερω σε τι αντιστιχο ηχειο να κοιταξω!! σας ευχαριστω για τον χρονο σας

http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx-v677_g/?mode=model

Μα στο λέει και ο κατασκευαστης ...

150 W per channel (4 ohms, 1 kHz, 0.9% THD, 1 ch driven [European Model])
90 W per channel (8 ohms, 20 Hz-20 kHz, 0.09% THD, 2 ch driven)
150 W per channel (8 ohms, 1 kHz, 10 % THD, 1 ch driven, JEITA)

Τώρα αν είναι αληθινά ...Αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.
Οσο περισσότερο ρεύμα δίνεις σε ένα ηχείο τόσο το καλύτερο .

8-6 ohm παίζεις μην ρισκάρεις για πιο κάτω ...

Magnat 1002
JBL arena 170 η το 180
Taga Harmony TAV-606F Special Edition
Η γενικά η μάρκα taga

Απο αυτά τα Ηχεία πιο θα μου παίξει καλύτερα !!!
Δεν λέω πιο μετά θα πάρω κεντρικό και ένα sub αλλα ολά με τον καιρό τους.. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο και το πρήξιμο χαχχα

To Μagnat που έχω ακούσει σηκώνει εντάσεις αλλά εχει λίγο μουντό ήχο. Αν το ακούσεις μόνο του δεν θα έχεις ολοκληρωμένη γνώμη παρά μόνο αν ειναι στημένο μαζί με άλλα ηχεία όπου θα καταλάβεις και τις διαφορές (πηγαινε σε καποιο MediaMarkt αν υπάρχουν στημένα να το διαπιστώσεις). Για τα άλλα 2 δεν έχω άποψη . Eπίσης το JBL Αrena 180 πήρε φέτος ΕΙΖΑ award στην κατηγορία Value Home Theater αν σου λέει κάτι αυτό και μπορείς αργότερα να προσθέσεις και τα υπόλοιπα ηχεία απο την ίδια σειρά.
https://www.youtube.com/watch?v=hHOpjqVF0sE

Δηλαδή ο δικός μου ενυσχιτηςβειναι 90 watt η 150 watt στα 8 ohm ; Δεν κατάλαβα!!
Και πχ όταν βρίσκουμε ένα ηχείο που να λέει 25 έως 200 watt κοιτάζουμε εάν ο ενησχητης μας ειναι μέσα σε αυτούς αριθμούς ;
και πχ εάν γράφει το ηχείο 150 watt ? σημαίνει ότι πρέπει να έχω έναν ενυσχιτη που να κυμαίνεται πάνω απο 150 watt για να δουλέψει τέλεια ;