Ηχεία εύκολα στην οδήγηση...

FragoulisNaval

Supreme Member
4 November 2009
7,820
Δίπλα στον Pseiras.....
Κύριοι,

Το φερα από δω, το φερα απο κεί, έψαξα, αγχώθηκα, ρώτησα, και τελικά αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερα να στήσω ένα 2ο σύστημα για να ακούω την μουσική μου παρά να ξεκινήσω τις προσθαφαιρέσεις στο home cinema που έχω, από το οποίο είμαι αρκετά ικανοποιημένος μέχρι τώρα.

Διαβάζοντας αρκετά εδώ στο forum είδα πως γενικά συμφωνούμε ότι η σειρά με την οποία στήνουμε το όποιο σύστημά μας είναι ηχεία--> ενισχυτής--> πηγή.

Θα ήθελα να μου προτείνεται κάποια μοντέλα ηχείων που τα θεωρείται εύκολα στην οδήγηση γιατί σκεφτόμουν για ενισχυτή να πάρω έναν εισαγωγικό λαμπάτο. Οροφή μέχρι τα 1500 ΕΥΡΩ max και χώρος γύρο στα 20m2.

Τα μόνα εύκολα που άκουσα είναι τα Klipsch και συγκεκριμένα τα RF-82 τα οποία και μου άρεσαν πάρα πολύ. Αλλά ο ενισχυτής που τα οδηγουσε δεν ήταν με λάμπες και δεν ξέρω αν αυτό επηρρεάζει το αποτέλεσμα προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο.

Αναμένω τις τυχόν προτάσεις σας.

Last edited:
Μιας και το ξεκινας απ' την αρχη (κι εχεις κατα νου λαμπατο ενισχυτη) με τα klipsch εισαι σε καλο δρομο. Προσπαθησε ομως ν' ακουσεις και καποιες μονοδρομες υλοποιησεις. Επισης μπορεις οικονομικα και σχετικα ευκολα να φτιαξεις κατι μονος σου -πχ με fostex- που ειναι και ιδιαιτερα δημοφιλη αναμεσα στα μελη της diy.

Τα triagle altea ex είναι μέσα στο προυπολογισμό σου και είναι αρκετά εύκολα ως ηχεία.Κάνε έναν κόπο να τα ακούσεις.-bye-

Τα triagle altea ex είναι μέσα στο προυπολογισμό σου και είναι αρκετά εύκολα ως ηχεία.Κάνε έναν κόπο να τα ακούσεις.-bye-

Επείδή λόγω του avatar σου είμαστε στα ίδια ακούσματα μήπως έχεις και κάτι άλλο σε ηχεία;

Επίσης πώς βρίσκεις την ιδέα μου για λαμπάτο ενισχυτή; Μου έχουν πεί ότι ένας με τρανζίστορ θα είναι καλύτερος για μένα αλλά μου έχουν κολλήσει οι λάμπες τί να κάνω εγώ φταίω......:nounder:

Μιας και το ξεκινας απ' την αρχη (κι εχεις κατα νου λαμπατο ενισχυτη) με τα klipsch εισαι σε καλο δρομο. Προσπαθησε ομως ν' ακουσεις και καποιες μονοδρομες υλοποιησεις. Επισης μπορεις οικονομικα και σχετικα ευκολα να φτιαξεις κατι μονος σου -πχ με fostex- που ειναι και ιδιαιτερα δημοφιλη αναμεσα στα μελη της diy.

Μονόδρομες όπως;

Έχω να πιάσω κολλητήρια από την σχολή, δεν είμαστε για τέτοια δυστηχώς....

Τωρα που ειπες για... savatage... θα ελεγα καλυτερα να ξεχασουμε τα μονοδρομα:damnyou: αλλα μηπως οντως θα 'πρεπε να ξανασκεφτεις και τον 'εισαγωγικο λαμπατο' που λες?:D

Αυτο θα το δεις εσυ. Αφου καταληξεις στα ηχεια (για τα οποια και ο λογος εδω) θα πρεπει ν' ακουσεις καποιους ενισχυτες μαζι τους και φυσικα με τις δικες σου μουσικες. Και για να μην ειμαστε απολυτοι ακου και καποιον λαμπατο η και υβριδικο, μπορει να σ' αρεσει... που ξερεις? Απλα απ' οσα εχω ακουσει κι εγω κατα καιρους απο πολλους, ενα τρανζιστορ ισως θα υπηρετουσε καλυτερα metal ακουσματα... imho...

Μηπως θα 'πρεπε το νημα να 'χει τιτλο 'Συστημα καταλληλο για metal μουσικη' ???-bye-

Μηπως θα 'πρεπε το νημα να 'χει τιτλο 'Συστημα καταλληλο για metal μουσικη' ???-bye-

Ίσως και να χεις δίκιο!! Αλλά το metal δεν είναι μόνο...savatage. υπάρχουν και οι Nightwish π.χ που έχουν μέσα πλήκτρα, βιολιά κλπ συν ένα κάρο συγκροτήματα που έχουν και opera vocals και τα οποία ακούω κατα κόρον τον τελευταίο χρόνο.

Σίγουρα μόλις καταλήξουμε στα ηχεία θα γίνει ακρόαση διάφορων ενισχυτών αλλά αυτό είναι θέμα άλλου νήματος......:gossip:

Συνεπώς με τα ηχεία πού είμαστε; Any suggestions pls??

Επείδή λόγω του avatar σου είμαστε στα ίδια ακούσματα μήπως έχεις και κάτι άλλο σε ηχεία;

Επίσης πώς βρίσκεις την ιδέα μου για λαμπάτο ενισχυτή; Μου έχουν πεί ότι ένας με τρανζίστορ θα είναι καλύτερος για μένα αλλά μου έχουν κολλήσει οι λάμπες τί να κάνω εγώ φταίω......:nounder:

Μετά από μεγάλη αναζήτηση και πολλές αλλαγές ηχείων κατέληξα στα audio spectrum artemis. Βέβαια καλό θα ήταν για τα ακούσεις όπως πρέπει να χρησιμοποιήσεις έναν τρανζιστορατο στα 100+ watt.

Είδα μια ΤΡΟΜΕΡΗ ευκαιρία στις ευκαιρίες της stepcom.Μιλάω για τα audiovector mi3 signature που τα έχει στα 800 ευρώ.Άκουσε τα και θα με θυμηθείς.Συγκρίνεται μόνο με ηχεία 3.000+....:drummer:

Απάντηση: Re: Ηχεία εύκολα στην οδήγηση...

Μετά από μεγάλη αναζήτηση και πολλές αλλαγές ηχείων κατέληξα στα audio spectrum artemis. Βέβαια καλό θα ήταν για τα ακούσεις όπως πρέπει να χρησιμοποιήσεις έναν τρανζιστορατο στα 100+ watt.

Είδα μια ΤΡΟΜΕΡΗ ευκαιρία στις ευκαιρίες της stepcom.Μιλάω για τα audiovector mi3 signature που τα έχει στα 800 ευρώ.Άκουσε τα και θα με θυμηθείς.Συγκρίνεται μόνο με ηχεία 3.000+....:drummer:

:award:

Θα προσπαθήσω να πεταχτώ αύριο κιόλας......

Οι δύο Classic, ας πούμε, για λαμπάτα.
Τα μικρά Leema που καταργήθηκαν (τρανζίστορ βέβαια) είναι επίσης πολύ καλή περίπτωση!

Οι δύο Classic, ας πούμε, για λαμπάτα.
Τα μικρά Leema που καταργήθηκαν (τρανζίστορ βέβαια) είναι επίσης πολύ καλή περίπτωση!

Θένκς!! Θα προσπαθήσω να πεταχτώ σήμερα για μια ακρόαση ή δυνατόν καθώς και για τα ηχεία που προτείνει ο savatage....

Θένκς!! Θα προσπαθήσω να πεταχτώ σήμερα για μια ακρόαση ή δυνατόν καθώς και για τα ηχεία που προτείνει ο savatage....

Το ηχείο αυτό που σου πρότεινα καινούργιο είχε κοντά στα 3500 ευρώ και πάλι ευκαιρία ήταν!!!! Το μόνο αρνητικό που έχει δεν έχει να κάνει με το ηχείο αυτό καθε αυτό άλλα με το ότι δεν αντιπροσωπευεται πλέον στην χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι αν πάθει κάτι θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την εταιρία στην Δανία. Βέβαια είναι τόσο καλοκατασκευασμένο που δεν νομίζω να χρειαστείς την βοήθεια τους ούτε σε 10 χρόνια...

Υ.Γ α και είναι και τόσο εύκολα που θα μπορέσεις να τα οδηγήσεις και με μικρούς λαμπάτους...

Last edited:
Το ηχείο αυτό που σου πρότεινα καινούργιο είχε κοντά στα 3500 ευρώ και πάλι ευκαιρία ήταν!!!! Το μόνο αρνητικό που έχει δεν έχει να κάνει με το ηχείο αυτό καθε αυτό άλλα με το ότι δεν αντιπροσωπευεται πλέον στην χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι αν πάθει κάτι θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την εταιρία στην Δανία. Βέβαια είναι τόσο καλοκατασκευασμένο που δεν νομίζω να χρειαστείς την βοήθεια τους ούτε σε 10 χρόνια...

Υ.Γ α και είναι και τόσο εύκολα που θα μπορέσεις να τα οδηγήσεις και με μικρούς λαμπάτους...

Επειδή με τα μεταχειρησμένα έχω γενικότερα έναν........ενδοιασμό, τί θα πρέπει να προσέξω σε ένα μεταχειρησμένο ηχείο έτσι ώστε να είμαι σίγουρος (κατά το μέτρο του δυνατού) ότι δεν θα μου βγάλει πρόβλημα;

Απάντηση: Re: Ηχεία εύκολα στην οδήγηση...

:a0210:

Τι έγινε υπάρχει κανένα νέο?Άκουσες τα audiovector??

Τα άκουσα, τα έκλεισα και αύριο το απόγευμα πάω να τα πάρω!!!

Παίζουν πάρα πολύ καλά και για τα λεφτά που ζητούν είναι πολύ καλή αγορά. Και μαζί με αυτά θα κλείσω και τον ενισχυτή.....

Επρεπε να σουν να άκουγες το Number of the beast :award::award: από αυτά.....