Ηχεία φιλικά προς το χρήστη

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,530
Θεσσαλονίκη
Σκέφτομαι να κάνουμε κάτι σαν μπούσουλα, όσον αφορά τα ηχεία, κυρίως για να βοηθούνται οι νεότεροι (πάλι την πάρτη μου σκέφτομαι, χεχε), αλλά και να θυμούνται οι παλαιότεροι.

Για πείτε λοιπόν, ποια ηχεία θεωρείτε τα πιο φιλικά προς τους χρήστες, όσον αφορά οποιαδήποτε παράμετρο, είτε αυτή είναι η ευκολία τοποθέτησης, είτε η δυνατότητα οδήγησης, είτε οτιδήποτε άλλο.

Ξεκινώ με τη "χαμηλή" σειρά της ATC, ηχεία που είναι παροιμοιωδώς εύκολα με τους χώρους, όπως έχω διαπιστώσει ιδίοις όμμασι.

EntrySeries1.jpg

Υ.Γ. Βασική προϋπόθεση: Τα ηχεία να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπή όσον αφορά τον ήχο τους.

άντε ρε παιδιά και έχουμε χάσει τον μπούσουλα....τα ηχεία πλάκα πλάκα είναι βάσανο.....ακούμε από δω ακούμε από κει και ακομα να αποφασίσουμε.....το πιο δύσκολο κομμάτι του στησίματος χωρίς πλάκα.....

α ρε και να χα ένα σπίτι με 50 τετραγωνικά σαλόνι...:flipout::flipout:

και χωρίς τοίχους

Ηχεία με ρυθμιστικά(μπάσσων,πρίμων),για καλύτερη προσαρμογή σε δεδομένο χώρο.

GRADIENT REVOLUTION
Radiation patterns dipole: bass
cardioid: midrange & treble
Frequency response 50-20000Hz +/-2dB, -6dB@30Hz
Impedance 6 Ohms, minimum 5 Ohms
Sensitivity 87dB/2.83V/1m
Recommended amplifier power 50-250 W
Drivers 2×30 cm long throw woofer, 176 mm fibreglass midrange, coaxial aluminum dome 25 mm
Crossover frequencies 200 Hz and 2800 Hz
Connections Two pairs of binding posts
Features Bass level adjustment
Finish Cherry or Black
Dimensions (WHD) 41 × 102 × 36 cm
Weight 24 kg
9.jpg

Κατά βάση ηχεία κλειστού τύπου...
Βέβαια ο Γαϊμβράσιος όταν έφευγε από το σπίτι μου το Σαββάτο τραγουδούσε αυτό...

cain2.jpg Cain & Cain Abby ειδικά για μικρούς χώρους.Υπάρχει κι υπογούφερ για τους αχόρταγους.

page2_blog_entry0_1.jpg Καμιά φορά μερικοί-μερικοί βάζουν και τέτοια(Klipsch Jubilee).

Κατά βάση ηχεία κλειστού τύπου...
Βέβαια ο Γαϊμβράσιος όταν έφευγε από το σπίτι μου το Σαββάτο τραγουδούσε αυτό...

:grinning-smiley-043 :flipout: Eπιβεβαιώνω!
Σχετικα με το θέμα, δεν αναφέραμε τα πασίγνωστα DSP της Meridian, αρχίζοντας απο το 5000 που υποθέτω οτι ειναι και το φθηνότερο...

d5k5_5k_new_400g.jpg

Ωραια πρωτοβουλια Guybrush, ενδιαφερον θεμα.

Μια ερωτηση θα ηθελα να θεσω.

_ Ειναι δυνατον, να αναφερονται ηχεια τα οποια να κυκλοφορουν στην Ελληνικη αγορα, καθως και σε τι τιμες κυμαινονται ?

Φυσικά, δεν κρατάν κρυφές τις τιμές οι αντιπρόσωποι.

Οι τιμές βέβαια, είναι πάντα τιμές καταλόγου. Σε αγορές μετρητοίς, συνήθως παίζει έκπτωση.

Ξεκινώ με τα ATC.

SCM7: 750 ευρώ
SCM11: Δεν ξέρω ακριβώς, κάπου 1200 ευρώ, υποθέτω.
SCM19: 1850 ευρώ
SCM40: 3000 ευρώ