Ηχεία για βιβλιοθήκη έως 300

ioannis736

New member
28 December 2008
77
Γεια σας!!

Θα ήθελα να ζητήσω τη γνώμη σας για αγορά ηχείων.
Τα ηχεία αυτά θα τοποθετηθούν σε βιβλιοθήκη, σε ένα δωμάτιο 3,5 x 3 μέτρων και θα αποτελέσουν μέρος ενός συστήματος για αρκετά πολύωρες ακροάσεις.

Ψάχνω λοιπόν για ηχεία ραφιού, κόστους έως 300 , είτε κλειστής καμπίνας είτε με οπή bass reflex μπροστά καθώς θα τοποθετηθούν σε ράφι βιβλιοθήκης.
Όσον αφορά τον ήχο τώρα, με δεδομένο ότι οι απαιτήσεις για μικρά ηχεία είναι σχετικά περιορισμένες, θα ήθελα κυρίως ξεκούραστο, γλυκό ήχο και φυσικές χροιές.

Ο ενισχυτής είναι ένας Kenwood 20ετίας
Kenwood KA 550 D
Maximum continuous power output (DIN) 1 kHz at 4 ohms 52 W + 52 W
Maximum continuous power output (DIN) 1 kHz at 8 ohms 41 W + 41 W
35 W per channel minimum RMS, both channels driven at 8 ohms from 20 Hz to 20000 Hz with no more than 0.08% total harmonic distortion.

To cd player είναι ένα Yamaha CDX – 396 αξίας περίπου 150 .

Ευχαριστώ πολύ...-bye-

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, θα μπορούσε κάποιος να μου πει πως μπορώ να καθαρίσω το εσωτερικό του ενισχυτή με κάποιο spray και να απαλλαγώ από ένα ενοχλητικό φύσημα όταν αυξομειώνω την ένταση;:bigcry:

κατα τη γνωμη μου παρε ενα ζευγαρι Kef iq10 με κατι λιγοτερο απο 300 ευρω που ειναι και ευκολο φορτιο για τον ενισχυτη σου.

http://www.kef.com/GB/Loudspeakers/Q-Series/IQ10

542377590.jpg

Model iQ10
Design Two-way bass reflex
Drive Units 130mm (5.25in.) Uni-Q, 19mm (0.75in.) aluminium dome HF
Crossover Frequencies 2.5kHz
Sensitivity (2.83V/1m) 88dB
Maximum Output 108dB
Input Impedance 8 Ohms
Amplifier Requirements 10-100W
Magnetic Shielding Yes
Frequency Range 50Hz - 40KHz
Weight 4.5kg (9.9lbs)
Dimensions (H x W x D) 301 x 175 x 261 mm (11.8 x 6.9 x 10.3 in.)
Finishes Black Ash, Dark Apple, American Walnut

Ωραία, ευχαριστώ.
Πάντως μετά από μία πρώτη έρευνα μου κάνει εντύπωση το εύρος της τιμής του ηχείου. Ξεκινάει από περίπου 285 και φτάνει σε μερικά καταστήματα έως ... 400 !!!

Εγώ εδώ και 1 περίπου χρόνο συγκατοικώ με τα Focal 706V http://www.planetav.gr/view_product...3ab86&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f
Εξαιρετικά γλυκόηχο ηχείο (όπως τα περισσότερα Focal) και σχετικά εύκολο φορτίο.
Στα καταστήματα θα τα βρεις εύκολα στα 350ευρώ. Νομίζω ότι αν μπορείς να κάνεις την μικρή υπέρβαση των 50 ευρώ, το αξίζουν.
Υπάρχει βέβαια και το μικρότερο 705 που είναι κανά 30άρι ευρώ φθηνότερο αλλά δεν το έχω ακούσει. Έχω διαβάσει ότι έχει ίδιες χροιές με το 706 αλλά υστερεί στο μπάσο και τις δυναμικές.

ermis συμφωνω, εχω ακουσει το 705 αλλα και το δικο σου. Απλα ο χωρος του φιλου ειναι 11 τμ και το 706 ειναι μεγαλο, το 705 ταιριαζει γαντι

οπα! μολις κοιταξα το link και τα 705, 706 παρολη την υψηλη ευαισθησια δεν ειναι τοσο ευκολα ηχεια, ειδικα για τον ενισχυτη που εχει ο φιλος που ειναι και παλιος. Κατεβαινουν στιγμιαια σε αντισταση 3Ω, 3,2Ω ! καλυτερα τα iq10 που ειναι πανω απο 5,5Ω μονιμως..

φιλε κοιτα και Monitor Audio BR2 στα 290 ευρω http://www.monitoraudio.co.uk/products/bronze-br/br2/specification

56.jpg

Frequency Response +/- 3dB: 42 Hz - 30 KHz
Sensitivity (1W@1M): 90 dB
Nominal Impedance:
6 Ohms
Power Handling (RMS):
100 W
Recommended Amplifier Requirements (RMS):
30 - 100 W
Cabinet Design: Front Ported Bass Reflex
Drive Unit Complement: 1 x 6.5" MMP®II Bass mid-range,
1 x 1" (25 mm) gold dome C-CAM® tweeter
External Dimensions:
(H x W x D)

350 x 185 x 250 mm
13 3/4 x 7 5/16 x 9 13/16 inch
Weight (Individual): 5.8 Kg (12.8 lb)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Θα φροντίσω να ακούσω όλα τα ηχεία που προτείνετε...:music-smiley-005:

Ηχεία της Focal (δαπέδου) είχα ακούσει και παλιότερα και μπορώ να πω ότι μου άρεσαν αλλά όντως αυτά τα 3,6 Ωhm ίσως είναι πρόβλημα. Ερώτηση αδαούς: Εάν η ένταση του ηχείου δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή παίζει ρόλο η χαμηλή αντίσταση;

Το μόνο άσχημο είναι ότι δεν βρήκα κάποιο κατάστημα στην Αθήνα που να εμπορεύεται και τα τρία ώστε να έχω άμεση σύγκριση. Μήπως ξέρει κανείς ένα τέτοιο κατάστημα;

για την ενταση του ηχειου παιζει ρολο η ευαισθησια. Ενα ηχειο 90 db (Μοnitor audio) σε σχεση με ενα αλλο 88db (iq10) εχει διαφορα. Mε 1W ισχυος το πρωτο ανεβαζει σταθμη 90db στο 1 μετρο αποσταση, ενω το δευτερο με 1W ανεβαζει 88db στο 1μ. Για καθε διπλασιασμο των watt απο τον ενισχυτη, εχουμε αυξηση 3db εντασης στα ηχεια.

Tα FOCAL αστα καλυτερα λογω φορτιου..
Κοιτα τα αλλα 2. Μηπως η Ηχοεκφραση εχει και τα 2?

ή αλλιως περνας απο την DIY κατηγορια και κοιτας πως θα φτιαξεις καποιο μονοδρομο που (αν σε ενδιαφερει φυσικα) θα εχεις και την ικανοποιηση της δημιουργιας.
Αν και ο χωρος σου ειναι μικρος , πιθανοτατα θα το ζευγαρωνα και με ενα μικρο sub σαν το 215 της yamaha για πιο ολοκληρωμενο ακουσμα.
Στα λεφτα καπου στα 350 θα σου πανε ολα μαζι.

Αν αγνοήσουμε τα Focal λόγω μικρού ενισχυτή (κρίμα...) υπάρχουν τουλάχιστον τρία καταστήματα που έχουν τα άλλα δύο ηχεία για ακρόαση, οπότε είναι απλα τα πράγματα.

Όσον αφορά το DIY, απορρίπτεται λόγω ... άγνοιας του αντικειμένου.

Για την - εκτός θέματος - ερώτηση για τον καθαρισμό του ενισχυτή, μήπως να έκανα την ερώτηση στην σωστή κατηγορία;

μη στεναχωριεσαι για τα focal. Οταν ακουσεις και τα αλλα 2 θα χαμογελας. Και αν μετα μπορεσεις και χτυπησεις κανενα ενισχυτακο, οχι τιποτα εξεζητημενο, εναν Nad c315ΒEE τοτε το χαμογελο θα παραμεινει..

Αν δεν σε περιοριζε το bass reflex που πρεπει να ναι μπροστα, θα σου προτεινα και το Klipsch RB-51 που ειναι υπερευαισθητο

Πόσο κοντά σε τοίχο ή πλάτη βιβλιοθήκης θα μπορούσε να τοποθετηθεί το Klipsch;

Re: Απάντηση: Ηχεία για βιβλιοθήκη έως 300

Αν αγνοήσουμε τα Focal λόγω μικρού ενισχυτή (κρίμα...)..................

Εδω γράφουμε τη γνώμη μας. Για να δέσει το γλυκό, χρειάζεται και η συμμετοχή του ενδιαφερόμενου.

Να πάρεις τον ενισχυτή σου παραμάσχαλα και να πας να ακούσεις τα Focal εφ' όσον το θέλεις. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα με τα 705 και μάλον ούτε με τα 706 στην οδήγηση. Ας κατεβαίνει η αντίσταση στα 3 και κάτι Ω. Ειδικά τα 705, δεν είναι τόσο απαιτητηκά σε ρεύμα, 65Wrms είναι μόνο.

Τα Focal Chorus 816 οδηγούνται από συμφορουμήτη με λαμπάτο ενισυχυτή 2x35W! Και δεν είναι 65W που είναι τα 705, αλλά 130W και με ελάχιστη αντίσταση στα 3,9Ω! Και οδηγούνται μια χαρά σύμφωνα με αυτά που έχει γράψει. Σου λέει κάτι αυτό?

Κάνε μια βόλτα να τα ακούσεις με τον ενισχυτή σου, μπορεί να βγεί καλό από εκεί που δεν το περιμένεις.

συμφωνω για τη δοκιμη απλα το 705 πεφτει στα 3Ω και και ο ενισχυτης ειναι παλιος 20ετιας 2χ35W και λογω ηλικιας και "κουρασμενος". Τα 3Ω προφανως αντιστοιχουν σε χαμηλες συχνοτητες οποτε εκει δεν αναμενεται σπουδαια αποδοση και ελεγχος..
Απο οτι φαινεται η συνειστωμενη ισχυς για τα 705 ειναι 25-100W οποτε ο φιλος ειναι μεσα. Τα 65W George που τα ειδες, τα γραφει απο πισω το ηχειο? Ετσι ηταν κατι παλια B&W που ειχα. Αλλα στοιχεια ο κατασκευαστης ως προς την ισχυ και πισω το ηχειο εγραφε ενα ξερο 80W.

Anyway, ολα θα φανουν στην πραξη. Καλες ακροασεις!

Re: Απάντηση: Ηχεία για βιβλιοθήκη έως 300

συμφωνω για τη δοκιμη απλα το 705 πεφτει στα 3Ω και και ο ενισχυτης ειναι παλιος 20ετιας 2χ35W και λογω ηλικιας και "κουρασμενος". Τα 3Ω προφανως αντιστοιχουν σε χαμηλες συχνοτητες οποτε εκει δεν αναμενεται σπουδαια αποδοση και ελεγχος..
Απο οτι φαινεται η συνειστωμενη ισχυς για τα 705 ειναι 25-100W οποτε ο φιλος ειναι μεσα. Τα 65W George που τα ειδες, τα γραφει απο πισω το ηχειο? Ετσι ηταν κατι παλια B&W που ειχα. Αλλα στοιχεια ο κατασκευαστης ως προς την ισχυ και πισω το ηχειο εγραφε ενα ξερο 80W.

Anyway, ολα θα φανουν στην πραξη. Καλες ακροασεις!

Στα 200Hz είναι τα 3Ω σύμφωνα με την Focal. Ούτε εγώ είμαι 100% σίγουρος ότι θα τα καταφέρει ο Kenwood, αλλά κρίμα είναι να απορρίπτουμε επιλογές από τα χαρτιά.

http://www.focal-fr.com/catalogue-docs/EN/7/files/116.pdf

-bye-

Καλές ακροάσεις και από εμένα. Και να μας πεις εντυπώσεις...

Αρκετα ευχάριστο ηχείο είναι και το Dali Concept 2. Δεν εντυπωσιάζει πολύ αλλά μπορεί να σε κερδίσει γιατί δεν έχει χτυπητά ελλατώματα και κάνει για πολύωρες ακροάσεις.

Όσο για τον ενισχυτή, η Kenwood είχε μια σχετική άνεση στην οδήγηση δύσκολων ηχείων (τηρουμένων των αναλογιών). Επίσης, αν μπεις σ' αυτό το χόμπυ, μπορεί να πας για ενισχυτή λίγο αργότερα.