Ηχεία για χώρο 20 τετραγωνικών

manner

New member
13 April 2010
4
Αθήνα
Καλώς σας βρήκα!!!
Mετά από κάμποσο διάβασμα και μια βόλτα κατέληξα στα Fostex PM0.4. Η πηγή θα είναι ένα media center pc με κάρτα ήχου M Audio - Delta Audiophile 24/96 (το πιθανότερο σενάριο).
Από εφαρμογές τώρα: μουσική mp3 – mp4 – audio cd, ταινίες και παιχνίδια όπου εκεί οι απαιτήσεις δεν είναι και τίποτα τρομερό. Κύριο βάρος δίνω πρώτα στη μουσική και στις ταινίες.
Από μουσική δεν υπάρχει κάποιο είδος συγκεκριμένο. Από progressive έως έντεχνο ελληνικό και από Ethnic έως ορχηστρική ......
Το κύριο μέλημά μου είναι η καλή πιστότητα καθώς και η ένταση όταν αυτή ζητείται (μιλάμε για τις στιγμές πώρωσης που με διέπουν μερικές φορές J).
Ένα άλλο θέμα που έχω κατά νου είναι η εκ των υστέρων αγορά ενός subwoofer για να συνδυαστεί με τα ηχεία και να μην ξεφεύγει και πολύ... ήδη τα 270 για κάρτα και για ηχεία είναι κάμποσα.....

Αν λοιπόν κάποιος από εσάς θέλει να εκφέρει την άποψή του σχετικά για να μπορέσω να σχηματίσω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη θα ήμουν ευγνώμων.

Ένα τελευταίο είναι ότι η ακρόαση θα γίνεται από αρκετά κοντά από 1 έως και 3 μέτρα είτε αφορά μουσική είτε ταινίες.

Φιλικά

Δημήτρης
http://www.avclub.gr/php/page.php?lang=gr&type=dynamicshow&content=14807&indexer=1

τα Fostex ειναι καταπληκτικα αλλα ισως θες κατι με μεγαλυτερη ισχυ απο τα 18W/ch για αυτο το χωρο, καθως κ με μεγαλυτερο μεγαφωνο 6.5 ιντσων, για να χεις την καταλληλη εκταση χαμηλου.

Με προβληματίζει πρισσότερο να πω την αλήθεια ο σωστός συνδυασμός με κάποιο woofer και κάρτας ηχου...
Επίσης το κόστος είναι κάτι που λαμβάνω υπόψη δηλαδή τα 180 των 0,4 με τα 300+ των 0,5.
Από την άλλη το σκεπτικό της ξεχωριστής αγοράς sub σε δεύτερο χρόνο....

φιλε μου, αν ειναι μετα να κινηθεις αργοτερα για sub, τοτε μπορεις να δεις τα Klipsch B-3 , με 6.5αρι γουφερ, μεγαλη καμπινα, και κλασσικα μεγαλη ευαισθησια 93.5db, τα οποια θα τα βαλεις σε δυο βασεις Tele των 45 ευρω. Επισης πολυ καλη λυση ειναι τα Klipsch RB-51 με μικροτερο μεγεθος αλλα την καλη ποιοτητα της σειρας Reference IV και ευαισθησια 92db.

φιλε μου, αν ειναι μετα να κινηθεις αργοτερα για sub, τοτε μπορεις να δεις τα Klipsch B-3 , με 6.5αρι γουφερ, μεγαλη καμπινα, και κλασσικα μεγαλη ευαισθησια 93.5db, τα οποια θα τα βαλεις σε δυο βασεις Tele των 45 ευρω. Επισης πολυ καλη λυση ειναι τα Klipsch RB-51 με μικροτερο μεγεθος αλλα την καλη ποιοτητα της σειρας Reference IV και ευαισθησια 92db.

φιλε μου συγνωμη, εγραφα σε 2 θεματα ταυτοχρονα και σου απαντησα λαθος.:slapface:
Αυτα τα ηχεια που σου πα παραπανω ειναι παθητικα. Παντως σε ενεργα υπαρχει ενα 5ιντσο και ενα 6.5ιντσο σε καλες τιμες. Αν θες ψαξτο για ακροαση.

http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=30624

http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=31709

Από τα δύο θα διάλεγα M-audio λόγω κόστους... τα 200 αποτελούν ένα όριο καθώς θέλω να κρατήσω κάποια χρήματα και για την κάρτα....
Αλλά και τα 70W είναι αρκετά νομίζω αν αργότερα προστεθεί ένα sub >100W.

Όσο για τα Fostex κάτι τέτοιο είχα στα υπόψη (bundle)....

Το θέμα είναι να έχω ήχο αλλά και ανοιχτή προοπτική για sub αργότερα χωρίς να ξεφύγω σε χρήμα.
Θα πρέπει να κατέβω Αθήνα και να ακούσω τα συγκεκριμένα για να έχω και μια σύγκριση.

Όσο για το λάθος... άνθρωποι ήμαστε και σφάλματα κάνουμε.... αν και να σου πω τα έψαξα λίγο..... :)

Last edited:
Θα πρέπει να κατέβω Αθήνα και να ακούσω τα συγκεκριμένα για να έχω και μια σύγκριση.

Αυτό είναι σίγουρο το καλύτερο που μπορείς να κάνεις :music-smiley-005: