Ηχεία για DENON 1312

funnyboy

New member
12 November 2011
58
Καλημερα κ χρονια πολλα σε ολους.
Εδω και ενα χρονο ειμαι κατοχος του συγκεκριμενου σετ της DENON (1312XP), και μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημενος.
Το σετ αγοραστηκε σε πολυ καλη τιμη (450 ), κ αγοράστηκε με την προοπτικη καποια στιγμη να χτυπησω ποιοτικοτερα ηχεια - μια κ αυτα ηταν κ παραμενουν το αδυναμο σημειο της συγκεκριμενης προσφορας.
Μια κ επι της παρουσης καταστασης δεν με παιρνει για καινουργια ηχεια (εχω πραματικα κολλησει με το σετακι της Roister), λεω να κρατησω το γουφερακι της μαμας του σετ, το οποιο κανει και μια χαρα την δουλεια του, και να ψαχνοντας για μεταχειρο, βρηκα σε αγγελια σε καλη κατασταση και σε πολύ καλη τιμη, 5 ηχεια της Onkyo (HTP-450a), με τα παρακατω χαρακτηριστικα :

SKF-450AF 2-Way Bass Reflex Front Speakers
• 8 cm cone woofer
• 2 cm ceramic tweeter
• Magnetically shielded
• Impedance: 8 Ω
• Max. input power: 130 W
• Frequency response: 100 Hz–22 kHz
• WHD: 101 x 273 x 115 mm
• Weight: 1.0 kg
SKC-450AC 2-Way Bass Reflex Center Speaker

• 8 cm cone woofer x 2
• 2 cm ceramic tweeter
• Magnetically shielded
• WHD: 273 x 101 x 102 mm
• Weight: 1.5 kg
SKM-450AS Full-Range Bass Reflex Surround Speakers

• 8 cm cone woofer
• WHD: 101 x 273 x 115 mm
• Weight: 0.8 kg

Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι το εξης :
Θα εχω καποιο θεμα συμβατοτητας?
Διαφορα θα υπαρχει ακουστικη συγκριτικα με το τωρα?

Ευχαριστω

Στα παραπάνω τεχνικά δεν αναφέρεται το βασικότερο χαρακτηριστικό, η ευαισθησία των ηχείων. Κατά τα άλλα, δεν βλέπω κάποιο άλλο πρόβλημα.

Το θέμα είναι πως δεν βλέπω τι επιδιώκεις με την αλλαγή αυτή. Δεν νομίζω πως θα πετύχεις κάτι καλύτερο. Τα ηχεία αυτά είναι ανάλογα των Roister που έχεις.

Α, sorry, είδα το προηγούμενο link με τα Roister και μπερδεύτηκα. Εστω και έτσι όμως, δεν νομίζω να δεις αξιόλογη διαφορά.

Τόσο ο ενισχυτής σου όσο και τα ηχεία είναι εισαγωγικής κατηγορίας. Μην περιμένεις αναβάθμιση αλλάζοντας τα ηχεία με κάποια παραπλήσιων δυνατοτήτων.

Θέλεις να πεις ότι θα ήθελες τα Roister αλλά δεν.....
Αν έτσι είναι και σωστά κατάλαβα μην πετάς χρήματα αφού δεν πρόκειται να πάρεις κάτι παραπάνω στον ήχο

Αυτο που με σπρωχνει στα Onkyo ειναι οτι ξεκινανε απο 100Hz ενω αυτα που εχω απο 150...

Απο οτι εμαθα τα onkyo ειναι 82-85db....
Χωρις βεβαια να εχω καταφερει να βρω τι ευαισθησιας ειναι τα μαμα denon, για να μπορω να συγκρινω..

Aρα να μην να παρω ε?
Αν ηθελα να προβω σε μελλοντικη αγορα ηχειων (ηδη μου εχει μπει το μικροβιο) τι θα μου προτεινατε?

Κανεις?
Με τον 1312 δεν εχει νοημα να παω σε καλυτερα ηχεια?
Aκομα και τα JBL SCS200.5 (τα οποια βρηκα κ σε προσφορα στα 190 ) δεν θα ηταν καλυτερα απο τα δικα μου?
Επισης ειδα κ ακουσα και τα Magnat Monitor Supreme Set 800 αλλα μου φανηκαν πολυ στερεοφωνικα με πολυ βαθος στον ηχο τους...

Τλκ πηγα κ σε αλλο καταστημα κ ξαναακουσα τα magnat (πιο μαζεμενος χωρος στην ακροαση - κ καλυτερη τιμη) και πραγματικα μου αφησαν πολυ καλη εντυπωση!!!
Εχει κανεις εμπειρια απο την συγκεκριμενη εταιρια?
Αν δλδ κρατησω το ενεργο γουφερ της denon και τα παρω δεν θα ειναι μια πολυ καλη αναβαθμιση ή θα δυσκολευτει ο ενισχυτης ?