Ηχεια για Denon AVR-4308

mapiro

Established Member
9 January 2009
117
πριν μια εβδομαδα αγορασα τον Denon AVR-4308 και τον εχω κουμπωσει με τα ηχεια acoustic energy aelite 3 και το κεντρικο τους. δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος απο τον ηχο που βγαινει. τα συγκεκριμενα ηχεια τα παιζα με pioneer που ειχε τα ιδια wat με τον denon και οταν ακουγα μουσικη, εβγαζαν ηχο (κατσε καλα!!). με τον denon ειναι πολυ φτωχα σε μπασο. θα ηθελα απο γνωστες denon να μου προτινουν καποια αλλα ηχεια για να ακουω και μουσικη.

B&W 683......για μενα ειναι τα καλυτερα στη κατηγορια τους.Ενα φιλαρακι μου τα εχει και τα οδηγει με τον ΥΑΜΑΗΑ RX-V1800.....μιλαμε για σεισμικο χαμηλο! Φανταζομαι ο DENON να εχει περισσοτερα ρευματα......

τα aelite tηree που εχω, εχουν ευαισθησια 89db. τα B&W 683, φιλε μου Nautilus 90dp απο οτι διαβαζω. θα χουν διαφορα μεγαλη? στην ενταση? στα μπασα?
σε ευχαριστω

πριν μια εβδομαδα αγορασα τον Denon AVR-4308 και τον εχω κουμπωσει με τα ηχεια acoustic energy aelite 3 και το κεντρικο τους. δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος απο τον ηχο που βγαινει. τα συγκεκριμενα ηχεια τα παιζα με pioneer που ειχε τα ιδια wat με τον denon και οταν ακουγα μουσικη, εβγαζαν ηχο (κατσε καλα!!). με τον denon ειναι πολυ φτωχα σε μπασο. θα ηθελα απο γνωστες denon να μου προτινουν καποια αλλα ηχεια για να ακουω και μουσικη.

Kαλημέρα.
Λίγο περίεργο μου ακούγεται, τα Aelite 3 να μην έχουν καλό ήχο με τον 4308. Και είδικά οι χαμηλές, μιας και το συγκεκριμένο ηχείο πέφτει αρκετά χαμηλά (34 Hz) πιό κάτω και απ' τα B&W 683.
Εκανες την ισοστάθμιση στον ενισχυτή (Audyssey);
Μήπως έχεις δηλώσει στο μενού του ενισχυτή τα ηχεία small;
Ψάξτο λίγο πριν κάνεις οτιδήποτε, τα συγκεκριμένα ηχεία είναι πολύ καλά....
-bye-

Last edited:
φιλε μου kblachos και το eq ρυθμισα και large τα εβαλα καμια
σχεση με το πως επαιζαν με τον pioneer.
φιλε μου argi αντε να επαιξε και 10 ωρες ως τωρα, αλλα (η καλημερα απο το πρωι φαινεται).

Για περιμενε μεχρι το βραδυ (στρωστον καλα), αν και οπως τα λες ο πιονερος με το καλημερα κουναγε μπατζακια.

ειχα τον 3808 με 5αδα Audio Spectrum ,Artemis,Estia, Sirene και απο μπασα δεν ειχα τετοιο θεμα...

οπως τουλαχιστον το αναφερεις...

φιλε μου kblachos και εγω δεν νομιζω οτι φταινε τα ηχεια
ειναι αστερια!
φιλε μου argi ηδη εχω αφησει το συστημα να παιζει.
σε ευχαριστω και σενα vasilisnt. εχω εναν αδερφικο φιλο που εχει τα αρτεμις!! ειχα παει πριν απο ενα χρονο στο σπιτι του και
τα ειχαμε δοκιμασει με τον pioneer. εκεινος τα (ξεσκιζε).
θα παω και αυτον καμια μερα
καποιος αλλος φιλος που εχει τον denon AVR-4308?

Εϊμαι κάτοχος του 4308Α. Θα σου πρότεινα:
α) να ακούσεις με το Audyssey, και χωρίς αυτό.
β) Δοκίμασε επίσης και με το DIRECT στο On και στο off.
γ) Αν πάλυ το απότέλεσμα δεν είναι ικανοποιήτικό άλλαξε τις ρυθμίσεις τονικότητας(Manual σελ 46).
Ακούω με τα Spectrum Audio Athina και δεν μπορώ να πω ότι μου λείπει το μπάσο. (Δεν μου αρέσει ομως και το πολύ τονισμένο μπάσο)

μετα απο πολυ μελετη ενεργοποιησα το PLII MUSIC, επελεξα manual eq με καλυτερη ρυθμιση και οχι το audyssey,
ρυθμισα το restorer αλλιως για το technics mk5, αλλιως για το
ραδιο και αλλιως για την 16gb μνημη usb που του φορτωσα στην πισω εισοδο.
τελικα ο ηχος εγινε αψογος. αυτο το μηχανακι εχει πολλες ρυθμισεις αλλα και πολλες λεπτομερειες που δεν τις γνωριζα
απο τους pioneer.
θα ηθελα παντως καποιον που τον παιζει με τα b&w 683 να
μου πει τις εντυπωσεις του απο αυτα.