Ηχεία για HARMAN KARDON PM660

metalvein

New member
8 June 2010
33
Καλησπερα!
Επεσε στα χερια μου και στην ιδιοκτησια μου πλεον, ενας ενισχυτης harman kardon PM660 του '80 κατι απο οτι εμαθα.
Γενικως δεν το πολυκατεχω το θεμα, ο ενισχτητης ειναι λειτουργικος made in japan, απ'οτι καταλαβα απο πισω δινει σε 4 ηχεια (δικαναλος?). Συνοδευτηκε απο ενα αντιστοιχο εκουαλαιζερ.
Στο θεμα μας τωρα, δεν ξερω αν αξιζει να ασχοληθει καποιος μαζι του, συγκρινομενος με καινουριους ενισχυτες, αλλα πολυ θα ηθελα να τον παντρευα με 2 ηχεια δαπεδου κατα προτιμηση οικονομικα και μαλλον θα κινηθω σε μεταχειρισμενα.
Το θεμα ειναι οτι δεν εχω ιδεα τι ηχεια πρεπει να διαλεξω. Tι πρεπει να προσεξω δηλαδη επειδη θα ριξω μια ματια στα μεταχειρισμενα εδω μεσα. Αν προτεινετε καποια, δεκτα! Παντως οχι ακριβα.

images

HarmanKardonPM-660004.jpg

570511625_tp.jpg

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aυτο ειναι το manual
http://www.manualowl.com/m/Harman%20Kardon/PM660/Manual/286005

Μπορεί και να αξίζει...εάν έχεις πρόχειρα ηχεία,βάλτον μπροστά να τον ακούσεις,και αν σου κάνει κλικ ο ήχος του,ασχολήσου!
Ο ενισχυτής είναι δικάναλος...αλλά εάν δεν του έχουν κάνει σέρβις οι προηγούμενοι κάτοχοι,ίσως να χρειάζεται 1 κοίταγμα,λόγω ηλικίας.

Κάποια μηχανήματα εκείνης της εποχής,μπορούν να σταθούν επάξια με τα σημερινά!

2 speakers system can be connected to this unit. The minimum speaker impedance shall be 4Ω when only one speaker system is used, or 8Ω when two speaker systems are used.

Ρωταω τωρα, οταν λεει 1 speaker system, εννοει 1 ζευγαρι ηχεια? Εγω που θελω να συνδεσω ενα ζευγαρι ηχεια θα πρεπει να εχουν ελαχιστο impedance 4Ω? Δηλαδη μπορω να βαλω και 6Ω και 8Ω, εφοσον λεει minimum 4Ω?

Tα παρακατω ηχεια ας πουμε κανουν? Αξιζουν τα 100 ευρω?
http://www.insomnia.gr/classifieds/gadgets/hifi/164983-ηχεια-jamo-ε650/

Mια βοηθεια παιδια μην παρω κατι που δεν ταιριαζει, λεω να αρχισω με κατι σχετικα φθηνο και βλεπουμε. Αν Αν εχετε να προτεινετε και κανενα αλλο ζευγαρι κατα προτιμηση χεταχειρισμενο λογω οικονομικου. Ευχαριστω!

Last edited:
Στον ενισχυτή μπορείς να συνδέσεις 2 ζεύγη ηχείων,όπως θα έχεις καταλάβει.
Στο κείμενο αυτό αναφέρει ότι,εάν συνδέσεις 1 ζεύγος,η μικρότερη τιμή αντίστασης πρέπει να είναι 4Ω φορτίο.
Όταν είναι 2 ζεύγη,πρέπει να είναι 8Ω,για να κοιτάει ο ενισχυτής το μικρότερο φορτίο που μπορεί (?),δηλαδή 4! (Αλλά δεν θα στο πρότεινα)

Τα συγκεκριμένα ηχεία τα αξίζουν τα λεφτά τους....έχω πάντως την εντύπωση,ότι του πέφτουν λίγο μεγάλα τα συγκεκριμένα.
Πόσο μάλλον εάν μπούν σε μεγάλο χώρο,εκεί θα δυσκολευτεί περισσότερο. Μπορεί να κάνω κ λάθος,αλλά δεν μπορώ να σε πάρω στο λαιμό μου.

Κάποιες αξιολογήσεις που διάβασα λένε πως είναι πολύ ισχυρός χωρίς όμως να αναφέρουν ισχύ.
Με 490 watt κατανάλωση και 540 VA τροφοδοσία,πρέπει να κουνάει μια χαρά...
Και μια απορία.Στα χαρακτηριστικά του λέει:
2 - 200w max switched power outputs

1 – 200w max unswitched power output

Αυτό είναι κάποιου είδους trigger ή κάτι άλλο;Ξέρει κανείς;

Re: Απάντηση: Ηχεία για HARMAN KARDON PM660

Κάποιες αξιολογήσεις που διάβασα λένε πως είναι πολύ ισχυρός χωρίς όμως να αναφέρουν ισχύ.
Με 490 watt κατανάλωση και 540 VA τροφοδοσία,πρέπει να κουνάει μια χαρά...
;

Εάν είναι έτσι,τότε δεν έχει πρόβλημα ο φίλος.
Εάν μπορεί να του δωθεί όμως η ευκαιρία...να ακούσει τον ενισχυτή με τα ηχεία που θα αγοράσει,για να είναι απόλυτα σίγουρος στο πάντρεμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία για HARMAN KARDON PM660

Εάν είναι έτσι,τότε δεν έχει πρόβλημα ο φίλος.
Εάν μπορεί να του δωθεί όμως η ευκαιρία...να ακούσει τον ενισχυτή με τα ηχεία που θα αγοράσει,για να είναι απόλυτα σίγουρος στο πάντρεμα.

+1

Eυχαριστω παιδια, λεω να διαπραγματευτω την δοκιμη αλλα και παλι σιγουρα θα παιζουν. Δεν εχω την εμπειρια να καταλαβω εαν ο ενισχυτης οδηγαει καλα τα ηχεια...
Τελος παντων εστειλα το μοντελο - χαρακτηριαστικα στον πωλητη να δει και αυτος επειδη μου λεει πως γνωριζει και περιμενω.

Είχα για αρκετά χρόνια το μικρότερο μοντέλο PM 650. O 660 ήταν η ναυαρχίδα των ολοκληρωμένων της Harman και εαν θυμάμαι καλά ήταν 2χ80W. Καταπληκτικά μηχανάκια. Εαν είναι σε καλή κατάσταση συντήρησης σηκώνει καλά ηχειάκια.

Eυχαριστω παιδια, λεω να διαπραγματευτω την δοκιμη αλλα και παλι σιγουρα θα παιζουν. Δεν εχω την εμπειρια να καταλαβω εαν ο ενισχυτης οδηγαει καλα τα ηχεια...
Τελος παντων εστειλα το μοντελο - χαρακτηριαστικα στον πωλητη να δει και αυτος επειδη μου λεει πως γνωριζει και περιμενω.

Απο θέμα οδήγησης δεν θα έχει πρόβλημα.
Εγώ όταν λέω ''πάντρεμα'',εννοώ πως θα ταιριάξουν αυτά τα 2,ηχητικά!
Εσύ θα κρίνεις,ανάλογα με τα γούστα σου.

Αρκεί να αρέσει σε εσένα ο συνδυασμός που θα κάνεις!

Tα ηχεια συνδεθηκαν και ολα δειχνουν να παιζουν μια χαρα! Ευχαριστω για την βοηθεια.
Κατι αλλο τωρα, εαν στην εισοδο του ενισχυτη συνδεσω το pc, το κινητο η οποιδηποτε συσκευη που εχει δικο της volume, που θα πρεπει να ειναι η ενταση της συσκευης ωστε να αυξομειωνω την ενταση μονο απο τον ενισχυτη?

......
Και μια απορία.Στα χαρακτηριστικά του λέει:
2 - 200w max switched power outputs

1 – 200w max unswitched power output

Αυτό είναι κάποιου είδους trigger ή κάτι άλλο;Ξέρει κανείς;

Όπως φαίνεται στην 3η φωτό, δεξια από τις μπόρνες έχει παροχές ρεύματος (αμερικάνικου τύπου) στις οποίες μπορεί να συνδεθεί η τροφοδοσία άλλων συσκευών. Δεν υπάρχει κάποιο trigger. Στην switched, που σημαίνει οτι δίνει ρεύμα μόνο οταν είναι ανοικτός ο ενισχυτής, η συνολική κατανάλωση και των δύο συνδεδεμένων συσκευών, δεν πρέπει να ξεπερνά τα 200W.
Ομοίως και στην unswitched, μόνο που αυτή δίνει ρεύμα πάντοτε.
Αν δεν κάνω λάθος, όλοι οι ενισχυτές παλαιοτέρων εποχών είχαν στο πίσω πάνελ, υποδοχές τροφοδοσίας για άλλες συσκευές.

Όπως φαίνεται στην 3η φωτό, δεξια από τις μπόρνες έχει παροχές ρεύματος (αμερικάνικου τύπου) στις οποίες μπορεί να συνδεθεί η τροφοδοσία άλλων συσκευών. Δεν υπάρχει κάποιο trigger. Στην switched, που σημαίνει οτι δίνει ρεύμα μόνο οταν είναι ανοικτός ο ενισχυτής, η συνολική κατανάλωση και των δύο συνδεδεμένων συσκευών, δεν πρέπει να ξεπερνά τα 200W.
Αν δεν κάνω λάθος, όλοι οι ενισχυτές παλαιοτέρων εποχών είχαν στο πίσω πάνελ, υποδοχές τροφοδοσίας για άλλες συσκευές.

:a0210::2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Ηχεία για HARMAN KARDON PM660

Φυσιολογικά βάζεις την πηγή στο τέρμα.
Τώρα αν κάποια πηγή έχει πολύ δυνατό σήμα στην έξοδο της θα το καταλάβεις και θα την προσαρμόσεις ανάλογα.
Είναι και πιο ασφαλές έτσι,για φαντάσου να είχες τον ενισχυτή δυνατά και να του έβαζες απότομα το φουλ κάποια πηγής;:violent-smiley-011:

Ένας παλλιός που έχω,δεκαετίας 1980,έχει απο πίσω την unswitched ένδειξη...150 βάττ μάξιμουμ.
Ο καινούργιος γιαμάχα που έχω τώρα,έχει switched. Πάντως είχα και εγώ μια απορία με την unswitched...τι ακριβώς γίνεται δηλαδή.

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία για HARMAN KARDON PM660

Φυσιολογικά βάζεις την πηγή στο τέρμα.
Τώρα αν κάποια πηγή έχει πολύ δυνατό σήμα στην έξοδο της θα το καταλάβεις και θα την προσαρμόσεις ανάλογα.
Είναι και πιο ασφαλές έτσι,για φαντάσου να είχες τον ενισχυτή δυνατά και να του έβαζες απότομα το φουλ κάποια πηγής;:violent-smiley-011:

Και εγώ αυτό κάνω μερικές φορές όταν συνδέω το λάπτοπ...και είναι και η πιο ασφαλής λύση,όπως αναφέρεις!
Αλλά και απο την άλλη μου αρέσει να γυρνάω το ποτενσιόμετρο του ενισχυτή :smile:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία για HARMAN KARDON PM660

Και εγώ αυτό κάνω μερικές φορές όταν συνδέω το λάπτοπ...και είναι και η πιο ασφαλής λύση,όπως αναφέρεις!
Αλλά και απο την άλλη μου αρέσει να γυρνάω το ποτενσιόμετρο του ενισχυτή :smile:

:a0210:
Μα έτσι κι αλλιώς του ενισχυτή θα το γυρίζεις.
Ο δικός μου προ ας πούμε πάει μόνος του στο μηδέν όταν τον κλείνω (κάθομαι και χαζεύω το ποτ που γυρνάει μόνο του,χαχαχαχα) αλλά δεν είναι όλοι έτσι.