Ηχεία για heavy metal

tzanetpol

New member
17 October 2012
5
Γεια σας και ευχαριστω εκ των προτερων για τις συμβουλες.
Μετα απο χρονια και με την ευκαιρία μετακομισης, αποφασισα να αφησω το ουσιαστικά ανενεργό παλιο μου συστημα και να ξοδεψω 1500 - 2000 ευρω για ενισχυτή και ηχεία δαπεδου για χωρο 30 περιπου μ2.
Η μουσική μου ηταν, ειναι και θα ειναι (παρα τα χρονάκια μου) απο Hard Rock εως heavy metal , απο Deep Purple και Pink Floyd εως Metallica και Slayer.
Αυτο που με ενδιαφέρει ειναι να ακουω τη μουσική μου σε εντασεις διαμερισματος, δηλ. οχι ετσι οπως μου αρεσει εμενα να την ακουω αλλα να ξερω οτι αν καποτε μου ερθει να τα βαλω στη σωστή ενταση να μη εχω περιορισμο και απογοητευσεις.

Με περισσότερο διαβασμα και λιγοτερο τρεξιμου και ακουσμα, (αφου ο χρονος μου ειναι ασφυκτικα περιορισμένος),εχω σχεδον καταλήξει στο ενισχυτη. XTZ A100D3 , με εναλλακτική Cayin 252b. Οπως καταλαβατε , το οικονομικό παιζει το ρόλο του, εχω ηδη φυγει απο το αρχικο μπατζετ που ειχα στο μυαλο μου.
Οποτε για ενισχυτη δεκτες προτασεις ή αντιρρήσεις, αλλα ας θεωρησουμε οτι ειναι καλη επιλογή.

Εκει που δυσκολευομαι να καταληξω ειναι τα ηχεια. Εχω καποια στο μυαλο μου και εδω θελω τη βοήθεια σας σε σχεση με τις παραπανω απαιτησεις μου και την μουσική που ακουω, που να βασιζονται στην εμπειρία καποιου και οχι σε λιγα λεπτα ακουσματος.
Κlipsch rf 62 ή 82
Monitor Audio RX6 ή 8
Dali Zensor 7 ή LeKtor 8
Acoustic Energy AE309 ή Aelite 3
Σε JbL κατι ισως? Καποιο άλλο?

Τελος , γιατι ενω για τον XTZ A100D3 εχω διαβασει τοσα, τα περισσότερα καλα , για τα αντιστοιχα ηχεία XTZ 99.36 τα οποια φαινονται και ακουγονται καλα, δεν μπορω βρω κατι, θετικο ή αρνητικο? Αξιζουν τα λεφτα τους? Τα εχει ακουσει καποιος σε τετοιο ειδος μουσικής? Με ποια απο τα παραπανω ηχεια μοιαζει ο χαρακτηρας τους?
Και παλι ευχαριστω προκαταβολικα για τη βοήθεια σας .

Γεια σας και ευχαριστω εκ των προτερων για τις συμβουλες.
Μετα απο χρονια και με την ευκαιρία μετακομισης, αποφασισα να αφησω το ουσιαστικά ανενεργό παλιο μου συστημα και να ξοδεψω 1500 - 2000 ευρω για ενισχυτή και ηχεία δαπεδου για χωρο 30 περιπου μ2.
Η μουσική μου ηταν, ειναι και θα ειναι (παρα τα χρονάκια μου) απο Hard Rock εως heavy metal , απο Deep Purple και Pink Floyd εως Metallica και Slayer.
Αυτο που με ενδιαφέρει ειναι να ακουω τη μουσική μου σε εντασεις διαμερισματος, δηλ. οχι ετσι οπως μου αρεσει εμενα να την ακουω αλλα να ξερω οτι αν καποτε μου ερθει να τα βαλω στη σωστή ενταση να μη εχω περιορισμο και απογοητευσεις.

Με περισσότερο διαβασμα και λιγοτερο τρεξιμου και ακουσμα, (αφου ο χρονος μου ειναι ασφυκτικα περιορισμένος),εχω σχεδον καταλήξει στο ενισχυτη. XTZ A100D3 , με εναλλακτική Cayin 252b. Οπως καταλαβατε , το οικονομικό παιζει το ρόλο του, εχω ηδη φυγει απο το αρχικο μπατζετ που ειχα στο μυαλο μου.
Οποτε για ενισχυτη δεκτες προτασεις ή αντιρρήσεις, αλλα ας θεωρησουμε οτι ειναι καλη επιλογή.

Εκει που δυσκολευομαι να καταληξω ειναι τα ηχεια. Εχω καποια στο μυαλο μου και εδω θελω τη βοήθεια σας σε σχεση με τις παραπανω απαιτησεις μου και την μουσική που ακουω, που να βασιζονται στην εμπειρία καποιου και οχι σε λιγα λεπτα ακουσματος.
Κlipsch rf 62 ή 82
Monitor Audio RX6 ή 8
Dali Zensor 7 ή LeKtor 8
Acoustic Energy AE309 ή Aelite 3
Σε JbL κατι ισως? Καποιο άλλο?

Τελος , γιατι ενω για τον XTZ A100D3 εχω διαβασει τοσα, τα περισσότερα καλα , για τα αντιστοιχα ηχεία XTZ 99.36 τα οποια φαινονται και ακουγονται καλα, δεν μπορω βρω κατι, θετικο ή αρνητικο? Αξιζουν τα λεφτα τους? Τα εχει ακουσει καποιος σε τετοιο ειδος μουσικής? Με ποια απο τα παραπανω ηχεια μοιαζει ο χαρακτηρας τους?
Και παλι ευχαριστω προκαταβολικα για τη βοήθεια σας .

XTZ A100D3 με Dali Zensor 7 πολύ καλός συνδυασμός για την μουσική που θές. Τα Klipsch καλό θα ήταν να τα συνδύαζες με κάποιο υβριδικό ολοκληρωμένο. Με τον XTZ δεν θα ταιριάξουν γιατί ο XTZ είναι λίγο σκληρός ψηλά. Βέβαια τώρα που το ξανασκέφτομαι, έχεις συνηθίσει να ακούς σκληρά οπότε ίσως και να σου κάτσουν, δεδομένου ότι ο XTZ θα παίζει μόνο σε τάξη Α...

Από JBL STUDIO 180

Ευχαριστώ γαι αμεση απαντηση. Φανταζομαι συμπεριφορα τυπου Klipsch.
Η λίστα ηχείων επειδη παραπανω φαινονται τα μισα:
Κlipsch rf 62 ή 82
Monitor Audio RX6 ή 8
Dali Zensor 7 ή Lektor 8
Acoustic Energy AE 309 ή Aelite 3
Σε JBL κατι ισως? Κατι αλλο
Και αποψη για ΧΤΖ 99.36

Κlipsch rf 62 ή 82
Monitor Audio RX6 ή 8
Dali Zensor 7 ή Lektor 8
Και αποψη για ΧΤΖ 99.36

Οπως προανεφερα, ψαξε για ακροαση το JBL studio 190. Το Zensor 7 ειναι επισης εξαιρετικο, το χει φιλος συμφορουμιτης με τον ΧΤΖ και πανε μια χαρα.

Χωρίς να θέλω να βγω εκτός θέματος , ο xtz και ο cayin με έχουν απασχολήσει και μένα επειδή είναι value for money μηχανήματα. Καθαρά ηχητικά τι διαφορές έχουν στο χαρακτήρα ? Είναι στο ίδιο επίπεδο ?Από θέμα οδήγησης δε νομίζω να υστερεί κανένας από τους 2 έτσι?

χμμ όντως τα diamond series που άκουσα (ευτυχώς όχι στην έκθεση αλλά στο χώρο του κατασκευαστή πίνοντας καφέ :D) μάλλον θα κάνουν πολύ καλά τη δουλειά που θέλεις, συγχωρώντας και κακές ηχογραφήσεις μέχρι ένα βαθμό. Το ηχείο είναι γρήγορο, έχει πολύ καθαρό Punch από το bass reflex και το tweeter του θα κάνει τις ηλεκτρικές κιθάρες παραδεισένιες. Αν έχεις δυνατότητα ακρόασης σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Tα jbl που σου προτείνει ο tyler είναι βασικά... η προφανής λύση για τέτοιες μουσικές. Δε πιστεύω να σε απογοητεύσουν ούτε κι αυτά. Δεν κανονίζεις καμία ακρόαση κι εκεί?
Α! και δες και αυτό το σχετικά πρόσφατο thread http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/96399-Ηχεία-που-ροκαρουν!
Σίγουρα πολλά πράγματα ξεφεύγουν από τον προυπολογισμό σου αλλά αν μη τι άλλο θα σου είναι ευχάριστο το διάβασμα.

Τα JBL το ξερω, οπως και τα αλλα που εχω στο μυαλο μου , με πρωτα τα Klipch και μετα το Dali οτι ειναι γρηγορα ηχεία και κανουν για την μουσική που ακουω.
Αλλα επειδη και οι ακροάσεις ειναι δυσκολες και ειδικα η ακροαση με τον ΧΤΖ αδύνατη, θα βασιστω στην εμπειρία καποιων που τα εχουν ακουσει ηδη σεταρισμένα και νομιζω οτι θα καταληξω στην τελεια επιλογη.
Σχετικά με τα ΧΤΖ 99.36 δεν εχει καποιος αποψη? Εστω και απο περιεργεια με ενδιαφερει

Καλημερα σε όλους.
Νεότερα.
Ακουσα Dali Zensor 7 και JBL STUDIO 180. Και τα δύο μου αρεσαν.
Απο αυτα, μαζι με το Κlipsch rf 82 που το ξερω σαν και το JBL STUDIO 190 που δεν εχω ακουσει θα γινει η τελική επιλογη, εκτος αν μεχρι την αγορα ακουσω
κατι που θα με ενθουσιασει.
Καποια σχολια και απορίες.
Τα JBL STUDIO 180 τα οικονομικοτερα, 500 Ε. Με τον XTZ περισευουν και χρηματα απο αρχικο μπατζετ.Παντα ειχα σε εκτιμηση την εταιρεία.
Τα Dali Zensor 7 είναι στα 620Ε. Μου αρεσε και η γραμμή τους και ειναι και το μοναδικο απο τα παραπάνω με bass reflex μπροστα. Επειδη η αποσταση απο πισω τοιχο είναι οριακή , παιζει τοσο μεγάλο ρόλο ώστε η επιλογή τους να είναι μονόδομος?
Τα JBL STUDIO 190 στα 720 Ε, σε τι διαφερουν απο τα JBL STUDIO 180 (και για τη χρηση που τα θελω φυσικα, οχι σαν ηχείο γενικα) ωστε να δικαιολογει τα 220 Ε παραπανω? Αξιζει να τα δωσω?
Αφησα τελευταία τα Κlipsch . Οπως εχετε καταλαβει τους εχω ιδιαίτερη συμπαθεια, με ολους τους φοβους που αναφερθηκαν παραπανω ή σε αλλες συζητήσεις.
Αν τελικα παω σε αυτα , συζηταω για τα Κlipsch rf 82ιι και οχι τα 62 (και ας ειναι ικανοποιητικα και τα 62) και μπορω να τα βρω στα 1000Ε. Ειναι και τα μονα που θα ξαναεμπαινα στο τρυπακι αν ξαναδω το θεμα του ενισχυτη.
Ο ΧΤΖ εχει πλεον 850 Ε, πλησιαζει το χιλιαρικο. Ο λογος της επιλογής του ηταν εκτος της τιμής , το DAC και οι εισοδοι ΡΗΟΝΟ. Εχω 300+ δισκους , 1000+ cd και εναν 500αρι σκληρό με τραγουδια αυτης της μουσικης και σκοπευω τωρα να συνδεσω το σκυλι μου, το DUAL για τους δισκους και προς το παρον cd να παιζω απο το παλιο μου
technics ή και καποιο DVD player που θα αγοραστει. Αν δεν με ικανοποιεί βλέπουμε. Μειονεκτημα του ηταν η ελλειψη ht passthrough.
Υπαρχει προταση για αλλον ενισχυτή , κοντα σε χρηματα και αποδοση με καποια απο τα παραπάνω πλεονεκτήματα που να δενει καλυτερα με τα Κlipsch rf 82ιι ?

Το πρόβλημα στις ηχογραφήσεις heavy metal της δεκαετίας του 90 ειδικά, είναι ότι το πιατίνι ακούγεται σαν υπερηχητικό σφύριγμα.
Αν το σύστημά σου προβάλει έστω και ελάχιστα τις υψηλές σε πιάνει πονοκέφαλος από το συνεχόμενο "σσσσσσσσσσσ".
Η μπότα από την άλλη δεν κατεβαίνει χαμηλά. Λογικό, γιατί οι διπλομποτιές θα ακουγόντουσαν σαν ένα συνεχόμενο βουητό.
Χρειάζεσαι λοιπόν punch σε σχετικά υψηλές συχνότητες.
Αυτά θα μπορούσαν να σου τα δώσουν ηχεία βάσης ή ηχεία που ο κατασκευαστής τους μπορεί να τα "πειράξει" σύμφωνα με τα γούστα σου.
Ή φυσικά να μπεις στη διαδικασία ψαξίματος για equalizer.
Όλες οι εταιρίες που σου άρεσαν έχουν ηχεία βάσης. Θα σου έλεγα να πάρεις μερικά δισκάκια σου και να τα ακούσεις και αυτά.
Για κατασκευαστή που μπορεί να σου τα ρυθμίσει σύμφωνα με το γούστο σου, γνωρίζω μόνο τα Geometrical Harmony που ήδη αναφέρθηκαν.

Πιστεύω για να συμβούν τα παράπω οι εντάσεις θα πρέπει να περνάνε κατα πολύ το όριο έντασης που έχει βάλει ο φίλος...
Γνώμη μου για την μουσική που ακούμε το κλειδί είναι η σωστή οδήγηση άρα ο ενισχυτής σου να είναι πολύ καλός, τα ηχεία σου αρκεί να είναι αξιόλογα, μην τρελαθείς κιόλας η μουσική μας έχει "περίεργες" παραγωγές και σίγουρα η φωνή του Tom Araya δεν θέλουμε να ακούγεται με τα κριτήρια της Diana Krall......

χεχ, καλά... Σου είπε τώρα για εντάσεις κι εσύ τον πίστεψες... Άσε να πάρει τα μηχανήματα και τα λέμε για το κατά πόσο θα ψάχνει ευκαιρία να τα τσιτώνει. Με αυτή τη μουσική δε γίνεται... Τα θες τα γκάζια. Δεν είναι jazz και άστο να παίζει!

Περασαν οι εποχες. Πριν καμια 15ετια ολο το τετραγωνο ειχε ακροαση απο 8 εως 10. Περιμεναν ολοι να ακουστει το Manitu απο Venom για να πουν οτι επιτελους το ματυριο τους τελειωσε. Αλλα ειπαμε, χαμηλα χαμηλα αλλα οι εντασεις να υπαρχουν.
Παμε τωρα γαι κανα ποτο. Καλο Σαββατοβραδο σε ολους και η συνεχεια απο Δευτερα

Απάντηση: Re: Ηχεία για heavy metal

Κlipsch rf 62 ή 82
Monitor Audio RX6 ή 8
Dali Zensor 7 ή Lektor 8
Και αποψη για ΧΤΖ 99.36

Τα aelite 3 τα είχα,στα συνιστώ,θέλουν όμως δυνατό σε ρεύματα ενισχυτή!

Για κάποιους ήταν μόδα που πέρασε...για εμάς τους υπόλοιπους έμελλε να μας στοιχειώσει ...να γίνει τρόπος ζωής η μουσική αυτή που ακούμε και εδώ είμαστε με τα αυτιά και τον ενθουσιασμό ενός ανθρώπου που ατενίζει πλέον τα τριαντα..φεύγα να θέλει να δώσει ζωή σε αυτά τα θρυλικά γκρουπς στο δωμάτιο του!
Η προσωπική επιλογή μου είναι ηχεία με κόρνα για να πάρω την απαραίτητη live αίσθηση και τριοδικός ενισχυτής για να εισπράξω μαλακά πρίμα και τις αρμονικές του προγράμματος.
Τα Klipsh τα θεωρώ πολύ καλή περίπτωση απλά θα τα συνδύαζα με push-pull 50-70 watt με option τριοδικής λειτουργίας.