Ηχεία για Home Cinema

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Καλησπέρα σας.

Θέλω να αναβαθμίσω τα μπροστινά μου ηχεία (και το κεντρικό) και αν μπορείτε να μου δώσετε μερικές προτάσεις να μελετήσω.
Subwoofer υπάρχει και ο ενισχυτής μου είναι ο Yamaha ΑΖ2 με τις παρακάτω προδιαγραφές

attachment.php

Έχω τη ιδιαιτερότητα ότι αποκλείονται λόγο εμφάνισης τα ηχεία με ξύλο χρώματος άλλου εκτός του μαύρου. Γενικά τα ηχεία θέλω να είναι κατάμαυρα. Επίσης το σύνολο δεν θέλω να ξεπερνάει τα 2500 μαζί με το κεντρικό.

Με ενδιαφέρει ΚΑΙ η μουσική αλλά πρωτίστως οι ταινίες

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις προτάσεις σας!

Attachments

• az2.jpg
    az2.jpg
    80.4 KB · Views: 138
Να κάνω και μια χαζή ερώτηση.

Ο χώρος είναι 4Χ5 μέτρα. Επειδή είδα ότι οι προτάσεις είναι όλες για δαπέδου (κι εγώ προσωπικά είμαι υπέρ αυτής της λύσης ως προς το θέμα εμφάνισης), μήπως δεν είναι κατάλληλος ο χώρος μου λόγω μεγέθους για δαπέδου? Λέω, μήπως... :idea:

Είμαι σε παρόμοια φάση (αναβάθμιση των front σε πολυκάναλο) αλλά η δική μου αναβάθμιση στοχεύει μόνο στη μουσική.

Μετά από δοκιμή στο χώρο μου (24 "δύσκολα" τετραγωνικά - 3,80x6,25) είμαι πολύ κοντά στα elac FS244 (βάσεως). Ρίξε μια ματιά και σε αυτά μαζί με το CC241 της σειράς FS.

Άλλη μια αξιόπιστη λύση για βάσεως είναι τα Leema Xero. Eίναι μικρά αλλά παίζουν δυνατά και καλά (αυτά δεν τα έχω ακούσει ακόμα, ότι διαβάζω σου λέω).

Από δαπέδου, αν ο χώρος σου είναι ισορροπημένος - χωρίς ιδιαιτερότητες αυτά που σου έγραψε ο Κώστας δεν θα σε απογοητευσουν!

Θα πρόσθετα και τα Β&W CM7, νομίζω ότι τα βγάζουν και σε piano black αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Καλή επιλογή!

Να κάνω και μια χαζή ερώτηση.

Ο χώρος είναι 4Χ5 μέτρα. Επειδή είδα ότι οι προτάσεις είναι όλες για δαπέδου (κι εγώ προσωπικά είμαι υπέρ αυτής της λύσης ως προς το θέμα εμφάνισης), μήπως δεν είναι κατάλληλος ο χώρος μου λόγω μεγέθους για δαπέδου? Λέω, μήπως... :idea:

Πιστευω οτι σε 20 τετραγωνικα (και ειδικα οπως τα αναφερεις) με σωστη επιλογη και τοποθετηση των ηχειων δεν θα εχεις προβλημα.

Είμαι σε παρόμοια φάση (αναβάθμιση των front σε πολυκάναλο) αλλά η δική μου αναβάθμιση στοχεύει μόνο στη μουσική.

Μετά από δοκιμή στο χώρο μου (24 "δύσκολα" τετραγωνικά - 3,80x6,25) είμαι πολύ κοντά στα elac FS244 (βάσεως). Ρίξε μια ματιά και σε αυτά μαζί με το CC241 της σειράς FS.

Άλλη μια αξιόπιστη λύση για βάσεως είναι τα Leema Xero. Eίναι μικρά αλλά παίζουν δυνατά και καλά (αυτά δεν τα έχω ακούσει ακόμα, ότι διαβάζω σου λέω).

Από δαπέδου, αν ο χώρος σου είναι ισορροπημένος - χωρίς ιδιαιτερότητες αυτά που σου έγραψε ο Κώστας δεν θα σε απογοητευσουν!

Θα πρόσθετα και τα Β&W CM7, νομίζω ότι τα βγάζουν και σε piano black αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Καλή επιλογή!

Οταν λες δυσκολα τετραγωνικα τι εννοεις? Σε ρωταω γιατι περιπου εχουμε τα ιδια τετραγωνικα, ειχα αρκετες δυσκολιες ομως με την σωστη επιλογη ηχειου (κατα την γνωμη μου και το γουστο μου βεβαια) καταφερα να τις αντιμετωπισω και να εχω ηχειο δαπεδου.

Τα προβλήματά μου (εκτός από χωροταξικά) είναι και ότι ήδη δυσκολεύτηκα με το sub να αποφύγω το μπουμάρισμα αριστερά/ψηλά και τις αντιχήσης από την τραπεζαρία μεριά... (σε λίγο θα με γαργαλάει :D)

Εννοείται πως κάθε βοήθεια δεκτή Βασίλη. Στη πραγματικότητα θα σε ευγνωμονούσα μιας και εγώ υπέρ των δαπέδου είμαι...

Να ο χώρος μου:
http://avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=53007&d=1270759803

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=49058&d=1261958323

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=49059&d=1261958323

(Έχω ανοίξει άλλο νήμα στα "Ηi-Fi ενισχυτικά" οπότε να μην ανοίξω και αλλο εδώ στο πολυκάναλο...)

Δεν ξέρω το χώρο του Nektar γι' αυτό με είδες προβληματισμένο με τα δαπέδου.

Καλημέρα!

Last edited:
Καλημέρα!

Ο δικός μου χώρος είναι dedicated, χωρίς παράθυρα, αν αυτό βοηθάει κάπου.

Οπως σου ειπα προχωρας απροβληματιστα σε δαπεδου. Αφου ειναι dedicated μπορεις να κανεις σωστη τοποθετηση. Τα ηχεια που σου εχει προτεινει ο Κωστας νομιζω οτι σε καλυπτουν. Ξεκινα ακροασεις και αν δεν ........ εδω ειμαστε παλι.

Τα προβλήματά μου (εκτός από χωροταξικά) είναι και ότι ήδη δυσκολεύτηκα με το sub να αποφύγω το μπουμάρισμα αριστερά/ψηλά και τις αντιχήσης από την τραπεζαρία μεριά... (σε λίγο θα με γαργαλάει :D)

Εννοείται πως κάθε βοήθεια δεκτή Βασίλη. Στη πραγματικότητα θα σε ευγνωμονούσα μιας και εγώ υπέρ των δαπέδου είμαι...

Να ο χώρος μου:
http://avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=53007&d=1270759803

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=49058&d=1261958323

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=49059&d=1261958323

(Έχω ανοίξει άλλο νήμα στα "Ηi-Fi ενισχυτικά" οπότε να μην ανοίξω και αλλο εδώ στο πολυκάναλο...)

Δεν ξέρω το χώρο του Nektar γι' αυτό με είδες προβληματισμένο με τα δαπέδου.

Καλημέρα!

Πραγματικα ο χωρος σου ειναι δυσκολος. Αν δουλευεις το τζακι (το οποιο ουσιαστικα ειναι η μεγαλυτερη ζημια) τοτε τα ξεχναμε (εκτος και αν θες να κανεις μετακομισεις καθε φορα που θα το αναβεις).
Πρωτο δεδομενο οτι δεν πρεπει το ηχειο να εχει εκτονωση απο πισω λογω τζαμαριας και απο μπρος λογω επιπλων αρα πιστευω οτι το ποιο σωστο θα ηταν να ειναι κλειστου τυπου. Επισης οι μοναδες θα πρεπει να ειναι κατα τη γνωμη μου ψηλα (παλι λογω επιπλων).
Για παραδειγμα τα ηχεια που εχω εγω ειναι κλειστου τυπου αλλα εχουν μοναδα χαμηλα αρα δεν ειναι ιδανικα για σενα.
Ασε να ψαξω λιγο (οταν γυρισω απο την δουλεια) πιθανες επιλογες αν και φοβαμαι οτι θα μιλαμε για μεγαλο κοστος.
Ισως τελικα η επιλογη ηχειου βασης να ειναι πιο σωστη για σενα.

Έπιασες τη σκέψη μου αμέσως!!! Ακριβώς αυτά σκέφτηκα και πήγα στα dome τα οποία είναι αποδεκτά στο ΗΤ αλλά στον δικάναλο θέλω παραπάνω.

Τhanx για όλα!

Μία είναι η λύση.....το τζάκι να :smash::smash: αλλά έλα που δεν γίνεται, έτσι δεν είναι?

Έπιασες τη σκέψη μου αμέσως!!! Ακριβώς αυτά σκέφτηκα και πήγα στα dome τα οποία είναι αποδεκτά στο ΗΤ αλλά στον δικάναλο θέλω παραπάνω.

Τhanx για όλα!

Το κακο με τα dome ειναι οτι ειναι δορυφοροι και χανουν πολυ σε σχεση με τα βασης (ειδικα στην μουσικη). Ασε και θα βρουμε μια καλη λυση.

ΥΓ. (Σε αλλο θεμα-συζητηση παει το σχολιο). Πραγματι στον χωρο σου τα dome πρεπει να παιζουν πολυ καλα.

Απάντηση: Re: Ηχεία για Home Cinema

Μία είναι η λύση.....το τζάκι να :smash::smash: αλλά έλα που δεν γίνεται, έτσι δεν είναι?

Υπαρχει και αλλη. Βαζει στο τζακι μεσα την τηλεοραση (και γ@μω τα πρωτοτυπα decor) και μετα βαζει αριστερα και δεξια τα ηχεια :BDGBGDB55::BDGBGDB55:
:flipout::flipout::flipout:

Τhanx για όλα!

Χθες το απογευμα (ξερεις μετα την Θρυλαρα), εψαξα λιγο το θεμα για ηχεια στον χωρο σου. Δυστηχως για δαπεδου δεν βρηκα κατι το οποιο θα μπορουσα να στο συστησω ανεπιφυλακτα. Βλεπεις επειδη εχω φοβηθει λιγο με το θεμα χωρος μιας και με ταλαιπωρησε και μενα αρκετα.

Ειδα βεβαια ενα ηχειο της FINAL SOUND (ηλεκτροστατικο) αλλα δεν το ξερω και δεν ξερω αν σε ενδιαφερει.

Αυτο που μπορεις παντως να κανεις (με σκοπο να μην την πατησεις και πεταξεις χρηματα) ειναι να διαλεξεις ενα βασης και ενα δαπεδου της ιδιας εταιριας και να ζητησεις απο τον αντιπροσωπο να σου τα φερει και τα 2 σπιτι (με την δικαιολογια του δυσκολου χωρου). Κανεις ακροαση και βλεπεις αν το δαπεδου ειναι ενταξει. Αν οχι κρατας το βασης αν ναι κρατας το δαπεδου.

Φίλε Βασίλη σε ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες.

Τελικά κατέληξα στα ElacFS244. Τα δοκίμασα σπίτι και καλύπτουν το χώρο όμορφα και δυναμικά. Να φανταστείς ότι σε ορισμένα κομμάτια είχα και μπουμάρισμα..., αλλά περισσότερο αντιχήσεις (έχω ένα τοίχο γυμνό ακόμα).

Ελπίζω να ταιριάξουν στο χώρο και με τον ενισχυτή (ολοκληρωμένο δικάναλο)που θα διαλέξω. Από αύριο ξεκινούν οι ακροάσεις με επικρατέστερους Leema, Naim... Θα δούμε...

Στο μέλλον (1-2 χρόνια) θα χρειαστώ και πολυκάναλο με 1.4 (a,b ότι υπάρχει) οπότε θα ξαναχρειαστώ συμβουλές.

ΥΓ Ευχαριστώ για όλα! Ελπίζω να μην κούρασα με τα δικά μου, στο νήμα του Νεκτάριου ή ακόμα καλύτερα να βοηθήθηκε λίγο.

Ωραια ηχεια τα elac. To καλο βεβαια θα ηταν (και αυτο εψαχνα) να μην εχεις μπουμαρισμα.
Καλοριζικα λοιπον και οταν αποφασισεις για πολυκαναλο ξαναπερνα απο την παρεα μας (δεν σε βοηθαω στο δικαναλο για να μην παραπονεθουν οι δικαναλοι οτι τους περνω τον κοσμο απο την κατηγορια:BDGBGDB55:):flipout::flipout:

ΥΓ. Μιας και εχεις σκοπο να συνδιασεις δικαναλο και πολυκαναλο εχει στο νου σου να υπαρχει ht passthrough input.

Μιας και εχεις σκοπο να συνδιασεις δικαναλο και πολυκαναλο εχει στο νου σου να υπαρχει ht passthrough input.

Είναι μέσα στη προδιαγραφή που έχω βάλει και στο νήμα.
Και o Leema και ο Naim απ' ότι είδα έχουν.

Thanx again man!
:ernaehrung004: