Ηχεια για HTPC?

Gorgolemis

New member
15 November 2007
69
Επειδη ειμαι ασχετος με το αντικειμενο,ζητω την κατανοηση σας!!
Εχω στησει ενα htpc,και θα συνδεθει με μια samsung LE32R8,τωρα απο εδω και περα τι γινεται στο θεμα του ηχου?Τιπρεπει να κανω για παρακολουθηση ταινιων και μουσικης?Πρεπει ωποσδηποτε να παρω εξ.καρτα ηχου?Ενισχυτη?Ηχεια 5.1?
Πριν ειχα ενα technics sc-eh750 και το πουλησα 220Ε, εβαλα τα υπολοιπα και εκανα το htpc,εκανα βλακεια?η μπορω να το αντικαταστησω με τα ιδια χρηματα που το πουλησα με κατι καλυτερης αποδοσης?
Βλεπω στο e-shop τα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501597 ειναι καλα?Εχουν δικο τους ενισχυτη και συνδεωνται κατευθειαν στη καρτα ηχου?
Μηπως μπορειτε να μου δωσετε τα φωτα σας?:huh2:

Καταρχήν πρέπει να μας πεις το budget σου...
Η "σωστή" λύση είναι να πας σε πολυκάναλο ενισχυτή κα σετ ηχείων 5.1.
Αν τώρα το budget σου δε σε καλύπτει μπορείς να περιοριστείς σε ένα σετ ηχείων υπολογιστή ή να ξεκινήσεις να στήνεις το παραπάνω σύστημα σιγά-σιγά...
Δώσε λεπτομέρειες και συνεχίζουμε...

Εαν ζητάς το σωστό ήχο και θες future χαρακτηριστικά τότε πας για 7.1 ενισχυτή πακέτο με ηχεία... οι τιμές όμως είναι πάνω από 700 ευρώ πακέτο ...

Τώρα πως περνάς τον ήχο ... είτε με την ενσωματωμένη κάρτα ήχου , είτε με κάποια σαφώς καλύτερη των 100 ή των 200 ευρώ ...

φιλος απο οτι καταλαβα οι απετησεις σου ΔΕΝ ειναι κατι ΤΟΡ αλλα να κατι που νακανει την δουλεια του με αξιοπρεπεια ....
με δεδομενο οτι το HTPC δεν εχει την καλητερη εικονα - ηχο δεν ειναι λογικο να δοσεις ενα σκασμο λεφτα για ηχεια οποτε σου προτηνω να πας να παρεις ενα πολυ ομορφο σετακι 5.1 με ενσωματομενο ενισχυτη απο τα ALEX PACK !!!!!!!!!!!!!!
ναι θα κανουν την δουλεια τους και θα σου μηνουν και λεφτα !!!!!!

αν δεν σου αρεσουν , συνδεσε τα στο PC σου . οπος και να εχει παντος η τιμη τουσ ειναι πολυ χαμηλη

Απλά ουδεμία σχέση.

Θεωρώ τα Logitech κλάσεις ανώτερα...
Έχω ακούσει τους προκατόχους των και δεν παίζονται.
Χώρια ο ενσωματωμένος αποκωδικοποιητής και η πιστοποίηση THX.

Καταρχήν πρέπει να μας πεις το budget σου...
Η "σωστή" λύση είναι να πας σε πολυκάναλο ενισχυτή κα σετ ηχείων 5.1.
Αν τώρα το budget σου δε σε καλύπτει μπορείς να περιοριστείς σε ένα σετ ηχείων υπολογιστή ή να ξεκινήσεις να στήνεις το παραπάνω σύστημα σιγά-σιγά...
Δώσε λεπτομέρειες και συνεχίζουμε...

Και ποσα χρηματα θα πρεπει να υπολογισω για να μπορεσω να ακουσω αξιοπρεπες ηχο?
Εαν μπορεις να μου προτεινεις κατι συγκεκριμενο,θα το εκτιμουσα,αλλα οσο ποιο,αποδοση-τιμη γινεται.
Το στερεο που πουλησα,εκανα βλακεια στη τιμη αυτη?η μπορω να παρω κατι αναλογο με την ιδια αποδοση η και καλυτερο?
πχ.τα 5.1 της Logitech ειναι καλυτερα απο αυτο που πουλησα?

Last edited:
Απλά ουδεμία σχέση.

Θεωρώ τα Logitech κλάσεις ανώτερα...
Έχω ακούσει τους προκατόχους των και δεν παίζονται.
Χώρια ο ενσωματωμένος αποκωδικοποιητής και η πιστοποίηση THX.

Δηλαδη μου τα προτεινεις?Ειναι καλυτερα απο το στερεο που πουλησα η εκανα βλακεια και επρεπε να το κρατησω?
Τα συνδεω κατευθειαν στην καρτα ηχου αυτα?η χρειαζεται και κατι αλλο?Εαν παρω και μια καρτα ηχου θα ειναι καλυτερα?

Κοίτα, για πολυκάναλο και σετ 5.1 ηχείων θες γύρω στα 1000 ευρώ για ν' ακούσεις καλύτερα από τα Ζ-5500, κατά τη γνώμη μου. Είναι μια καλή αρχή κι αργότερα δίνεις αρκετά και παίρνεις κατευθείαν πολυκάναλο που να υποστηρίζει και τα νέα φορμά και καλά ηχεία.

Αν πάρεις τα Logitech ή οποιαδήποτε ηχεία που να συνδέεις μέσω spdif, μην πάρεις κάρτα ήχου.
Αν θες να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες της κάρτας και να πάρεις αναλογικά τα κανάλια, πάρε.

Κοίτα, για πολυκάναλο και σετ 5.1 ηχείων θες γύρω στα 1000 ευρώ για ν' ακούσεις καλύτερα από τα Ζ-5500, κατά τη γνώμη μου. Είναι μια καλή αρχή κι αργότερα δίνεις αρκετά και παίρνεις κατευθείαν πολυκάναλο που να υποστηρίζει και τα νέα φορμά και καλά ηχεία.

Αν πάρεις τα Logitech ή οποιαδήποτε ηχεία που να συνδέεις μέσω spdif, μην πάρεις κάρτα ήχου.
Αν θες να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες της κάρτας και να πάρεις αναλογικά τα κανάλια, πάρε.

Κοιτα,οπως ανεφερα πιο πανω θελω να παρω ηχο απο τo htpc για παρακολουθηση ταινιων,και λιγοτερο για μουσικη,αλλα ομως δεν ειμαι σε θεση τωρα να δωσω πολλα χρηματα,εγω σκεφτομουν αυτα τα Logitech 5.1 που συνδεωνται στην ενσωματωμενη καρτα ηχου(το spdif τι ειναι?)ειμαι ασχετος και συγνωμη εαν σε δυσκολευω,και οταν λες αναλογικα τι εννοεις? τα 5.1 εξοδο που εχει η ενσωματωμενη καρτα ηχου?
Λυσε μου σε παρακαλω και αυτην την απορια που εχω,εκανα βλακεια που πουλησα το technics sc-eh750?η εκανα καλα και εαν παρω τα Logitech θα εχω καλυτερο αποτελεσμα?

Last edited:
SPD/IF (click me) ειναι ψηφιακη συνδεση των ηχειων με τον υπολογιστη. Στην προτεινω (ειχαν περασει απο τα χερια μου τα z-5500) για ολες τις περιπτωσεις πλην των games (Που δεν νομιζω να σε ενδιαφερει).

Τα ηχεια αυτα ειναι πολυ καλα αλλα θελουν προσεκτικο στησιμο για να αποδωσουν τα μεγιστα. Ειναι by far οτι καλυτερο σε 5.1 μεχρι 500-700 .

Κοιτα,οπως ανεφερα πιο πανω θελω να παρω ηχο απο τo htpc για παρακολουθηση ταινιων,και λιγοτερο για μουσικη,αλλα ομως δεν ειμαι σε θεση τωρα να δωσω πολλα χρηματα,εγω σκεφτομουν αυτα τα Logitech 5.1 που συνδεωνται στην ενσωματωμενη καρτα ηχου(το spdif τι ειναι?)ειμαι ασχετος και συγνωμη εαν σε δυσκολευω,και οταν λες αναλογικα τι εννοεις? τα 5.1 εξοδο που εχει η ενσωματωμενη καρτα ηχου?
Λυσε μου σε παρακαλω και αυτην την απορια που εχω,εκανα βλακεια που πουλησα το technics sc-eh750?η εκανα καλα και εαν παρω τα Logitech θα εχω καλυτερο αποτελεσμα?

Φιλε μου επειδη δεν εχω ακουσει κανενα θα πω οτι εχω διαβασει κατα καιρους

Λοιπον τα logitech ειδικα στις ταινιες (και λιγοτερο στη μουσικη) θεωρουνται κορυφαια και ειναι στις προτιμησεις των περισσοτερων ..οποτε ποσο πια να απογοητευτεις ? Το spdif ειναι η ψηφιακη συνδεση συνδεση με την οποια δεν βλεπεις διαφορες μεταξυ των καρτων (αν δεν τα λεω καλα διορθωστε..δεν το κατεχω κιολας το θεμα) οποτε μπορεις να χρησιμοποιησεις την καρτα ηχου του motherboaed με την προυποθεση οτι εχει δυνατοτητα για τετοια συνδεση....

Αν τωρα συνδεσεις τα ηχεια αναλογικα ( οι υποδοχες που φανταζεσαι) τοτε παιζει μεγαλο ρολο η καρτα...οσο καλυτερη τοσο καλυτερο ηχο θα παρεις....τωρα για απλες θεασεις ταινιων και με ηχεια σαν τα logitech πιστευω και μια απλη creative gamer ( η και ακομα πιο φτηνη καρτα) θα ειναι μια χαρα ...και κατα παση πιθανοτατα θα εχεις πολυ καλυτερο ηχο απο την καρτα του motherboard (εξαρταται βεβαια και το motherboard..και μιλαμαι παντα για την αναλογικη συνδεση)

Τωρα το καλυτερο θα ηταν να τα ακουγες τα logitech πριν τα αγορασεις...οπως και να ακουγες και κανα αλλο ετοιμο συστηματακι...πχ sony ,yamaha .pionner κλπ

Αν δεν εχεις δυνατοτητα να ακουσεις τιποτα εγω θα προτεινα τα logitech....τωρα αν θα παιξουν καλυτερα απο τα technics δεν ξερω ουτε τα χαρακτηριστικ αυτων ξερω....παντως θα παιξουν παρα πολυ καλα...

Α θες τωρα ακομα καλυτερο ηχο και θες να ανεβεις περισσοτερο σε λεφτα..μεε αγορα ενισχυτη -ηχειων τοτε ..μπλεκεις (με την καλη εννοια)..υπαρχουν πολλες επιλογες και σε καινουργια και σε μεταχειρισμενα που σιγουρα θα σου δωσουν το κατι παραπανω..μπορει και πολυ παραπανω..αλλα δεν ξερω σε ποσα λεφτα θα δεις αυτη τη διαφορα

Σιγουρεψου πρωτα τη χρηση θα κανεις ,ποσο μεγαλο χωρο εχεις, τι χρημα μπορεις να δωσεις και τα ξαναλεμε...η τα ξαναλετε :PP

με δεδομενο οτι το HTPC δεν εχει την καλητερη εικονα - ηχο δεν ειναι λογικο να δοσεις ενα σκασμο λεφτα για ηχεια

Εχμ.. Δεν σε βρίσκω διαβασμένο.. Εδώ και χρόνια το HTPC θεωρείται πηγή αναφοράς σε θέματα εικόνας, και στην χειρότερη περίπτωση πάρα-πάρα πολύ καλή πηγή ήχου.

Μιλώντας για σοβαρές υλοποιήσεις πάντα.

EL84 , είσαι σκέτη παραπληροφόρηση :ears::chinscratch:

Πέρα από τα αστεία , με 1000 ευρώ pc και με το σωστό software ( περιλαμβάνεται στα 1000 ευρώ ) θεωρείται top of top σε εικόνα και ήχο ...