Ηχεία για λαμπάτο κινέζο.

 Νίκος

Supreme Member
Είπα να στήσω ένα μικρό στέρεο δεύτερο σύστημα με τα παρακάτω:

Πηγή: Harman Kardon CD-7400 και το iPod/Mac

Eνισχυτής: MENG 6P1 (Push-Pull)

TIA10-photo_01_resize.JPG

με τα εξής χαρακτηριστικά :

Power : 10 watts x 2 in Class A Push and Pull circuit design
Output Tube : 6AQ5 / 6P1 x 4
Driver Tube : 6N3
Ohms : 4 ohms and 8 ohms
Frequency : 10Hz-70KHz +/-3 dB
Signal/Noise Ratio : 90dB
Distortion : Less than 1% at full power
Input Jack : 1 group
Output Jack : 2 groups / Head Phone x 1
Input Consumption : < 80w

Σαν ηχεία, φίλοι μου έχουν προτήνει τα Tannoy Reveal.
Απλά το ξανασκέφτομαι πριν την τελική αγορά καθώς η απόσταση που θα έχω από τα ηχεία θα είναι 1 με 1,50μ,θα μπουν δηλαδή πίσω από γραφείο.
Σαν κόστος λέω για 300 με 400 μάξιμουμ (ήδη τα Ταννου τα υπολογίζω στα 280 με 300) καθώς θα είναι το δεύτερο σύστημα στο σπίτι και λέω να μην δώσω παραπάνω.(γιατί μετά θα χρειαστώ αλλον ενισχυτή/πηγή και πάει λέγοντας).

Any ideas?

Δύσκολα...

Αν δεν πάρεις ενεργό, θες κάτι μικρούλι με υψηλή ευαισθησία. Τα Quad και τα Wharfedale που είναι στο budget σου δεν κουνιούνται με 10 βατ.

Δε μου λες, ο κινέζος έχει pre out;

Τα Reveal είναι μια χαρά ακόμη και στο 1,5 μέτρο.
Ωστόσο, ανάμεσα ΚΑΙ μπροστά, από τα ηχεία, θα υπάρχει κάτι;
Αν είναι μόνο ανάμεσα, εντάξει (με την αναμενόμενη επίδραση του πίσω τοίχου).
Αν είναι ΚΑΙ μπροστά, σε αυτή τη μικρή απόσταση (1 - 1,5μ), δεν είμαι σίγουρος για την "εικόνα"...
Μήπως να τα...σήκωνες λιγάκι; :blink:

Tα μικρά Klispch ειναι ευαίσθητα, όπως και τα ΤΧ-Τ2 της ελληνικής Crystal Audio. Βεβαια τα δευτερα ειναι δαπέδου και φευγουν λιγο πανω απο 400... Kαλύτερα να παρεις τον ενισχυτη αγκαλιά και να τον ακούσεις με τα ηχεία πριν αγοράσεις.

Re: Απάντηση: Ηχεία για λαμπάτο κινέζο.

Όταν λέμε Klipsh σαν κατάλληλα εννοούμε και τα Synergy Β2 ή B3 Series ?

Δαπέδου δυστηχώς δεν μπορώ να βάλω λόγο χώρου και απόστασης.

Προσωπικά θα πήγαινα στα μικρά RB.

Αυτό που εννοούσα είναι οτι θέλεις οπωσδήποτε ευαίσθητο ηχείο...τα Klipsch πχ είναι τέτοια, αλλά μπορεί να μην σου αρέσουν για άλλους λόγους. Επίσης θα έλεγα να μην προτιμήσεις ηχεία ραφιού για home theater(όπως τα synergy) γιατι συνήθως ειναι φτιαγμένα για surround περιεχόμενο αρα μπορεί να μην παίξουν καλά μουσική. Επίσης, κοίτα τα Energy C-100...είναι ευαίσθητα κι έχουν αρκετά καλή απόδοση για τα λεφτά τους(γυρω στα 200Ε).

Είπα να στήσω ένα μικρό στέρεο δεύτερο σύστημα με τα παρακάτω:

Πηγή: Harman Kardon CD-7400 και το iPod/Mac

Eνισχυτής: MENG 6P1 (Push-Pull)

TIA10-photo_01_resize.JPG

με τα εξής χαρακτηριστικά :

Power : 10 watts x 2 in Class A Push and Pull circuit design
Output Tube : 6AQ5 / 6P1 x 4
Driver Tube : 6N3
Ohms : 4 ohms and 8 ohms
Frequency : 10Hz-70KHz +/-3 dB
Signal/Noise Ratio : 90dB
Distortion : Less than 1% at full power
Input Jack : 1 group
Output Jack : 2 groups / Head Phone x 1
Input Consumption : < 80w

Σαν ηχεία, φίλοι μου έχουν προτήνει τα Tannoy Reveal.
Απλά το ξανασκέφτομαι πριν την τελική αγορά καθώς η απόσταση που θα έχω από τα ηχεία θα είναι 1 με 1,50μ,θα μπουν δηλαδή πίσω από γραφείο.
Σαν κόστος λέω για 300 με 400 μάξιμουμ (ήδη τα Ταννου τα υπολογίζω στα 280 με 300) καθώς θα είναι το δεύτερο σύστημα στο σπίτι και λέω να μην δώσω παραπάνω.(γιατί μετά θα χρειαστώ αλλον ενισχυτή/πηγή και πάει λέγοντας).

Any ideas?
για ρίξε μια ματιά στα spicom http://www.spicom.gr/display.php?lang=EL&model=TYPE 1
παίζουν με λάμπα και είναι φτιαγμένα για αυτό

Μην κρίνεις το ηχείο μόνο από την ευαισθησία. Χρειάζεται και ομαλή εμπέδηση για να το οδηγήσει καλά ένας λαμπάτος. Για τόσο μικρό ενισχυτή (που θα έχει και χαμηλό damping factor) δεν πρέπει το γούφερ να περιμένει υπο-στήριξη από τον ενισχυτή. Φρόντισε η αντίσταση να είναι υψηλή και σταθερή, κυρίως στη κρίσιμη ζώνη κάτω των 150Hz. Για παράδειγμα, με Cayin M6 (αντίστοιχης φιλοσοφίας με τον δικό σου) συνέδεσα Mobile Fidelity με ικανοποιητικό αποτέλεσμα, ενώ στα πιο ευαίσθητα Triangle δεν υπήρχε έλεγχος του χαμηλού.

Όσον αφορά τα Spicom Type 1, δεν μου άρεσαν. Τα 40, 40k είναι πολύ καλά, ιδανικά για τέτοιους ενισχυτές, αλλά το Type 1 ούτε πολύ καλό ήχο είχε, ούτε πολύ υψηλή ευαισθησία. Ο ενισχυτής κουβαλιέται όμως εύκολα, οπότε δοκιμάσέ το, όπως φυσικά και το μικρό Klipsch.