Ηχεία για Marantz PM 53

iahabibi

New member
13 November 2019
27
Καλησπέρα είμαι στην αναζήτηση ηχείων δαπέδου για να τα συνδιάσω με αυτόν τον ενισχυτή

Χώρος: 30ΤΜ
Μουσική 85% Digital Stream / 15% Vinyl
Μουσική που ακούω free jazz/ jazz / ηλεκτρονική αναλογκ / γενικα ακουω πολλα αλλα χωρις πολλα μπάσα (δεν ακουω πχ γκραντζ μεταλ και τετοια)

Γενικά σαν ήχος στο Desctop είμαι ικανοποιημένος πολύ με το AudioEngine A2+ θα ψαχνα κάτι ανάλογο σε ποιότητα ηχου και ισορροπιάς

Παρακαλώ γραψτε ονόματα ηχείων σετ που πιστευεται καλυπτουν αυτές τις ανάγκες.
Ψάχνω και μεταχερισμένα που θα μπορουσα να βρω στην αγωρά. Δεν ειναι ανάγκη να ειναι καινουργεια.

Budget 400-500€

Γιατί δεν συνεχίζεις την κουβέντα στο αρχικό νήμα;

Σου έχω κάνει και ερωτήσεις που δεν απάντησες και θα σου ζητηθούν και εδώ αν συνεχίσεις εδώ.

Γιατί δεν συνεχίζεις την κουβέντα στο αρχικό νήμα;

Σου έχω κάνει και ερωτήσεις που δεν απάντησες και θα σου ζητηθούν και εδώ αν συνεχίσεις εδώ.
θα στα απαντήσω εδώ γιατι εκει ηταν για αλλη κουβέντα το νημα και εδώ ποιο specific ότι ψάχνω ηχεια για τον ενισχυτη και το σπίτι μου.
Ποιόν ενισχυτή έχεις;
Έχεις χώρο και δυνατότητα να μπούνε σε σωστή θέση τα ηχεία + η θέση ακρόασης στον χώρο;
Γιατί το 60% του ήχου που λαμβάνεις εξαρτάται από τον χώρο (θέση ηχείων, θέση θέσης ακρόασης, γεωμετρία χώρου[διαστάσεις & σχήμα], υλικά/έπιπλα στον χώρο, ακουστική φροντίδα χώρου με panels) και το 30% από τα ηχεία, με το άλλο 10% από τον λοιπό εξοπλισμό.

1) Marantz PM 53
2)Φαντάζομαι πως ναι.

τώρα αυτο με τα πάνελς μου φένεται υπερβολικό
παραθέτω σχημα σπιτιου

Screenshot 2022-03-21 at 7.52.05 PM.jpg

• Like
Reactions: billpeppas
Αν αυτό με τα πάνελς σου φαίνεται υπερβολικό τώρα, μπορεί μετά από αλλαγή 10 διαφορετικών ζευγαριών ηχείων να σου γίνει λιγότερο υπερβολικό χαχα :D

Πού κάθεσαι όταν ακούς; γιατί στην μόνη σωστή θέση ακρόασης βλέπω ένα χαμηλό τραπεζάκι.
Οι καναπέδες δεξιά και αριστερά τοίχο είναι τέρμα λάθος θέση και δεν πας να δώσεις και 100.000€ για ηχεία, ενισχυτή και πηγή, αν δεν αλλάξεις θέση ακρόασης, ή ηχείων, σωστό έστω μέτριο ήχο δεν θα ακούσεις.

κοιτα φιλε τα ηχεια τωρα που εχω σε βάση ακουγωνται πολυ καλά, και στο χώρο.
απλως ψαχνω κάτι δαπέδου να γεμηζει αρμονικα το χώρο πολλες φορές καθομαι στον καναπε προς τη φορα των ειχηων ξαπλωνω και ακουω μουσικη,

Δεν θα αλλάξεις κάτι.
Ειδικά στις συχνότητες κάτω από τα 125Hz πάνω κάτω που το δωμάτιο και το πού βρίσκεσαι παίζει σχεδόν κυρίαρχο ρόλο.
Επίσης καθήμενος εκεί που λες, είσαι στο πλάι των ηχείων, εντελώς εκτός για το 1 από τα 2 ηχεία (αποκλείεται να έχει το ηχείο σου σωστή απόκριση στις 70 μοίρες off-axis...), έχεις σημαντική διαφορά στην απόσταση ηχείου 1 με εσένα vs ηχείο 2 με εσένα, ήταν που ήταν στραβό το τρίγωνο ακρόασης, του δίνεις και άλλο περισσότερο με την διαφορά στο attenuation της στάθμης του ήχου με την απόσταση.

Μόνο και μόνο να κάτσεις εκεί που είναι το μικρό τραπεζάκι αντί στον καναπέ, θα σου κάνει σημαντική διαφορά στον ήχο χωρίς να αλλάξεις το παραμικρό.

Με τέτοιο στήσιμο και χώρο είναι σαν να θες να βάλεις καλύτερη βενζίνη στο Lada Niva για να πιάσει καλύτερες επιδόσεις σε κόντρες με Ferrari και Lamborghini.