Ηχεια για Marantz PM 7000

tamtoum

New member
11 April 2008
17
Καλησπέρα ,ειμαι καινουριος στο φορουμ και θα ηθελα και εγω τη βοηθεια σας -γνωμη σας.Εχω ενα Marantz PM 7000 και τα Wharfedale Diamond 8.4.
Τωρα πιστευω οτι εχει φτασει ο καιρος να αλλαξω τα ηχεια μου μιας και τα συγκεκριμενα ηχεια τα εχω ταλαιπωρησει αρκετα και εξαρχης δεν ηταν η καλήτερη επιλογη. Ειμαι σε αρχικό σταδιο αναζητησης και θέλω να ρωτησω ποια ειναι η προταση σας για το συγκεκριμενο ενισχυτη .Συνηθως παιζει ηλεκτονικη μουσικη και rock.Το σημαντικοτερο για μενα ειναι η αξιοπιστια .
Ευχαριστω εκ τον προτερων για το χρονο σας

Αφού ακούς τέτοιου είδους μουσική θα σου πρότεινα να στραφείς σε κόρνα πχ. Klipsch ή αν προτιμάς συμβατικά τουίτερ σε Focal.
Οτιδήποτε τελοσπάντων δεν είναι φλατ...

Φιλαράκι έχει σετ Marantz/Klipsch και είναι πράγματι πολύ καλό, έντονα δυναμικά, φουσκωμένα άκρα και άφθονος εντυπωσιασμός. Ότι πρέπει δηλαδή για ηλεκτρονική μουσική!

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος θα προτείνω τα μοντέλα Klipsch RF 62/Focal Chorus 716 και τα Triangle Altea EX (λόγω της μικρής κόρνας τους και της γαλλικής καταγωγής τους, δεν έχω καταφέρει να τα ακούσω αλλά καλό θα ήταν εσύ να τα συμπεριλάβεις στη λίστα των υποψηφιοτήτων σου).

Πρέπει ωστόσο για να σε βοηθήσουμε να αναφέρεις το χώρο σου και το μπάτζετ που επιθυμείς να κινηθείς...

Καταρχην ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Τωρα ο χώρος ειναι γυρω στα 30 τετραγωνικα σχεδον τετραγωνος .Τα χρηματα που θέλω να ξοδεψω ειναι μεχρι 800 ευρω σε πρωτη σκεψη .

Πολύ καλή πρόταση από τον προλαλήσαντα, τα DC2 ταιριάζουν πάρα πολύ με τον Marantz και μάλιστα είναι μέσα στο μπάτζετ που έχει τεθεί.
Ωστόσο πρέπει να προσεχθεί η τοποθέτησή τους, έχουν πολύ έντονο χαμηλό και παρότι η οπή ανάκλασης είναι μπροστά αν βρεθούν κοντά σε τοίχο μπορεί να μπουμάρουν ακόμα και στα 30 τετραγωνικά.

Οι δικές μου προτάσεις ήταν στα 1200+ οπότε δεν ισχύουν. Θα αντιπροτείνω το Triangle Heliades ES που είναι οριακά πιο ακριβό αλλά είναι ένα ηχείο που ξέρει να ροκάρει (δεν το άκουσα όμως με Marantz)

Χωρις να τα εχω δει σε καποιο μαγαζι απο μια μικρη ερευνα στο internet που εκανα για τα Klipsch RF 62 νομιζω οτι τα Βρηκα 850 -900 .

Τα diamond 8.4 είναι μια άριστη αγορά για τα χρήματα που ζητάνε.

Εφ' όσον θα πας σε πολύ μεγαλύτερη κατηγορία ηχείων (περίπου 3πλάσια χρήματα), σύντομα θα ανακαλύψεις πως ο PM7000 δεν αρκεί....
Τον έχει ο κουνιάδος μου και τον έχω ακούσει πολλές ώρες.
Δεν θέλω να υποτιμίσω το μηχάνημα, απλά έχε το στο πίσω μέρος του μυαλού σου......

Η λογική οτι θα έχω ενα ενισχυτή που κοστιζει αρκετα λιγοτερα απο τα ηχεια με προβληματιζει. Απλα δεν μου εχει δωσει την εντυπωση οτι δεν θα τραβαει .
Αμα βεβαια εσυ εχεις ακουσει καποιο συστημα που εδινε τετοια αισθηση μαλλον θα εχεις δικιο.Αμα μπορεις γινε λιγο πιο συγκεκριμενος.Και τι θα εκανες στη θεση μου.

Στη θέση σου θα αναβάθμιζα τα ηχεία όπως ακριβώς σχεδιάζεις και σύ.

Απλά σε "προϊδεάζω" για το τι θα ακολουθήσει!!!! -bye- !!!!

Σίγουρα θα ακούσεις διαφορά προς το καλύτερο με τα καινούργια ηχεία, και στα χρήματα που θα κινηθείς θα βρείς αρκετά καλά μοντέλα.
Ενα καλύτερο ηχείο όμως, θα βγάλει στην επιφάνεια και τις αδυναμίες του ενισχυτή.

Απλά, σε κανα εξάμηνο θα ανακαλύψεις πως ο Marantz είναι "λίγος" και σε ανάλυση, αλλά και σε οδήγηση. Αυτό δεν σημαίνει πως το μηχάνημα είναι κακό για τα χρήματα που ζητάει. Ισα ίσα.

Αν όμως συνδέσεις τα ηχεία σου με ενισχυτή της τάξης των 800-1000 Ευρώ, θα επλκαγείς με τον ήχο που μπορούν να βγάλουν.

Καλές αγορές και καλές ακροάσεις!

τον ιδιο ενισχυτη εχω κι εγω. επειδη ομως καποια στιγμη θα παρω καποιον καλυτερο και ποιοτικοτερο φροντισα τουλαχιστον να παρω καλα ηχεια ωστε οταν θα τον αλλαξω να μην πρεπει να παρω αλλα. γι'αυτο και διαλεξα τα paradigm monitor 9 v.5 τα οποιοα κυριως λογω της υψηλης ευαισθησιας τους παιζουν πολυ καλα ακομα και με τον marantz, αν και οντως απο την αρχη βγηκαν στη φορα οι αδυναμιες του ενισχυτη μου, αλλα ειναι λιγο εκτος του μπατζετ σου 1300 ευρω.
επειδη ημουν κι εγω στο ψαξιμο πριν μερικους μηνες ακουσα πολλα ηχεια με τον ενισχυτη μου (ακουω κι εγω ηλεκτρονικη μουσικη). αυτα που μου αρεσαν και νομιζω οτι ειναι μεσα στα λεφτα που διαθετεις ειναι τα tannoy sensys dc2 και τα b&w 684, επισης πιστευω πως και τα triangle altea ειναι μια καλη επιλογη, αλλα δεν τα εχω ακουσει. οπως και να 'χει εγω πιστευω οτι αυτος ο ενισχυτης θελει ευαισθητα ηχεια γι'αυτο διαλεξα τα paradigm (96 db room - 93 db anechoic)

Δεν έχω ακούσει ποτέ paradigm. Πιστεύω ότι είναι φοβερά ηχεία, καλύτερα από πάρα πολλά.

Η έστασή μου απλά εδώ, είναι ότι ένα ηχείο το οποίο εισάγεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πάρει από πάνω πολλούς φόρους και (κατά την γνώμη μου πάντα) πιστέυω ότι με τα ίδια χρήματα μπορεί κάποιος να πάρει κάποιο Ευρωπαϊκό ηχείο καλύτερο στα ίδια χρήματα. Αλλά είναι θέμα αυτιού πάντα.