Ηχεία για Marantz PM 7001

pantel78

New member
1 December 2008
18
Γεία σας,
Ως νέο μέλος του Forum κι ως ελαφρώς άσχετος ζητάω τη γνώμη σας.
Καταρχήν, είμαι οπαδός του αναλογικού ήχου και σκοπεύω να αγοράσω το Technics SL 1200 MK5 με ενισχυτή τον Marantz PM 7001. Το πρόβλημα είναι τα ηχεία, δεδομένου ότι η αγορά έχει πολλές επιλογές. Το σύστημα θα στηθεί σε χώρο περίπου 40 τ.μ., η μουσική που ακούω είναι κατά κύριο ρόλο Rock,Metal και Blues και για ηχεία σκοπεύω να διαθέσω το πολύ 1000 το ζεύγος.
Λόγω περιορισμένου χρόνου μου είναι πολύ δύσκολο να κατέβω Αθήνα και να κάτσω μέρες να ακούσω ηχεία κι έτσι η μόνη εναλλακτική είναι το Media Markt στη Λάρισα. Από την έρευνα σε διάφορα site έχω καταλήξει στα εξής:
1) Roister Roister Emphasis 25
2) Acoustic Energy Aegis Two
3) Audio Spectrum PRESTIGE-3
4) Dali Concept 6
5) Q-Acoustics 1050i
6) Wharfedale Diamond 9.5
Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός και να μπορέσω να βγάλω κάποια άκρη με το ζήτημα ηχεία.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Εχουν σε προσφορά στο stock της Adamco τα Tannoy F3.
Είχαν βγεί τα καλύτερα σε συγκριτικό τεστ του Ηχου για ηχεία μέχρι 1000 ευρώ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ??? ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ.....ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ...ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΑ B&W 684...ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΑ 683 ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΣ....ΓΙΑ ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΑ! ΕΠΙΣΗΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΗΧΕΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΦΩΤΑΚΗ....ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ....ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ B&W!!!

Όχι, δεν είμαι Λαρισαίος. Από Καρδίτσα είμαι. Για τον Φωτάκη δεν το σκέφτηκα γιατί είχα την εντύπωση ότι έχει λίγα πράγματα από Hi Fi, αλλά τώρα που το λες μπορεί να πέρασω μια βόλτα

Σε Media Markt είχα ακούσει και KEF, μπορεί και αυτά να μπουν στη λίστα σου.
Νautilus, με κλειστά μάτια ας διαλέξει ηχείο με κλειστά αυτιά δεν το προτείνω. Επίσης σου έστειλα και pm - σε παρακαλώ να κλείσεις το caps-lock

Ένας συμφοιτητής έχει προηγούμενης γενιάς σετάκι Marantz-Klipsh και για το είδος της μουσικής που προτιμάς πραγματικά σκίζουν. Δυναμικός και ταυτόχρονα γλυκός ήχος με μπόλικη ανάλυση.
Τα NAD μου αντίθετα δεν συμπάθησαν καθόλου τα Klipsh...

Τελικά κατόπιν πολλών δοκιμών κι ακουσμάτων κατέληξα. Τα Roister Emphasis 25 ήταν αυτά που με ικανοποίησαν περισσότερο. Δίκιο είχαν όσοι λέγαν ότι τα ηχεία πρέπει να ακούγονται πριν την αγορά. Άκουσα μέχρι και ηχεία των 4.000 τα οποία δεν μου έκαναν καμιά εντύπωση. Τελικά, όλα είναι υποκειμενικά.....

:chinscratch: χμμμ... περίεργο... Τι ακριβώς σου έκανε εντύπωση στα Roister? Μήπως ακουγόντουσαν ποιό "καθαρά", σου άρεσαν τα πρίμα και το μπάσο ενω τα ηχεία των 4000 Ευρώ σου φάνηκαν λίγο μουντά?

Last edited:
Αυτό ακριβώς φίλε μου. Ο ήχος μου φάνηκε κρυστάλλινος και ξεκάθαρος, ενώ τα "ακριβά" ύστερα από 15 λεπτά ακρόασης μπορώ να πω ότι με κούσαραν...

Εγώ φοβάμαι ακριβώς το αντίθετο:μήπως σε κουράσουν τα Roister σε ακροάσεις μακράς διάρκειας...
Αλλά μην σε απογοητεύω.Αφού το αυτί σου επέλεξε αυτά,καλές ακροάσεις!!

Αυτό που λες είναι κάτι που δεν μπορώ να το καταλάβω. Γιατί να με κουράσει ένα ηχείο με καθαρό ήχο; Και τι εννοείς με το μακροχρόνια ακρόαση; Πάνω από τρεις ώρες;

Δεν είπε μακροχρόνια ακρόαση, είπε "ακρόαση μακράς διαρκείας" και εννοούσε 3-4-5.... ώρες συνεχόμενα.

Αν κατάλαβα καλά, είσαι στο στάδιο που ήμουν κι εγω πριν από κάποιο καιρό, μου άρεσαν δηλαδή τα ηχεία που είχαν τονισμένα πρίμα και μπάσο και πίστευα ότι αυτός είναι ο καθαρός ήχος και θεωρούσα τα ισοροπιμένα ηχεία μουντά. Από εκεί προέκειψε και η ερώτησή μου. Στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι καθαρός ήχος. Είναι απλά ένας ήχος που έχει τονισμένα τα πρίμα και το μπάσο (τις υψιλές και τις χαμηλές συχνότητες δηλαδή). Στην μουσική όμως, υπάρχουν και οι μεσαίες συχνότητες που είναι εξήσου σημαντικές, να μην σου πω σημαντικότερες και οι οποίες θάβονται όταν τονίζονται οι άλλες 2 περιοχές. Στις μεσαίες συχνότητες είναι το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής. Όταν τις "θάβει" ένα ηχείο, καμιά φορά το κάνει γιατί δεν μπορεί να τις αναπαράξει σωστά. Και το σύνολο είναι κουραστικό μακροπρόθεσμα.

Γενικά, είναι καλό να υπάρχουν ισοροπίες. Αν βάλεις ένα CD που ξέρεις στα ηχεία των 4000 Ευρώ είναι πολύ πιθανό να ακούσεις περισσότερα πράγματα (όσον αφορά τις μικρές λεπτομέριες τις μουσικής) σε σχέση με τα ηχεία που θεώρησες "καθαρά".

Αλλά πάνω απ' όλα είναι θέμα προσωπικού γούστου και φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Δεν είναι όλα μαύρο-άσπρο. Γι' αυτό και όπως είπες πρέπει να ακούμε πριν επιλέξουμε.

Καλή συνέχεια και καλές ακροάσεις.

Last edited: