Ηχεία για Marantz SR4001

Dromeas

New member
21 September 2007
5
Αγαπητοί φίλοι θα ήθελα παρακαλώ τα φώτα σας για τα ηχεία που θα ταιριάξουν καλύτερα στον Marantz SR4001 που "κατάληξα " να πάρω. Το δωμάτιο είναι 6Χ6 και έχω προνοήσει για μικρά ηχεία (όχι κολώνες) στον τοίχο. Ποιά είναι η γνώμη σας για τα B&W MΤ-10 ή ΜΤ-20;

κι εγώ αυτά θέλω, το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι όλες οι θετικότατες κριτικές τους προέρχονται από την αξιολόγησή τους ως ΜΤ-30, δηλ.με το στρογγυλό sub που είναι τρελά ακριβό...(1.250 μόνο του). Σύνολο πακέτου 1.999 ευρώ, εν.ω σε eshop τα ΜΤ20 1.350 ευρώ αν θυμάμαι καλα. Υπάρχει και ε´να σετάκι της FOCAL λεπτό κι εξίζου ποιοτικό στον ήχο ...είχε βγει πρώτο σε τεστ του ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ

Καλημέρα καλή εβδομάδα και καλό μήνα Καλη η λύση με τα B&W .Αλλη μια καλή λύση ειναι απο τη klipsch το rsx-3 το ποιό οικονομικό Η rsx-4 με το κεντρικό του και ενα sub .Υπάρχει ο περιορισμός του τοίχου εαν δεν υπήρχε θα σου πρότεινα και τη λύση απο την EPOS το els 3 το κεντρικό του και το sub .

Μην επιλέξεις ηχεία με βάση τον ενισχυτή που έχεις σήμερα. Οι ενισχυτές αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, τα ηχεία τα κρατάς για πολλά χρόνια. Επέλεξε καλό ζευγάρι ηχείων, κράτα τον Μarantz και αργότερα αν σε παίρνει πρόσθεσε έναν τελικό και θα μείνεις άφωνος με το αποτέλεσμα. Αυτό έχω κάνει και εγώ πρόσθεσα τον Rotel-1075 στον Marantz SR4001 και το αποτέλεσμα είναι απίστευτο για το κόστος τους.

Πολύ καλή η συμβουλή σου φίλε avpap. Είμαι καινούργιος στον χώρο και ολίγον άσχετος και μπερδεμένος. Καλά ηχεία τώρα είναι ή δεν είναι τα B & W ΜΤ20 ή τελοσπάντων πια είναι.

Εαν θέλεις να καλύψεις τις home cinema ανάγκες σου ειναι καλά .Εαν ομως θέλεις να ακούσεις μουσική Ειναι ΛΑΘΟΣ τα καλώδια ψηλά στόν τοιχο γιά τα δύο μπροστινά .

Ωραία , σ´ευχαριστώ. Θα το λάβω και αυτό στα υπόψην.
Οπότε μεχρι τώρα έχουμε:
1. Οπωσδήποτε καλά ηχεία
2. Ο ενισχυτής μπορεί να αλλαχτεί και να βελτιωθεί οπότε να μην το πολυζορίζω.
3. Τοποθέτηση σωστή των ηχείων.(Βοηθάτε λίγο σ αυτό ρε παιδιά- τώρα κτίζεται το σπίτι)
Ευχαριστώ πολύ. Αρχισε τώρα να κυλάει το νερό στ' αυλάκι.

Καλό απόγευμα Dromea.Σέ πολλές νέες κατασκεύες οταν περνάμε καλώδια στους τοίχους,στή γραμή που πάει ψηλά (καλώδιο ) αφήνουμε και μία αναμονή χαμηλά από το ιδιο καλώδιο .Οποτε εχουμε και τις δύο λύσεις για τοποθέτηση των ηχείων .Ητε ψηλά ητε χαμηλά .Δεν κοστιζει περισότερο . Οι διαστάσεις του χώρου δεν ειναι και πολύ μικρές .Μπορουν να σταθούν μπροστινά ηχεία δαπέδου Η βάσης ωστε να καλύψουν σωστά τό χώρο και να εχεις και τη μουσικότητα που θέλεις . Τα πίσω μπορουν να σταθούν στο τοιχο ψηλά.

Last edited:
φτου ρε Γ@#$ ...κανείς δε μου το είπε όταν έκτιζα και έβγαλα υποδοχές για τα πίσω μόνο ψηλά στους τοίχους...τώρα περισσεύουν εκει τα καλώδια και δεν μπορώ να βρω πίσω λεπτά ηχεία για τοίχο σε συνδυασμό ίδιου σετ με μεγάλα μπροστινά...

Εαν σε ενδιαφερει η μουσικη, προτεινω αλλαγη πλευσης. Οταν ξεκινουσα και εγω, κατα τυχη, εριξα ολα τα λεφτα μου στα δυο μπροστινα ηχεια - για τα πισω (του surround) εβαλα καποια οικονομικα. Δεν το μετανοιωσα ποτε, αλλαξα και ενισχυτη 3 χρονια μετα και καταλαβα ποσο καλη κινηση ειχα κανει στο παρελθον. Ενα ζευγαρι καλα ηχεια ποτε δεν παει χαμενο!

Οπως ειπαν και τα αλλα παιδια, τα περισσοτερα σετακια 5.1 δεν ειναι για μουσικη - πιθανως να ειναι τελεια για home cinema, αλλα για ακροασεις stereo... δεν...

Γενικα, θεωρω οτι εχει νοημα να χτυπας καποια καλα κομματια για τα βασικα σου στοιχεια. Και μην ξεχνας τα καλης ποιοτητας καλωδια!

Οσο για την εγκατασταση, υπαρχουν και πολλα threads, αλλα και δημοσιευσεις σε περιοδικα του χωρου. Ειναι αδυνατον να καλυφθεις απο ενα thread - το θεμα ειναι τεραστιο, και υπαρχουν πολλοι ειδικοι (και τσαρλατανοι) στην αγορα. Μη βιαστεις...

Καλο ξεκινημα!

Τελικα ενω ειχα στο μυαλο τον pioneer 917 πηρα τον marantz 4001(αποτι μου ειπαν ειναι πιο μουσικος-πιο κοντα στις προτιμησεις μου).

Στο ψαξιμο για ηχεια εχω ψιλοκαταληξει στα b&w 686.Δεν τα εχω ακουσει(ακουσα τα 685 και μαρεσαν-απο την αλλη δεν εχω και ιδιαιτερες απαιτησεις).Ο χωρος ειναι μικρος(25-30 τμ-ενα ακομα συν οι μικρες διαστασεις του) και προς το παρον θα εχω μονο ενα ζευγος μπροστινα.

Τι λετε ειναι καλη επιλογη?

Με προβληματιζει λιγο η ευαισθησια του(84 dbl).Οσο μεγαλυτερη τοσο καλυτερα δεν ειναι?Αλλα ηχεια που ειδα ηταν κοντα στα 88-91.

Επειδη δεν ξερω και πολλα-σχεδον καθολου απο ηχεια,βοηθηστε λιγο!!Καταληγω εκει πονταροντας στην επωνυμια κυριως.

Ευχαριστω

Μην επιλέξεις ηχεία με βάση τον ενισχυτή που έχεις σήμερα. Οι ενισχυτές αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, τα ηχεία τα κρατάς για πολλά χρόνια. Επέλεξε καλό ζευγάρι ηχείων, κράτα τον Μarantz και αργότερα αν σε παίρνει πρόσθεσε έναν τελικό και θα μείνεις άφωνος με το αποτέλεσμα. Αυτό έχω κάνει και εγώ πρόσθεσα τον Rotel-1075 στον Marantz SR4001 και το αποτέλεσμα είναι απίστευτο για το κόστος τους.

Να ρωτήσω κάτι που μπορεί να είναι βλακεία?
Μπορώ σε έναν 5κάναλο καλή ώρα 4001 να προσθέσω ένα δικάναλο?
Έχω και εγώ ένα δικάναλο όχι τελικό της Rotel και απλά ρωτώ..

Τελικά τα πήρες τα 686 ?
Αν ναι, πως παίζουν? Με ενδιαφέρει.
Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Ηχεία για Marantz SR4001

Να ρωτήσω κάτι που μπορεί να είναι βλακεία?
Μπορώ σε έναν 5κάναλο καλή ώρα 4001 να προσθέσω ένα δικάναλο?
Έχω και εγώ ένα δικάναλο όχι τελικό της Rotel και απλά ρωτώ..

Εαν ο marantz εχει pre out ναι μπορείς.