Ηχεία για οικονομικό Home Cinema. Onkyo?

Απάντηση: Re: ηχεία για οικονομικό home cinema . onkyo?

Αγαπητε συνφορουμιτη Pleo να κάνω μια παρεμβαση......

Ο ανθρωπος τι ζηταει? Ζητάει κατι καλο βασει των χρημάτων που διαθέτη και αξιόλογο στην τιμη τους....

ΟΚ...!!!!
Εδω κοιταμε να βοηθήσουμε βαση γνώσεων ΑΛΛΑ και οσοι εχουν και εμπειρία ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ απο καποιο μηχάνιμα ,ηχεια κτλ. τοσο το καλυτερο ακομη και ποιο ξεκάθαρη γινετε η εικονα στον Χ φίλο μας συνφορουμιτη για το προιον που τον ενδιαφέρη...κτλ .κτλ.

Δεν μπορούν να σταθούν τα KODA δίπλα σε γνωστά επώνυμα ηχεία.

Γνωστα επώνυμα ηχεια 5αδα με 270 ευρω? Ποια ειναι αυτα? και με τις καλυτερες κριτικες απο 3 πολυ γνωστα περιοδικα του AV.....

Εγω ειχα παλιοτερα την ΝΕΑ σειρα 5αδα (για τότε) WHARFEDALE DIAMOND 8.4 , 8.2 και center....ηταν μια απο της χειροτερες αγορες που ειχα κάνει σε ηχεια....υποτονικα,για να ακουσεις καθαρες ψηλές συχνότητες επρεπε να εχεις το trable τερμα ,σε μεγάλες εντασεις τα τουιτερ ζεστένονταν κτλ. σε σχεση με τα HOME CINEMA MS που ειχε ενας ξαδερφός μου με τον ιδιο ενισχυτη (Yamaha RX-V 640) πάιζανε καταπλικτικα σε σχεση με τα WHARFEDALE DIAMOND που τα ειχα πληρώση αρκετα παραπάνω απο αυτα που ειχε δωσει αυτος για τα MS.....με αποτελεσμα βρηκα τελικα και τα πούλησα για να πάρω την MA Bronze series...any way.

Τα KODA μπορούν να είναι μόνο λύση ανάγκης. Σύντομα θα τα βαρεθείς (όπως κι εγώ άλλωστε, κατόπιν της πρώτης επαφής δεν με.... ξαναγαργάλησε ποτέ ο ήχος τους)

Πως γίνετε να γραφης οτι ''δεν σε ξαναγαργαλησε ποτε ο ηχος τους'' και στο ποστ No.8 να ρωτας αν υπάρχουν ακόμα για να αγοράσεις και το κεντρικο της σειρας..?
Το δεξί και αριστερό τα έχω από την τριάδα. Υπάρχουν ακόμα; Μήπως και πάρω το κεντρικό. 82 ευρώ η τριάδα; Μήπως και δεν υπάρχουν και έχει ξεμείνει η ανάρτηση από παλιότερα;

Edit: έχω το μεγαλύτερο μοντέλο δεξι και αριστερό το 566Τ

Και απο την άλλη καμια σχεση ''η σειρα'' (η τριάδα) που εχεις εσυ με την παραπάνω 5αδα HOME CINEMA MS ,αλλα ουτε συγκρίνεις το ηχειο δαπέδου με ενα ηχειο ραφιου.

Για τον φιλο τωρα που ψάχνει κατι καλο και οικονομικο....

Προσοπικα θα διαλεγα ΔΑΓΚΩΤΟ το Set Taga harmony TAV-506 ..πολύ όμορφα ηχεια Καινουρια σειρα (αν μπωρεις να πας να τα ακουσεις θα ειναι οτι καλύτερο ,θέλω να πιστευω οτι θα ειναι μια παρα πολυ καλη και αξιόλογη σειρα και πολυ καλη αγορα)

dsc_8227.JPG

Τα MS δεν εχουν αυτη ΤΗΝ εμφανιση....αλλα απο ηχο το λεει η καρδια τους...

6888_1_n.jpg

Εχουμε ακουση ηχεια και ηχεια και μερικα απο αυτα σε εμφάνιση πεφτουν σαγώνια αλλα....οπου όπως λεμε...''και απο φωνη κορμάρα''.

Φιλικα Αναστασιου Αντωνης.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ηχεία για οικονομικό home cinema . onkyo?

Αγαπητε συνφορουμιτη Pleo να κάνω μια παρεμβαση......

Ο ανθρωπος τι ζηταει? Ζητάει κατι καλο βασει των χρημάτων που διαθέτη και αξιόλογο στην τιμη τους....

ΟΚ...!!!!
Εδω κοιταμε να βοηθήσουμε βαση γνώσεων ΑΛΛΑ και οσοι εχουν και εμπειρία ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ απο καποιο μηχάνιμα ,ηχεια κτλ. τοσο το καλυτερο ακομη και ποιο ξεκάθαρη γινετε η εικονα στον Χ φίλο μας συνφορουμιτη για το προιον που τον ενδιαφέρη...κτλ .κτλ.

Γνωστα επώνυμα ηχεια 5αδα με 270 ευρω? Ποια ειναι αυτα? και με τις καλυτερες κριτικες απο 3 πολυ γνωστα περιοδικα του AV.....

Εγω ειχα παλιοτερα την ΝΕΑ σειρα 5αδα (για τότε) WHARFEDALE DIAMOND 8.4 , 8.2 και center....ηταν μια απο της χειροτερες αγορες που ειχα κάνει σε ηχεια....υποτονικα,για να ακουσεις καθαρες ψηλές συχνότητες επρεπε να εχεις το trable τερμα ,σε μεγάλες εντασεις τα τουιτερ ζεστένονταν κτλ. σε σχεση με τα HOME CINEMA MS που ειχε ενας ξαδερφός μου με τον ιδιο ενισχυτη (Yamaha RX-V 640) πάιζανε καταπλικτικα σε σχεση με τα WHARFEDALE DIAMOND που τα ειχα πληρώση αρκετα παραπάνω απο αυτα που ειχε δωσει αυτος για τα MS.....με αποτελεσμα βρηκα τελικα και τα πούλησα για να πάρω την MA Bronze series...any way.

Πως γίνετε να γραφης οτι ''δεν σε ξαναγαργαλησε ποτε ο ηχος τους'' και στο ποστ No.8 να ρωτας αν υπάρχουν ακόμα για να αγοράσεις και το κεντρικο της σειρας..?

Και απο την άλλη καμια σχεση ''η σειρα'' (η τριάδα) που εχεις εσυ με την παραπάνω 5αδα HOME CINEMA MS ,αλλα ουτε συγκρίνεις το ηχειο δαπέδου με ενα ηχειο ραφιου.

Σαν εμφανιση θα διαλεγα τα ΔΑΓΚΩΤΟ τα TAGA (αν μπωρεις να πας να τα ακουσεις ,θέλω να πιστευω οτι θα ειναι μια πάαααααρα πολυ καλη αγορα)

Εχουμε ακουση ηχεια και ηχεια οπου όπως λεμε...''και απο φωνη κορμάρα''.

Φιλικα Αναστασιου Αντωνης.

Δεν νομίζω ότι κατάλαβες τίποτε από ότι έγραψα. Από που να ξεκινήσω; Που έγραψα εγώ για γνωστή επώνυμη πεντάδα με 270 ευρώ; Εγώ έγραψα ότι τα KODA δεν μπορούν να σταθούν δίπλα σε επώνυμα ηχεία. Που έγραψα για τιμή;

Συνεχίζω με αυτά που παρεξήγησες:

Έχω τα 566Τ παροπλισμένα. Είδα ότι υπάρχει μια τιμή 82 ευρώ για τα μικρότερα, αλλά με κεντρικό που ταιριάζει για τα 566Τ, κι ας είναι παροπλισμένα και όλα αυτά με 82 ευρώ. Που βλέπεις το συσχετισμό λοιπόν με το γαργάλημα του ήχου; Δείξ'το μου ακριβώς. Όλα τα post. Πουθενά δεν το έγραψα. Ίσα ίσαέγραψα ότι "αν δεν γίνεται αλλιώς.... ". Αυτό εδώ λοιπόν εκτός από φαντασία είναι δυστυχώς λάσπη.

Συνεχίζω, για να δεις ότι τα περισσότερα που γράφεις είναι συμπεράσματα του μυαλού σου που εγώ ουδέποτε έγραψα.

Οι κριτικές αυτές στα περιοδικά πριν πόσα χρόνια ήταν; Μήπως κοντεύουν καμιά δεκαετία; Σε ρωτάω γιατί εγώ στον ΗΧΟ γράφω και δοκιμάζω ηχεία και AV εδώ και δύο χρόνια μόνο. ΟΚ, μπορεί να μην έχω την εμπειρία την αντίστοιχη με άλλους, επομένως είναι βέβαιο πως σε άλλα περιοδικά που κάνουν δοκιμές AV και ηχείων 5.1 γνωρίζουν περισσότερα.
Δεν υπάρχουν βέβαια, αλλά κουβέντα να γίνεται... κι ας είναι ό,τι πιο αστείο έχω διαβάσει μέχρι στιγμής!!!! Πριν δέκα χρόνια υπήρχαν και οι τότε δοκιμές αφορούσαν την τότε αγορά. Είναι προφανές νομίζω, να μην επεκταθώ περισσότερο σε ανάλυση πάνω σε αυτό.

Καινούργιες σειρές wharfedale έχεις ακούσει; Ας πούμε την καινούργια σειρά 200. Είναι ελαφρώς διαφορετική από αυτά που περιγράφεις, είναι μεν λίγο μουντή αλλά τα πράγματα είναι καλύτερα απ' ό,τι παλιότερα. Εκτός αυτού έχω γράψει σε συνφορουμίτη ότι ο συνδυασμός wharfedale με Yamaha βγαίνει σκοτεινός. Και όχι μόνο. Ομηρικές διαφωνίες μάλιστα για τα Diamond και τους RX-V 640/650.

Επομένως, σου προτείνω να ξαναδιαβάσεις ό,τι έγραψα επακριβώς και να μην βγάζεις συμπεράσματα μόνος σου. Και κυρίως να μην τα αναρτάς ελαφρά τη καρδία κάπου.

Φιλικά,

Λεωνίδας.

Last edited:
Κανένα πρόβλημα, όμως αφήνεται να αιωρείται κάτι που ουδέποτε εννόησα ή έγραψα. Κι εγώ κι εσύ, από μεράκι μόνο θέλουμε να βοηθήσουμε και μάλιστα στα χαμηλότερα στρώματα τιμής. Ας μην βγάζουμε έτσι εύκολα συμπεράσματα.

Πάντως θα ήθελα να μου επιτρέψετε να προσθέσω άλλη μία παράμετρο που πολλές φορές ξεχνάμε κι αυτή είναι η αξιοπιστία. Προσωπική μου άποψη στις περισσότερες φορές ισχύει πως ό,τι πληρώνεις παίρνεις κι εδώ ο φίλος καλείται με ένα μικρό μπάτζετ να καλύψει μία ανάγκη του σε ηχεία. Καλό θα ήταν πιστεύω να σκεφτεί και την παραπάνω παράμετρο γιατί απ αυτή θα εξαρτηθεί κι η μακροζωϊα των ηχείων του κι ερωτώ: αν πας σε ένα ξυλουργό να φτιάξεις 5 καμπίνες ηχείων απ το πιο φθηνό ξύλο, κάτω από 300 ευρώ δεν θα δώσεις. Κάθομαι και σκέφτομαι λοιπόν, ότι σε ένα ηχείο πέραν των καμπινών, έχουμε τα κροσόβερ που αποτελούνται από πηνία, πυκνωτές, αντιστάσεις κ.α. έχουμε καμιά 10αριά μεγάφωνα, δλδ. μόνος του κάποιος να πάει να τα φτιάξει τουλάχιστον 500 - 600 ευρώ θα του στοιχίσουν και λέω τώρα εγώ, πως γίνεται με 170 ευρώ να παίρνω ολόκληρη 5άδα; Λογικά δλδ. να το δει κάποιος και συγγνώμη αν θίγω κάποιους δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου, τι ποιότητα υλικών είναι αυτή η οποία με 170 ευρώ ακόμα και 270 ευρώ, η οποία θα έχω και την απαίτηση να κρατήσουν για καμιά 10ετία και να σταθούν ηχητικά αξιοπρεπώς; Θέλω να πω άμα είναι να δώσω αυτά τα λεφτά και σε 2 χρόνια να μου μείνουν όλα στο χέρι καλύτερα να περιμένω να μαζέψω λεφτά να δώσω ένα πιο λογικό ποσό το οποίο να δικαιολογεί εν μέρει σε λογικά πλαίσιο αυτό που αγοράζω. Ζητώ πάλι συγγνώμη γι αυτή την τοποθέτηση και ξαναλέω είναι πέρα για πέρα προσωπική, αλλά κι εγώ τώρα να ξεκίναγα να στήσω ένα σύστημα και να μου έδειχναν ένα τέτοιο σετ με 170 ευρώ, δεν μπορεί θα έλεγα κάτι συμβαίνει. Τώρα αν ο φίλος εις γνώσιν του και γνωρίζοντας το ρίσκο προχωρήσει με την αγορά ενός τέτοιου σετ οκ πάω πάσο, η δική μου πρόθεση είναι απλά και μόνο να δώσω τροφή για περαιτέρω σκέψη σε μία άλλη πλευρά που έπεται μιας αγοράς όχι μόνο ηχείων αλλά οποιουδήποτε καταναλωτικού αγαθού.

Και για να γαργαλήσω λίγο ακόμα το θέμα (τι να κάνουμε κατέληξε γαργαλιάρικο) ας μας πεις ένας κάτοχος KODA, οποιασδήποτε σειράς τι χαρακτήρα έχουν τα ηχεία. Έτσι για να δούμε τελικά. Εκτός από αυτό που περιμένεις από τον όγκο της καμπίνας, δηλαδή υπερβολικό χαμηλό, πως είναι οι μεσαίες του; Τι σας αφήνει ως εντύπωση το ταίριασμα του tweeter με τα υπόλοιπα;

Από ποια ηχεία ξεκίνησε το θέμα; Από κάτι δορυφοράκια της Onkyo. Δηλαδή καμία σχέση με κανονικά ηχεία ραφιού ή δαπέδου. Κατόπιν λόγω οικονομικής δυσχέρειας βγήκαν στην επιφάνεια τα KODA. Τα KODA όμως σε σύγκριση με τα ONKYO δηλαδή πάλι μήλα με πορτοκάλια.
Στη συνέχεια τι είχαμε; Το απόλυτα προφανές ότι ναι μεν έχεις κανονικά ηχεία, με ό,τι σημαίνει αυτό σε μουσική (κυρίως) και ταινίες, αλλά την επισήμανση ότι τα KODA σε σχέση με άλλα επώνυμα ηχεία προφανώς δεν μπορούν να σταθούν.
Μετά είδαμε κάτι παλιά βραβεία που ανταποκρίνονταν σε άλλες εποχές, σε άλλες ανάγκες αγοράς.

Με λίγα λόγια. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Δεν είναι δυνατόν να συγκρίνω ένα KODA με ένα wharfedale. Αν είναι δυνατόν! Να τα ξεχωρίζουμε γιατί δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Καλά και άγια τα KODA αλλά μέχρι το σημείο που αν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς τα επιλέγεις.

@KROMPOTIS
Σε αυτό που σκέφτεσαι πρέπει να προσθέσεις τον παράγοντα κόστους ενός κατασκευαστή από την Κίνα, που δεν έχει έξοδα διαφήμισης και που κατασκευάζει ηχεία απλά με τη σέσουλα. Προφανώς δύσκολα μπορείς να τον ανταγωνιστείς εσύ ως ιδιώτης σε κόστος φτιάχνοντας εσύ ένα ηχείο. Έχει να κάνει με τη μαζική παραγωγή. Για εκείνον η κατασκευή είναι πολλαπλώς φτηνότερη.

Last edited:
Συμφωνω αυτο δεν ειπα κι εγω; Ο,τι πληρωνεις παιρνεις, οποτε υπολογισε το καθαρο κερδος του κατασκευαστη που πρεπει να εχει, τα μεταφορικα, τον εκτελωνισμο, το κερδος μεταπωλησης απ τον εδω αντιπροσωπο οποτε τι μενει; Μια 5αδα ηχειων να στοιχιζει κυριολεκτικα 50 ευρω!! Αυτον οχι εγω αλλα κανενας δεν μπορει να τον ανταγωνιστει οποτε ερχομαι στην αρχικη μου σκεψη και ρωτω: τι απαιτησεις εχω απο σετ ηχειων πραγματικου κοστους 50 ευρω;

Last edited:
Καλημερες και χρονια πολλα παιδες...!!!

Εχω ξεκαθαρίση πως τα ηχεία της Koda δεν είναι τα κορυφαία ΚΑΙ ακριβά (και για να ξερουμε τι λεμε ,πολύ ακριβά για το τίποτα μερικές φορές) που βλέπουμε και μερικοι απο εμας ακουμε κι'ολας δεξιά και αριστερά ,αλλά είναι μια τίμια και άριστη αγορά για τα χρήματα τους.Και οπως ξαναεγραψα κοιτάζωντας παλιά συγκριτικά του Hitech ,digital κτλ. βλεπουμε τις Αριστες κριτικες που είχαν πάρει και μια τέτοια διάκριση δεν την προσπερνας και ευκολα.

Ο καθένας εμπιστεύεται τα αυτιά του και μόνο ,αλλα και σε γενικες γραμμες ολοι μας που ασχολουμαστε στον χώρο αυτο ,γνωριζουμε ''το καλο λαδι''.... τι θελω να πω ,οτι μπωρουμε να ξεχωρισουμε ενα καλο και τιμιο ηχεια με καθαρο ηχο ,ζεστο και απροβληματιστο κτλ.κτλ.

Οπότε μιλώντας για τα δικά μου αυτιά και έχοντας ακούσει αρκετά ηχεία μέχρι σήμερα (απο τα τέλη του 1988 στον χώρο του HC) βρίσκω το set NS ικανοποιητικά με αξιοπρεπέστατες χροιές , ήχο ζεστό και συγκροτημένο ,πολυ καλα χαμηλα (2 x 8" woofers) βαθύ μπάσσο και καλό ογκο χωρις την άμεση αναγκαιοτητα προσθηκης sub με την μια (θα σε γλυτώσουν για λίγο καιρό από τα έξοδο του SUB).

Το MS έχει μονάδες με μεταλλική επίστρωση που τα κάνει να αντέχουν περισσότερο στο χρόνο.
Αν θυμαμε καλα η σειρα NS τις KODA αγοραστικε το 2008 , ο ξαδεφος μου μετα απο 7 χρονια με ακροάσεις τοσο σε ταινιες όσο και σε μουσικη εχει ακομη τα ίδια ηχεια χωρις το παραμικρο προβλημα ,στο μονο που πηγε σε αλλαγη ηταν ο ενισχυτης ο rx-v640 με αλλη σειρα της Yamaha παλι.

Το μόνο που τους λέιπει ειναι το όνομα....αλλά στα λεφτά τους δε ξέρω αν θα βρεις κάτι ποιο εντυπωσιακό ,εκτός απο τα Taga harmony.

Καλό θα ήτανε να κάνεις μια βόλτα από κάποιο κατάστημα που τα εμπορεύεται (ή να ερθεις σε επικοινωνια με την TELE) και αφού τα ακούσεις να κρίνεις.

Ομως πηγενε να ακουσεις το Set Taga harmony TAV-506 που ειναι και καινουρια σειρα ,ομορφα ηχεία και με πολυ καλα τεχν. χαρακτ.

Για ''οικονομικο'' subτ ο δε GW-212 δεν υπάρχει απλα....''γονατίζη'' μεχρι και πολυ ποιο ακριβώτερα και πολύ ποιο επώνυμα sub.

6893_1_n.jpg

Καλημέρες και χρόνια πολλα....

Last edited:
Καλημέρα Αντώνη και χρόνια πολλά, εγώ απλά εκφράζω μια προσωπική φιλοσοφία και προσθέτω επιπλέον μια άποψη στον υποψήφιο ενδιαφερόμενο αγοραστή ώστε να έχει υλικό για σκέψη πριν την τελική απόφαση, γι αυτό κι η ύπαρξη του φόρουμ, δέκα μυαλά καλύτερα από ένα. Με την ίδια φιλοσοφία θα αγοράσω εγώ τηλεόραση, αυτή τη στιγμή μου έχει χαλάσει της κρεβατοκάμαρας αλλά δεν διαθέτω πάνω από 150 ευρώ. Πολύ εύκολα θα πήγαινα στο Πλαίσιο να αγοράσω μία TURBO-X να τελειώνω, όχι όμως γιατί μου φαίνεται κάπως και λογικά να το σκεφτείς τι θα δω από μία τηλεόραση μ αυτά τα λεφτά; Εχει περάσει ένας χρόνος κι όμως με κάποιες δυσκολίες δεν έχω ξεπεράσει το μπάτζετ των 150 ευρώ, όταν καταφέρω να φτάσω στα 300 - 400 τότε θα μιλήσω στον yperion που το κατέχει γιατί εγώ δεν. Αυτό προτείνω κι εγώ στο φίλο, προσωπική πάντα άποψη, να περιμένει να μαζέψει το ανάλογο μπάτζετ, να πάει σε ένα σετ των 600 ευρώ, δεν μπορεί να μην ακούγεται καλύτερα απ τα taga ή απ τα KODA των 250 ευρώ έτσι δεν είναι απ τη στιγμή μάλιστα που θέλει αναβάθμιση απ το υπάρχον σετ;

Μαζί σου φιλε....!!!

Εγω εφερα ζωντανω παραδειγμα τον ευατο μου ,αγοραζοντας τα κατα πολυ ακριβώτερα wharfedale 8 series όταν πρωτοβγήκαν (με φουλ διαφήμηση απο ολα τα περιοδικα του χώρου τοτε) και ηταν μαπα...και τα TELE MS κελαιδαγανε μπροστα τους

Αυτο δεν συνεπάγετε οτι ειναι φθηνο αρα ειναι και ''μαπα'' ή και το αντιστροφο.

Απο την άλλη όμως ,οταν καποιος βάζη ''ταβανι'' καποιο Χ χρηματικο ποσο ,σημαίνει πως απο πίσω υπάρχουν και τρέχουν καποιες υποχρεώσεις που ειναι ποιο σημαντικες απο το ''μικροβιό μας'' και θα ''βολευτη'' με κατι καλο ,αξιόλογο και σε χαμηλη τιμη..αυτο που λεμε value for money....

οσο και να τα ''τεντώση'' ή να περιμένη ΔΕΝ ''αυγατίζουν'' τα ριμάδια.....ποσο μάλλων και στις μέρες που ζουμε και δεν ξερουμε τι μας ξημερώνει αυριο.

Re: Απάντηση: Ηχεία για οικονομικό Home Cinema. Onkyo?

Οπότε μιλώντας για τα δικά μου αυτιά και έχοντας ακούσει αρκετά ηχεία μέχρι σήμερα (απο τα τέλη του 1988 στον χώρο του HC) βρίσκω το set NS ικανοποιητικά με αξιοπρεπέστατες χροιές , ήχο ζεστό και συγκροτημένο ,πολυ καλα χαμηλα (2 x 8" woofers) βαθύ μπάσσο και καλό ογκο χωρις την άμεση αναγκαιοτητα προσθηκης sub με την μια (θα σε γλυτώσουν για λίγο καιρό από τα έξοδο του SUB).

Ποιο ηχείο άλλο σου θυμίζει δηλαδή;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία για οικονομικό Home Cinema. Onkyo?

Λεωνίδα με τα jamo τα E350 θα μπωρουσα να πω οτι ειχαν αρκετα κοινα ακούσματα (αν και τα jamo ειχαν περισότερο ογκο)

Last edited:
Δηλαδή για να το καταλάβω, μια και έχουν μπει πολλά ηχεία στην κουβέντα, θεωρείς τα KODA ισάξια με τα Jamo. Τα οποία Jamo πάνω κάτω στην ίδια λογική είναι με τα KODA τα συγκεκριμένα που λες. Επομένως, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, τα TAGA Harmony είναι καλύτερα από τα KODA, και άρα μπορούν να συγκριθούν με ακόμα καλύτερα ηχεία.

Κατά τη γνώμη μου τα KODA σου δίνουν αυτό που περιμένεις, αλλά δεν έχουν κάποιο χαρακτηριστικό το οποίο θα σε κάνει να κάτσεις να ακούσεις προσεκτικά. H σειρά diamond στην οποία αναφέρεσαι είναι αρκετά παλιά. Ιδανική δεν θεωρώ ούτε την καινούργια σειρά, όμως ακόμα και το 220, παρά την κάπως σκοτεινή του πλευρά στις υψηλές, σε έκανε να θέλεις να κάτσεις να το ακούσεις. Σε σύγκριση με το 566Τ μουσικώς απλά δεν μπορούσες να κάτσεις για πολύ ώρα χωρίς να βαρεθείς το 566Τ. Το συγκεκριμένο 220 μάλιστα δεν υπολειπόταν σε χαμηλό, όσο κι αν σου φανεί παράξενο. Το οφείλει στη σχεδίαση του bass reflex. Και επειδή στο ίδιο σετ ήταν και τα 240, δεν τα συγκρίνω, αλλά μπορείς να φανταστείς πλέον για πόσο όγκο μιλάμε και για το πως δούλευε ένα ηχείο με μιντ, εκτός από τα γούφερ.

Όλα τα παραπάνω, και πάλι σε αρκετή απόσταση ας πούμε με τη σειρά 600 της B&W.

Δεν αμφισβητώ το VFM των KODA, όπως βλέπεις αποφεύγω να αναφερθώ σε τιμές. Όμως, ο εν δυνάμει αγοραστής πρέπει να έχει υπ' όψη του τι αγοράζει και να μην περιμένει να βρει το θησαυρό. Εκεί είναι η διαφωνία μου. Φυσικά είμαι πάντα υπέρ των κανονικών ηχείων σε σχέση με τα σετ ηχείων δορυφόρων και sub, όχι γιατί δεν υπάρχουν σετ τέτοια που είναι καλά, αλλά γιατί ως αρχή παίρνω πως ένα τέτοιο σετ ξεκινά με αυτογκόλ στη μουσική κυρίως. Και προφανώς, αν πρόσεξες το ίδιο είπα και στον συνφορουμίτη για την τριάδα των KODA που βρήκε.
Μέχρι κι εγώ σκέφτηκα την τριάδα για εμένα που θα βόλευε πραγματικά με μόλις 82 ευρώ να έχω το κεντρικό και τα άλλα δύο για πίσω, κι ας μην τα χρησιμοποιώ. Επομένως μόνο εναντίον των KODA δεν έχω γράψει, απλά και μόνο επισημαίνω ότι κάποιος θα πρέπει να περιμένει ότι θα έχει ένα ηχείο που θα τον καλύψει βασικά, αλλά αν θέλει κάτι παραπάνω καλύτερα να τα ξεχάσει.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ηχεία για οικονομικό Home Cinema. Onkyo?

Δηλαδή για να το καταλάβω, μια και έχουν μπει πολλά ηχεία στην κουβέντα
Ο φίλος μας εγραψε....''Σκέφτομαι να στήσω οικονομικό homecinema 5.1'' με ταβανι τα 270 ευρω σε σετ 5.1

Tα πολλα ηχεια 5.1 με ταβανι τα 270 ευρω δεν τα ειδα εκτος απο 3 σετ που πεσανε μεσα στο θεμα.

θεωρείς τα KODA ισάξια με τα Jamo.
Με ρωτησες.... ''Ποιο ηχείο άλλο σου θυμίζει δηλαδή;''
και απαντησα θεωρω απλα και καθαρα οτι ηχητικα μου θυμιζη το σετακι της jamo...τωρα αν τα θεωρο ισαξια....τα ''ποιο'' ακριβα jamo εχουν πλαστικους τερματικους ακροδέκτες πισω και τα ''φθηνα'' KODA εχουν επίχρυσες μπορνες...χτυπάει αλλιώς στο ματι η λεπτομέρια με αυτη την πλαστικούρα
12322.jpg

Με αυτη
I83803851000.jpg

Τα οποία Jamo πάνω κάτω στην ίδια λογική είναι με τα KODA τα συγκεκριμένα που λες.
λογικο δεν ειναι...? αν και ειναι λιγο ποιο ακριβωτερα τα jamo ,στην ιδια κατηγορια ανήκουν...δεν θα συγκρίνω ΚΙΑ με bmw...αλλα ΚΙΑ με hyundai ,daewoo κτλ.

Επομένως, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, τα TAGA Harmony είναι καλύτερα από τα KODA, και άρα μπορούν να συγκριθούν με ακόμα καλύτερα ηχεία.
όπως εγραψα ΔΕΝ τα εχω ακουσει ,αλλα εχουν καλα τεχν. χαρακ. και ειναι και ομορφα...θα διαλεγα ΔΑΓΚΩΤΟ το Set Taga harmony TAV-506 ..πολύ όμορφα ηχεια Καινουρια σειρα (αν μπωρεις να πας να τα ακουσεις θα ειναι οτι καλύτερο ,θέλω να πιστευω οτι θα ειναι μια παρα πολυ καλη και αξιόλογη σειρα και πολυ καλη αγορα)

Εχουμε ακουση ηχεια και ηχεια οπου όπως λεμε...''και απο φωνη κορμάρα''.

τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται.....ετσι....!!!!

Κατά τη γνώμη μου τα KODA σου δίνουν αυτό που περιμένεις, αλλά δεν έχουν κάποιο χαρακτηριστικό το οποίο θα σε κάνει να κάτσεις να ακούσεις προσεκτικά. H σειρά diamond στην οποία αναφέρεσαι είναι αρκετά παλιά. Ιδανική δεν θεωρώ ούτε την καινούργια σειρά, όμως ακόμα και το 220, παρά την κάπως σκοτεινή του πλευρά στις υψηλές, σε έκανε να θέλεις να κάτσεις να το ακούσεις. Σε σύγκριση με το 566Τ μουσικώς απλά δεν μπορούσες να κάτσεις για πολύ ώρα χωρίς να βαρεθείς το 566Τ. Το συγκεκριμένο 220 μάλιστα δεν υπολειπόταν σε χαμηλό, όσο κι αν σου φανεί παράξενο. Το οφείλει στη σχεδίαση του bass reflex. Και επειδή στο ίδιο σετ ήταν και τα 240, δεν τα συγκρίνω, αλλά μπορείς να φανταστείς πλέον για πόσο όγκο μιλάμε και για το πως δούλευε ένα ηχείο με μιντ, εκτός από τα γούφερ.

Όλα τα παραπάνω, και πάλι σε αρκετή απόσταση ας πούμε με τη σειρά 600 της B&W.

Δεν αμφισβητώ το VFM των KODA, όπως βλέπεις αποφεύγω να αναφερθώ σε τιμές. Όμως, ο εν δυνάμει αγοραστής πρέπει να έχει υπ' όψη του τι αγοράζει και να μην περιμένει να βρει το θησαυρό. Εκεί είναι η διαφωνία μου.
Απο την στιγμή που ο εν δυνάμει αγοραστής ανοίγη ενα νεο θεμα με τίτλο Ηχεία για οικονομικό Home Cinema δεν θα περιμένει να βρει το θησαυρο ,εν γνωση του,αλλα κανα δυο λίρες θα τις βρει να χαμογελάση το το χειλάκι του και να το χαρει όσο πάει...!!!!

Φυσικά είμαι πάντα υπέρ των κανονικών ηχείων σε σχέση με τα σετ ηχείων δορυφόρων και sub, όχι γιατί δεν υπάρχουν σετ τέτοια που είναι καλά, αλλά γιατί ως αρχή παίρνω πως ένα τέτοιο σετ ξεκινά με αυτογκόλ στη μουσική κυρίως. Και προφανώς, αν πρόσεξες το ίδιο είπα και στον συνφορουμίτη για την τριάδα των KODA που βρήκε.
Μαζί σου....!!!!

Μέχρι κι εγώ σκέφτηκα την τριάδα για εμένα που θα βόλευε πραγματικά με μόλις 82 ευρώ να έχω το κεντρικό και τα άλλα δύο για πίσω, κι ας μην τα χρησιμοποιώ. Επομένως μόνο εναντίον των KODA δεν έχω γράψει, απλά και μόνο επισημαίνω ότι κάποιος θα πρέπει να περιμένει ότι θα έχει ένα ηχείο που θα τον καλύψει βασικά, αλλά αν θέλει κάτι παραπάνω καλύτερα να τα ξεχάσει.

Το είπαμε αυτο........ειναι εν γνωση του ,απο την στιγμη που κοιτάει για οικονομικα ηχεια 5.1 ,αλλα σε αυτα τα χρηματα που σηκώνη η τσεπη του ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ να πάρει οτι καλυτερο και αξιοπρεπέστατο μπωρει και να το χαρει με την οικογενεια του.

Last edited:
Τα taga harmony μου αρέσουν πολυ και εμφανισιακά .. Τι προέλευσης ειναι , θεωρούνται καλή μάρκα ηχείων ?

1.
Πήγα media markt και άκουσα τα magnet 200 και μου άρεσαν πολυ σε ήχο .
Εχουν γουφερ 6.5' . Τα taga μπορούν να αποδοθούν αυτό τον ήχο επειδή εχουν μικρότερο γουφερ ? ή αντισταθμίζεται επειδή εχει 2 γουφερ ?

2. Επίσης ο χώρος ειναι 12 σαλόνι 15 τραπεζαρία κουζίνα που επικοινωνουν, αλλα στο σαλόνι θα ακούω ..
Μηπως ειναι μεγάλα οι κολόνες taga για το χώρο ?

Γενικά μιλώντας τα εμπρός δαπέδου σε ένα home cinema μόνο εάν θέλεις να ακούς σε 2.0 έχουν νόημα. Σε στέρεο μουσική δηλαδή και επειδή είναι δαπέδου έχουν μπάσο για να μη χρειάζεται να παίζεις και με το sub και με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε στέρεο καταστάσεις.

Πόσα τετραγωνικά είπαμε ότι είναι ο χώρος σου; 15; Ίσως και να υπάρχουν "ενδιάμεσα" μοντέλα δαπέδου.

13 σαλονι, και άλλα 15 περιπου χωλ κουζινα που είναι κατα κάποιο τρόπο ενιαίος χώρος .
δηλαδη ποια θεωρούνται "ενδιάμεσα"?

ΥΓ> άκουσα τα magnet 200 και μου άρεσαν σε ήχο .
Εχουν γουφερ 6.5' . Τα taga μπορούν να αποδώσουν αυτό τον ήχο επειδή εχουν μικρότερο γουφερ ? ή αντισταθμίζεται επειδή εχει 2 γουφερ 5,25' ?

Για να το κάνω πιο γενικό ..
τι είναι προτιμότερο 2 γούφερ 5,25' ή ενα woofer 6,5'??? Σετι υπερέχει το ένα σε σχέση με το άλλο ? (σε μπάσο πχ πιο υπερέχει?)
Δηλαδή τα 2 μικρότερα γούφερ είναι όπως θα έπαιζε το ένα μόνο του αλλά σε μεγαλύτερη ένταση?
Δε ξέρω αν γίνεται κατονοητώ τι ρωτάω, .. ίσως είναι χαζή ερώτηση

Αντί να κάνουμε ολόκληρη συζήτηση θεωρητική περί τεχνολογίας των ηχείων και να πλατιάζουμε, ας μείνουμε στην κεντρική ιδέα. Καταλαβαίνω ότι οι απορίες για έναν αρχάριο είναι πολλές και του δημιουργούνται περισσότερες, αλλά δεν γίνεται να αναλύσουμε σε ένα νήμα που αφορά την αγορά ηχείων, τι είναι το... ηχείο.

Όταν λέω ενδιάμεσα δαπέδου, εννοώ ας πούμε τα Zensor 5 σε σχέση με τα zensor 7. Μια έκδοση με 5.25άρια γούφερ και μικρότερη καμπίνα σε σχέση με το 7 που έχει μεγαλύτερη καμπίνα και 7άρια γούφερ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

λογικο δεν ειναι...? αν και ειναι λιγο ποιο ακριβωτερα τα jamo ,στην ιδια κατηγορια ανήκουν...δεν θα συγκρίνω ΚΙΑ με bmw...αλλα ΚΙΑ με hyundai ,daewoo κτλ.

Tata me ΚΙΑ και Hyundai συγκρίνεις κατά τη γνώμη μου.

Στα υπόλοιπα, σε άλλα συμφωνώ, σε άλλα διαφωνώ, συμφωνώ βέβαια σε ένα από τα πιο βασικά που έχει να κάνει με το VFM.

Ευχαριςτω για τις απαντήσεις..

Χωρίς να αναλωθούμε λοιπόν σε τεχνολογία ηχείων,

Μπορει να μου πεις καποιος τη γνώμη του στη σύγκριση
Ηχεια βιβλιοθήκης 6.5' vs. Δαπέδου με 2-3 γουφερ 5' ??
Τι διάφορες εχουν στον ήχο σε γενικές γραμμές ?

Τα ηχεία δαπέδου είναι ιδανικά για μεσαίους - μεγάλους χώρους, προσφέροντας μεγαλύτερη ένταση αλλά και μεγάλο εύρος συχνοτήτων - καλύτερο χαμηλό (μπάσο). Επίσης, λόγο που έχουμε διαφορετική και μεγαλύτερη κατασκευή ,δεν επηρεάζεται μόνο το μπάσο , αλλά και γενικότερα η τονικότητα κι ο χαρακτήρας του ηχείου. Από 'κει και πέρα έχει να κάνει και με την κάθε περίπτωση, δηλ. μερικές φορές για παράδειγμα το bookshelf είναι κλειστού τύπου ενώ το δαπέδου bass reflex οπότε ακόμα μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις.
Με ένα ζευγάρι ηχείων δαπέδου, εκτός από ένα πολύ καλό hi-fi , εχεις και ένα εξαιρετικό home cinema αρκεί να συνδυαστούν σωστά με τα περιβάλλοντα ηχεία .

Το γεγονός ότι τα θες για home cinema & hi-fi συνυγορεί (εκ πρώτης όψεως) στα δαπέδου, γιατί θα είναι πιο "εντυπωσιακά" στον ηχο.