Ηχεία για Onkyo TX-SR876

Andylord

New member
19 May 2009
5
Παίδες τι ηχεία προτείνετε να αγοράσω για τον Onkyo TX-SR876;

Χρειάζομαι 5 ηχεία + sub και έχω τους εξής περιορισμούς

- Λόγω χώρου (και γυναίκας!) μπορώ να τοποθετήσω μόνο ηχεία βάσης και όχι δαπέδου
- Δεν θέλω να ξεπεράσω τα 2,000 με 2,500 ευρώ το πολύ.

Η χρήση θα είναι 70% ταινίες, 30% μουσική

Το σαλόνι όπου θα τα τοποθετήσω έχει διαστάσεις 3.5μ Χ 11μ, αλλά ο χώρος που είναι το καθιστικό περιορίζεται στα 3.5μ Χ 4μ, και αυτό το κομμάτι με ενδιαφέρει να έχει σωστό ήχο και μόνο.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Γεια σου ρε Χρηστο με τον 906 σου .
Η προταση του Χρηστου ειναι πολυ καλη εχω ακουσει τα συγκεκριμενα και ενθουσιαστηκα .
Εγω παιζω με wherfedale diamond σειρα 9 σε 876

ευχαριστώ πολύ παιδιά :) θα κοιτάξω να τα δω και να τα ακούσω φυσικά!

Θα συμφωνήσω κι εγώ με την πρόταση του Χρήστου, τα πίκολλο είναι εξαιρετικά.
Δες και τα jamo d7, είναι πολύ όμορφα ηχεία και παίζουν φανταστικά. Τα έχω με τον ενισχυτή σου και.. όλα τα λεφτά..

Τα Chario μπορεις να τα ακουσεις στη Καλλιθέα στον αντιπροσωπο studio82 η και στις Ωδες (εχει μεγαλη ποικιλία εκει) και στο κεντρο στην Κανιγγος Στοα Φεξη Κοσμας (μικρο μαγαζακι αλλα καλες τιμές!)

με βλέπω για οδές προς Σάββατο μεριά :) Έχει κι άλλα που θέλω να ακούσω εκεί.

Αλήθεια τα Acoustic Energy Aelite 2 τα έχει ακούσει κανείς? Θετικές κριτικές διαβάζω, αλλά δεν είχα ακόμα την ευκαιρία να τα ακούσω.

-Εχει διαφοαρα να ακουσεις εκει. Ξεχασα να σου αναφερω και τα Jmlab Dome τα οποια ειναι εξαιρετικα για home cinema και με μεγαλο WAF !!
Τα Acoustic Energy Aelite 2 δεν τα εχω ακουσει οποτε θα σου πω γενικα πως η εταιρεια βγαζει καλα ηχεια αλλα απο πλευρας εμφανισης δεν με τρελλαινουν οπως πχ τα chario & Jmlab που το θεωρω εξισου σημαντικο αν δεν σου αρεσουν εμφανισιακο στον χωρο σου!
Καλές ακροασεις

Μετά απο ακρόαση αρκετών ηχείων σε οδές και ηχοέκφραση κατέληξα κατ' αρχήν οτι δεν με καλύπτουν ηχεία βάσης. Μάλλον είχα υψηλότερες απαιτήσεις από αυτές που μπορούν να καλύψουν ηχεία μικρού όγκου. Άφησα στην άκρη λοιπόν τις όποιες WAF ανησυχίες και κατέληξα σε ηχεία δαπέδου για μπροστά και βάσης για πίσω.

Άκουσα αρκετά σετ ηχείων, από B&W, Audio Spectrum, Monitor Audio, Charιο και KEF. Από όλα αυτά, με ενθουσίασαν τα Kef IQ90 που βέβαια είναι λίγο εκτος του προυπολογισμού μου αλλά νομίζω οτι αξίζουν τα χρήματα τους (περίπου 1350e).

Για πίσω επέλεξα τα Κεφ IQ30 και κεντρικό το IQ60. Όσον αφορά το sub, κατέληξα στο Velodyne CHT-R 10. Αρχικά σκεφτόμουν για 12ιντσο αλλά αποφάσισα να μην δοκιμάσω τις αντοχές των γειτόνων :) Ελπίζω να έκανα καλά και το sub να μην χαθεί στο χώρο μου (35 τμ).

Συνολικά, λόγω αλλαγής του sub έμεινα μέσα στον προυπολογισμό (σύνολο 2560e).

Επειδή είχα αφήσει για καιρό τα hi-fi δρώμενα, τι καλώδια θα μου προτείνατε για τα παραπάνω ηχεία;

Ήδη έχω καλώδια με διατομή 2,5 χιλιοστά (μέτριο καλωδιάκι χωρίς ιδιαίτερα καλή θωράκιση, αλλά για τα πίσω νομιζω θα είμαι ΟΚ). Τα μπροστά θα έχουν μήκος καλωδίων γύρω στα 3μ έκαστο και στο sub δυστυχώς το καλώδιο θα πρέπει να είναι περίπου 8-10 μέτρα λόγω χώρου. Τι να προσέξω κατά την επιλογή καλωδίων? Έχετε κάποια συγκεκριμένα να μου προτείνετε για αγορά online? Μήπως για τα μπροστινά θα με κάλυπτε το υπάρχον καλώδιο των 2,5 χιλιοστών? (περίπου 3 ευρω το μέτρο τα είχα πάρει πέρυσι) Επίσης θα προτείνατε να τα συνδέσω με βύσματα μπανάνας η με τον κλασσικό τρόπο με σκέτο το καλώδιο?

Ευχαριστώ πολυ εκ' των προτέρων :)

Εκανες πολυ καλές επιλογες! Καλοριζικα & καλές Ακροασεις!
Στο μαγαζι που πηρες ολο το συστημα δεν σου εδειξε διαφορα καλωδια ?
Λογικα θα πρεπει να σου κανει και πολυ καλη τιμη για ολο το πακετο !!!
Βασικα δες απο QED τι τιμες σου κανει (silver spiral) , Wireworld , audioquest ...& Ultralink
Υπαρχουν πολλα καλωδια για ψαξιμο ορεξη να εχεις να ψαχνεις!
Παιζει να ψαξεις και σε αγγελιες για καλα μεταχειρισμενα σε καλες τιμες(τουλαχιστον για τα δυο μπροστινα)

οχι, δεν μου έδειξαν κάποια καλώδια, αλλά θα τους ζητήσω κατά την παραλαβή την ερχόμενη βδομάδα καλώς εχόντων!
Θα κοιτάξω τις μάρκες που μου ανέφερες Χρήστο. Σ' ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια σου :)