Ηχεια για parasound προ/τελικο

manthos

New member
29 October 2006
17
Καλησπερα στο φορουμ..
Θα ηθελα να αναβαθμισω τα ηχεια απο το συστημα μου, το οποιο αποτελειται απο προενισχυτη parasound P3, τελικος Parasound A23, cd player marantz 5004, squeezebox duet, Cambridge DacMagic. Μεχρι τωρα επαιζαν με τα wharfedale diamond 9.5 που κρατησα απο το προηγουμενο set, στο οποιο χρησιμοποιουσα av ενισχυτη.
Ο χωρος ακροασης ειναι περιπου 30τμ, μερος ενος μεγαλυτερου ενιοαιου χωρου 65τμ, αποσταση ακροασης 3,5 μετρα περιπου. Ακουω ολων των ειδων τις μουσικες, πλην ισως ροκ, και παιζω απο καθε ειδους πηγη, cd, squeezebox, tv, youtube κλπ..
Θα ηθελα τα καινουρια μου ηχεια να ακουγονται ισορροπημενα και ζεστα, να μην κυριαρχουν τα πριμα η τα μπασα κλπ, να ακουγονται καλα σ' ολες τις μουσικες, να ακουω ξεκουραστα για αρκετες ωρες και να μην κοστιζουν πανω απο 1500 , αντε με πολλες θυσιες να ανεβω λιιιιιγο παραπανω..
Ζηταω πολλα ε?

Last edited by a moderator:
Πραγματικα θα εκτιμουσα πολυ το να απαντησει καποιος συνφορουμιτης ή επαγγελματιας του χωρου..:a0210:
Εχω ακουσει ηδη καποια ηχεια, ομως η μονιμη επωδος των ακροασεων σε καταστηματα, απο πωλητες ή απο συνφορουμιτες ειναι το οτι ο χωρος εκει ειναι διαφορετικος απ αυτον που τελικα θα παιξουν τα ηχεια, οτι καμια φορα οι ενισχυτες ειναι τελειως διαφορετικοι απο αυτους που θα χρησιμοποιηθουν κλπ..
Πιο κοντα στον ηχο που ψαχνω μου φανηκαν τα chario pegasus (ομως μου φανηκε οτι τα μπασα κυριαρχουν και ειναι και πιο ακριβα), ενω εχω απορριψει τα triangle (antal και altea) διοτι μου φανηκαν υπερβολικα μπροστα τα πριμα τους. Δυστυχως δεν μπορεσα να ακουσω τα audio spectrum artemis (μενω στην επαρχια και ειναι δυσκολο να ακουσω αυτα που θελω, παρα τις διαφορες που υπαρχουν στο συστημα και στο χωρο οπως ειπα πιο πριν), ακουσα μονο το athina (δεν μου "ειπαν" κατι, καθολου μπασο, οκ καθαρα μεσαια). Απο ολα τα ηχεια που εχω ακουσει κατα καιρους μου αρεσαν πιο πολυ τα audio physic virgo (οκ, τελειως αλλη κατηγορια τιμης) που παιζαν με copland ενισχυτη.
Αυτα για να εξηγησω περιπου τι ηχο ψαχνω, αναμενοντας απαντησεις/προτασεις..

αν δεν θελεις τοσο μπασο αντι για τα pegasus παρε τα Cygnus που ειναι πιο φτηνα κ κοντα στα χρηματα που διαθετεις και εχουν κ ρυθμιζομενη εντονωση χαμηλου για να ρυθμιζεις ενα κλικ το μπασο. Επισης κοιτα B&W Cm7, Monitor Audio RX6, Tannoy DC6T. Υπαρχουν και πολυ αξιολογα οικονομικα οπως το Roister 8.2 , JBL Studio 190..

Αυτα μου ρχονται στο μυαλο αυτη τη στιγμη.

Audio spectrum Artemis.

Σταθερή αξία.

Νομίζω πως ο Πετρόπουλος φέρνει και parasound οπότε θα έχεις και τη δυνατότητα να τα ακούσεις μαζί.

...εχω απορριψει τα triangle (antal και altea) διοτι μου φανηκαν υπερβολικα μπροστα τα πριμα τους....
Δεν είσαι ο μόνος που εχει αυτή την αποψη

... Απο ολα τα ηχεια που εχω ακουσει κατα καιρους μου αρεσαν πιο πολυ τα audio physic virgo (οκ, τελειως αλλη κατηγορια τιμης) που παιζαν με copland ενισχυτη.
Αυτα για να εξηγησω περιπου τι ηχο ψαχνω, αναμενοντας απαντησεις/προτασεις..
Λογικό είναι να σου αρέσουν γιατι ειναι πολύ καλά ηχεία. Και εμένα μου αρέσουν πολύ. Καπου στις προσφορές των καταστημάτων είχε παρει το ματι μου ένα ζευγαρι Tempo γύρω στα 1500. Δεν είναι Virgo αλλά είναι ίδιος ήχος. Σε καινούργιο θα μπορούσες να χτυπησεις τα sitara αλλά εγω θα προτειμούσα τα tempo ακόμα και demo.

Δες λίγο και από ProAc μεριά αν και μάλλον μόνο σε demo θα μπορέσεις να βρεις κατι στα λευτά που θες για να καλύψει τον χώρο σου. ειμαι βεβαιος πάντως οτι θα σου αρέσει πολύ ο ήχος τους.

Ευχαριστω πολυ τους φιλους που απαντησαν..
Περι chario cygnus, ομολογω πως κανω τις ιδιες σκεψεις, αρκει να εχει τη δυνατοτητα καλυψης σχετικα μεγαλου χωρου με το μπασο του..
Τα artemis δεν νομιζω οτι θα κατεβω στην αθηνα μεχρι τα χριστουγεννα για να τα ακουσω.. Οσο για τον φιλο που συστηνει να ακουσω proac, ειχα ακουσει σε μια παρουσιαση (δε θυμαμαι ομως ποιο μοντελο δαπεδου ηταν) με ενισχυτη καποιον musical fidelity. Το αποτελεσμα μου φανηκε στεγνο, θυμαμαι μαλιστα πως και οι ανθρωποι της παρουσιασης δεν δηλωσανε ευχαριστημενοι απο το πως επαιξαν τα ηχεια εκεινη την ημερα, ισως να εφταιγε ο χωρος, δεν ξερω..
Επειδη η αγορα και τοποθετηση ηχειων σε σαλονι εχει να κανει και με την οπτικη του θεματος (οχι να "ακουω με τα ματια", αλλα να ταιριαζει στο χωρο, συμφωνα βεβαια με την οικοδεσποινα), απο τα πλεον εμφανισιμα ηχεια ειναι τα focal chorus 826v. Τα εχει ακουσει κανεις? δυστυχως δεν μπορεσα να τα ακουσω.. υπαρχει περιπτωση να εχουν υπερβολικα μπροστα τα πριμα οπως τα αλλα γαλλικα, τα triangle? Εκτιμω παντως το γεγονος οτι αυτη η εταιρεια ειναι τεραστια, καθετης παραγωγης μια που φτιαχνουν και τα μεγαφωνα μονοι τους και με αρκετες καινοτομιες.. Τον ηχο της παντως δεν τον ξερω, δεν εχει τυχει να ακουσω ουτε καν ηχεια αυτοκινητου της εταιρειας ή ενεργα για studio. Το συγκεκριμενο μοντελο γραφει οτι η αντισταση του πεφτει στα 2,9Ω στους 118Hz, αυτο πρακτικα μπορει να σημαινει οτι συχνα τα μεσοχαμηλα ακουγονται πιο πισω απο τις αλλες συχνοτητες?
Επισης μου εχει κινησει την περιεργεια η σειρα Ergo της Canton. Τα εχει ακουσει καποιος φιλος?

Διαβάζοντας τις περιγραφές σου αντιλαμβάνομαι ότι θα ήθελες μια σχετική ουδετερότητα χωρίς προβεβλημένα άκρα και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που η "αγγλική" σχολή κάνει άριστα.
Κοίτα και προς Spendor μεριά, νομίζω τα 2/3 είναι μέσα στο μπάτζετ σου, ίσως και άλλο μοντέλο.

Επειδη η αγορα και τοποθετηση ηχειων σε σαλονι εχει να κανει και με την οπτικη του θεματος (οχι να "ακουω με τα ματια", αλλα να ταιριαζει στο χωρο, συμφωνα βεβαια με την οικοδεσποινα), απο τα πλεον εμφανισιμα ηχεια ειναι τα focal chorus 826v. Τα εχει ακουσει κανεις? δυστυχως δεν μπορεσα να τα ακουσω.. υπαρχει περιπτωση να εχουν υπερβολικα μπροστα τα πριμα οπως τα αλλα γαλλικα, τα triangle? Εκτιμω παντως το γεγονος οτι αυτη η εταιρεια ειναι τεραστια, καθετης παραγωγης μια που φτιαχνουν και τα μεγαφωνα μονοι τους και με αρκετες καινοτομιες.. Τον ηχο της παντως δεν τον ξερω, δεν εχει τυχει να ακουσω ουτε καν ηχεια αυτοκινητου της εταιρειας ή ενεργα για studio. Το συγκεκριμενο μοντελο γραφει οτι η αντισταση του πεφτει στα 2,9Ω στους 118Hz, αυτο πρακτικα μπορει να σημαινει οτι συχνα τα μεσοχαμηλα ακουγονται πιο πισω απο τις αλλες συχνοτητες?

Το 826v είναι όντως σχετικά δύσκολο φορτίο, αλλά δεν νομίζω ο Parasound σου να να βρει σκούρα.

Όσο αφορά τον ήχο του, ο χαρακτήρας του ηχείου είναι αρκετά πιθανό να ταιριάζει στις απαιτήσεις σου. Αν μπορείς άκουσέ τα.

Νομιζω οτι καποιο -ειδικα μικρο- ηχειο βασης, δεν μπορει να καλυψει το χωρο μου..
Για τα spendor εχω ακουσει τα καλυτερα, δεν ειναι ομως του βαλαντίου μου, τουλαχιστον αυτα που εχουν μεγαλα γουφερ..
Κε Δημητρακουδη, δυστυχως ειναι απιθανο να κατεβω στην αθηνα συντομα, ελεγα να κανω στον εαυτο μου ενα δωρακι για τις γιορτες κι αν δεν τα παρω τωρα, αργοτερα μπορει να υποχρεωθω να εγκαταλειψω τα σχεδια αγορας νεων ηχειων, οι καιροι ειναι δυσκολοι..
Ακομη ομως και να παω καπου να ακουσω καποια ηχεια, υπαρχει παντα η παραμετρος του χωρου και των ενισχυτων, οπως ειπα και πιο πανω..
Μαλλον η αγορα θα γινει με "κλειστα αυτια", οπως ειπαν και καποιοι αλλοι φιλοι, δλδ πιθανως χωρις καν να εχω ακουσει τα ηχεια που θα παρω.. κι ο θεος βοηθος:music-smiley-004:

Νομιζω οτι καποιο -ειδικα μικρο- ηχειο βασης, δεν μπορει να καλυψει το χωρο μου..
Για τα spendor εχω ακουσει τα καλυτερα, δεν ειναι ομως του βαλαντίου μου, τουλαχιστον αυτα που εχουν μεγαλα γουφερ..
Κε Δημητρακουδη, δυστυχως ειναι απιθανο να κατεβω στην αθηνα συντομα, ελεγα να κανω στον εαυτο μου ενα δωρακι για τις γιορτες κι αν δεν τα παρω τωρα, αργοτερα μπορει να υποχρεωθω να εγκαταλειψω τα σχεδια αγορας νεων ηχειων, οι καιροι ειναι δυσκολοι..
Ακομη ομως και να παω καπου να ακουσω καποια ηχεια, υπαρχει παντα η παραμετρος του χωρου και των ενισχυτων, οπως ειπα και πιο πανω..
Μαλλον η αγορα θα γινει με "κλειστα αυτια", οπως ειπαν και καποιοι αλλοι φιλοι, δλδ πιθανως χωρις καν να εχω ακουσει τα ηχεια που θα παρω.. κι ο θεος βοηθος:music-smiley-004:

Για αυτό αναγκαστικά είτε θα κουβαλήσεις τα ηχεία σπίτι σού ή τους ενισχυτές στον αντιπρόσωπο. Αν δεν κάνεις τίποτα από τα δύο τότε ΙΜΗΟ μην αγοράσεις τίποτα. Κάτσε στα αβγά σου. Από το να πάρεις τα ηχεία στα κουφά και να μην μείνεις ευχαριστημένος και να αναγκαστείς να τα αλλάξεις χάνοντας χρήματα, κράτησέ τα για ώρα ανάγκης (που μάλλον θα έρθει από ότι καταλαβαίνω) και αργότερα το ξανακοιτάς το θέμα