Ηχεια για pc και ifi idac2

Λεωνιδα ευχαριστω πολυ για τις προτασεις.Σε κανενα 10ημερο θα ερθουν οποτε και θα γραψω...
Το Athens Pro Audio προς τιμην του μου εκανε δωρο και τα καλωδια απο το jack του ifi idac2 για τα RCA των ηχειων,αφου τα Focal δεν εχουν ποτενσιομετρο εντασης και θα το παιζω απο αυτο των ακουστικων του DAC.Ελπιζω να μην χανω πολλα σε ποιοτητα....

Λίγο αργότερα μπορείς να πάρεις ένα μικρό κ φτηνό μείκτη ώστε να τα ελεγχεις από εκεί... Υπάρχουν ποιοτικές κ οικονομικές λύσεις

Υπαρχουν και αυτα λοιπον.....αν μου στειλεις και καποιο link με εναν απο αυτους για να μπω στο νοημα θα ημουν για ακομη μια φορα υποχρεωμενος...

Λίγο αργότερα μπορείς να πάρεις ένα μικρό κ φτηνό μείκτη ώστε να τα ελεγχεις από εκεί... Υπάρχουν ποιοτικές κ οικονομικές λύσεις
Σίγουρα, αλλά γιατί όχι κάτι τέτοιο; Είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται.

Τι να σας πω ρε παιδιά κατά υποχρεωμένος!!!!
Θα το αγοράσω αύριο κιόλας αν μου πείτε ότι αυτός ο τρόπος σύνδεσης είναι ορθότερος από αυτόν που θα κάνω(από την είσοδο ακουστικών του ifi που έχει ποτενσιόμετρο, σε δύο RCA προς τα ηχεία)

νομίζω πως είναι...
έτσι θα έχεις και ελεύθερη την έξοδο ακουστικών για πιθανή χρήση...
δεν έχει κακό εν/τη ακουστικών το μηχανάκι

Μεγειά! Αναμένουμε εντυπώσεις.

Ευχαριστω αγορι,μολις ερθουν,τα εμπειρα αυτια μου θα σκαναρουν το πακετο και θα αποτυπωσω τις εντυπωσεις μου....βεβαια για να γινουν ολα αυτα περαστε οσοι πιστοι και απο το νημα που ανοιξα στο computer software!!

Ήρθαν σήμερα και τα εστησα. Δεν πρόλαβαν να ακούσω παραπάνω από 3-4 τραγούδια. Αυτό που έχω απορία, είναι ή εξής : Παντού στο διαδίκτυο διάβασα ότι καλό είναι τα ηχεία με το κεφάλι του ακροατή να σχηματίζουν ένα ισόπλευρο τριγωνο.Ποια λοιπόν ή ελάχιστη τιμή που μπορεί να πάρει τοι μήκος της κάθε πλευράς,σύμφωνα με τα ηχεία μου?(τα μικρά focal,alpha 50)..

Νομίζω πως το ιδανικό θα ήταν γύρω στο 1,20 με 1,50 με δεδομένο ότι για τα solobee με το εξημισάρι γούφερ προτείνουν 2μ.
Αλλά δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις. Δοκίμασε με το xlo reference cd. έχει ένα τύπο που μιλάει ενώ γυρίζει πάνω κάτω πέρα δώθε στο στούντιο και δίνει πολύ καλή εικόνα για τη στερεοφωνία και την αίσθηση χώρου.

Τα εχω σε ισοπλευρο τριγωνο 85cm και δεν μετακινουνται με τιποτα....Αλλη σοβαρη απορια!Εβγαλα τα creative ηχεια του υπολογιστη και ακουω τη μουσικη μου μεσω ifi και focal...Πως μπορω αν γινεται(δε θελω αν γινεται να ξαναβαλω τα παλια ηχεια),να ακουω ολους τους ηχους του υπολογιστη απο τα Focal?Υπαρχει καποια ρυθμιση??

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νομίζω πως το ιδανικό θα ήταν γύρω στο 1,20 με 1,50 με δεδομένο ότι για τα solobee με το εξημισάρι γούφερ προτείνουν 2μ.
Αλλά δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις. Δοκίμασε με το xlo reference cd. έχει ένα τύπο που μιλάει ενώ γυρίζει πάνω κάτω πέρα δώθε στο στούντιο και δίνει πολύ καλή εικόνα για τη στερεοφωνία και την αίσθηση χώρου.

Θαναση παντα προθυμος να βοηθησεις!Αντε να βρω τωρα το Cd αυτο που προτεινεις...Αλλα ας γινουν αν γινονται οι ρυθμισεις που αναφερω πιο πανω και βλεπουμε για το πως θα ακουσω το cd αυτο...

Aφού δε μπορείς να αλλάξεις θέση είναι λιγάκι δώρον άδωρο. Αλλά μη μασάς. μια χαρά είσαι. Το cd σε flac δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθεί....... Αν θες βρες το από περιέργεια. Γενικά ένα cdακι τέτοιο είναι χρήσιμο να υπάρχει.

Για το άλλο που ρωτάς, από το control panel πήγαινει στους ήχους και δήλωσε ως έξοδο το ifi. Αυτή τη στιγμή μάλλον έχεις δηλωμένη την κάρτα ήχου της μητρικής και το ifi το έχεις δηλώσει μόνο στο foobar (το οποίο ούτως ή άλλως μπορεί να παρακάμψει τις επιλογές των windows και έτσι και κάνει).

Στο control panel δεν εχει πουθενα το ifi,μονο το realek(μαλλον την καρτα ηχου),καποιος να βοηθησει παρακαλω!!??

Ακυρο!Εκλεισα το foobar και το βρηκαν τα windows...Δηλαδη με λιγα λογια,για να δω ενα video π.χ. στο Youtube,θα πρεπει να κλεινω τελειως το foobar,να πηγαινω στο control panel,να επιλεγω το ifi,γιατι τοτε μονο το βλεπει και τουμπαλιν.....Λιγο αβολο που γινεται αυτο το κολλημα παντως....

Απάντηση: Re: Ηχεια για pc και ifi idac2

Στο control panel δεν εχει πουθενα το ifi,μονο το realek(μαλλον την καρτα ηχου),καποιος να βοηθησει παρακαλω!!??

Ακυρο!Εκλεισα το foobar και το βρηκαν τα windows...Δηλαδη με λιγα λογια,για να δω ενα video π.χ. στο Youtube,θα πρεπει να κλεινω τελειως το foobar,να πηγαινω στο control panel,να επιλεγω το ifi,γιατι τοτε μονο το βλεπει και τουμπαλιν.....Λιγο αβολο που γινεται αυτο το κολλημα παντως....

Δεν θα έπρεπε να γίνεται όμως,κάτι τρέχει προφανώς.
Δεν ξανακάνεις μια εγκατάσταση τους πιο νέους οδηγούς που θα βρεις;
(Προφανώς θα υπάρχουν στο site της ifi. )

Και κάτι ακόμα,στο CP όρισε το σαν προεπιλεγμένη συσκευή εξόδου.

Το εκανα με τους drivers τους τελευταιους Σωκρατη αλλα τιποτα!Οταν ειναι ανοιχτο το foobar τοτε στον πινακα ελεγχου αναγνωριζει μονο την realtek καρτα ηχου μου,δεν υπαρχει στον πινακα ελεγχου το ifi!Οταν κλεινω το foobar τοτε στον ιδιο πινακα μου βγαζει επιλογη σαν συσκευες τοσο την καρτα ηχου οσο και το ifi.Απλως οταν πρεπει να ακουσω κατι απο τον υπολογιστη,πρεπει να κλεινω/απενεργοποιω το foobar.Δεν ειναι κατι τοσο αμαν,απλως ειναι λιγο αβολο που θα πρεπει καθε φορα να το ανοιγω και να το σβηνω...