Ηχεια για pc και ifi idac2

Ο foobar είναι σε stop ή σε pause;

Αν ειναι δυνατον!Μα τι συμφορουμιτες εχω!!!!!Τωρα που το εγραψες το δοκιμασα και οντως με το pause δεν το βλεπει στον πινακα ελεγχου,ενω στο pause κανονικα γυριζει στο Ifi!!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Case solved!!

Τελικά οι εντυπώσεις από τα focal alfa 50 είναι καλές;
Ψάχνομαι για να αντικαταστήσω τα ηχεία του desktop. Η χρήση τους θα είναι ταινίες και σειρές, λίγη μουσική και κανένα video. Έχω άλλο δικάναλο σύστημα που το χρησιμοποιώ και για το home cinema, απλά ήθελα κάτι πιό εύχρηστο αν θέλω να δω από την οθόνη του computer.

Όσο τα εχω ακούσει είναι άψογα. Τα έχει ακούσει και φίλος με καλό αυτί και του αρεσαν πολύ. Στο γραφειο τα έχω και τελικά δεν είχα πολυ χρόνο αλλά εδεσαν καλα6με το ifi.Προχωρα άφοβα..

Λιγο ασχετο αλλα θα ηθελα τη βοηθεια σας.Ενω ο υπολογιστης μου επαιζε μια χαρα τα παντα μεσω του ifi,ξαφνικα δεν βγαινει κανενας ηχος απο τα ηχεια μου,ουτε απο το yoytube ουτε απο καμια εφαρμογη,π.χ. το αλησμονητο Tomb Raider 2.
Μπορειτε να μου πειτε τι συμβαινει και δεν ακουγεται τιποτα απο τα Windows(ειμαι ολιγον τι ασχετος με τους υπολογιστες),ενω το foobar παιζει κανονικοτατα??

Ακυρο,το διορθωσα...

Τα πήρα τα Focal alpha 50 για το desktop pc. Πολύ ευχαριστημένος, βέβαια είναι κάπως θηριώδη πάνω στο γραφείο αλλά μπρος στα κάλλη...:-D
Το πρόβλημά μου τώρα είναι ότι τα έχω συνδέσει απευθείας σε μία εσωτερική κάρτα ήχου asus xonar d2/pm.
Χρειάζομαι το συντομότερο dac! Ακούω πολλά θετικά σχόλια στο forum για το ifi micro αλλά βλέπω στο skroutz πολλές εκδόσεις (dac2, dsd κλπ).
Αν επρόκειτο να πληρώσω >400 δεν θα ήταν προτιμώτερο ένα μεταχειρισμένο dac κανονικού μεγέθους;

Εξαρτάται τι θέλεις ή δεν θέλεις.
Αν δεν σε ενδιαφέρει η φορητότητα και ο ενισχυτής ακουστικών , ένα μεγάλο dac με δική του καλή τροφοδοσία θα είναι καλύτερο.

Το έχω το συγκεκριμένο set up (alpha 50 + micro).
Θα προτιμούσα κάτι πιο αναλυτικό με τα Focal.
Αν δεν σε ενδιαφέρει το κομμάτι των ακουστικών στη θέση σου θα έπαιρνα ένα full size dac με δική του τροφοδοσία και xlr εξόδους. (χωρίς να είναι προτεραιότητα το τελευταίο)

Edit: Και οπωσδήποτε βάσεις για τα ηχεία αν τις σηκώνει ο χώρος

Το teac ud 301 στα 400-500 καινούργιο είναι μία καλή επιλογή.

Και αν δεν πάρεις βάσεις τότε οπωσδήποτε τα adam hall eco pads ή κάτι παρόμοιο.

συμφωνώ με τους προλαλλήσαντες
και προφανώς θες DAC με έξοδο προενισχυτή

πριν πάω σε νέο DAC θα δοκίμαζα και ένα iUSB 3 Nano πχ. Έχω την αίσθηση πως το iDAC 2 είναι πιο δεκτικό σε τέτοιου τύπου αναβαθμίσεις δεδομένου ότι δεν έχει μπαταρία, καθώς επίσης και ένα ipower ή και κάποιο DIY τροφοδοτικό ακόμα πιο καλό! Λέω γω τώρα...

εγω θα απαντησω στο παλικαρι που ανοιξε το θεμα...

1)δεν γνωριζω τι αποστασεις εχεις απο δεξια αριστερα και στον πισω τοιχο...εαν μπορεις να το αναφερεις.

2) το ισοσκελες τριγωνο δεν ειναι απαραιτητα καλο. οσο toe out κανεις ο ηχος ειναι πιο γλυκος...και ισως να γλυτωνεις απο τις κακοτεχνιες του χωρου....ισως! δοκιμασε το.

3) σε εμενα στο ifi εχω συνδεσει με καρφι που αναφερθηκε πολυ πιο πριν αντι usb....και ο ηχος ειναι αρκετα διαφορετικος....στο δικο μου συστημα χανει με καρφι....

το μονο που θα ηθελα να δοκιμασω ειναι απο rca να βγαλω καρφι........και να βαλω το Output στο preamplifer....το χει δοκιμασει κανεις;

Δεν το κατάλαβα το 3. Το καρφί είναι αναλογική σύνδεση κ το usb ψηφιακή..
Νομίζω πως το τελευταίο που λες είναι το σωστό.
Για πες το λίγο πιο αναλυτικά πως το έχεις...

δεν θελω παλι να λεω offtopic γιατι παλι θα μου την πουν....αλλα αντε θα σου πω :)

εχω δοκιμασει απο το λαπτοπ στο dac με καρφι.....και μετα απο κει παλι με καρφι σε ηχειο/ακουστικα....ο ηχος δεν μ αρεσε.
δεν εχω δοκιμασει απο το λαπτοπ με usb στο dac....και μετα απο τα rca να καταληγει σε καρφι θηλυκο(εχω δει τετοια καλωδια αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο) για να βαλεις ακουστικα ή σε καρφι αρσενικο να για να τα βαλεις σε ηχειο που εχει input 3,5.
και δεν εχω δοκιμασει στο dac οταν βαζεις το καρφι input εαν βγαλει rca ή spdif :)

δεν θελω παλι να λεω offtopic γιατι παλι θα μου την πουν....αλλα αντε θα σου πω :)

εχω δοκιμασει απο το λαπτοπ στο dac με καρφι.....και μετα απο κει παλι με καρφι σε ηχειο/ακουστικα....ο ηχος δεν μ αρεσε.
δεν εχω δοκιμασει απο το λαπτοπ με usb στο dac....και μετα απο τα rca να καταληγει σε καρφι θηλυκο(εχω δει τετοια καλωδια αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο) για να βαλεις ακουστικα ή σε καρφι αρσενικο να για να τα βαλεις σε ηχειο που εχει input 3,5.
και δεν εχω δοκιμασει στο dac οταν βαζεις το καρφι input εαν βγαλει rca ή spdif :)

Τώρα, αν πω ότι κατάλαβα τι ακριβώς έκανες θα πω ψέματα.

Νίκο κάτι δεν γίνεται σωστά!
Θα σου πω τι πρέπει να γίνει .. λοιπόν:
1) Οπωσδήποτε η σύνδεση του λάπτοπ με το DAC πρέπει να είναι η USB. Όχι οτιδήποτε άλλο. Το λύσαμε αυτό...
2) από το DAC στα ηχεία θα βρεις ένα καλώδιο από RCA σε TS jack (καρφί). Δεν είναι balanced προφανώς αλλά δεδομένου πως το DAC δεν είναι balanced δεν γίνεται αλλιώς.
Δεν ξέρω αν τα ηχεία έχουν κ RCA είσοδο. Αν έχουν τότε να χρησιμοποιήσεις αυτή. Σαν να συνδέεις δλδ το DAC σε έναν προενισχυτή πχ. Με απλό καλώδιο rca-rca!
Εννοείται το DAC πρέπει να το έχεις από κάτω στην θέση "preamplifier" (κ όχι "direct"), ώστε το ποτενσιόμετρο του να μεταβάλει την ένταση και στην RCA έξοδο κ όχι μόνο στην έξοδο ακουστικών.

Όλα τα παραπάνω για το iDSD micro. Το iDAC 2 είναι λίγο διαφορετικό νομίζω με την έννοια ότι δεν έχει δυνατότητα direct/pre out.

εγω ειπα οτι μπορεις να βαλεις καρφι στο λαπτοπ καρφι στο input 3,5 στο dac και να βγαλεις απο τα ακουστικα εξοδο....αλλα ειναι μουφα.
τα αλλα που λες τα ξερω....

επισης ειπα εαν απο rca καταληγει σε καρφι και χωσεις εκει ακουστικο και το βαλεις preamplifier...αυτο δεν εχω δοκιμασει.

τελος λογικα η rca και η spdif δουλευει μονο εαν βαλεις usb σωστα;

ολα αυτα τα λεω μηπως βολεψει κατι αλλο στον φιλο εδω.εγω τα χω κανονικα.βεβαια δεν ξερω το idac 2 τι λειτουργιες εχει.

εγω ειπα οτι μπορεις να βαλεις καρφι στο λαπτοπ καρφι στο input 3,5 στο dac και να βγαλεις απο τα ακουστικα εξοδο....αλλα ειναι μουφα.
τα αλλα που λες τα ξερω....

επισης ειπα εαν απο rca καταληγει σε καρφι και χωσεις εκει ακουστικο και το βαλεις preamplifier...αυτο δεν εχω δοκιμασει.

Ε μα φυσικά ακούγεται χειρότερα.
Ή είσοδος αυτή είναι αναλογική.
Ακούς την κάρτα ήχου του λάπτοπ και μόνο τον ενισχυτή ακουστικών του Micro. Προορίζεται για την περίπτωση που θες να συνδεσεις κάποια φορητή πηγή πχ ενα κινητό, στον ενισχυτή ακουστικών (μόνο) του micro. Δεν έχει νόημα να την χρησιμοποιείς σε σύνδεση με laptop.

Το άλλο που λες είναι λάθος σύνδεση. Μην την δοκιμάσεις καν. Οι RCA έξοδοι του micro είναι για να το συνδέσεις είτε σε προενισχυτή (direct) είτε για να το χρησιμοποιήσεις ως προενισχυτή (preamplifier) για σύνδεση με ενεργά ηχεία πχ.
Για ακουστικά υπάρχει εξοδος. Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις τέτοιου τύπου πειράματα!