Ηχεια για Pioneer A-221

DELTA

AVClub Enthusiast
15 August 2008
1,155
Σπάτα
Εχω τον παραπανω ενισχυτη .Με τι ηχεια μπορω να τον συνδυασω?
Κατα προτιμηση ηχεια ραφιου που θα ακουγονται απο μικρη αποσταση σε μικρο χωρο.Μου κανουν και μεταχειρισμενα.

Wharfedale Diamond 9.1 ή (αν σου αρέσει ο ήχος της Klipsch) Klipsch Β-2. Τα δεύτερα θα παίξουν πολύ δυνατότερα λόγω της σχετικά υψηλής ευαισθησίας τους.

Εχεις καποιο λινκ κια τα Klipsch Β-2?, γιατι δεν βρικω στο internet.
Εννοεις οτι τα klipsh εχουν καποια ιδιαταιροτητα στον ηχο και ποια ειναι αυτη?

Last edited:
Ρίξε μια ματιά εδώ. Μπορείς όμως να τα βρεις σε πάρα πολλά καταστήματα.
Όπως μπορείς να παρατηρήσεις και στην παραπάνω φωτό, το tweeter των Klipsch έχει αυτήν την ιδιαίτερη κατασκευή, τύπου χοάνης. Το αποτέλεσμα είναι οι ψηλές του συχνότητες να είναι ιδαίτερα τονισμένες. Αυτό το χαρακτηριστικό κάποιοι το λατρεύουν (έχω φίλο μου παθιασμένο με Klipsch) και κάποιοι που δεν το αντέχουν. Εγώ ανήκω στην δεύτερη κατηγορία:την πρώτη στιγμή που θα ακούσεις Klipsch θα σε εντυπωσιάσουν αλλά μην βιαστείς να βγάλεις συμπέρασμα.Εμένα μετά από μισή ώρα ακρόασης με κουράζουν απίστευτα, νοιώθω ότι "ξυρίζουν", ότι ματώνουν τ' αυτιά μου...
Your taste, your choice!

Τα μόνα που μπορώ να σου πω είναι:
1) Δεν ξέρω αν είναι ευκολοδήγητα, δεν βλέπω τιμές για ευαισθησία και αντίσταση
2) Θα σου λείψει το μπάσο (δίνει χαμηλότερη τιμή τα 75hz)
3) Είναι ι)nearfield ιι)monitor ηχεία, το οποίο σημαίνει ότι ι)προορίζονται για θέση ακρόασης σε μικρή απόσταση από αυτά, και ότι ιι)ο ήχος τους είναι flat (το οποίο δεν είναι κατανάγκη καλό ή κακό.Γνώμη μου, κακό για hi-fi). Γενικά προσανατολίζονται για studio εφαρμογές και όχι για hi-fi.
4) Μην αγοράσεις ηχεία αν δεν τα ακούσεις!

Ο ενισχυτης σου ειναι χαμηλης ισχυς και το budget σου περιορισμενο. Ελα στην εκθεση την επομενη εβδομαδα να δεις αρκετες εταιρειες και να παρεις μια ιδεα. Μετα μπορεις ν' αρχισεις τις επισκεψεις σε μαγαζια για ακροασεις. Οσα παραπανω χρηματα μπορεις να προσθεσεις καλο θα ειναι, ασε τα Behringer για λυση αναγκης. Επισης ψαξε και στο ebay, σε δημοπρασιες που αρχιζουν απο μηδενικη τιμη μπορεις να πετυχεις μεγαλες ευκαιριες. Φροντισε μονο ν' αγορασεις απο πωλητη που βρισκεται σε χωρα της ΕΕ.

Δεν είναι άσχημα Indiana Line αλλά πρέπει να τα ακούσεις με τον ενισχυτή σου.
Τα αυτιά σου πρέπει να αποφασίσουν τί είναι το καλύτερο και τίποτε άλλο...

Τελικα πηρα τα Monitor audio BR-2 απο την Ηχοεκφραση, και κανω τωρα τις πρωτες ακροασεις.Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι πολυ καλες .