ηχεια για primaluna prologue two

Μην το λες αυτό, είναι ανάλογα στον ενισχυτή.

Σήμερα πέρασα από τον Ορφέα της Θεσσαλονίκης κι ακούσαμε triangle με κάτι λαμπάτους Unison.
Καθόλου δεν ενοχλούσαν τα πρίμα. Άμα είναι λίγο συγκρατημένος ο ενισχυτής, δεν τρέχει τίποτα.

Αν και προσωπικά, Audio Physic θα διάλεγα, αλλά αυτό έχει να κάνει με τα γούστα μου.

ομως ο πριμαλουνα, φημιζεται για την οχι και τοσο λαμπατη συμπεριφορα του...εχει τονισμενα ακρα.

Απάντηση: Re: ηχεια για primaluna prologue two

ομως ο πριμαλουνα, φημιζεται για την οχι και τοσο λαμπατη συμπεριφορα του...εχει τονισμενα ακρα.

Δεν θα το έλεγα.Μάλλον το αντίθετο.

Δεν θα το έλεγα.Μάλλον το αντίθετο.

Συμφωνω με τον DIPIE & απλα να πω στον φιλο που ενδιαφερεται
για ηχεια οτι μπορει να παει μια βολτα απο τον AQUARIUS που ειναι &
ο επισημος αντιπροσωπος των πριμα λουνα να ακουσει στημενο τον
ενισχυτη με τα VIENNA ACOUSTICS.

διαβαζα διαφορα ποστς στον τομεα hi end και θα ηθελα να ζητησω συγγνωμη που εισεβαλλα με εναν πριμαλουνα σε επιστημονικα περιβολια. απλα θεωρω οτι οι "χαιενταδες" εχουν μεγαλυτερη εμπειρια απο ενισχυτες λυχνιας.
τις τελευταιες μερες, καθημερινα ακουω ηχεια...μεχρι στιγμης εχω ακουσει:
1. proac
2. sonus faber
3. audio physic
4. roister
5. viena acoustics
6. chario

μπορει και να χω ακουσει καποια ακομη που αυτη τη στιγμη μου διαφευγουν.

τα προακ πολυ στιβαρα αν και μονιτορ...δεμενος και γεματος ηχος χωρις περιττα στοιχεια αλλα ακριβα και δεν υπαρχουν μαυρα ετοιμοπαραδοτα.
τα σονους ισως τα καλυτερα που ακουσα αλλα αρνουμαι να πληρωσω δερμα και 7 χερια λακκας μιας και δεν μου αρεσουν οι περιττες πολυτελειες και η φινετσα.
τα τσαριο εντυπωσιακα ζεστα και αυτο ισως ειναι προβλημα σε καποια ειδη μουσικης.
τα υπολοιπα, δεν με εντυπωσιασαν...πραγμα που μας φερνει στα ροιστερ...τιποτα το τρομακτικα καλο αλλα αν συνυπολογισω το κοστος τους (€700,00) τα φερνουν πρωτα στην προτιμηση μου.

και ρωταω εχει καποιος σοβαρες αντιρρησεις ως προς τα ελληνικα ηχεια?

Κατ' αρχήν ελπίζω να αστειεύεσαι,με τα...επιστημονικά περιβόλια.

Χομπίστες συζητούν και σ' αυτή την κατηγορία.Μπορεί λίγο πιό...βαρεμένοι:damnyou:,αλλά χομπίστες.

Πως τα άκουσες τα ηχεία;Με τον ενισχυτή σου;

Να δείς και τα triangle,ξεκινούν απο χαμηλά και νομίζω θα κάτσουν καλά.
Προσωπικά στο ξανάγραψα,θα σου συνιστούσα έστω και το φθηνότερο βάσης της Sonus Faber.Μου άρεσε ο συνδυασμός.

Last edited:

διαβαζα διαφορα ποστς στον τομεα hi end και θα ηθελα να ζητησω συγγνωμη που εισεβαλλα με εναν πριμαλουνα σε επιστημονικα περιβολια. απλα θεωρω οτι οι "χαιενταδες" εχουν μεγαλυτερη εμπειρια απο ενισχυτες λυχνιας.
τις τελευταιες μερες, καθημερινα ακουω ηχεια...μεχρι στιγμης εχω ακουσει:
1. proac
2. sonus faber
3. audio physic
4. roister
5. viena acoustics
6. chario

μπορει και να χω ακουσει καποια ακομη που αυτη τη στιγμη μου διαφευγουν.

τα προακ πολυ στιβαρα αν και μονιτορ...δεμενος και γεματος ηχος χωρις περιττα στοιχεια αλλα ακριβα και δεν υπαρχουν μαυρα ετοιμοπαραδοτα.
τα σονους ισως τα καλυτερα που ακουσα αλλα αρνουμαι να πληρωσω δερμα και 7 χερια λακκας μιας και δεν μου αρεσουν οι περιττες πολυτελειες και η φινετσα.
τα τσαριο εντυπωσιακα ζεστα και αυτο ισως ειναι προβλημα σε καποια ειδη μουσικης.
τα υπολοιπα, δεν με εντυπωσιασαν...πραγμα που μας φερνει στα ροιστερ...τιποτα το τρομακτικα καλο αλλα αν συνυπολογισω το κοστος τους ( 700,00) τα φερνουν πρωτα στην προτιμηση μου.

και ρωταω εχει καποιος σοβαρες αντιρρησεις ως προς τα ελληνικα ηχεια?

Φιλε μου απο τα παραπανω ηχεια αποψη μου ειναι οτι τα roister ειναι τα χειροτερα.
Φυσικα εσυ αποφασιζεις.

τα μικρα σονους δεν κανουν για το χωρο μου...ειναι μικρα και στο σωμα και αισθητικα.

τα ροιστερ ειναι τα χειροτερα...ειναι ενα ηχειο των 800,00 και τα αλλα των 2000,00, λογικο ειναι.
ειναι ομως 1200,00 χειροτερα?...σιγουρα οχι.

και να μην ξεχναμε οτι και ο πριμαλουνα ενας κινεζικος ενισχυτης ειναι δεν ειναι και μελοντι...
επισης ειναι και η πρωτη μου αποπειρα σε λαμπα, δεν ξερω που θα με βγαλει.

Απλα να εισαι σιγουρος για την επιλογη σου.
Αν ειναι δυνατον προσπαθησε να τα ακουσεις τουλαχιστον τρεις ωρες πριν αποφασισεις.
Ακου κλασσικη, ροκ, φυσικα οργανα γενικα, αντρικες γυναικιες φωνες, ανεβασε εντασεις να δεις πως συμπεριφερονται κτλ.

Και αυτο που λες για τα ροιστερ αν τα 1200 ευρω δικαιολογουν το ποσο καλυτερα ειναι τα αλλα, μην το σκεφτεσαι.
Να σκεφτεσαι οτι θες ενα ηχειο που θα σε συντροφευσει για καιρο.
Αλλιως πας για upgrade μετα. Σου μιλαω ως παθων.:ADFADF1:

και να μην ξεχναμε οτι και ο πριμαλουνα ενας κινεζικος ενισχυτης ειναι δεν ειναι και μελοντι...

κι ο μελοντυ κινεζικος ειναι

αληθεια...ποιοι δεν ειναι κινεζικοι πλεον?
καμια αποψη για τα ηχεια?

Exei να κανει πολυ με τον χωρο σου και με το γουστο σου ,παντως μερικοι λενε πολυ καλα λογια για το δεσιμο με proac 1sc.Για ευκολια στην τοποθετηση πας σε κλειστου τυπου οπως atc alla πρεπει να τα ακουσεις ολα γιατι ευκολα την παταει κανεις .Εγω θα πηγαινα σε proac studio 100
http://www.proac-loudspeakers.com/studio100.php αλλα πρεπει οπωσδηποτε να τα ακουσεις αυτα η οποιαδηποτε αλλα με τον ενισχυτη σου.

Δεν νομίζω να δέσει το γλυκό με Proac.Παραείναι ισορροπημένο για τον ενισχυτή αυτόν.Θέλει κάτι πιό...ενθουσιώδες:twoguns:,για να του δώσει το φιλί της ζωής...

kef iq9, θα το βλεπατε?

http://www.stereophile.com/floorloudspeakers/206kef/index3.html

Οπως βλέπεις δεν είναι και τόσο εύκολο στην οδήγηση και παράλληλα πρέπει οπωσδήποτε(πάρτον παραμάσχαλα και ξεκίνα ακροάσεις),να το βάλεις να παίξει μαζί με τον ενισχυτή σου,για να διαπιστώσεις άν το τελικό αποτέλεσμα σου αρέσει.

Γιατί ο Melody ΤΙ ΕΙΝΑΙ ????

μετα απο πολυ ψαξιμο και ταλαιπωρια, κατεληξα και αυτη τη στιγμη ακουω τα castle conway 3. το αποτελεσμα μοιαζει υπεροχο, θα ενημερωσω μολις στρωσουν κι αλλο.