ηχεια για primaluna prologue two

μεγειες! :Banane0:
να χαιρεσαι παντα την μουσικη σου :2thumb22sup:

νομιζω ειναι εγκλεζικα, αν εχω δικιο θα δεσουν καλα!

να θυμασαι οτι ο πριμαλουνα θελει περιπου 400 ωρες παιξιμο για να στρωσει τελειως! και τουλαχιστον 250 για να ερθει στα ισια του :twoguns:

μετα απο πολυ ψαξιμο και ταλαιπωρια, κατεληξα και αυτη τη στιγμη ακουω τα castle conway 3. το αποτελεσμα μοιαζει υπεροχο, θα ενημερωσω μολις στρωσουν κι αλλο.

Τον ενισχυτή P.L.Prologue 2 τον είχα περίπου 1.5 χρόνο με Proac Studio 125 και έπαιζε μια χαρά. Τρομακτική αναβάθμιση ήταν οι λυχνίες Tungson 12AX7 New Production Gold Pin ($30 η μία) με απίστευτη διαφορά σε σώματα, ευγένεια στις υψηλές και ταυτοχρόνως λεπτομέρια. Επίσης σοκαριστική αλλαγή ήταν το Acoustic Zen Silver Reference 2 το οποίο δοκίμασα στο τότε combo και ήταν σαν να άλλαξα ενισχυτή. Επίσης τέλειες έκατσαν και οι JJ Tesla KT88. Στην συνέχεια και αφού έφτασε σε ένα επίπεδο ικανοποιητικό για πολλούς βάλαμε στην θέση του έναν Jadis και τελείωσε το έργο. (Χεχε, black hi end χιούμορ).

Ο Primaluna μου άρεσε πολύ με τα Proac . Θα προτιμούσα όμως κάτι σε bookshelf ή το πολύ μαγικό Vienna Acoustics Haydn το οποίο το άκουσα και ήταν τέλειο με τον ενισχυτή ή το επίσης τέλειο σαν συνδιασμός Amphion (το μικρότερο ή αμέσως επόμενο της σειράς). Πάντως θα προτιμούσα να μην ακούω έντονα τις τελευταίες οκτάβες του Primaluna από ένα ηχείο με τάση φουσκώματος των κάτω άκρων διότι με εκνεύριζε αφάνταστα ένα μπέρδεμα εκεί χαμηλά και μεσοχαμηλά στου οποίου την αποσυμφώρηση βοήθησε το ασημένιο καλώδιο της A.Zen. Επίσης δοκίμασε εαν μπορείς το Satori καλώδιο ηχείων της ίδιας εταιρίας, δένει κουτί με τον ενισχυτή.

σ' ευχαριστω για τις συμβουλες!

ξεσκονιζω τη σιντοθηκη μου και ακουω νεους ηχους. δεν θελω να τελειωσει αυτη η μαγεια που αισθανομαι...ολα ζεσταναν. μετα απο τρανζιστορ και καντον, η αλλαγη ειναι δραματικη.

τα προακ τα ακουσα και μου αρεσαν πολυ...δεν τα πηρα λογω τιμης. προσωπικη εκτιμηση και αποψη και να με συγχωρεσετε, τα καστλ ειναι πολυ καλυτερα στον συγκεκριμενο ενισχυτη για τα αυτια μου. τα προακ, παραηταν "μονιτορ". προσπαθω να ειμαι αντικειμενικος και εδω και ενα μηνα εχω ακουσει εναν σκασμο ηχεια...με μικρη εξαιρεση και επιφυλαξη τα σονους φαμπερ που αισθητικα δεν μου αρεσαν καθολου τα κατστλ ειναι οτι καλυτερο μεχρι τα €2200,00.
παρεπιμπτοντως, πηρα το τελευταιο σφραγισμενο εγγλεζικο κομματι. απο εδω και μπρος τα καστλ κατασκευαζονται στην κινα απο το μεγαλυτερο γκρουπ και θα αντιπροσωπευονται απο αλλον στην Ελλαδα.
οσο για αντικατασταση λυχνιων, ακομη ειναι πολυ νωρις...ας περιμενουμε να καπνισουν και το συζηταμε...το μανιουαλ, αναφερει και αντικατασταη των εξοδου με κτ90...ελκυστικο.
συνεχιζω ακροαση και τα λεμε.

Αγαπητε ecopak επειδη βλεπω οτι εισαι φιλος της Αγγλικης σχολης τα Spendor SP2/3 τα ειχες ακουσει;
Γιατι πιστευω πως μεχρι τα 2200 Ευρω που αναφερεις ειναι απο τα καλυτερα που υπαρχουν.

Σου ευχομαι καλες ακροασεις.

σ' ευχαριστω για τις συμβουλες!

τα προακ τα ακουσα και μου αρεσαν πολυ...δεν τα πηρα λογω τιμης. προσωπικη εκτιμηση και αποψη και να με συγχωρεσετε, τα καστλ ειναι πολυ καλυτερα στον συγκεκριμενο ενισχυτη για τα αυτια μου. τα προακ, παραηταν "μονιτορ". προσπαθω να ειμαι αντικειμενικος και εδω και ενα μηνα εχω ακουσει εναν σκασμο ηχεια...με μικρη εξαιρεση και επιφυλαξη τα σονους φαμπερ που αισθητικα δεν μου αρεσαν καθολου τα κατστλ ειναι οτι καλυτερο μεχρι τα 2200,00.
παρεπιμπτοντως, πηρα το τελευταιο σφραγισμενο εγγλεζικο κομματι. απο εδω και μπρος τα καστλ κατασκευαζονται στην κινα απο το μεγαλυτερο γκρουπ και θα αντιπροσωπευονται απο αλλον στην Ελλαδα.
οσο για αντικατασταση λυχνιων, ακομη ειναι πολυ νωρις...ας περιμενουμε να καπνισουν και το συζηταμε...το μανιουαλ, αναφερει και αντικατασταη των εξοδου με κτ90...ελκυστικο.
συνεχιζω ακροαση και τα λεμε.

Καλορίζικα ! Εν επιτρέπεται , ποιά Castle πήρες και πόσο περίπου κόστισαν ? Τα Conway 3 φαντάζομαι είναι καλό match για λάμπα και έχω αδυναμία σε ηχεία όπου το tweeter είναι στην μέση δύο woofer (!) αλά Proac D38 ή στην περίπτωση Conway 3. Μου ακούγονται (!) σχεδόν όλα μουσικότατα και λιγότερο σκληρά.
KT90 ElectroHarmonix (διότι οι Ei πέθαναν προς το παρόν...) ...στα αυτία μου σε σχέση με κάποιες KT88 ακούγεται πιο εκτεταμένη, πιο γρήγορη, με μια προβολή μεσαίας περιοχής και κατ'επέκταση μια εντονότερη αίσθηση αμεσότητας και καθαρότητας. Πιστεύω οτι οι KT90 θέλουν μεγάλο στρώσιμο (>300 ωρών, ναι , όσο και απίστευτο αν ακούγεται) διότι μετά από καιρό ο ήχος τους φάνηκε λιγότερο 'μηχανικός' από ότι όταν τις έβαλα. Δοκίμασε τις KT88 ή KT66 (αν δεν ακούς πολύ ροκ) Gold Lion 'Genalex' New Production http://www.tubesusa.com/kt88.html στην θέση των ήδη KT88 China Genalex που έχει ο ενισχυτής μαμα. Δεν είναι ...τσάμπα ($100 οι δύο) και μαζί με 2 Τungsol 12AX7 και 2 JJ 12AU7 δεν θα πιστεύεις διαφορά. Οι ΚΤ90 δίνουν την αίσθηση μεγαλύτερης καθαρότητας στον Prologue 2 σε όλο το φάσμα αν και υποψιάζομαι ότι το soundstage του Primaluna που είναι αρκετά μεγάλο θα 'πέσει' λίγο. Πάντως εαν ακούς ροκ ίσως και να σου αρέσουν περισσότερο.

Last edited:
ευχαριστω για τις ευχες Λακη...εχω ηδη αξιοπρεπη καλωδια, ultralink για πηγες με ενισχυτη και chord company για τα ηχεια. προς το παρον και λογω του οτι ξεφυγα απο το budget (ουτε ο πρωτος, ουτε ο τελευταιος δεν ειμαι φανταζομαι) θα παραμεινω στο setup αυτο.
τα castle, ειναι τα conway 3 οπως σωστα μαντεψες και τα πηρα €1100,00 απο exclusive audio (πρωην αντιπροσωπος) λογω του οτι ηταν το τελευταιο κομματι. τα ηχεια ειναι απιστευτα ευκολα, πολυ πιο ευκολα απο πολλα ηχεια με μεγαλυτερη ονομαστικη ευαισθησια (roister status 8.2, triangle κ.α.) φανταζομαι λογω του οτι η αντισταση δεν πεφτει κατω απο 6,2Ω!
δεν μπορω να καυχηθω οτι ειμαι γνωστης αλλα με τα λιγα που καταλαβαινω τα ηχεια ειναι κορυφαια. δεν τα εχω ακουσει με τρανζιστορατο, πραγμα που θα κανω εντος των ημερων με εναν audiolab 8000s φιλου, ετσι για να αποκταμε εμπειρια.

αντιγραφω εδω κατι που πηγα να γραψω ως απαντηση σε αλλο θεμα

εχω το ιδιο θεμα σε primaluna prologue two...μονο οι 2 μεσσαιες εξοδου kt88. ειναι αστρωτος ακομη και δεν φευγει τελειως ακομη και αν ζεσταθει καλα...ισως μειωνεται λιγο.

αν ειναι αστρωτος, και σου αρεσει, τοτε θα παθεις πλακα μετα απο κανα μηνα :ernaehrung004::worshippy:

δουλευε τον 20 ωρες την ημερα, δεν ακουει τιποτα!
αλλα μετα απο ενα μηνα περιπου θα καταλαβεις το τι ενισχυτης ειναι (για τα λεφτα του):idea:

τον audiolab να τον φερεις αφου στρωσει :afro:

Καλοριζικα !!!

Ειχα ακουσει στην αγγλια ολη τη σειρα, εκεινο που με εντυπωσιασε ηταν ενα με 3 μεγαφωνα σαν το δικο σου, αλλα το ενα γουφερ ηταν στην πανω πλευρα!

:a0210:

ευχαριστω πολυ για τις ευχες και τα καλα λογια...
δεν θελω να διφημισω αλλο τα καστλ αλλα μολις τα φερει ο νεος αντιπροσωπος καλο θα ηταν να τους ριχνατε ενα αυτι, οχι μονο γιατι πιστευω οτι θα αρεσουν σε πολλους αλλα και για να κουσω γνωμες εμπειροτερων χρηστων.

Απάντηση: Re: ηχεια για primaluna prologue two

ευχαριστω πολυ για τις ευχες και τα καλα λογια...
δεν θελω να διφημισω αλλο τα καστλ αλλα μολις τα φερει ο νεος αντιπροσωπος καλο θα ηταν να τους ριχνατε ενα αυτι, οχι μονο γιατι πιστευω οτι θα αρεσουν σε πολλους αλλα και για να κουσω γνωμες εμπειροτερων χρηστων.

Κινέζικα είπες ότι θάναι;

και αφου εληξε το θεμα ηχεια, περναμε στο θεμα πηγη. εχω ενα denon dcd 500AE. θα ηταν σκοπιμο να αναβαθμιστω?

Απάντηση: Re: ηχεια για primaluna prologue two

και αφου εληξε το θεμα ηχεια, περναμε στο θεμα πηγη. εχω ενα denon dcd 500AE. θα ηταν σκοπιμο να αναβαθμιστω?

Κεφάλαιο κίνησης;

διονυση, κατ' αρχας σε ευχαριστω για την αμεση βοηθεια που προσφερεις σε ολους. η ερωτηση ειναι, εχοντας αυτον τον ενισχυτη και τα ηχεια, που πρεπει να παω...ας δωσουμε οροφη τα €1000,00 για να εχουμε μια βαση.

Μην λές τέτοια,όλοι το προσπαθούμε να βοηθάμε εδώ μέσα μ' όσα ξέρει και μπορεί ο καθένας.

Γενικά στην λάμπα σου θα ταίριαζε καλύτερα μηχάνημα με δυναμικό, αναλυτικό ήχο και καλά άκρα.

Σ' αυτά τα χρήματα θάλεγα το Pioneer PD9,Hegel 2Α,Cambridge 840c(μ' αυτή τη σειρά.Το τελευταίο παίζει καλά,περισσότερο σε balanced σύνδεση).
Αλλωστε είναι κι απο τα καλύτερα σ' αυτά τα χρήματα.

Εννοείται τ' ακούς πρώτα στο σύστημά σου.

με το παρον setup δλδ με το denon τα ακρα μου εινα καλα και το μπασο λιγο παραπανω τονισμενο. ελπιζω να μην παρατονιστει, αν και εχω ακουσει οτι το 500 ειναι "μπασατο".