Ηχεία για quad 33 και quad 405?

wynn

AVClub Enthusiast
20 September 2011
753
Καλησπέρα ! Είμαι νέος στο forum και γενικά στο χώρο του ήχου .. γιαυτό δείξτε λίγη επιείκια για ό,τι τελείως άστοχο πω :flipout:
Είμαι σε αναζήτηση ηχείων που να ταιριάζουν με ένα set προενισχυτή quad 33 και ενισχυτή quad405 το πρώτο μοντέλο το απλό. Ξέρω ότι είναι πολύ παλιά αλλά εφόσον δουλεύουν ακόμα άψογα λέω να τα χρησιμοποιήσω και στο άμεσο μέλλον να τους κάνω κάποια συντήρηση ή αναβάθμιση.
Το ερώτημά μου είναι αν έχει κάποιος εμπειρία με τα συγκεκριμένα και αν γνωρίζει κάποια ηχεία που είναι συμβατά . Και γενικά τι τεχνικά χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν κάποια ηχεία ώστε να ταιριάζουν με αυτά τα quad ?
Τέλος επειδή θέλω να περάσω μουσική από laptop είναι προτιμότερο να αγοράσω και κάποιον μετατροπέα ψηφιακού σε αναλογικό σήμα ?Γιατί η κάρτα ήχου που έχει δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο.
Σόρυ για το μακροσκελές Post, ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιες πιθανές απαντήσεις! :ernaehrung004:

Καλησπέρα ! Είμαι νέος στο forum και γενικά στο χώρο του ήχου .. γιαυτό δείξτε λίγη επιείκια για ό,τι τελείως άστοχο πω :flipout:
Είμαι σε αναζήτηση ηχείων που να ταιριάζουν με ένα set προενισχυτή quad 33 και ενισχυτή quad405 το πρώτο μοντέλο το απλό. Ξέρω ότι είναι πολύ παλιά αλλά εφόσον δουλεύουν ακόμα άψογα λέω να τα χρησιμοποιήσω και στο άμεσο μέλλον να τους κάνω κάποια συντήρηση ή αναβάθμιση.
Το ερώτημά μου είναι αν έχει κάποιος εμπειρία με τα συγκεκριμένα και αν γνωρίζει κάποια ηχεία που είναι συμβατά . Και γενικά τι τεχνικά χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν κάποια ηχεία ώστε να ταιριάζουν με αυτά τα quad ?
Τέλος επειδή θέλω να περάσω μουσική από laptop είναι προτιμότερο να αγοράσω και κάποιον μετατροπέα ψηφιακού σε αναλογικό σήμα ?Γιατί η κάρτα ήχου που έχει δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο.
Σόρυ για το μακροσκελές Post, ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιες πιθανές απαντήσεις! :ernaehrung004:

Για ηχεια,Harbeth,Spendor,Castle,μεγεθος αναλογα με τον χωρο σου :a0210::a0210::a0210:

Last edited:
Re: Απάντηση: Ηχεία για quad 33 και quad 405?

Για ηχεια,Harbeth,Spendor,Castle,μεγεθος αναλογα με τον χωρο σου :a0210::a0210::a0210:

Ο χώρος είναι σχετικά μικρός οπότε δε χρειάζομαι κάτι φοβερό σε ισχύ απλά δυνατό. Δεν πρέπει τα watt του ηχείου να είναι σε κάποια αντιστοιχία με του ενισχυτή ? Η μήπως δεν παίζει ρολο? Αφελής ερώτηση προφανώς!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία για quad 33 και quad 405?

Ο χώρος είναι σχετικά μικρός οπότε δε χρειάζομαι κάτι φοβερό σε ισχύ απλά δυνατό. Δεν πρέπει τα watt του ηχείου να είναι σε κάποια αντιστοιχία με του ενισχυτή ? Η μήπως δεν παίζει ρολο? Αφελής ερώτηση προφανώς!

Εαν οι εντασεις που θα ακους δεν ειναι πολυ ψηλες τοτε δεν υπαρχει προβλημα.

Κοιταξε τις σειρες των πιο πανω εταιρειων σε ηχεια βασης.
Το Harbeth HL7 θα ηταν μια αψογη επιλογη μετριου μεγεθους και ετοιμο να δωσει και αρκετα ψηλες εντασεις.

Κυριως ακουστικα θα ειναι αψογος συνδιασμος με τον ενισχυτη σου.

Ο Quad 405 είναι ένας ικανός σε ρεύματα 100άρης που μπορεί να οδηγήσει σωστά πάρα πολλά ηχεία. Διάλεξε τα ηχεία που σου αρέσουν άνετα. Μόνον να μην κατεβαίνουν σε αντίσταση κάτω από 4Ω.

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες! Θα ψαξω στις συγκεκριμενες εταιριες σε αντιστασεις 6 και 8 ohm και τα hl7 και ελπιζω να καταληξω καπου!

Καλωσήρθες!

Τα ηχεία που σου προτάθηκαν παραπάνω, είναι πολύ καλές επιλογές αν
και δεν μας είπες σε τι κόστος θες να κινηθείς....

Καλωσήρθες!

Τα ηχεία που σου προτάθηκαν παραπάνω, είναι πολύ καλές επιλογές αν
και δεν μας είπες σε τι κόστος θες να κινηθείς....

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! Επειδή δεν έχω πάρα πολλές απαιτήσεις υπολογίζω budget περίπου στα 500-600 ευρώ , βέβαια μπορώ να περιμένω ακόμα για να πάρω κάτι ακριβότερο . Απότι είδα οι συγκεκριμένες εταιρίες παρότι εξαιρετικές είναι πιο high end από αυτό που ψάχνω! Όποια άλλη πρόταση σε χαμηλότερου κόστους εταιρίες ευπρόσδεκτη!

Last edited:
στο οριο που θετεις υπαρχει ενα εξαιρετικο ηχειο σε προσφορα στο 50% της αρχικης τιμης, το Castle Richmond 7i. Νομιζω οτι ειναι εξαιρετικη λυση για τα ενισχυτικα σου.

http://www.audioevolution.gr/second_focus.asp?id=215&page=1
Οντως ειναι εξαιρετικη προσφορα! Ευχαριστω για τη συμβουλη εχει και πολυ καλες κριτικες .

Οντως ειναι εξαιρετικη προσφορα! Ευχαριστω για τη συμβουλη εχει και πολυ καλες κριτικες .

το ακουσα το Μαιο στον αντιπροσωπο, ουδετερο, καθαρο στις μεσαιες, ξεκουραστο, οχι πολυ αλλα σωστο μπασο