Ηχεια για rega mira 3

φιλε μου με μια ματια που εριξα, το Triangle titus EX φανταζει ιδανικο στην περιπτωση που το απολυτο μπασσο δεν ειναι η πρωτεραιοτητα σου. 91 db ευαισθησια και απο οτι λεει ο κατασκευαστης στη σελιδα του, το ηχειο ενδεικνυται για χωρους 10~25 τμ. Στο προηγουμενο τευχος του Ηχου ειχε δοκιμη ματσαρισματος συστηματων και τα ΕΧ τα οδηγησαν αψογα εισαγωγικοι ενισχυτες τιμης 350~600 ευρω. Μια ακροαση με τον ενισχυτη σου στον αντιπροσωπο θα ειναι πιο διαφωτιστικη.

http://www.triangle-fr.com/en/esprit/titus/

Παντως απο αποψης μεγεθους καμπινας, ευαισθησιας (92), ελαχιστης αντιστασης (4,2Ω) και μεγεθους μεγαφωνου, το ηχειο βασης που θα σε καλυψει οσον αφορα και το χαμηλο, ειναι το Focal chorus 807V

Last edited:
Μικρός που είναι ο κόσμος τελικά...

Τα τελευταία 3 ηχεία που άκουσες, τα ακούσαμε παρέα!

Κατέληξες σε κάποιο από αυτά ή ψάχνεις τέταρτη λύση;

Και μια που γνωριστήκαμε θα μου επιτρέψεις να γράψω μια πολύ φιλική συμβουλή...
Δουλειά των εμπόρων είναι να πουλάνε και να έχουν ικανοποιημένους πελάτες.
"Δουλειά" δική μας είναι να ακούμε όσο περισσότερο μπορούμε και να επιλέγουμε αυτό που μας ικανοποιεί,
ακόμα κι αν χρειαστεί να τους ζαλίσουμε λιγάκι προτού αποφασίσουμε.
Σε τελική ανάλυση τόσο εμείς όσο κι εκείνοι την ίδια αγάπη μοιραζόμαστε (με όσους τουλάχιστον δεν είναι στυγνοί έμποροι ή λαχαναγορίτες...)

Πριν αποφασίσεις, τα δισκάκια σου και (αν είναι εφικτό) τον ενισχυτή σου παραμάσχαλα...
Αν πας απόγευμα -και θέλεις- στείλε pm να περάσω να πιούμε και καφεδάκι (ακούγοντας εννοείται ;))

Σας ευχαριστω ολους για τις γνωμες σας! Τελικα κατεληξα στα castle knight 4, πολυ ισορροπημενα ηχεια κατα την γνωμη μου και σε φοβερη τιμη!
wahrheit242 ημασταν μαζι στην audiovisual την μερα που ακουσα τα knight, τα richmond και τα audiovector?

Δυστυχως δεν τα ακουσα με mira αλλα με audiolab, ιδια watt. Τα ηχεια θα τα παραλαβω σε δυο εβδομαδες λογω απουσιας μου απο Αθηνα αυτη την στιγμη, οποτε ακομα δεν τα ακουσα στον χωρο μου με τα μηχανηματα μου.
Κατα τα αλλα μου αρεσαν παρα πολυ γιατι ειναι αναλυτικα χωρις να κουραζουν, καλη στερεοφωνικη εικονα και πολυ καλο και ελεγχομενο χαμηλο! Αυτα τουλαχιστον καταλαβαν τα απειρα αυτακια μου! Α και μην ξεχασω την εξαιρετικη τιμη, 50% εκπτωση στα προιοντα της castle!

Τα richmont στα αυτια μου ηταν πιο αναλυτικα σε σχεση με τα knight αλλα με κουραζαν! Βεβαια ειναι φοβερα ηχεια και αυτα, πιο ποιοτικα απο τα knight αλλα και 280 πιο ακριβα!

Tyler, χιλια ευχαριστω για την προταση σου!

να σαι καλα, απλα και γω ειχα ακουσει τα μικρα της σειρας Knight και μου ειχαν κανει πολυ καλη εντυπωση, γιαυτο στα προτεινα. Εκτος αυτου η Castle δεν χρειαζεται ιδιαιτερες συστασεις.:a0210:

Μιλαμε για πολυ καλη ευκαιρια δηλαδη?

με αυτη την εκπτωση, αυτο το φινιρισμα που δεν βρισκεις ευκολα ουτε στην επομενη κατηγορια τιμης, το λιγοτερο που μπορεις να κανεις ειναι να πας για ακροαση για να διαπιστωσεις αν αυτο ισχυει κ για τον ηχο. Εμενα μ'αρεσαν πολυ..

Ναι, αυτα ειναι, δεν ξερω που κατασκευαζονται, παλια ηταν στην Αγγλια. Τωρα εχουν περασει στην IAG group οπως οι Quad, Wharfedale, Audiolab..

Μπορεις να καταλαβεις αν εχουν bass reflex πισω?

"Using TPT (Twin-Pipe Technology), a new generation of transmission-line, vented through the speaker base - a system that couples the bass response within the cabinet enclosure using a twin-pipe quarter wave design to provide a smooth and even bass response which augments that from the main bass driver with clarity."

για δειτε τις τιμες στην Αγγλια, συγκρινετε με τις εδω :worshippy:κ βγαλτε συμπερασμα...

Απάντηση: Re: Ηχεια για rega mira 3

Μπορεις να καταλαβεις αν εχουν bass reflex πισω?

Το bass reflex ειναι στην βαση, δηλαδη το ηχειο συνοδευεται και απο βαση η οποια βιδωνει αφηνοντας ενα κενο απο το το κατω μερος(που ειναι ανοιχτο) εως την βαση περιπου ενα εκατοστο και κατι, εκει <<σκαει>> κανει ανακλαση-διαχηση ο ηχος. Μπορουν να τοποθετηθουν κοντα σε τοιχο. Τα εχω δυο μηνες περιπου και τα οδηγω με σετ προ τελικου audiolab 8000, στον χωρο μου (18τμ) ακουγονται πολυ καθαρα και ουδετερα χωρις μπουμαρισματα και αλλα περιεργα καθως και η αναλυση τους ειναι πολυ καλη (αριστη). Τα πηρα με την προσφορα, το φινιρισμα και η ποιοτητα κατασκευης/συσκευασιας ειναι απο ηχεια πολλαπλασιας τιμης.

Καλορίζικα και καλοάκουστα φίλε felixxx! :music-smiley-004:
Παρέα ακούσαμε τα Knight, Richmond και Audiovector.

Παιδιά το Richmond ακόμα και στην αρχική του τιμή είναι μια εξαιρετική πρόταση.
Ισορροπημένο, πολύ αναλυτικό και φυσικά πολύ πολύ όμορφο.
Με 50% έκπτωση είναι κλοπή εκκλησίας! :violent-smiley-030::angel:

Σπεύσατε...