Ηχεια για rega mira 3

felixxx

Senior Member
20 June 2006
584
Παιδια θα εκτιμουσα πολυ την βοηθεια των πιο εμπειρων για προτασεις ηχειων που ταιριαζουν με τον συγκεκριμενο ενισχυτη! Οι προτασεις σας θα χρησιμοποιηθουν σαν οδηγος ωστε να ξεκινησω τις ακροασεις!Ο χωρος που θελω να καλυψω ειναι γυρω στα 25τμ σοφιτα, και οι προτιμησεις μου αισθητικα ειναι μικρα δαπεδου! Τα τεχνικα χαρακτηριστικα του mira 3 ειναι:
Input Specification (61W into 8)
Note - Factory setting of gain range level 2
CD/Tuner/Line 1/Line 2/Tape input sensitivity: 220mV. Load 10K.
Phono input sensitivity (moving magnet): 2.1mV. Load 47K.
(in parallel with 100pF)
Pre-Amp Output level (with rated input levels)
818mV @ 470. power amplifier gain = 28.8dB
Volume control LED display and step data
Each step of the volume control = 1dB
Each LED represents = 4dB
Total control range = 80dB (20 LED’s @ 4dB/LED)
Power Output (230V or 115V supply voltage)
61 Watts both channels driven into 8.
70 Watts only one channel driven into 8.
91 Watts both channels driven into 4.
115 Watts only one channel driven into 4.
Tape Output
215mV. Load 560
Power Consumption
225 Watts @ 230V or 115V @ 61 Watts both channels driven into 8

Δεν τον έχω ακούσει.

Απο τα χαρακτηριστικά του δεν φαίνεται να έχει ικανά αποθέματα σε ρεύμα κι είναι και χαμηλής ισχύος...

Σε κάθε περίπτωση προτίμησε εύκολα σε οδήγηση δίδρομα ηχεία στα 8 ohm και με ευαισθησία τουλάχιστον πάνω απο τα 87-88db.Για μένα καλύτερα να πάρεις βάσης,πιθανότατα πέρα απο την οδήγηση θα κάτσουν και πιό εύκολα στον συνήθως περιεργο ακουστικά/γεωμετρικά χώρο της σοφίτας.

Re: Απάντηση: Ηχεια για rega mira 3

Δεν τον έχω ακούσει.

Απο τα χαρακτηριστικά του δεν φαίνεται να έχει ικανά αποθέματα σε ρεύμα κι είναι και χαμηλής ισχύος...

Σε κάθε περίπτωση προτίμησε εύκολα σε οδήγηση δίδρομα ηχεία στα 8 ohm και με ευαισθησία τουλάχιστον πάνω απο τα 87-88db.Για μένα καλύτερα να πάρεις βάσης,πιθανότατα πέρα απο την οδήγηση θα κάτσουν και πιό εύκολα στον συνήθως περιεργο ακουστικά/γεωμετρικά χώρο της σοφίτας.
Σας ευχαριστω, πολυ χρησιμα τα σχολια σας!

Focal-JM Lab 806, εχε τα υποψη σου
Κοιτα συμπτωση, προς τα εκει κοιταγα και εγω! Και μολις εχασα μια καλη ευκαιρια στα μεταχειρισμενα για τα focal chorus 807, τα πουλησε ο φιλος!

Ειναι 87db, Μηπως να κοιταγα κατι πιο ευαισθητο?

ναι, για 25τμ κανονικα θελεις κατι σε δαπεδου, κι αν ειναι να πας σε κατι βασης ας ειναι ευαισθητο. Κατι σαν το Dali Ikon 2, Triangle Esprit titus EX, Monitor Audio RX2 ας πουμε.

Το δαπεδου το αποκλειεις? Στο λεω γιατι αυτη τη στιγμη υπαρχουν slim δαπεδου ηχεια σε αυτα τα χρηματα που σου κανουν οπως Tannoy V4, Kef iq50se, Monitor Audio BR5, ακομα και τα Castle Knight 3 και 4 που ειναι σε προσφορα 50% αυτη τη στιγμη απο την αντιπροσωπεια, στα 300 και 400 ευρω

Last edited:
Οι επιλογες θεωρω οτι ειναι δυο τελικα! Η μια ειναι να πουλησω τον ενισχυτη και να παω σε κατι πιο "ζουμερο" σε watt και η δευτερη ειναι ηχεια βασης η μικρα δαπεδου σε συνδιασμο με sub απο την pre out του ενισχυτη! Απο οτι εχεις καταλαβει ειμαι λιγο μπερδεμενος!

Οι επιλογες θεωρω οτι ειναι δυο τελικα! Η μια ειναι να πουλησω τον ενισχυτη και να παω σε κατι πιο "ζουμερο" σε watt και η δευτερη ειναι ηχεια βασης η μικρα δαπεδου σε συνδιασμο με sub απο την pre out του ενισχυτη! Απο οτι εχεις καταλαβει ειμαι λιγο μπερδεμενος!

να κρατησεις τον ενισχυτη σου αφενος γιατι ειναι πολυ καλος και αφετερου γιατι με την πωληση θα χασεις χρηματα. Τσεκαρε τα 3 βασης που σου ειπα, ειναι ευαισθητα και κανουν για τον ενισχυτη σου. Ολα αυτα που σου ανεφερα μπορουν να οδηγηθουν απο τον Rega. Παντως δεν νομιζω να χρειαστεις sub εκει μεσα, ειδικα αν παρεις δαπεδου

να κρατησεις τον ενισχυτη σου αφενος γιατι ειναι πολυ καλος και αφετερου γιατι με την πωληση θα χασεις χρηματα. Τσεκαρε τα 3 βασης που σου ειπα, ειναι ευαισθητα και κανουν για τον ενισχυτη σου. Ολα αυτα που σου ανεφερα μπορουν να οδηγηθουν απο τον Rega. Παντως δεν νομιζω να χρειαστεις sub εκει μεσα, ειδικα αν παρεις δαπεδου
Ναι και εμενα μου αρεσει πολυ ο ηχος του και ειμαι σιγουρος οτι θα μετανιωσω αν τον δωσω! Συνεχιζω την ερευνα με τις προτασεις σου. Πρεπει απαραιτητως να δρομολογησω ακροασεις! :2thumb22sup:

Γιατι δεν δοκιμαζεις και κάποιο απο τα ηχεια της rega;
Οταν ειχα πάει να ακουσω το Apollo που τελικά πήρα θυμάμαι οτι ειχαν εναν πολύ ισοροπημένο και φυσικό ηχο... πολύ πιθανό και να τα ειχα ακουσει με τον ενισχυτη σου... δεν θυμαμαι πάει πολυς καιρος!!

Γιατι δεν δοκιμαζεις και κάποιο απο τα ηχεια της rega;
Οταν ειχα πάει να ακουσω το Apollo που τελικά πήρα θυμάμαι οτι ειχαν εναν πολύ ισοροπημένο και φυσικό ηχο... πολύ πιθανό και να τα ειχα ακουσει με τον ενισχυτη σου... δεν θυμαμαι πάει πολυς καιρος!!

κ γω θυμαμαι περιπου το 2006-7 εβγαζε δυο μοντελα το R1, R3 εκ των οποιων το πρωτο επαιζε εξαιρετικα.

pd_rega_r1_100206.jpg

attachment.php

rega_r3.jpg