ΗΧΕΙΑ ΓΙΑ TRIODE TRV-35SE???

dimmanoukas

AVClub Enthusiast
11 March 2009
907
ΑΘΗΝΑ
Είναι το πρώτο thread που ανοίγω απο την στιγμή που έκανα εγγραφή στο avclub...καταρχήν να σας ευχαριστήσω όλους για την μετάδοση των γνώσεών σας γύρω απο το χώρο του δικάναλου ήχου...είναι γεγονός οτι απο τότε που σας ανακάλυψα, με έχετε συντροφεύσει για αρκετές ώρες(με όλα τα ενδιαφέροντα νήματα και θέματα),με έχετε βάλει στη διαδικασία του "ψαξίματος" του ήχου, με έχετε "φτωχήνει" κατά ένα ποσό (που πολύ φοβάμαι οτι δεν θα σταματήσει....),τα έχω ακούσει γιατί "πάλι κουβάλησες νέο ενισχυτή!!! κ.λ.π.), αλλά το βασικότερο είναι οτι έχω ξεθάψει αρκετά βινύλια και cd που είχα να τα ακούσω απο φοιτητής(περίπου πρίν 10 χρόνια....)

Πίσω στο θέμα του νήματος...επειδή πρίν δύο ημέρες παρέλαβα τα K 701 της AKG...ήμουν σε διαδικασία αναζήτησης ενισχυτή ακουστικών...(παρεπιπτόντως δεν ακούγονται άσχημα και απο τον luxman lv 92 που έχω τώρα στην κατοχή μου...)έτσι ψάχνοντας στις αγγελίες και στο internet γενικότερα έπεσα στην περίπτωση του triode που αναφέρω...καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τον έχω μαζί μου σήμερα αργά το απόγευμα...αυτό το οποίο θέλω απο εσάς είναι να μου πείτε τη γνώμη σας για το τί ηχείο θα μπορούσε να ταιράξει καλά με τον triode...?

ακούσματα: rock,jazz και γενικά τραγούδια με φωνητικά κυρίως (π.χ. NORAH JONES,TIM BUCKLEY κ.λ.π.)...γενικά δεν με ενδιαφέρει και πολύ η ένταση αλλά η λεπτομέρεια και η καλή αναπαραγωγή....

χώρος: θεωρώ ότι δεν ξεπερνά τα 30 τ.μ. και πιστέυω οτι και σε ενδεχόμενη μετακίνηση δεν θα ξεπερνά τα εν λόγω τ.μ.

budget: ούτως ή άλλως είναι σφιχτό...αλλά επειδή τα μηχανήματα μία φορά τα παίρνουμε (ή έτσι λέμε στην αρχή) εαν βρεθεί κάποια πολύ καλή ευκαιρία κάτι θα κάνουμε...!!! πάντως θα επιθυμούσα να μείνω μέχρι τα 1.500,00

Συγνώμη εαν σας κούρασα, αλλά νιώθω υποχρεωμένος απέναντί σας γιατί μου θυμήσατε το τί μπορεί να σου προσφέρει ενα καλό "άκουσμα" και με βάλατε στη διαδικασία να ξεκλέψω λίγο χρόνο απο το φορτωμένο πρόγραμμα των υποχρεώσεων και για μένα...και πάλι ευχαριστώ

Φίλε Φραγκούλη το ξέρω οτι πρέπει να βρω ηχεία με μεγάλη ευαισθησία..... απλά είμαι λίγο διστακτικός όσον αφορά στα Klipsch γιατί έχω διαβάσει διφορούμενες απόψεις...βέβαια θα πρέπει να τα ακούσω με τον ενισχυτή μου για να βγάλω και μόνος μου συμπέρασμα....πάντως χθές το βράδυ άκουσα της audio note το ΑΖ2 και χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία μου άρεσε αρκετά το αποτέλεσμα...βέβαια δεν είχα το δικό μου ενισχυτή οπότε δεν μπορώ να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα

Σε αυτα τα λεφτα θα ακουγα σιγουρα τα Totem Sttaf και τα δικα μας Αρτεμις.

Σίγουρα να πάς να τα ακούσεις με τον ενισχυτή σου. Οι κόρνες πολλούς τους κουράζουν επειδή είναι λίγο ξερές στα ψιλά αλλά με έναν λαμπάτο είναι πολύ δυνατός συνδιασμός.

Θα σου έλεγα να πας σε Atc αλλά ίιιιιιιισως να μην έχεις ικανοποιητικές στάθμες.... :Banane0:

Χωρίς πλάκα τώρα, βρες έναν φίλο από την κατηγορία diy (που να έχει ασχοληθεί με το θέμα) και πες του να σου φτιάξει ένα μονόδρομο fostex σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρίας για καμπίνα κλπ.....
(μην το ξεπεράσεις έτσι απλά αυτό, μιλάμε για πολύ καλό ήχο για τα χρήματα ....!!)

άνοιξε θέμα στη diy -> "κατασκευή μονόδρομου fostex" και πάρε ιδέες για το μέγεθος των μεγαφώνων που απαιτούνται για τον χώρο σου κλπ από τους φίλους εκεί - ίσως να προθυμοποιηθεί κάποιος και με λίγα χρήματα να σε βοηθήσει στην κατασκευή...!

Με το καλό ότι και αν επιλέξεις τελικά (αν πας για fostex ίσως να με ευχαριστείς για την ιδέα για πολλά χρόνια......) :ernaehrung004:

Last edited:
για λαμπα με λιγα βατ, καλυψη χωρων σαν τον δικων σου, Klipsch. Εχουν την ικανοτητα να γεμιζουν ευκολα το χωρο, ακομα κ τα μικροτερα μοντελα δαπεδου, η λαμπα στρογγυλευει το ατιθασο στις υψηλες και παραλληλα το ηχειο με την μεγαλη ευαισθησια του και το "κουρδισμα" του, κανει μικρους λαμπατους να φανταζουν τεραστιοι.

Ποσα βατ ειναι ο ενισχυτης σου? Ισως σου κανει και το RF-62, περα απο το 82 που ανεφερε ο Fragoulis παραπανω. Εκει που θα παθεις πλακα και θα ψαχνεις να δεις απο που ερχεται αυτος ο ηχος, ειναι αν βρεις πουθενα στο internet προσφορα σε καινουριο ή μεταχειρισμενο, το Klipsch Heresy http://www.klipsch.com/na-en/products/heresy-iii-specifications/

http://www.allaboutspeaker.com/142-...-series-3-way-floorstanding-loudspeakers.html

εκτός απο τα heresy...με μια μικρή "έρευνα" αγοράς (internet....) βρήκα τις παρακάτω περιπτώσεις...η σειρά είναι τυχαία
1)omega max hemp
2)klipsch heresy
3)triangle celius ή antal
4)tannoy strirling
5)audio note az2
έχει κανείς εμπειρία με κάποιο απο τα προαναφερθέντα?

επίσης δεν κρύβω το γεγονός οτι το μνμ του analyze it για diy κατασκευή ηχείων με έβαλε σε σκέψεις...απλά υπάρχει η δυσκολία οτι δεν κατέχω το "άθλημα" αλλά και δεν έχω το χώρο και το χρόνο για κάτι τέτοιο...πάντως το σκέφτομαι σοβαρά

επισυνάπτω τα στοιχεία του αντιπροσώπου για τον ενισχυτή...

http://www.triode.co.jp/english/04.html

Μεγαλη προσοχη,θελεις εκτος απο ευαισθητα ηχεια και ηχεια που να ειναι πολυ ομαλο φορτιο.Ο ενισχυτης λεει οτι παιζει με 6 και 8 ohm,προσεξε το πολυ αυτο....

Last edited by a moderator:
εκτός απο τα heresy...με μια μικρή "έρευνα" αγοράς (internet....) βρήκα τις παρακάτω περιπτώσεις...η σειρά είναι τυχαία
1)omega max hemp
2)klipsch heresy
3)triangle celius ή antal
4)tannoy strirling
5)audio note az2
έχει κανείς εμπειρία με κάποιο απο τα προαναφερθέντα?

επίσης δεν κρύβω το γεγονός οτι το μνμ του analyze it για diy κατασκευή ηχείων με έβαλε σε σκέψεις...απλά υπάρχει η δυσκολία οτι δεν κατέχω το "άθλημα" αλλά και δεν έχω το χώρο και το χρόνο για κάτι τέτοιο...πάντως το σκέφτομαι σοβαρά

Τα triangle ,απλα ξεχνατα,θελουν ρευμα και ωμικα κατηφοριζουν λιγο.Eαν αντεχεις οικονομικα τα tannoy και τελειωσες.........

Φίλε triangle σ'ευχαριστώ για την παρατήρηση...να κάνω μια ερώτηση γιατί δεν γνωρίζω...πώς μπορώ να καταλάβω οτι ενα ηχείο έχει ομαλό φορτίο(εάν το λέω καλά)...πρέπει να κοιτάω δηλαδή να μην πέφτουν κάτω απο τα 6 ohm? και τέλος επειδή πρόσφατα παρέλαβα τα ακουστικά της akg k701 των οποίων τα χαρακτηριστικά τα παραθέτω ελπίζω να μην δυσκολέυω τον ενισχυτή...

http://www.akg.com/personal/,pcp_id,165,pid,1,_psmand,1,show,specs.html&:K 701