Ηχεία για YAMAHA 767

papac

New member
24 November 2010
11
Κύριοι τι ηχεία προτείνεται για τον YAMAHA 767.
Να σας αναφέρω ότι δεν παρακολουθώ πάνω από 1 ή 2 ταινίες την εβδομάδα αλλά ακούω πολύ μουσική.
Έχω βρεί ένα σετ CRYSTAL AUDIO 5.1 με THX κεντρικό και υπογούφερ και μάλιστα 12άρι, και 4 δαπέδου.
Τα ηχεία αυτά τα βρήκα ξεχασμένα σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρικών.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτά είναι 4 ΩΜ και ο YAMAHA νομίζω δεν έχει ρύθμιση για 4 ΩΜ.
Θα υπάρχει πρόβλημα?
Είναι εντάξει αυτά τα ηχεία για τον συγκεκριμένο ενισχυτή?

Σ'αυτά αναφέρεσαι? Αν ναι, τα έχω ακούσει και είναι πολύ καλά για τα λευτά τους. Αν και πιστεύω οτι ίσως χρειαστεί να πας στον 1067. Γιατί δεν σκέφτεσαι και τον 608? Είναι σχεδόν στα μισά λευτά απο έξω, πολύ δυνατός, δοκιμασμένος με τα Crystal Audio και αρκετά μουσικος..

όχι δεν είναι αυτά τα ηχεία, είναι το προηγούμενο μοντέλο χωρίς το μπας ρεφλεξ.
όσον αφορά τον ενισχυτή τον έχω ήδη αγοράσει.
καμιά ιδέα?

Ναί, αυτό.:a0210:
Τελικά μόλις τα αγόρασα αλλά δεν τα έχω συνδέσει ακόμη.
Τα ηχεία είναι 4ΩΜ και ο YAMAHA 767 πάει μόνο μέχρι τα 6 ΩΜ.
Θα έχω πρόβλημα αν τα "γκαζώσω"

Ναί, αυτό.:a0210:
Τελικά μόλις τα αγόρασα αλλά δεν τα έχω συνδέσει ακόμη.
Τα ηχεία είναι 4ΩΜ και ο YAMAHA 767 πάει μόνο μέχρι τα 6 ΩΜ.
Θα έχω πρόβλημα αν τα "γκαζώσω"

Θα ζορίζεται λίγο στα 4ohms, οπότε μην τον ζορίσεις κι εσύ.

Τα ηχεία έχουν πλουσιότατα μεσαία, και σωστά υψηλά.Είναι όμως φτωχά σε μπασα, πρακτικά δεν παίζουν χωρίς το sub. Σε μουσική ίσως έχεις ένα θέμα, ανάλογα τί ακούς βέβαια, και τί περιμένεις από τα ηχεία σου.
Με καλό στήσιμο θα μείνεις αρκετά ικανοποιημένος πάντως.
Μεγειές.

Thanks jef_dk3

Τι εννοείς να μην τον ζορίσω, πόσο να τον πηγαίνω?
Με ποιά μουσική θα έχω πρόβλημα?
Επίσης τι είναι το καλό στήσιμο?
Το sub υποτίθεται ότι είναι καλό γιατί είναι ΤΗΧ και 12".

Thanks jef_dk3

Τι εννοείς να μην τον ζορίσω, πόσο να τον πηγαίνω?
Με ποιά μουσική θα έχω πρόβλημα?
Επίσης τι είναι το καλό στήσιμο?
Το sub υποτίθεται ότι είναι καλό γιατί είναι ΤΗΧ και 12".

Πρακτικά δε θα έχεις πρόβλημα, μην το έχεις άγχος. Είχα κι εγώ το ίδιο setup (με παλιότερο yamaha). Απλά αν θες μην τον βάλεις να παίζει τέρμα 20 ώρες, τίποτε άλλο.
Από μουσική, σε ηλεκτρονική δε θα έχεις θέμα, αν ακούς rock/jazz ή κλασική υπάρχει ένα κομμάτι των χαμηλών μεσαίων (ή υψηλών μπάσων αν θες...) που δε θα ακούς, αλλά ψιλά γράμματα.
Συνολικά, αν τα πήρες κάτω από 8 κατοστάρικα έκανες εξαιρετική αγορά κατά τη γνώμη μου, θα τα ευχαριστηθείς. Μόνο το sub έχει 450 ευρώ καινούριο.
Κάνε σωστό στήσιμο όσο μπορείς στο χώρο σου (τοποθέτηση ηχείων), κάνε την ιστοστάθμιση του yamaha για αποστάσεις και εντάσεις και θα είσαι άρχοντας.
Καλόπαικτα.

Πρακτικά δε θα έχεις πρόβλημα, μην το έχεις άγχος. Είχα κι εγώ το ίδιο setup (με παλιότερο yamaha). Απλά αν θες μην τον βάλεις να παίζει τέρμα 20 ώρες, τίποτε άλλο.
Από μουσική, σε ηλεκτρονική δε θα έχεις θέμα, αν ακούς rock/jazz ή κλασική υπάρχει ένα κομμάτι των χαμηλών μεσαίων (ή υψηλών μπάσων αν θες...) που δε θα ακούς, αλλά ψιλά γράμματα.
Συνολικά, αν τα πήρες κάτω από 8 κατοστάρικα έκανες εξαιρετική αγορά κατά τη γνώμη μου, θα τα ευχαριστηθείς. Μόνο το sub έχει 450 ευρώ καινούριο.
Κάνε σωστό στήσιμο όσο μπορείς στο χώρο σου (τοποθέτηση ηχείων), κάνε την ιστοστάθμιση του yamaha για αποστάσεις και εντάσεις και θα είσαι άρχοντας.
Καλόπαικτα.

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Το είχα πραγματικά άγχος μην πάθω καμιά ζημιά παρόλο που και ο yamaha και τα ηχεία νομίζω πως έχουν ηλεκτρονική προστασία και κλείνουν όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Άν βάλω και ένα δεύτερο sub 8'', θα καταφέρω να έχω και αυτές τις συχνότητες που τώρα χάνω?

Άρχοντας τώρα είσαι εσύ :crown:.

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Το είχα πραγματικά άγχος μην πάθω καμιά ζημιά παρόλο που και ο yamaha και τα ηχεία νομίζω πως έχουν ηλεκτρονική προστασία και κλείνουν όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Άν βάλω και ένα δεύτερο sub 8'', θα καταφέρω να έχω και αυτές τις συχνότητες που τώρα χάνω?

Άρχοντας τώρα είσαι εσύ :crown:.

Το 8άρι αν το λες με τη λογική ότι θα ανεβαίνει πιο ψηλά από το 12άρι, όχι δε θα προσφέρει τίποτα (άσε που το πόσο ψηλά ανεβαίνουν δεν έχει να κάνει με τη διαμετρο του woofer).
Εκτός αυτού, είναι ιδιαίτερα tricky η τοποθέτηση 2ου sub στο χώρο, και μάλιστα αν δεν είναι ολόιδιο με το 1ο. Μάλλον κακό θα κάνεις στον ήχο σου, παρά καλό.

Ίσως δεν έπρεπε να πω τίποτα για τις συχνότητες, σε προδιέθεσα αρνητικά... Ψιλά γράμματα φίλε μου, μην ασχολείσαι, αυτά που σου λέω τα άκουσα σε πολύ γνωστά μου κομμάτια που χρησιμοποιώ ως reference. Δεν αποκλείεται να έφταιγε και ο χώρος μου (ή ο ενισχυτής) γι'αυτές τις απώλειες. Και μην ξεχνάς ότι, παρόλ'αυτά, τα ηχεία τα κράτησα 2 και πλέον χρόνια και τα καταευχαριστήθηκα.
Εμπιστεύσου τα αυτιά σου και μόνο.

Δώσε μόνο χρόνο στα ηχεία να στρώσουν (το sub θα αργήσει περισσότερο) και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα.
Από εμένα κράτα μόνο ότι είναι εξαιρετικά ηχεία για τα λεφτά τους.

Προς το παρόν έχω στήσει μόνο το κεντρικό και τις δύο κολόνες και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Αφού μου είπες ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ΩΜ και δεν θα πάθω καμιά ζημιά μου έφυγε πραγματικά το άγχος.
Ευχαριστώ πολύ.

papac

θελω να ρωτησω κατι παρεμφερες με εσενα κ για τον ιδιο ενισχυτη, να σου κανω ενα hijack στο θεμα ή να ανοιξω καινουριο?

Το λοιπον:

ετοιμαζομαι να στησω ενα συστημα 5.1 για ταινιες κ 2.1 για μουσικη. Ο χωρος ειναι 19 ή 29 τμ ορθογωνιο σαλονι (θα το κοιταξω αποψε) που στο πλαι του ενωνεται με αλλα 7τμ χωλ.

Εχω ενα ζευγαρι Tannoy M3 απο τα οποια ειμαι ευχαριστημενος κ δεν υπαρχει λογος να αλλαξω, καθ'οτι κ με ελαχιστες ωρες λειτουργιας. Απο θεμα ενισχυτη πηγαινω για 7καναλο για να εχει 5.1 ΚΑΙ Β speakers κ εχω ψιλοκαταληξει στον Yamaha 767, γιατι το σκεφτομαι ως εξης το θεμα:

α) αγοραζω καποιο σετ 5.1 με 5 δορυφορακια (πχ KEF 2005) που θα μπουν στους τοιχους κ αυτα παιζουν ταινιες, κ βαζω τα Ταννου ως Β ηχεια για την μουσικη. Θα παιζει ο 767 (ή καποιος αλλος 7καναλος) τα Β ηχεια ως 2.1 παρεα με το sub, η το sub παιζει μονο στα Α ηχεια?

β) το ιδιο με το απο πανω αλλα με 5.1 με μικρα δαπεδου ("κολονιτσες" τυπου Roister 4000).

γ) Να βαλω τα Ταννου ως μπροστινα κ να βρω να ταιριαξω κεντρικο/πισω/sub οποτε να ειναι αυτο το 5.1 σετ μου, το οποιο να γυρναω σε 2.1 για μουσικη?

Η απορια ειναι αν το α ή β ακουγονται σωστες επιλογες, κ αν μπορει συγκεκριμενα ο 767 να παιξει σε 2.1 με τα Β ηχεια+sub, πραγμα που δεν καταφερα να ανακαλυψω διαβαζοντας το manual.

Οποιεσδηποτε επισημανσεις κ ιδεες, δεκτες.

τα ηχεία Β παίζουν ταυτόχρονα με τα υπολοιπα (μόνο τα Β απομονώνονται),οπότε ακουστικά δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι.Εαν κάνω λάθος ας διορθώσει κάποιος.Τουλάχιστον εμενα στον marantz έτσι λειτουργεί .

Δεν μπορεις να εχεις λειτουργια "zone" οπου τα Β speakers παιζουν μονα τους κ απο αλλη πηγη απο οτι τα Α (οχι ταυτοχρονα)? Κ να ειναι τα Β δηλωμενα ως small ωστε να παιζει 2.1 μαζι με το sub?