Ηχεία για YAMAHA 767

τα ηχεία surround B (όταν τα πίσω κεντρικά ηχεία είναι ρυθμισμένα ως none) χρησιμεύουν για την ακρόαση της ίδιας πηγής σε ένα άλλο δωμάτιο απο αυτό που είναι ο ενισχυτής και με την ίδια ένταση των υπολοίπων ηχείων.

Δεν επιμενω, διευκρινιζω τι λεω για να φτασουμε στο σωστο συμπερασμα:

Οι στερεοφωνικοι ενισχυτες με Α κ Β ηχεια, εχουν διακοπτη επιλογης για το ποια ηχεια θα παιζουν με επιλογες A only, B only, A+B.

Ενας Pioneer του 1970κατι που εχω οπως κ ενας Yamaha 10ετιας, εχουν αυτη την επιλογη.

Στους πολυκαναλους, ο Pioneer 920 πχ εχει την επιλογη τα Β speakers να ειναι "Zone speakers" τα οποια παιζουν ανεξαρτητα απο τα 7.1 κ απο διαφορετικη πηγη αν θες. Οποτε μπορεις να εχεις ενα σετ ηχειων 5.1 ή 7.1 που να ταιριαζουν σε ταινιες, κ ενα σετ 2 ηχειων Β που να ειναι διαφορετικα κ να παιζουν μονα τους (ωστε να εχεις ηχεια μουσικης).

Αυτη την τελευταια επιλογη ψαχνω να δω αν εχει ο Yamaha 767 (ή καποιος αλλος πιο πανω απο αυτον).

Διαβαζοντας προσεκτικα το manual, καταληγω στο συμπερασμα οτι μαλλον γινεται, γιατι γινεται λογος για zone2, για διαφορετικες ή ιδιες πηγες με της "main zone" βασει ρυθμισης κλπ.

Το θεμα ειναι αν μπορει να το επιβεβαιωσει καποιος ιδιοκτητης/γνωστης, κ αν τα "extra speakers"/"presence speakers"/"B speakers" (που αφορουν την ιδια εξοδο του ενισχυτη) μπορουν να ρυθμιστουν ως small για να παιζει 2.1 με τις χαμηλες στο sub.

sorry , νόμιζα πως μιλούσαμε για τα surrund back .Τώρα κατάλαβα για ποιόν ενισχυτή αναφέρεσαι.Λίγο που κοίταξα το manual νομίζω η ρύθμιση που παίρνει είναι none και used ,οπότε ίσως να μην ρυθμίζονται ως small, με κάθε επιφύλαξη βέβαια.

Εκει κολλαω κ εγω ρε γμτ, στο οτι δεν αναφερει πουθενα ρυθμιση των εξτρα ηχειων ως small.