Ηχεία για Yamaha A-S1000 και μικρό χώρο.

Κατάλαβα...
Για τα ATC διαβάζω πολύ καλές κριτικές αλλά ταυτόχρονα παντού γράφει ότι θέλουν ένταση για να αποδώσουν.
Τώρα τι εννοούν με την ένταση δεν ξέρω.
Με τα S-20 τα οποία δεν θυμάμαι τι ευαισθησία έχουν ακούω στο 1/4 της έντασης από εκεί και πέρα κατεδαφίζεται το δωμάτιο!

Με τον a-s2000 έχω ακούσει τα atc19. Πιστεύω ότι δε θα έχεις πρόβλημα με την ένταση στο χώρο σου. Τώρα για το μπουμάρισμα και αν θα σου αρέσει το παραγόμενο αποτέλεσμα δεν μπορώ να ξέρω, αν και γενικότερα λόγω της αρχιτεκτονικής που χρησιμοποιούν φημίζονται για την ευκολία τοποθέτησης στο χώρο. Πάντως είναι μια πολύ σοβαρή εταιρεία, αλλά λάβε υπόψη σου ότι πρόκειται για ηχεία που δε χαρίζονται σε κακές ηχογραφήσεις και μέτρια σύνοδα (αν και ο ενισχυτής σου είναι μια χαρά).

Απάντηση: Re: Ηχεία για Yamaha A-S1000 και μικρό χώρο.

Κατάλαβα...
Για τα ATC διαβάζω πολύ καλές κριτικές αλλά ταυτόχρονα παντού γράφει ότι θέλουν ένταση για να αποδώσουν.
Τώρα τι εννοούν με την ένταση δεν ξέρω.
Με τα S-20 τα οποία δεν θυμάμαι τι ευαισθησία έχουν ακούω στο 1/4 της έντασης από εκεί και πέρα κατεδαφίζεται το δωμάτιο!

καμια σχεση με τα AS, αλλη φιλοσοφια, κλειστη καμπινα, μεγαλη δυνατοτητα προσληψης ισχυος (τσεκαρε ισχυ στα specs) οση ισχυ τους δωσεις θα την παρουν χωρις διαμαρτυρια για να γεμισει καλα το μπασσο τους.

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία για Yamaha A-S1000 και μικρό χώρο.

Για να τα πούμε απλά ρε παιδιά τα ATC σε κανονικές στάθμες ακρόασης (ούτε σιγά , ούτε να ξεκουφαθούμε) θα δώσουν αυτό που πρέπει ή θέλουν να τα σπάσεις?

@Tyler ή Dimitris_Av πιο είναι το ηχείο που αναφέρατε στο παρακάτω νήμα post 14&15?
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/29851-Γενικές-οδηγίες./page2

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία για Yamaha A-S1000 και μικρό χώρο.

Για να τα πούμε απλά ρε παιδιά τα ATC σε κανονικές στάθμες ακρόασης (ούτε σιγά , ούτε να ξεκουφαθούμε) θα δώσουν αυτό που πρέπει ή θέλουν να τα σπάσεις?

@Tyler ή Dimitris_Av πιο είναι το ηχείο που αναφέρατε στο παρακάτω νήμα post 14&15?
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/29851-Γενικές-οδηγίες./page2

castle knight 4 , 5, δεν σου κανει αστο...

Σήμερα κατάφερα και άκουσα σε ένα κατάστημα τα παρακάτω ηχεία και μάλιστα με τον AS-1000!!!
1. Quad 12 (το παλιό)
2. Epos M5 (το παλιό)
3. Dali Ikon 2 (το παλιό)
4. B&W CM1 (ολοκαίνουργιο του κουτιού με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό)

Σύντομες εντυπώσεις.
1. Ήχος καλός αλλά χωρίς ιδιαίτερη ευκρίνεια , χωρίς όγκο και βάρος όλο το φάσμα μαζί , κάπως συγκεχυμένο. Δεν μου άρεσε.
2. Μουσικό ηχείο , ζεστό ,ανθρώπινο χωρίς να υπερβάλει. Μεγάλη μουσική σκηνή τουλάχιστον διπλάσιου όγκου.
Υψηλές καθαρές χωρίς να κουράζουν , μεσαία περιοχή γλυκιά , μπάσο με όγκο και ταυτόχρονα περιγραφικό και καθαρό.
Σε βάζει μέσα στην σκηνή και σε κάνει συμμέτοχο
Πολύ καλό ηχείο μου άρεσε πολύ.
3. Έκπληξη!Πιο καθαρό από το Epos με μεγαλύτερη σκηνή , υψηλές και μεσαίες πεντακάθαρες ευκρινέστατες και χωρίς να κουράζουν.
Στα μείον σε σχέση με το Epos το μπάσο του ενώ ήταν καθαρό και περιγραφικό δεν είχε το απαιτούμενο όγκο και την σπιρτάδα του Epos.
Και μην ξεχνάμε βέβαια ότι είναι μεγαλύτερο από το Epos.
Επίσης θα το χαρακτήριζα λίγο πιο ψυχρό χωρίς όμως να ενοχλεί.
4. Η μεγάλη μου προσδοκία.Λοιπόν το πιο ψυχρό από όλα.Μόνιτορ χαρακτήρας , μεταλλικές υψηλές πεντακάθαρο αλλά σκληρό.
Μπάσο ελεγχόμενο χωρίς όγκο και απελπιστικά μικρή σκηνή ο ήχος έδινε την εντύπωση πως έβγαινε από δύο κουτάκια.
Επίσης το πιο αναίσθητο από όλα τα ηχεία της δοκιμής.
Δεν ξέρω ίσως με την πάροδο του χρόνου να γίνεται καλύτερο , εγώ πάντως δεν θα το αγόραζα.
Στα συν της υπόθεσης ότι ο άνθρωπος θα μου δώσει στο σπίτι ίσως και τα δύο (Epos και Dali) για δοκιμή.

Το Epos λοιπόν είναι ένα πολύ καλό ηχείο όπως και το Dali και εάν με ρωτούσατε πιο μου άρεσε πιο πολύ ειλικρινά θα σας έλεγα ο συνδυασμός τους!!!
Εδώ τώρα έχω της εξής επιλογές, ή να αρχίσω να σας ρωτάω αν γνωρίζετε κάποιο ηχείο που θα μου δώσει αυτό τον συνδυασμό που ψάχνω ή να το παίξω
εκ του ασφαλούς και όποιο μου κάτσει στο σπίτι να το αγοράσω (την νεότερη του εκδοχή).
Επειδή όμως θεραπεία για την περίπτωση μου δεν υπάρχει σας ρωτάω!
Μήπως το Chario Lynx (φίλε Tyler) έχει όλα αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό?
Μήπως το Dali Mentor (το έχει ακούσει κανείς?) που είναι μια κλάση επάνω έχει αυτό που λείπει από το Ikon?
Μήπως η Dynaudio χτυπάει την Dali σε μπάσο?
Μήπως δεν πάω καλά?
Ευχαριστώ για την υπομονή και η συνέχεια προς την Τετάρτη με εντυπώσεις από την ακρόαση στο σπίτι.

Last edited:
το Lynx εχει ενα απιθανο τουιτερ, φωτεινο χωρις να κουραζει, ειναι γλυκο σε ολο το φασμα χωρις να χανει πληροφορια.
Τωρα καταλαβες τι εννοουσα για το CM1 και την αυστηροτητα του.

Το dali δεν υπολειπετασι σε χαμηλο, απλα το ribbon σου φερνει τις υψηλες μπροστα και σου φαινεται οτι υπολειπεται το χαμηλο.

Re: Απάντηση: Ηχεία για Yamaha A-S1000 και μικρό χώρο.

Και όπως λέει η παροιμία εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα....
ή αλλιώς και τώρα τι κάνουμε Θανάση?

το ribbon του Dali σου εκατσε γιατι το ειδος της μουσικης που ακους δεν προκαλει κ δεν εκθετει τις υψηλες του. Το Lynx ειναι πεντακαθαρο υψηλα , λαμπρο χωρις να γινεται σκληρο κ μεταλλικο, και ποτε ψυχρο. Χαμηλα ειναι μανουλα.. Το Χ12 ειναι και αυτο αυστηρο στις χαμηλες και δεν πλατιαζει.

Τουλαχιστον κατεληξες οτι δεν σου αρεσει ο κλινικος μονιτορ χαρακτηρας, αμεσως αμεσως βγαινουν καποια μοντελα απο τη λιστα σου. Το epos ειναι ενα ηχειο που θα μπορεις να ακους για ωρες με μπασακι απο χαμηλες σταθμες ακροασης. Το ιδιο και το Lynx, δεν ξερω για το Χ12 γιατι τα Dynaudio θελουν να τσιμπας ενταση για να τα ακους γεματα και εκει δεν ξερω πως θα σου φανει το τουιτερ. Το Ikon εχει τη λαμπροτητα και την πλατια εικονα του ribbon, δεν ξερω πως θα αισθανεσαι μετα απο ωρα ακροασης.

Αυτα μπορω να μεταφερω με λογια, δυστυχως κ ευτυχως το θεμα απτεται και της ψυχοσυνθεσης του καθενος μας, γιαυτο κ το χομπι μας ειναι παντα ενδιαφερον.

Προφανώς όμως ο φίλος ακουσε άστρωτο τελέιως το ηχέιο ,μιλάω για τo B&W .Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά τα γραφόμενα περι "ηχου απο κουτάκια".Από εκεί και πέρα ίσως έπαιξε ρόλο κι η ηχογράφιση ...δεν μπορώ .Ισως πάλι "παραπλανήθηκε" απο την χαμηλή ευαισθησία..
Ισως τελικά φιλε μου να μην ψάχνεις καν για ηχείο με "μόνιτορ" χαρακτήρα και την ουδετερότητα να την εκλαμβανεσαι ως ψυχρότητα κλπ.
Τα Dynaudio όπως και τα ΑΤC είναι μια κλάση πανω απο τα DALI ως ηχεία είναι όμως αυτό που λέμε "αυστηρά" ηχεία. Υπο αυτες τις νέες προυποθέσεις καλύτερα να αγοράσεις κατί που άκουσες και σου άρεσε παρά κάτι που σου λενε οι άλλοι ότι είναι καλό αλλά ενδεχομένως να μην σου ταιρίαζει ως χαρακτήρας τελικά.

ΥΓ.Βλέπω ότι γράφαμε την ίδια ώρα σχεδόν τα ίδια πραγματα με το φίλο tyler? :ernaehrung004:

Last edited:
Και πάλι, ATC και Dynaudio δεν είναι σε καμιά περίπτωση B&W. Tα ATC ειδικά, θα δώσουν το χαρακτήρα του ενισχυτή, τίποτα άλλο.

Φυσικά και δεν είναι...απλά το Β&W έχει περισσότερο ουδέτερο χαρακτήρα σε σχέση με τα υπόλοιπα που άκουσε ο φίλος μας κατα την γνώμη μου.

το cm1 ειναι ακριβως οπως το περιεγραψε ο Πετρος. Το ειχα ακουσει με υβριδικο consonance και το τουιτερ πολυ λαμπρο κα μεταλλικο σαν ψευτικο και στην προσπαθεια να φτιαξουν ενα ηχειο με ελεγχομενο χαμηλο, προεκυψε ενα ηχειο με μια περιεργη ξυλινη αισθηση μπασου.

Πάντως σαν απο "κουτάκια" δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω τον ήχο τους με τίποτα!Τελος πάντων παιζουν ρόλο πολλά πράγματα στο πως ακριβώς θα ακουστεί ενα ηχείο οπότε....

Απάντηση: Re: Ηχεία για Yamaha A-S1000 και μικρό χώρο.

Πάντως σαν απο "κουτάκια" δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω τον ήχο τους με τίποτα!Τελος πάντων παιζουν ρόλο πολλά πράγματα στο πως ακριβώς θα ακουστεί ενα ηχείο οπότε....

συμφωνω με τη λεξη κουτακια οτι ειναι τραβηγμενη, αλλα σκεψου οτι ο Πετρος εχει τα AS που εχουν πλατυ κ παχυ μπασσο οποτε ολα τα τυπου Spendor, CM1, ATC που ακουγονται πιο μαζεμενα και ατακαδορικα χαμηλα, μπορει να του ακουγονται "κουτακια". Ειναι πως εχεις συνηθισει-εκπαιδευτει να ακους..

το cm1 ειναι ακριβως οπως το περιεγραψε ο Πετρος. Το ειχα ακουσει με υβριδικο consonance και το τουιτερ πολυ λαμπρο κα μεταλλικο σαν ψευτικο και στην προσπαθεια να φτιαξουν ενα ηχειο με ελεγχομενο χαμηλο, προεκυψε ενα ηχειο με μια περιεργη ξυλινη αισθηση μπασου.

Θα συμφωνήσω με τον φίλο Tyler.
Το CM1 δεν θα το χαρακτήριζα απλά ουδέτερο αλλά μάλλον θα έλεγα πως είναι ψυχρό , κλινικό ηχείο χωρίς ζωή.
Πεντακάθαρο ναι αλλά δεν είναι αυτό που λένε οι ξένοι ''musical involving''.
Όταν λέω κουτάκια για να μην παρεξηγηθώ εννοώ πως άκουγες ακριβώς ότι είχες μπροστά σου ένα μικρό ηχείο ενώ τα άλλα ηχεία αν σε έβαζαν
με κλειστά τα μάτια θα έλεγες ότι ακούς διπλάσιο ηχείο.
Αν είναι έτσι ο μόνιτορ χαρακτήρας φυσικά και δεν μου αρέσει.
Προτιμώ ένα ''musical involving'' ηχείο πράγμα το οποίο δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι ουδέτερο σε χαρακτήρα.
Ο ψυχρός και κλινικός ήχος με τον ουδέτερο είναι για μένα διαφορετικές ακουστικές έννοιες.
Φυσικά όλα αυτά είναι υποκειμενικά και φυσικά τονίζω και πάλι ότι το ηχείο έπαιξε για πρώτη φορά μπροστά μου.
Πιθανόν μετά από ώρες να αλλάξει σε πολλά σημεία.

Ο ψυχρός και κλινικός ήχος με τον ουδέτερο είναι για μένα διαφορετικές ακουστικές έννοιες

στη πραξη πολλες φορες ειναι το ενα και το αυτο, υπαρχουν πολλα μοντελα μονιτορ που ειναι ετσι.

Πεντακάθαρο ναι αλλά δεν είναι αυτό που λένε οι ξένοι ''musical involving''

αμεσως αμεσως βγαινουν εξω τα περισσοτερα μονιτορ πλην PMC, Proac και μενουν στο παιχνιδι τα Epos που ακουσες και τα Lynx. Δεν θυμαμαι ποια αλλα μοντελα εχουν αναφερθει πια.. :nounder:

Τώρα μόλις είχα μια συνομιλία με τον ειδικό στα Chario από Αθήνα ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι το Lynx με το 13cm ηχείο που έχει είναι σχεδόν
αδύνατο να μπουμάρει.
Υποστήριξε ότι για τον χώρο μου ηχείο μέχρι 5,5'' δύσκολα θα μπουμάρει.
Είπε επίσης ότι έχουν πολύ καθαρό , ελεγχόμενο και περιγραφικό μπάσο διότι συν της άλλης είναι από τα λίγα ηχεία στην τιμή αυτή που
έχουν το crossover στα 1.500 Hz και ότι είναι πολύ άνετα στην τοποθέτηση παντού.
Σε αντιδιαστολή με το Epos ,τα οποίο επίσης πουλάει, που είπα ότι μου άρεσε είπε ότι αν ακούσω το Lynx μάλλον θα τα ξεχάσω αμέσως.
Βέβαια πωλητής είναι την δουλειά του κάνει.
Τέλος να πω έτσι για την πληροφόρηση ότι ο τεχνικός της Epos από Αγγλία μου έγραψε ότι στον χώρο μου βάζω άνετα το Μ12i το οποίο είναι 6.5''.
Τα Epos τέλος είναι πολύ φθηνότερα από τα Chario.