Ηχεία για Yamaha A-S1000 και μικρό χώρο.

Για να μην μπερδευομαστε...προφανως και κατι δεν "ταιριαξε" καλα οπως ηδη αναφερα πριν κατα την ακροαση σου με τα συγκεκριμενα B&W και προφανως το ηχειο που ακουσες είναι αστρωτο.Ισως να σου φάνηκε πολύ πιο ζωντανος ο ηχος των αλλων ηχειων λογω της χαμηλης ευαισθησιας του συγκεκριμενου ηχειου.
Φυσικά και δεν ακουγονται ετσι τα συγκεκριμενα ηχεια -ως κουτάκια- εκτος αν κατι δεν παει καλα ,o Tyler στο επόμενο ποστ του από αυτο που παράθεσες αγαπητέ φιλε έθεσε τα πραγματα σε σωστοτερη βαση και νομιζω οτι διευκρινισε αρκετα την κατασταση .
Το Β&W σαφως και δεν ειναι ΑΤC και σαφως έχει "χαρακτηρα" αλλά είναι σαφως λιγότερο χρωματισμενο απο τα υπολοιπα ηχεια που ακουσες στο μαγαζι που πηγες.Υπο αυτην την αποψη έχει περισσότερο "μονιτορ" χαρακτηρα για εμενα,αυτο ειπα.
Καλο θα ειναι παντως ακομα και αν δεν ενδιαφερεσαι να αγορασεις να προσπαθησεις-ξερω ειναι δυσκολο στην περιπτωση σου- να ακουσεις ενα πραγματικα καλο μονιτορ ηχειο -οπως πχ το ΑΤC - για να καταλαβεις πραγματικα τι μπορει να σου δωσει ενα τετοιο ηχειο και τι οχι.Να εχεις δηλαδη ενα μετρο συγκρισης ...:ears:

Re: Απάντηση: Ηχεία για Yamaha A-S1000 και μικρό χώρο.

στη πραξη πολλες φορες ειναι το ενα και το αυτο, υπαρχουν πολλα μοντελα μονιτορ που ειναι ετσι.

αμεσως αμεσως βγαινουν εξω τα περισσοτερα μονιτορ πλην PMC, Proac και μενουν στο παιχνιδι τα Epos που ακουσες και τα Lynx. Δεν θυμαμαι ποια αλλα μοντελα εχουν αναφερθει πια.. :nounder:

Ακριβώς αυτό είπα και στο φιλο μας πριν ,οτι δηλαδη μαλλον έχουμε παρασυρθει προτεινωντας του-τουλαχιστον εγω- καποια "αυστηρα" -οπως τα dynaudio ,atc - ηχεια επειδη σε καποιο ποστ του ζητησε το πιο ουδετερο ηχειο. Τελική μου αποψη ειναι οτι ο ανθρωπος θελει ενα "ζεστο" στα ψηλα και 'χρωματισμενο" ηχειο ωστε να ακουει ανετα την μουσικη του και απο την αποψη αυτη πολυ καλα κανει και ζητα κατι τετοιο!!Δεν ειναι καθολου κακο φυσικα...

και μενουν στο παιχνιδι τα Epos που ακουσες και τα Lynx. Δεν θυμαμαι ποια αλλα μοντελα εχουν αναφερθει πια.. :nounder:

Και μάλλον μένω σε αυτά τα δύο διότι αυτό τον ήχο έχω στο μυαλό μου.
Αύριο θα πάρω το Μ5 σπίτι και θα δείξει...

Δυστυχώς η ακρόαση του Μ5 στο δωμάτιο μου είχε τραγικά αποτελέσματα.
Δεν θα σταθώ στην ποιότητα του ηχείου και αν μου άρεσε κλπ.
Η ουσία είναι ότι και σε ένα τόσο μικρό ηχείο η συμπεριφορά του χώρου στο χαμηλό μπάσο ήταν τραγική.
Βουίζει και συντονίζει όλος ο χώρος , μπουμάρει και θολώνει.
Το αποτέλεσμα βελτιώνεται πολύ όταν βουλώνω την οπή του Bass Reflex γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ή χρειάζομαι ακόμα μικρότερο ηχείο (με μικρότερο γούφερ και μικρότερη οπή π.χ AudioSpectrum Eros ή Leema Xero) ή πάω για κλειστή καμπίνα ολοταχώς.
Δεν μπορώ μα ξέρω την συμπεριφορά του Lynx που έχει αυτή την ειδική μέθοδο εκτόνωσης από κάτω.

Last edited:
Αν μπουμάρει το m5 εγώ θα σου έλεγα Xero, ο Αντώνης (stepcom )ακολουθεί πολιτική δανεισμού από όσο θυμάμαι τουλάχιστον, οπότε θα μπορείς να το ακούσεις και στον χώρο σου, αν και είμαι σίγουρος πως δεν θα έχεις πρόβλημα...

...οντως και γω μονο το Xero μπορω να φανταστω οτι θα εχει το μπασσο που πρεπει. Φιλε Πετρο, δεν μπορω να φανταστω πως θα ακουστει το lynx στο χωρο σου, το ειδες κ μονος σου με το Μ5, ακουγοταν σουπερ στο χωρο που εκανες ακροαση πρωτη φορα, ακουγοταν χαλια στο σπιτι σου, η μεταμορφωση του ιδιου ηχειου.

Φίλε -exp4nder- δυστυχώς είμαι Θεσσαλονίκη.
Tyler αύριο θα κάνω μια προσπάθεια να πάρω το CM1 σπίτι διότι ποτέ δεν ξέρεις...
Από εκεί και πέρα το Xero δείχνει καλή επιλογή αλλά δεν παύει να είναι μικρό σε μέγεθος συνεπώς θα δίνει και αποτέλεσμα μικρών διαστάσεων.
Όπως είπε και ο φίλος Mirage σε κάποιο ποστ κακά τα ψέματα αλλά όταν ακούς π.χ Mahler θέλεις κάποιο μέγεθος για να γουστάρεις
και για αυτό μια λύση τύπου ATC 11 ή Spendor 3/5 ίσως (λέω ίσως) έιναι καλύτερη λόγω μεγαλύτερης καμπίνας.

Παρακαλώ αν κάποιο μέλος του φόρουμ από Θεσσαλονίκη που έχει στην κατοχή του ATC ή Spendor ή Leema και θέλει να βοηθήσει ας μου στείλει π.μ

Tyler αύριο θα κάνω μια προσπάθεια να πάρω το CM1 σπίτι διότι ποτέ δεν ξέρεις...
Από εκεί και πέρα το Xero δείχνει καλή επιλογή αλλά δεν παύει να είναι μικρό σε μέγεθος συνεπώς θα δίνει και αποτέλεσμα μικρών διαστάσεων.
Όπως είπε και ο φίλος Mirage σε κάποιο ποστ κακά τα ψέματα αλλά όταν ακούς π.χ Mahler θέλεις κάποιο μέγεθος για να γουστάρεις
και για αυτό μια λύση τύπου ATC 11 ή Spendor 3/5 ίσως (λέω ίσως) έιναι καλύτερη λόγω μεγαλύτερης καμπίνας.

Παρακαλώ αν κάποιο μέλος του φόρουμ από Θεσσαλονίκη που έχει στην κατοχή του ATC ή Spendor ή Leema και θέλει να βοηθήσει ας μου στείλει π.μ

αυτο ξεχασε το, δεν ισχυει, ξερεις ποσοι τριβουν τα ματια τους οταν το βλεπουν να παιζει?

Aυτό έιναι καλη ιδέα...προσπάθησε να πιέσεις όσο μπορείς για να το πάρεις και κοίταξε αν γινεται να εχει "γράψει" το ηχείο κάποιες ώρες πριν το ακούσεις.Εγω πάντως θα σου ξαναπροτείνω Dynaudio και ΑΤC !! Κάποιος φίλος να βοηθήσει το φίλο απο θεσσαλινίκη βρε παιδια...

Last edited:
Φιλε Πετρο, δεν γινεται να τα εχεις ολα. Αν θες ενα ηχειο να μη μπουμαρει σε μικρο χωρο , πρεπει να παρεις καποιο που να μη διεγειρει τοσο το χωρο αλλα στα χαμηλα θα χανεις λιγο τον ογκο, αν παλι θελεις να εχεις ικανο ογκο ορχηστρας, θα παρεις ηχειο που θα διεγειρει το χωρο, με τα γνωστα αποτελεσματα λογω του χωρου.

Αν εισαι διατεθιμενος για τον απολυτο ελεγχο να θυσιασεις τον χαρακτηρα που σ'αρεσει, τοτε πας στα μονιτορ που ανεφερε ο φιλος Mirage. Στην αμεσως επομενη κατηγορια και λιγο πιο κοντα στο χαρακτηρα που θες ειναι τα spendor και τα Pmc DB1i. Τα leema ειναι η χρυση τομη με τεραστιο χαμηλο για το μεγεθος τους, με πολυ καλο ελεγχο. Τα ειχε ο συμφορουμιτης exp4nder σε 10τμ χωρο και μιλαει εκ πειρας. Τα Lynx ειναι το πιο ξεχωριστο απο ολα σε χαρακτηρα, αλλα στο χωρο σου δεν μπορω να προβλεψω πως θα κατσει.

Μακαρι να ειναι το CM1 αυτο που θες κ να ξεμπερδευεις. Εγω παντως για το συγκεκριμμενο τουιτερ αμφιβαλλω.

Χαιρετω.

Last edited:
Κώστα, αυτό δεν είναι απόλυτο. Μην ξεχνάς ότι ο Yamaha δεν είναι Emitter, οπότε συγχωρεί πράγματα...

Το αντίθετο θα έλεγα, έχω ακούσει τον Emitter και το Yamaha με τα ATC SCM19. O Emitter είναι πιο στρογγυλός...

Εν τάχει , το CM1 μπουμάρει χειρότερα από τα Epos και είναι φυσικό αφού το ηχείο έχει προσανατολισμό στο εντυπωσιακό μπάσο.
Η οπή του reflex είναι τεράστια και το πρόβλημα βελτιώνεται κάπως με ένα σφουγγαράκι που έχει και μικραίνει την διατομή της οπής.
Γενικά για το αυτί μου το ηχείο κινείται στον χώρο του εύκολου εντυπωσιασμού με πολύ (πάρα πολύ για το μέγεθος του) μπάσο και
τσιριχτά και λίαν κουραστικά πρίμα, όσο για τις μεσαίες μάλλον τις ξέχασαν στο εργοστάσιο...
Τώρα λοιπόν οι επιλογές είναι 1. Audio Spectrum Eros 2. Leema Xero 3. ATC SCM7 - τέλος.
Τα καλά νέα ότι ο Αντώνης της Stepcom θα μου στείλει Demo για ακρόαση. :smile:
Αν δεν κάτσει στον χώρο θα πάω στο ATC 7 και τέλος.
Ίσως καταφέρω με πολύ προσπάθεια να πάρω και το Eros.

Κάποια άποψη σχετικά με Xero vs Eros ?

Θα εκφρασω προσωπικη αποψη: Το Eros οπως και το Sirine , σε σχεση με τα ηχεια της κατηγοριας που κινουνται, κατα τη γνωμη μου δεν...
Η τονικοτητα, αυτο το τουιτερ...

Πολυ πιο classy και audiophile το Xero, ισορροπημενο και ρωμαλεο.

Για το ATC να λαβεις υποψη σου οτι μπορει να βρεθεις μπροστα σε μια παρουσιαση που εσυ με δικα σου λογια περιεγραψες κλινικη. Ειναι εντελως διαφορετικος ο τροπος που παιζει σε σχεση με αυτα που εχεις. Εγω θα ελεγα να κοιταξεις πιο σοβαρα Spendor.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά με το Xero και να τελειώνω... (μάλιστα ο Αντώνης μου είπε ότι γουστάρει σαν τρελό ζευγάρωμα με 1000-ακι Yamaha!)
Από εκεί και πέρα δύο πράγματα με ανησυχούν για το Spendor S3/5R2 1. - Bass response 75Hz vs 60Hz (πολύ ψηλά δεν είναι?) 2. γούφερ 14cm vs 12,5cm και με
αυτά που συμβαίνουν στο δωμάτιο μου όταν βλέπω γούφερ πάνω από 12-13cm σφίγγομαι.....
Έχω και μια απορία ενώ , το ATC είναι σούπερ αναλυτικό-κλινικό κλπ σε όλες τις κριτικές γράφουν ότι είναι μουσικό ηχείο.Πως γίνεται αυτό? :huh2:

Ελπίζω να πάνε όλα καλά με το Xero και να τελειώνω... (μάλιστα ο Αντώνης μου είπε ότι γουστάρει σαν τρελό ζευγάρωμα με 1000-ακι Yamaha!)
Από εκεί και πέρα δύο πράγματα με ανησυχούν για το Spendor S3/5R2 1. - Bass response 75Hz vs 60Hz (πολύ ψηλά δεν είναι?) 2. γούφερ 14cm vs 12,5cm και με
αυτά που συμβαίνουν στο δωμάτιο μου όταν βλέπω γούφερ πάνω από 12-13cm σφίγγομαι.....

Έχω και μια απορία ενώ , το ATC είναι σούπερ αναλυτικό-κλινικό κλπ σε όλες τις κριτικές γράφουν ότι είναι μουσικό ηχείο.Πως γίνεται αυτό? :huh2:

Οπως σου ειπα και καποιες δεκαδες ποστ παραπανω, η εκταση του χαμηλου εχει να κανει με πολλες παραμετρους. Το Spendor δεν εχει τονισμενο χαμηλο, το αντιθετο. Αν ο χωρος σου ενισχυει το χαμηλο, που ειναι το προβλημα? Το τι γραφουν οι κριτικες ειναι αποψη των συγκεκριμμενων ανθρωπων. Το πως εισαι εκπαιδευμενος να ακους κ πιο ηχοχρωμα εχεις συνηθισει να ακους, καθοριζει το πως θα σου φανει ενα ηχειο που ακους πρωτη φορα. Οι χαρακτηρισμοι που εχεις δωσει στα μοντελα που ακουσες μπορει να μην ταιριαζουν στα γραφωμενα των review, το χεις προσεξει αυτο? Αυτο που εγραψες κλινικο και στεγνο ή δε θυμαμαι πως, ο reviewer μπορει να το χαρακτηριζει ουδετερο.

Αυτα τα πραγματα δεν περιγραφονται με λογια γιατι ειναι συναισθηματα και στον καθενα ειναι διαφορετικα.

Συμφωνώ , συμφωνώ και αυτή είναι η μαγεία της μουσικής και για αυτό υπάρχουν χιλιάδες προϊόντα στην αγορά για να ικανοποιήσουν κάθε γούστο.
Και επειδή η μουσική είναι πάνω απ´ όλα συναίσθημα , τα πάντα είναι υποκειμενικά και για αυτό είπαμε ότι δεν αγοράζουμε χωρίς να ακούσουμε.
Περιμένω λοιπόν και ελπίζω να καταφέρω να καταλήξω σε κάτι που άκουσα και μου άρεσε και όχι στην τύχη λόγω ανάγκης.

Στο παραπάνω ποστ συγκρίνω Spendor S3/5R2 vs ATC SCM 7 !

που να το καταλαβω οταν ανοιγεις το ποστ με το Xero και μετα παραθετεις στοιχεια για το 7αρι...