Ηχεία για Yamaha as-2000.

Παιδια δεν ξερω καλα αν κανω σωστα την ερωτηση σε αυτο το thread αλλα δεν ηθελα να ανοιξω καινουριο.
Πηρα και τα Elac BS244 απο τον _tzo_ που ευχαριστω πολυ και θελω να τα συνδεσω για surround.
Αυτα εχουν πισω δυο ζευγαρια εισοδους,ενα ζευγος πανω κοκκινο-μαυρο και ενα ζευγος κοκκινο-μαυρο κατω που τα ενωνει ενα μεταλλικο ελασμα.Η ερωτηση ειναι που βαζω το ζευγος των καλωδιων μου,στο πανω ζευγος η στο κατω και αν παιζει κανενα ρολο το μεταλλικο ελασμα(χρυσαφενιο) που τα ενωνει.
Στα ηχεια δαπεδου παντως χωρις να ρωτησω(δεν ξερω αν εκανα καλα)τα εβαλα με μπανανες στο κατω ζευγος εισοδων και δεν πειραξα το μεταλλικο ελασμα που ενωνει τα ζευγη
Υ.Γ και τα δυο γραφουν κατι bi-wiring..

Τα συνδεεις σε οποιο απο τα δυο ζευγη επιθυμεις. Ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο

Η "καβατζα" του δευτερου ζευγους ειναι αν θες να κανεις διπλοενισχυση. Σε αυτην την περιπτωση, βγαζεις και το ελασμα που συνδεει τα ζευγη των πορνων μεταξυ τους.
Ναι, καλα το εγραψα ;-)

το πανω ζευγος ειναι για να οδηγηθει το τουιτερ και το κατω ζευγος για το γουφερ, σε περιπτωση που κανεις διπλοκαλωδιοση. Σε περιπτωση μονοκαλωδιωσης, δηλαδη στην περιπτωση σου, το μεταλλικο ελασμα γεφυρωνει το γουφερ με το τουιτερ για να οδηγηθει απο ενα ζευγος καλωδιων τα οποια μπορεις να βαλεις σε οποιο ζευγος ακροδεκτων θελεις.

Τωρα βεβαια πολοι θα με που παραξενο αλλα κατ εμε καλυτερα τη συνδεση αν ειναι μονοκαλωδιωση να την κανεις
στο κλαδο των ψηλων,δηλαδη τις πανω, μιας που αυτες ειναι κ καλα πιο ευαισθητες κατα τη μεταφορα
του σηματος.
Εκτος βεβαια αν η γεφυρα ειναι το ιδιο υλικο με το καλωδιο,κομματακι δυσκολο οποτε τσεκαρε το

Δεν καταλαβαινω το "ευαισθητες" κατα τη μεταφορα του σηματος. Η μεταφορα του σηματος γινεται με βραχυκυκλωτηρες που συνηθως ειναι 2 ομοιοι. Ειναι ή μεταλλικοι ή κομματι καλωδιου συνηθως. Εαν ειναι ομοιοι δε βλεπω το λογο να υπαρχει θεμα στη μεταφορα σηματος, οποιοδηποτε απο το ζευγος ακροδεκτων κ αν χρησιμοποιηθει.

Τωρα βεβαια πολοι θα με που παραξενο αλλα κατ εμε καλυτερα τη συνδεση αν ειναι μονοκαλωδιωση να την κανεις
στο κλαδο των ψηλων,δηλαδη τις πανω, μιας που αυτες ειναι κ καλα πιο ευαισθητες κατα τη μεταφορα
του σηματος.
Εκτος βεβαια αν η γεφυρα ειναι το ιδιο υλικο με το καλωδιο,κομματακι δυσκολο οποτε τσεκαρε το

....και εγώ το έχω ακούσει αυτό αλλά τελικά τι το βάζω πάνω τι κάτω δεν μπορώ να ακούσω διαφορά στον ήχο.

Στη θεωρία παίδες:

Όταν χρησιμοποιούμε βραχυκυκλωτήρες (γυμνό μέταλλο δηλαδή) αυτό είναι πιο επιρρεπές σε RF.

Αυτό σημαίνει πως οι παρεμβολές γίνονται αισθητές στις υψηλές συχνότητες. Άρα, όταν συνδέουμε στις μπόρνες LF, όσες παρεμβολές δύναται να περάσουν από τους βραχυκλυκωτήρες, θα πάνε στις μπόρνες HF.

Εντελώς θεωρητικά τα παραπάνω.

Θεωρητικα οταν συνδεονται οι κατω μπανανες παιρνουμε καλυτερο χαμηλο,οταν συνδεονται οι πανω μπανανες καλυτερες υψηλες.Πολλα ηχεια δε αν και υποστηριζουν την διπλοκαλωδιωση παιζουν καλυτερα με μονοκαλωδιωση!!

Πάντως όσες φορές έχω κάνει διπλοκαλωδίωση και με διαφορετικά καλώδια δεν έχω καταφέρει να ακούσω διαφορά. Ενώ στην διενίσχυση η αλλαγή ήταν αισθητή.