Ηχεια για Yamaha R-N500 δικαναλος.

statik

Senior Member
22 May 2008
456
Γεια
Ψαχνω για καλα ηχεία , κατα προτιμηση σε στήλες για τον ΥΑΜΑΗΑ R-N500. Ειναι δικαναλος.
http://europe.yamaha.com/en/product...ponents/stereo-receivers/r-n500_g/?mode=model
Εχω 2 στήλες Crystal Audio 20ετίας και βαλε που δεν με ικανοποιουν.
Εμφαση για κλασσική μουσική κα Jaz. Mην μου προτεινετε ηχεια μερικων χιλιαδων ευρω....
Χωρος σαλονι 35τμ περιπου.
Φυσικα θα παω να παω να τα δικιμασω , αλλα θα ηθελα και καποις προτασεις.
Ειμαι κοντα στο goldenacουstics που μαλλον εκει θα καταληξω
http://www.goldenacoustics.gr/el_GR/home.html
που απο ιτι ειδα ειδικευεται στα Focal

Re: Ηχεια για ΥΑΜΑΗΑ R-N500 δικαναλος.

Ο ενισχυτής απο άποψη ισχύος δεν φαίνεται να έχει θέμα στο να συνδυαστεί με την πλειοψηφία των ηχείων
Σαν χαρακτήρας μου είναι άγνωστος, αλλά θεωρώ οτι θα βοηθούσε λίγο στις προτάσεις που θα σας γίνουν
κάποια περισσότερα στοιχεία όσον αφορά στο budget ή και στο εάν σας ενδιαφέρουν μεταχειρισμένα απο
αγγελίες ή μόνο καινούργια....τα focal γενικά είναι ευαίσθητα και ευκολοδήγητα (ειδικά οι σειρές 7) και είναι
σε προσφορά κάποια τεμάχια της εταιρίας....δεν ξέρω στο κατά πόσο όμως θα ταιριάξουν με τον ενισχυτή, καθώς
λέγονται οτι οι yamaha είναι γενικώς ουδέτεροι προς αυστηροί και με παρόμοιο χαρακτήρα τα ηχεία, οπότε δεν ξέρω
ποιό μπορεί να είναι το τελικό αποτέλεσμα
θα μου ταίριαζε και κάποιο της ιταλικής σχολής (chario, sonus faber) όντας πιο γλυκόηχα ή και proac, tannoy απο
Αγγλία μεριά όντας και αυτά όχι τόσο αυστηρά
Γενικά ακούστε όσα περισσότερα μπορείτε....οπότε περιμένετε και τις υπόλοιπες προτάσεις απο εμπειρότερα μέλη
Αυτά απο εμένα και καλή επιτυχία στην αναζήτηση σας

Συνήθως το ανάποδο γίνεται, πρώτα επιλέγουμε τα ηχεία που μας αρέσουν και μετά ψάχνουμε για ενισχυτή που να μπορεί να τα οδηγεί σωστά. Οπότε στην περίπτωσή σου μιας και οι επιλογές είναι άπειρες το καλύτερο θα ήταν να πας να ακούσεις διάφορα ηχεία και στην συνέχεια από αυτά που σου αρέσουν να αποκλείσεις αυτά που πιθανώς δεν τα σηκώνει ο ενισχυτής σου.

Πληροφοριακά να σου πω πως μιας και εγώ πρόσφατα έψαχνα ηχεία ακριβώς για τα ίδια είδη μουσικής (κλασική & Jazz) κατέληξα στην σειρά reference premiere της Klipsch. Όργανα όπως πιάνο, σαξόφωνα, τρομπέτες, βιολιά αλλά και δυνατά φωνητικά τύπου όπερας είναι σκέτη απόλαυση να τα ακούς σε αυτά τα ηχεία.

δεν εχω αποψη απο jazz και κλασσικη μουσικη.και δεν μπορω να σε βοηθησω σε αυτο.επισης δεν νομιζω τα focal να κανουν για κλασσικη (δεν ειμαι σιγουρος αμα ξερει καποιος ας πει). Οι κανουργιοi yamaha για μενα δεν ειναι φλατ δινει εμφαση στα φωνητικα και στους ψηλους ηχους.δεν ξερω για τον δικο σου.

Θα σου πω ομως εγω πως το σκεφτομαι.Οι εταιριες που αναφερε ο φιλος απο οσα ξερω και εχω ακουσει πχ chario...sonus faber...κανουν για jazz και κλασσικη μουσικη.απο κει και περα δυο επιλογες.

1) Παιρνεις το ηχειο που σ αρεσει και ταιργιαζει με τις μουσικες σου....αυτο μπορει να εχεις ως αντικτυπο να μην ταιργιαζει με τον ενισχυτη. Οποτε αναγκαστηκα θα ακους ετσι προς το παρων.....με την προοπτικη να βρεις κατι καλυτερο στο μελλον οσο αφορα τα ενισχυτικα. Αυτη η λυση για μενα ειναι η καλυτερη.

2) Αγοραζεις ενα ηχειο που να ταιργιαζει με τον ενισχυτη σου. Αυτο δεν ξερω κατα ποσο θα σε ικανοποιησει....σιγουρα οχι περισσοτερο με την 1η επιλογη....και θα εχει αναμφιβολλα αποτελεσματα. Συχνα πυκνα πολλοι μετα απο τετοιου ειδους αποφασεις τα πουλανε ολα και ξαναγοραζουν παλι απο την αρχη....με βασικο μειωνεκτημα την τσεπη. Σιγουρα θα βρεις ηχειο για τον ενισχυτη σου.....αλλα θα παιζει τις μουσικες που θες οπως τις θες;

Τελος αυτο που εχω να σημειωσω ειναι πως η νυφη διαλεγει τον γαμπρο αρα το ηχειο διαλεγει τον ενισχυτη. Εχε υποψην πχ για τα chario ειναι ενα παρα πολυ καλο ηχειο...και καλο ειναι ενα ηχειο που θελει τρομερη ενισχυση. Οποτε εαν διαλεξεις την 1η επιλογη πρεπει πρωτου αγορασεις κατι, πανω κατω να ξερεις που θα κινηθεις σε ενισχυτικα....ωστε να μην ξεφυγεις απο το budget σου. Δεν φθανει να σου κανει ενα ηχειο μονο στα αυτια αλλα και στην τσεπη.

Καλες αναζητησεις.

Απάντηση: Ηχεια για ΥΑΜΑΗΑ R-N500 δικαναλος.

Έχει τύχει να ακούσω ενισχυτή yamaha με αρκετά ηχεία συγκριτικά. Ταιριάζουν πολύ καλά με τα μικρά δαπέδου της εισαγωγικής σειράς της dali. Δεν τα έχω ακούσει με focal. Έχω στο σπίτι τον 490.Εχω και ένα ζευγάρι chario. Δεν ταιριάζουν καθόλου. Αντίθετα ταιριάζουν με κάποια mission που επίσης έχω. Οπότε προσωπικό συμπέρασμα είναι ότι ταιριάζουν με ηχεία που είναι γρήγορα αλλά δεν στερούνται μουσικοτητας. Από γερμανική σχολή θα πρότεινα μονο elac. Κόρνα με τίποτα. Όχι ηχεία που φωναζουν.Και γιατί όχι yamaha που είναι και το φυσικό τους ταιρι;

Re: Απάντηση: Ηχεια για ΥΑΜΑΗΑ R-N500 δικαναλος.

Και γιατί όχι yamaha που είναι και το φυσικό τους ταιρι;

+1
Τον AS1000 τον έχω με τα soavo , τα πολύ μικρά μάλιστα και το αποτέλεσμα είναι ιδανικό.
Για να καταλήξω απέρριψα με ακροάσεις διάφορα ηχεία των B&W , Dali , Audio Spectrum , Whaferdale , Leema , και άλλα που δεν θυμάμαι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οπότε προσωπικό συμπέρασμα είναι ότι ταιριάζουν με ηχεία που είναι γρήγορα αλλά δεν στερούνται μουσικοτητας.
έχει απόλυτο δίκιο , έτσι ακριβώς πρέπει να κινηθείς.

Απάντηση: Ηχεια για ΥΑΜΑΗΑ R-N500 δικαναλος.

Thanks
Μαλλον θα πρεπει να παρω τον ενισχυτή επ ωμου και να δοκιμασω διαφορα ηχεια στα καταστηματα.
Για yamaha ηχεια οπως προτεινατε δεν το σκεφτικα καθολου...λετε να ειναι μια καλη επιλογή ή μηπως η yamaha δεν φημιζεται για τα ηχεια της?

Ειναι σιγουρο οτι μπορεις να παρεις πολυ καλυτερα ηχεια απο τα yamaha. δεν εχεις πει βεβαια ποσα χρηματα διαθετεις

Πήγαινε να ακούσεις και θα με θυμηθείς.
Το κακό με αυτό το χόμπι είναι ότι είναι γεμάτο προκαταλήψεις και μύθους.

Απάντηση: Re: Ηχεια για Yamaha R-N500 δικαναλος.

Πήγαινε να ακούσεις και θα με θυμηθείς.
Το κακό με αυτό το χόμπι είναι ότι είναι γεμάτο προκαταλήψεις και μύθους.

Να ακούσω τα ποια? Ta yamaha ή γενικα?

τα yamaha δεν ετυχε να τα ακουσω...πως σου φανηκαν σε σχεση με τα b&w?!

Πάει πολύς καιρός τώρα καμιά 4-5 χρόνια και δεν θυμάμαι πολλά.
Πρέπει να ήταν το 685 και αυτό που μου έχει μείνει είναι ότι δεν ήταν καθόλου
καλό ηχείο για κλασσική μουσική με ενοχλητικά πρίμα και ταυτόχρονα βαρύ
και καθόλου περιγραφικό μπάσο.
Θα το χαρακτήριζα μοντέρνο και άνοστο.
Το Soavo 2 μπροστά του μου φάνηκε High End.
Τελικά λόγω μικρού χώρου κατέληξα στο Soavo 900M.
Πολύ μουσικό ήταν και το Leema Xen αλλά υστερούσε σε περιγραφή και είχε πιο μπουμαριστό μπάσο.
Επίσης μου άρεσαν πολύ κάτι Dali δεν θυμάμαι ποια αλλά ήταν με ribbon tweeter τα οποία το μόνο που
με ενόχλησε ήταν τα πρίμα.
Φυσικά πάντα μιλάω για ηχεία της αυτής κατηγορίας τιμής.
Πολύ πρόσφατα άκουσα επισταμένα τα Soavo 3 και έπαθα πλάκα αλλά μπορεί να φταίει που ο εγκέφαλος
μου είναι πλέον ποτισμένος με ήχο Yamaha αφού πλέον δουλεύω μόνο Yamaha!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φυσικά είμαι σίγουρος ότι σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν εκεί έξω πολλά ηχεία
που θα μου άρεσαν εξίσου ή και περισσότερο αλλά δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία
να ακούσω και επειδή ηχεία στην τύχη δεν αγοράζω με τίποτα κατέληξα σε αυτά
που μου άρεσαν περισσότερο από αυτά που άκουσα.