Ηχεια για Yamaha RX-V420

tnt06

New member
11 September 2007
34
Καλησπερα σε ολους.
Μετα την βοηθεια που μου προσφερατε στην επιλογη οθονης (ασχετα αν εγω ψαχνομαι ακομα!) τωρα επανερχομαι στο θεμα των ηχειων.
Ο ενισχυτης που εχω ειναι ο Yamaha RX-V420 (ο ατιμος εχει βγαλει και 2-3 παρτυ).Ηχεια που μεχρι προτινος ειχα ηταν καποια Celestion (τωρα ποια ειναι δεν γνωριζω) αλλα το ενα καηκε και ψαχνω για αντικαταστατη τους.Αυτα τα ηχεια τα δουλευα και με εναν Sansui RZ-3500.Αυτα ομως ανηκουν στην ιστορια.
Το budget που διαθετω ειναι γυρω στα 200-350 ευρω max.Ψαχνω για ηχεια βιβλιοθηκης.
Η χρηση τους προοριζεται για μουσικη (ελληνικα,κανα beat),για ταινιες,τωρα να πω και για κανα χαλαρο παρτακι? :BDBDG54:

Τα ηχεια θα τα συνοδευει και ενα sub της sony το SA-WMS225.
Απο οτι εχω καταλαβει τα πιο δημοφιλη ειναι τα Wharfedale,Quad 11L,και σαν design μου αρεσουν και τα mission elan E-32.

Και αυτα εδω ειναι που γλυκοκοιταζω αλλα δεν γνωριζω ευρος τιμων τους:
1)Klipsch RB-81 και RB-61
2)Roister status 4 και status s2

Δεν γνωριζω ομως αν τα "σηκωνει" και αν συνδυαζονται καλα με τον Yamaha, ο οποιος πρεπει να ειναι 5 x 65 RMS με max. power στο 1 kHz στα 8 ohms 75 W.
Εσεις ποια θα διαλεγατε και γιατι.Οποιαδηποτε αλλη προταση δεκτη.

Ευχαριστω για τον χρονο σας.

αν και σχετικα νεος στο αθλημα, θα σου προτεινα να επιλεξεις ηχεια με βαση το στυλ μουσικης σου και την αναγκη για παρτυ! Με αλλα λογια, επελεξε ζορικα και "ανθεκτικα" ηχεια.

Η Βρετανικη σχολη, π.χ. Quad, ειναι εξευγενισμενη και "ορθη" ηχητικα, αν και θα λυπομουν να τα δω να τραβανε τα ζορια τους σε παρτυ με beat / Ελληνικα.

Κατι πιο "ζορικο" ισως ηταν καλυτερο - JBL, Klipsch - αναλογα με το budget σου, φυσικα. Τσεκαρε και καποια μαγαζια οπου μπορεις να εχεις ποικιλια, να ακουσεις και να αποφασισεις.

Για το ματσαρισμα με τον ενισχυτη... δεν μπορω να προσφερω...

Τα energy c200 το ξερει κανενας? Τα βρισκω κοντα στα 260 ευρω και δεν ξερω αν αξιζει η αγορα τους!
Δεν με νοιαζει τοσο η ποιοτητα οσο η αντοχη τους..

Γιατι μου φαινονται πιο δυνατα κ ανθεκτικα σαν ηχεια τα klipsch?

Last edited:
Κανα μαγαζι με μεγαλη ποικιλια ηχειων να τα ακουσω?
Νακας?

Τα χρειαζομαι τα ηχεια αμεσα και δεδομενου οτι χρειαζονται και ενα στρωσιμο η βοηθεια σας θα ειναι πολυτιμη.

Επειδη οπως καταλαβα δεν παιζει μεγαλη ποικιλια στα ηχεια βιβλιοθηκης θα μπορουσατε να μου προτεινετε καποιο "δυνατο" ηχειο δαπεδου γυρω στα 300 ευρω?
Για ηχεια βιβλιοθηκης κοιταγα τα Energy C-200 για να εχετε μια ιδεα

Αν εχετε να προτεινετε καποιο δυνατο δαπεδου ευχαριστως να σας ακουσω.

Επειδη οπως καταλαβα δεν παιζει μεγαλη ποικιλια στα ηχεια βιβλιοθηκης θα μπορουσατε να μου προτεινετε καποιο "δυνατο" ηχειο δαπεδου γυρω στα 300 ευρω?
Για ηχεια βιβλιοθηκης κοιταγα τα Energy C-200 για να εχετε μια ιδεα

Αν εχετε να προτεινετε καποιο δυνατο δαπεδου ευχαριστως να σας ακουσω.

400 ευρω ηθελα να πω :slapface: