ηχεία για υπολογιστή! (βοήθεια)

vlavhs

New member
22 February 2014
12
γεια σας είχα γράψει και παλιότερα στο φόρουμ πάλι ζητώντας τη βοήθεια σας,τότε είχα επιλέξει τα c3 της edifier αλλά δυστυχώς χαλάσανε και εν τέλη πήρα πίσω τα λεφτά μου.(155 ευρώ)
Σε γενικές γραμμές ήμουν αρκετά ευχαριστημένος μαζί τους αν και το μπάσο δεν ήταν πολύ κοφτό,ωστόσο ήταν πολύ ποιοτικά στην κατασκευή τους και μου αρέσαν και εξωτερικά.(για το γραφειό είναι άρα με νοιάζει η εμφάνιση)
Τώρα που χαλάσανε σκέφτομαι να βάλω λίγο παραπάνω λεφτά και να πάω σε κάποια άλλη λύση και όχι στο ίδιο ηχείο και για λόγους χώρου.
Το budget μου είναι 300 ευρώ μάξιμουμ εκτός αν θεωρήσουμε ότι ένα επιπλέον 20άρικο θα κάνει τόσο μεγάλη διαφορά
Χρησιμοποιώ τα ηχεία 60% για μουσική κυρίως ραπ,χιπ χοπ,30% για gaming και 10% για σειρές,ταινίες.
Επίσης σκέφτομαι κάποια στιγμή να αγοράσω μια κάρτα ήχου είτε εξωτερική είτε εσωτερική.

Από 2.1 ηχεία σκέφτομαι αυτά τα 2 α)http://www.edifier-international.com/products/edifier-multimedia/s530-s530d
β)http://www.edifier-international.com/products/edifier-multimedia/s730

Από 2.0 α)http://www.edifier-international.com/products/edifier-studio/s2000v
β)http://www.edifier-international.com/products/edifier-studio/studio-6-plus

και σε μόνιτορς αυτά α)http://www.m-audio.com/products/view/bx5-d2#.VJIepCu4WaQ
β)http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/DJ/Speakers/S-DJ50X

Έχει νόημα να πάω σε μόνιτορς ή να προσανατολιστώ στην edifier καλύτερα?Τα μόνιτορς αυτά μπορεί να
βρω κάπου να τα ακούσω,της edifier δεν παίζει.
Να κοίταγα να ολοκλήρωνα με 300 ευρώ και κάρτα και ηχεία ή να έπαιρνα όσο το δυνατόν καλύτερα ηχεία τώρα και κάρτα στο μέλλον?

Από τα παραπάνω τα Tannoy 601a είναι μάλλον ακατάλληλα για να τοποθετηθούν πάνω σε γραφείο, λόγω μεγέθους, όχι για κάτι άλλο. Αν υπάρχουν βάσεις για να τοποθετηθούν εκατέρωθεν του γραφείου είναι ότι πρέπει.

Θα είχα μία προτίμηση για τα Presonus. Εν τω μεταξύ μου θυμίζουν πάρα πολύ οπτικά τα δικά μου, της EMU που αναρωτιέμαι...

Όλα προϋποθέτουν μία αντίστοιχη ημι/επαγγελματική κάρτα ήχου.

σας ευχαριστώ και τους 2 για το χρόνο σας,η αλήθεια είναι ότι με εμφανισιακά κριτήρια και κάποια βίντεο από youtube
απ αυτά που μου προτείνατε μου άρεσον πιο πολύ της presonus.Εσάς η γνώμη είναι δηλαδή οτί πάω ξεκάθαρα με τις
ανάγκες που έχω σε μόνιτορς?Δεν θα ήταν προτιμότερο σε αυτά τα λεφτά να έπαιρνα ένα σετ σαν το πρώτο multimedia
ηχεία με μία καλή σχετικά κάρτα?σας ευχαριστώ και πάλι

διαβάζωντας κάποια reviews παρατήρησα ότι για τα συγκεκριμένα(ε5) αναφέρεται ότι δίνουν πολύ φλατ ήχο κάτι που είναι καλό για κάποιον που κάνει ηχογραφήσεις,μιξάρει,κάνει μουσική παραγωγή ή οτιδήποτε
αλλά για κάποιον που τα θέλει για ακρόαση κυριώς δεν θα είναι κουραστικό αυτό?

διαβάζωντας κάποια reviews παρατήρησα ότι για τα συγκεκριμένα(ε5) αναφέρεται ότι δίνουν πολύ φλατ ήχο κάτι που είναι καλό για κάποιον που κάνει ηχογραφήσεις, μιξάρει,κάνει μουσική παραγωγή ή οτιδήποτε αλλά για κάποιον που τα θέλει για ακρόαση κυριώς δεν θα είναι κουραστικό αυτό?
Όχι, αν είναι καλή η πηγή. Μία καλή εξωτερική κάρτα ήχου με σύνδεση USB είναι απαραίτητο συμπλήρωμα.
Είναι πολύ ανώτερο σύνολο από multimedia ηχεία με αντίστοιχη κάρτα.

ηχεια/μονιτορ(2.0 αυστηρως)με ακουσματα acid jazz,funk αλλα και αρκετα μπιτατα κομματια οταν ασχολουμαι με το dj mixing μεσω της Numark mix track pro 2.
εαν καταφερω και συνδυασουμε και μικρο μεγεθος,ακομα καλυτερα.
θα παιζουν μεσω της asus xonar DG και μεσω της ενσωματωμενης καρτας του Numark.

ALESIS - ELEVATE 3
ALESIS - ELEVATE 5
FOSTEX - PM0.3
M AUDIO - AV40

CREATIVE GIGAWORKS T40 SERIES II

ταβανι 130 ευρω.

Για μπιτάτα μάλλον τα M AUDIO - AV40 είναι πιο κατάλληλο.
Παρ' όλο που δεν την πάω γενικά για ηχεία.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, ναί.
Μακρυά από CREATIVE.
Τη FOSTEX την εκτιμώ ιδιαίτερα, αλλά εδώ χρειάζεσαι μάλλον μεγαλύτερο Wooferάκι.
Για ALESIS, ούτε κρύο ούτε ζέστη.
Πρόσθεσε στη λίστα σου κι' αυτά: Behringer MS40 στα 135 ευρώ περίπου. Σταθερή αξία στα οικονομικά συστήματα η Behringer. Με τους ενσωματωμένους DAC's και επιπλέον ψηφιακές εισόδους Optical και coaxial είναι η ευελιξία και ευχρηστία στο μέγιστο!

Εχω ενα ζευγαρι Samson, Resolv A6, εχουν πολυ καλη οδηγηση (75+25w), καπως ογκωδη βεβαια για πανω στο γραφειο. Τα ειχα παρει 190 ευρω απο thomann, εαν θυμαμαι. Το αβολο ειναι οτι εχουν τα ρυθμιστικα πισω. Απευθειας απο την εξοδο της μητρικης ειχαν θορυβο. Με εξωτερικο dac, αλλα απο τη σταθερη του εξοδο, με ελεγχο της εντασης απο το πισι, ηταν μια χαρα, αν και παλι οταν πλησιαζες το αυτι σε κατασταση ηρεμιας δεν ηταν απολυτως βουβα.

Υποθετω οτι τα μικροτερα, Α5, με το 5ρι γουφερ, θα ηταν κοντα στο οριο τιμης και καλυτερα για πανω σε γραφειο.

Απευθειας απο την εξοδο της μητρικης ειχαν θορυβο. Με εξωτερικο dac, αλλα απο τη σταθερη του εξοδο, με ελεγχο της εντασης απο το πισι, ηταν μια χαρα, αν και παλι οταν πλησιαζες το αυτι σε κατασταση ηρεμιας δεν ηταν απολυτως βουβα.

Συνεχώς ακούμε το ίδιο πρόβλημα με ενεργά ηχεία για υπολογιστή.
Οπότε μια καλή ιδέα για όσους στήνουν,είναι η επιλογή μιας κάρτας ήχου που να διαθέτει balanced εξόδους.

Έτσι ελαχιστοποιούμε την περίπτωση θορύβου.
Βεβαίως δεν την αποκλείουμε εντελώς...

τα maudio βλεπω οτι στην κατηγορια αυτη,ειναι απο τα καλυτερα(εαν οχι το καλυτερο).
αγκαθι το μεγεθος τους,που θα μου στριμωξει πολυ το μικρο-custom-γραφειακι που εχω φτιαξει.
κλεινω προς alesis 5 ,που εχει 5αρι γουφερακι και 40 watt και ειναι και πιο μαζεμενο.

βεβαια οι εντασεις θα ειναι νορμαλ και η...πλακιτσα μου με τον numark,απλα θα συμπληρωνεται απο αυτα.
αλλωστε διπλα υπαρχει το μεγαλο συστηματακι μου με τον denon και τα b&w σε ετοιμοτητα.
θα παω απο Δευτερα σε ενα κοντινο καταστημα που εχει στημενα καποια μονιτορακια να τα ακουσω.

οπα..λαθος διαστασεις διαβασα για το M-audio.Μπερδεψα το βαθος με το πλατος,το οποιο τελικα ειναι μια χαρα για το γραφειακι(15.2cm).
αρα μαλλον κλεισαμε σε αυτα...

οχι Ντινο.κανενα απο αυτα που ανεφερα δεν εχω ακουσει.μονο απο αναφορες στο ιντερνετ,στις οποιες βλεπω οτι σε αυτα τα χρηματα,ειναι οτι καλυτερο και κανει για την δουλεια που το θελω.
βρηκα καταστημα στο Μαρουσι που ειναι πολυ πιθανον να τα εχει στημενα για να μπορεσω να τα δω και να ακουσω.
εχεις κατι αλλο στο μυαλο σου?

Ημουν στην ιδια "φαση" με εσενα πριν λιγους μηνες. Σκεφτομουν τα m-audio επισης, αλλα μολις τα ειδα απογοητευτικα. Πλαστικουρες....

Πηρα τα fostex (pm04.d), με 60 ευρω παραπανω, τα οποια δεν συγκρινονται, αφου θυμήθηκα το ρητο "η φτηνια τρωει τον παρα".

Αν εισαι αυριο το πρωι στις 6 στο αεροδομιο (ΕΛ.ΒΕΛ) στα δινω να τα ακουσεις για μερικες μερες, ΕΛΠΙΖΩ μεχρι πριν τα Χριστουγεννα να εχω επιστρεψει
(δεν εχω εισητηριο επιστροφης) :bigcry:

Yγ.
Και σε αυτο το καταστημα κατα καιρους εχουν καμποσα, και δη στημερα.
http://www.polytopesystems.com/equipment/audio/recording-mixing/monitoring/monitor-speakers

καταρχην σε ευχαριστω πολυ για την εξυπηρετηση που μου προσφερεις.
απο κει και περα φευγουμε αρκετα ψηλα σε τιμη(220 τα βλεπω στον τσιγγουνη)και δεν να φυγω τοσο.
σιγουρα αξιζει την διαφορα βασης εταιριας στον χωρο(fostex)αλλα και βαση του ρητου που αναφερες,αλλα επειδη-οπως προειπα-δεν τα θελω για καποιον "σοβαρο" λογο,πιστευω οτι μεχρι το μπατζετ μου θα κανω την δουλεια μου.
οταν λες "πλαστικουρες" το θεωρεις ως αρνητικο γενικα για ηχεια,ή ειναι κακης ποιοτητας το υλικο?

Το λεω σαν αισθηση στο ματι και στο ...χερι. Δεν τα ακουσα καν, δεν ξερω πως ακουγονται...

Last edited by a moderator:
θα τα δω,θα τα ακουσω(εαν τελικα μπορεσω)και θα σου πω.
οσο παντως ψαχνω στο ιντερνετ,δυσκολα βρισκω κατι αρνητικο-καραμπινατο τουλαχιστον-απο reviewers αλλα και απο χρηστες.
υπαρχει βεβαια και το alesis elevate 5,για το οποιο διαβαζω επισης πολυ καλα σχολια.
πιστυεω να τα βρω και να τα ακουσω.
ευχαριστω και παλι Ντινο..:antlers:

Εχε στα υποψιν οτι τοσο τα m-audio οσο και αυτα τα alesis, στο ενα ηχειο ειναι ο/οι ενισχυτες και το αλλο ειναι παθητικο (με ενισχυση απο το αλλο)

Δεν εξερω αν εχει σημασια, απλα το αναφερω...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

@ sokmav: Κανεις λαθος φιλε, θα μπορουσα να τα πω στον Δημητρη ειτε στο τηλεφωνο, ειτε σε πμ. Προτιμω ομως την διαφανεια και την κριτικη στις πραξεις μου :a0210: