Ηχεία για Υπολογιστή με χρήση DAC

alexandratos

New member
25 March 2023
19
Καλημέρα σε όλους,

Θέλω να αγοράσω ηχεία για Υπολογιστή κυρίως για να ακούω καλής ποιότητας μουσικής (αν και σχετικά χαμηλόφωνα).
Προτιμώ να μην πιάνουν πολύ χώρο στο γραφείο (ιδιαίτερα σε πλάτος).

Σκοπεύω να τα χρησιμοποιήσω μαζί με ένα DAC iFi Audio UNO που έχω.

Τι θα μου προτείνατε?

Ευχαριστώ πολύ,

Σπύρος

Last edited:
ο χωρος στο γραφειο, σε τμ?? κ η θεση ακροασης??
υπαρχουν παρα πολλες επιλογες σε αυτοενισχυομενα σ αυτην την τιμη, μονιτορ κ μη, οποτε η θεση-αποσταση ακροασης,η ενταση στην ακροαση, ο χωρος σε τμ κ επιπλεον το προσωπικο γουστο για τον χαρακτηρα του ηχειου εχουν τεραστια σημασια,,,,οπως επισης εχει σημασια κ η δυνατοτης/πιθανοτης στ μελλον να χρησιμοποιηθουν εκτος γραφειου.οπως επισης κ τα extra του ηχειου, πχ ψηφιακοι εισοδοι-usb, οπτικη, ομοαξονικη ψηφιακη, bt
ολα αυτα πρεπει μα συνεκτιμηθουν...4-5 ιντσες.ισως κ 3 αν τα εχεις πανω στο γραφειο
πχ αλλο να τα εχεις επανω στο γραφειο σου, αλλο στους τοιχους, αλλο στην βιβλιοθηκη..αλλο ν ακους στα 70-90 εκατοστα αλλο στα 3-4 μετρα...

Last edited:
υπαρχουν παρα πολλες επιλογες σε αυτοενισχυομενα σ αυτην την τιμη, μονιτορ κ μη, οποτε η θεση-αποσταση ακροασης,η ενταση στην ακροαση, ο χωρος σε τμ κ επιπλεον το προσωπικο γουστο για τον χαρακτηρα του ηχειου εχουν τεραστια σημασια,,,,οπως επισης εχει σημασια κ η δυνατοτης/πιθανοτης στ μελλον να χρησιμοποιηθουν εκτος γραφειου.οπως επισης κ τα extra του ηχειου, πχ ψηφιακοι εισοδοι-usb, οπτικη, ομοαξονικη ψηφιακη, bt
ολα αυτα πρεπει μα συνεκτιμηθουν...4-5 ιντσες.ισως κ 3 αν τα εχεις πανω στο γραφειο
πχ αλλο να τα εχεις επανω στο γραφειο σου, αλλο στους τοιχους, αλλο στην βιβλιοθηκη..αλλο ν ακους στα 70-90 εκατοστα αλλο στα 3-4 μετρα...

Σωστά.
Να συμπληρώσω βεβαίως, πως και 6.5ιντσο να πάρει, αν ακούει μουσική με αρκετά χαμηλές συχνότητες (εκκλησιαστικό όργανο, double bass, ψηφιακή μουσική τύπου techno/d&b, κλπ) θα χρειαστεί subwoofer.
Κάτω από 4.5" "woofer" (mid-woofer είναι κανονικά σε αυτές τις διαστάσεις) δεν θα έπεφτα ούτε σε ακουστικά (χάριν υπερβολής). Δεν θα έπαιρνα "ηχείο" με <4.5" driver.

Κάθομαι σε ένα μέρος της τραπεζαρίας και ο συνολικός χώρος που μπορώ να δεσμέυσω σε πλάτος είναι 1 μέτρο (μαζί με την οθόνη που είναι 65 εκ πλάτος). Θα ακούω στα 70-80 εκατοστά. Δεν με ενδιαφέρει να αξιοποιηθούν εκτός γραφείου. Η σύνδεση θα ήθελα να είναι μέσω του DAC πιαθνότατα με AUX L/R.

εγω θα επαιρνα το μονιτορ yamaha hs3 στα 230 ευρω, η yamaha hs4 , 260 ευρω, λευκο πανεμορφο, κ θα κρατουσα στο μυαλο μου για το μελλον , του χρονου η του παραχρονου να το συνδιασω με ενα υπογουφερ της yamaha , οποτε κ αν εχω τα λεφτα....
η αποψη μου ειναι προσωπικη- μ αρεσει ο μονιιτορ ηχος,-προσωπικο γουστο, -- ειναι καλο κοματι, κ αναβαθμιζεται με sub.....ειχα στο γραφειο ,to hs5 με sub, τωρα τα πηγα στο καμαρακι στην ταρατσα...
η φιλοσοφια μου ειναι η δυνατοτης αναβαθμισης, κ βημα βημα

Είμαι ευχαριστημένος από τα Kali LP-6, οπότε λέω να δεις τα μικρότερα LP-UNF. Μπορείς να τα βρεις 320-350 το ζεύγος. Και αργότερα βλέπεις για Σάμπ.
Αν κι αυτά σου πέφτουν μεγάλα, δες το σετ IN-UNF
Αλλά περνάνε το 500αρικο.

• Like
Reactions: Deneb
Είμαι ευχαριστημένος από τα Kali LP-6, οπότε λέω να δεις τα μικρότερα LP-UNF. Μπορείς να τα βρεις 320-350 το ζεύγος. Και αργότερα βλέπεις για Σάμπ.
Αν κι αυτά σου πέφτουν μεγάλα, δες το σετ IN-UNF
Αλλά περνάνε το 500αρικο.
Ευχαριστώ πολύ. Αν πάρω το σετ IN-UNF θα υπάρχει πρόβλημα αν το subwoofer το έχω πίσω από την οθόνη αντί για κάτω από αυτήν?

εγω θα επαιρνα το μονιτορ yamaha hs3 στα 230 ευρω, η yamaha hs4 , 260 ευρω, λευκο πανεμορφο, κ θα κρατουσα στο μυαλο μου για το μελλον , του χρονου η του παραχρονου να το συνδιασω με ενα υπογουφερ της yamaha , οποτε κ αν εχω τα λεφτα....
η αποψη μου ειναι προσωπικη- μ αρεσει ο μονιιτορ ηχος,-προσωπικο γουστο, -- ειναι καλο κοματι, κ αναβαθμιζεται με sub.....ειχα στο γραφειο ,to hs5 με sub, τωρα τα πηγα στο καμαρακι στην ταρατσα...
η φιλοσοφια μου ειναι η δυνατοτης αναβαθμισης, κ βημα βημα
Ευχαριστώ πολύ. Δηλαδή αν δεν έχω θέμα χρημάτων θα μου πρότεινες να πάω απευθείας σε σύστημα με sub?

• Like
Reactions: Deneb
Ευχαριστώ πολύ. Δηλαδή αν δεν έχω θέμα χρημάτων θα μου πρότεινες να πάω απευθείας σε σύστημα με sub?
πιθανοτατα...δυο παρατηρησεις
το hs3, hs4 εχουν τον ενισχυτη σε ενα ηχειο, κ στελνουν στο αλλο σαν παθητικο..το hs5, στα 320 το ζευγος, το καθε ηχειο εχει δικο του ενισχυτη..
αν θες να τα συνδιασεις με ενεργο υπογουφερ, θα πρεπει το υπογουφερ να εχει και line in, και line out ,,,το προτεινομενο απο την yamaha sub , ειναι το hs8s που ομως κοστιζει πανω απο 500 ευρω...μ αρεσει κ το hs7, μ αρεσει κ η σειρα της KRK... και αλλα πολλα
οτι κ αν παρεις, ακουσε τα στο μαγαζυ..κουραστικο κ επιπονο αλλα σωτηριο

υγ εχω κ 5ιντσο, near esi παλιοτερη εκδοση που εχει καλυτερο μπασο απο το αντιστοιχο yamaha hs5 κ ειναι λιγο πιο ευχαριστο για ακροασεις..οπως κ το κρκ

Last edited:
Καλησπέρα και πάλι. Θα μου προτείνατε κάτι σε soundbar ωστε να μου δεσμεύει χώρο μόνο κάτω από την οθόνη?

Καλησπέρα και πάλι. Θα μου προτείνατε κάτι σε soundbar ωστε να μου δεσμεύει χώρο μόνο κάτω από την οθόνη?

Είναι προαπαιτούμενο να δεσμεύει χώρο μόνο κάτω από την οθόνη; Αν είναι προαπαιτούμενο, μπορώ να σου προτείνω. Μια ερώτηση ακόμα. Εάν η πρόταση περιέχει και εξωτερικό subwoofer και έτσι αναβαθμίζει και το χαμηλό περισσότερο, θα σε ενδιέφερε;

Είναι προαπαιτούμενο να δεσμεύει χώρο μόνο κάτω από την οθόνη; Αν είναι προαπαιτούμενο, μπορώ να σου προτείνω. Μια ερώτηση ακόμα. Εάν η πρόταση περιέχει και εξωτερικό subwoofer και έτσι αναβαθμίζει και το χαμηλό περισσότερο, θα σε ενδιέφερε;
Ναι, ιδανικά θα ήθελα μόνο κάτω από την οθόνη. Θα εξέταζα όμως και το σενάριο για εξωτεριό subwoofer αν δεν έπιανε πολύ χωρο και αν δεν ενοχλούσε πολύ την υπόλοιπη οικογένεια (καθώς τα θέλω για την τραπεζαρία και θέλω να ακούω σε απόσταση των 80 εκ χωρίς να ενοχλώ τους άλλους). Αναρωτιέμαι αν μια επιλογή σαν την Creative Sound Blaster Katana SE θα μπορούσε να καλύψει αυτήν την ανάγκη.

Ναι, ιδανικά θα ήθελα μόνο κάτω από την οθόνη. Θα εξέταζα όμως και το σενάριο για εξωτεριό subwoofer αν δεν έπιανε πολύ χωρο και αν δεν ενοχλούσε πολύ την υπόλοιπη οικογένεια (καθώς τα θέλω για την τραπεζαρία και θέλω να ακούω σε απόσταση των 80 εκ χωρίς να ενοχλώ τους άλλους). Αναρωτιέμαι αν μια επιλογή σαν την Creative Sound Blaster Katana SE θα μπορούσε να καλύψει αυτήν την ανάγκη.

Βασικά η σειρά Katana έχει επιλογή και μοντέλο με λεπτό εξωτερικό sub, και μοντέλο με λίγο μεγαλύτερο, εκτός από την SE που δεν έχει εξωτερικό.

Πρακτικά επιλέγεις πόσο χώρο θέλεις να δεσμεύσεις. Αλλά δεν είναι τίποτε το φοβερό σε «ξόδεμα χώρου» ένα subάκι εκεί πέρα που έχουν οι ηχομπάρες.

Είναι με πιο gaming προσανατολισμό αυτή η σειρά. Αλλά είναι πιο δυνατός ήχος σε σχέση με τις stage.

Το εξωτερικό subwoofer που έχουν οι ηχομπάρες, το έχουν για να ακούγεται πιο πλήρης ο ήχος. Είναι σαν να παίζει ηχείο δαπέδου. Δεν είναι κανονικό subwoofer με όλη την έννοια της λέξης.