ΗΧΕΙΑ ΓΙΑ....

thundergav

Senior Member
26 September 2007
608
Σκέφτομαι ν αγοράσω τον εξης ενισχυτή ...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.502517

Απο χαρακτηριστικά πληρεί τα όσα ζητάω..

Την βοήθεια σας την χρειάζομαι στην επιλογή ηχείων ...με βασικό κρητήριο την ποιότητα στον ηχο χωρις παραμορφωσεις κλπ ..που λεει ο λογος να το τερματιζω κ να μην σκεφτομαι συνέπειες..

Ευχαριστώ !!
 
Ξεκινάς ανάποδα , πρώτα επιλέγεις τα ηχεία που σου αρέσουν ηχητικά και μετά θα ψάξεις για τον ενισχυτή που θα τα οδηγήσει.

Απο ότι βλέπω ο ενισχυτής είναι 5.1, αν θα τον χρησιμοποιήσεις σε home cinema περισσότερο απο ότι σε ακρόαση μουσικής τότε είσαι οκ, αν όμως η κύρια χρήση είναι η ακρόαση μουσικής με κλειστά μάτια προτίμησε δικάναλο.
 
geia se oloys

tha thela ta fota sas: psaxno hxeia gia ton onkyo tx-sr606 poia proteinetai?
me endiaferoyn oi taineies kai o xoros moy sta 30t.m

eyxaristo kai kali anastash
 
Μπορει τουλαχιστον να μου προτεινει καποιος ενα σετ που να ταιριαζει στο συγκεκριμενο ενισχυτη ??
 
Κατ' αρχήν δεν τερματίζουμε κανέναν ενισχυτή,γιατί απλά θα κάψουμε τα ηχεία μας και πολύ πιθανόν να πάθει ζημιά κι αυτός.

Ο συγκεκριμένος απο το είδος που διάλεξες,μην περιμένεις να παίξει καλά μουσική.Δεν έχει φτιαχτεί γι' αυτό.Για μουσική παίρνουμε δικάναλο ενισχυτή.

Υποθέτοντας,ότι αυτόν θα αγοράσεις πρέπει να πάρεις ηχεία με ευαισθησία απο 90 db και μ´αντίσταση 8 ohm.Αν είναι δαπέδου να είναι το πολύ δίδρομα.
 
Αν δεν πεις τι χρήση θα κάνεις (μουσική ή home cinema), πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις και πόσο μεγάλος είναι ο χώρος που θα στήσεις το σύστημα, είναι δύσκολο να σου προτείνει κάποιος κάτι ποιό συγκεκριμένο από την απάντηση που πήρες πριν. Πως κατάλαβες ότι ο συγκεκριμένος ενισχυτής σου κάνει? Από τα Watt? Για να επιλέξεις ενισχυτή πρέπει να πας να τον ακούσεις. Κάνε μια βόλτα από τον NAKA που έχει την αντιπροσωπία και άκουσέ τον.

Όταν θέλεις να πάρεις παπούτσια που είναι και ποιό φτηνα, πας στο μαγαζί, λες αυτό το σχέδιο μου αρέσει δώσε μου ένα 43 και το παίρνεις και φεύγεις πριν το δοκιμάσεις? Εκτός αν δεν σε ενδιαφέρει η ποιότητα του ήχου, κάτι που είναι μεγάλο λάθος. Πολύ απλά σου λέω ότι κάντας με τέτοιο τρόπο επιλογή ηχείων και ενισχυτή, θα καταλήξεις να πάρεις κάτι που δεν θα σου αρέσει και θα πληρώσεις περισσότερο απ' ότι αν θα έπερνες ένα ολοκληρωμένο σύστημα home cinema (ηχεία μαζί με ενισχυτή και DVD) που θα σου άρεσε περισσότερο ή θα ήταν καλύτερο. Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι στο home cinema είναι ότι παίρνουν έναν ήχο ο οποίος ακούγεται ωραίος και εντυπωσιακός στην αρχή, αλλά είναι κουραστικός χωρίς να το καταλαβαίνουν και μετά την τέταρτη-πέμπτη φορά, δεν το ξαναχρησιμοποιούνε, όχι γιατί βαριούνται να το ανοίξουν, αλλά γιατί τους κουράζει αυτό που ακούνε, κάτι που ενδεχομένος δεν το έχουν καταλάβει ούτε οι ίδιοι.
 
Αυτος ο ενισχυτης είναι για home cinema (και είναι ο καλύτερος σε αυτή την κατηγορια τιμης ) , όμως με την προυποθεση ότι θα χρησιμοποιησεις cd player και όχι dvd player θα μπορεις να ακούσεις μέτριο (προς καλό) στερεοφωνικο ηχο .
 
Re: Απάντηση: ΗΧΕΙΑ ΓΙΑ....

Αυτος ο ενισχυτης είναι για home cinema (και είναι ο καλύτερος σε αυτή την κατηγορια τιμης ) , όμως με την προυποθεση ότι θα χρησιμοποιησεις cd player και όχι dvd player θα μπορεις να ακούσεις μέτριο (προς καλό) στερεοφωνικο ηχο .

Sorry αλλα αν η πηγή πέσει ψηφιακά στον ενισχυτή, τι σημασία εχει αν ειναι cd ή dvd player? νομίζω το debate δικάναλος ή πολυκάναλος ενισχυτής είναι σημαντικότερος παράγοντας (για να μην αναφερθω στο θέμα του ηχείου & της τοποθέτησης)
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΧΕΙΑ ΓΙΑ....

Sorry αλλα αν η πηγή πέσει ψηφιακά στον ενισχυτή, τι σημασία εχει αν ειναι cd ή dvd player? νομίζω το debate δικάναλος ή πολυκάναλος ενισχυτής είναι σημαντικότερος παράγοντας (για να μην αναφερθω στο θέμα του ηχείου & της τοποθέτησης)

Το έχεις κάνει το τεστ μεταξύ cdκαι DVDplayer και είσαι ικανοποιημενος ?
Όσο για την τοποθετηση των ηχειων δεν μπορουμε να μιλαμε γιατί δεν υπαρχει καμία προταση ακομα.
 
Kuriws gia home cinema alla n akouw kai ti mousikoula m ...kai i pigi pou 8a dinei 8a einai to pc mou ...
 
Λοιπόν.

Μια επιλογή σίγουρη είναι τα ηχεία home cinema της Yamaha. Πάρε τηλ στο ΝΑΚΑ και ρώτα τους που μπορείς να πας να τα ακούσεις με τον συγκεκριμένο ενισχυτή που σε ενδιαφέρει. Πρόσεξε μόνο ο ενισχυτής θέλει ηχεία 6 ή 8Ω απ' ότι είδα στα χαρακτηριστικά του και είναι 5.1.

Μια δεύτερη επιλογή σε περίπτωση που δεν την έχεις συναντήσει ποτέ σου και δεν την ξέρεις και που αν την ακούσεις θα εκπλαγείς και δεν θα πιστεύεις ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει βγάλει τέτοια ηχεία με τέτοιο ήχο είναι
http://www.logitech.com/index.cfm/speakers_audio/home_pc_speakers/devices/224&cl=roeu,en

Πρέπει όμως να ρωτήσεις αν μπορείς και με ποιόν τρόπο πρέπει να τα συνδέσεις με τον ενισχυτή που θέλεις. Αν δεν ξέρεις τι είναι η πιστοποίηση ΤΗΧ των συγκεκριμένων ηχείων σε παραπέμπω στο www.thx.com Αν πας στην συγκεκριμένη λύση δεν χρειάζεσαι τον ενισχυτή πάντος. Απ' ότι κατάλαβα θα βλέπεις στην οθόνη του υπολογιστή σου και τα συγκεκριμένα ηχεία αν δεν κάνω λάθος έχουν δικό τους ενισχυτή και συνδέονται απ' ευθείας με τον υπολογιστή (ή με DVD, CD..) και σίγουρα μπορούν να παίξουν δυνατά και με πολύ μπάσο. Ίσως να μπορείς να συνδέσεις και ξεχωριστό ραδιόφωνο αν σε ενδιαφέρει δεν ξέρω. Η Yamaha έχει με 100 - 150 ευρώ.

Πήγαινε να τα ακούσεις εκεί που πουλάνε υπολογιστές και θα μείνεις με ανοιχτό στόμα. Μην τα σνομπάρης καθόλου. Το κακό είναι ότι δεν τα τοποθετούνε σωστά σε τέτοια μαγαζιά (σηνήθως το sub το βάζουν ακριβώς δίπλα στα ηχεία και όλα μαζί πάνω σε έναν πάγκο το ένα δίπλα στο άλλο) και ακούγονται να μην σου πω πως. Το συγκεκριμένο σετ το άκουσα σε ένα μαγαζί ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Με το που μπήκα μέσα, έπαιζε σιγά βέβαια, έμεινα με ανοιχτό στόμμα. Δεν είχα ξανακούσει τέτοιο ήχο να βγαίνει από υπολογιστή και τέτοιο μπάσο.

Ελπίζω να βοήθησα. Δεν μπορώ να σου πω κάτι άλλο, γιατί δεν έχω ασχοληθεί με home cinema ιδιαίτερα. Καλή αγορά.
 
Polu kali i protasi sou agapite file george ...

To mono pou skeftomai einai oti auta pane karfi sto pc ..gia pio kala fantazomai

Alles protaseis ???
 
Εγω θα σου έλεγα να πας να τα ακούσεις και μετά να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο στα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις.
 
εχω τον 361 δλδ το μικροτερο μοντελο. εχουν ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα με διαφορα το μικροφωνο βελτιστοποιησης YPAO και το hdmi. χρησημοποιω τον συγκεκριμενο ενισχυτη μονο για ταινιες και εχω χωριστο συστημα για ηχο. αυτη τη στιγμη παιζει με τα canton cx60 και ακουω πολυ ευχαριστα και ραδιοφωνο. θα πρεπει να μας αναφερεις το budget σου για τα ηχεια για να βοηθησουμε. κατα καιρους εχω ακουσει τον ενισχυτη με canton gle 407 και acoustiv energy aelite three. και τα δυο επαιζαν δυνατα με καποιες παραχωρησεις στην ποιοτητα. επισης αν εχεις καταληξει στον ενισχυτη θα σου προτεινα να ψαχτεις λιγο με την τιμη...για να μην το πληρωσεις ακριβα που μας λεει και το μωρο.
 
Πόσα λεφτά θέλεις να δώσεις? Δεν είπες. Αν μπορείς να ανέβεις στα 1000, πήγαινε να ακούσεις τα BOSE Acoustimass 6 www.bose.gr είναι στο Χαλάνδρι. Κοίτα τώρα σου προτείνω λύσεις για ταινίες κυρίως, να το ξεκαθαρίσουμε, γιατί αυτή είπες ότι θα είναι η βασική χρήση που θα κάνεις. Δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα να ταιριάξουν με τον Yamaha.

Αλλά γιατί να δώσεις τόσα χρήματα για ήχο από την στιγμή που θα βλέπεις από την οθόνη του υπολογιστή σου? Δεν τα τρως φυστίκια ή σε κανένα κλαμπάκι με τίποτα ωραίες υπάρξεις? Αυτό που σου λέω έχει την εξής έννοια και είναι η άποψή μου και μόνο και δεν θέλω να σε πείσω.

Fact 1: Η οθόνη του υπολογιστή δεν μπορεί να σε μεταφέρει μέσα στο συμβάν και λόγο μεγέθους αλλά κυρίως λόγο γεωμετρίας (δεν είναι wide screen).

Fact 2: Δίνοντας πολλά χρήματα σε ήχο, δεν θα είναι ισσοροπημένο το αποτέλεσμα που θα έχεις όσον αφορά αυτό που βλέπεις και αυτό που ακιούς.

Γνώμη μου 1: Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα σου την δώσει στα νεύρα αυτή η ανισορροπία και θα σταματήσει να σε ευχαριστεί ή ακόμα χειρότερα να το χρησιμοποιείς.

Γνώμη μου 2: Δεν πιστεύω ότι με αυτό που πας να κάνεις θα πάρεις καλύτερο ήχο από τα logitec, απλά θα πετάξεις τα λέφτά σου για κάτι χειρότερο, αλλά δικά σου είναι και δικαίωμά σου. Είναι ψυχολογικό το θέμα, βλέποντας ξεχωριστό ενισχυτή πολλοί πιστεύουν ότι είναι κλύτερος και ο ήχος, αλλά δεν ισχύει αυτό από μια κατηγορία και κάτω.

Και ο αδερφός μου βλέπει από τον υπολογιστή ταινίες, αλλά έχει ένα surround απ' ευθείας στον υπολογιστή της τάξεως των 150 ευρώ και το έχει καταευχαριστηθεί εδώ και 2-3 χρόνια και ακόμα λέει ότι είναι η καλύτερη αγορά που έχει κάνει. Και έχει δυνατό υπολογιστή με ότι ποιό καινούριο κυκλοφορεί με 21'' οθόνη και ξεχωριστό ηχοσύστημα για μουσική. Good luck.
 
μεγαλη αληθεια ειπες τωρα περι ανισορροπιας!
δεν θα ξεχασω οταν πηρα μια sony bravia 32''...ημουν ενθουσιασμενος μετα τη crt 15ετιας.
τωρα λεω μας λειπει ο ηχος. παιρνω τον yamaha και τα canton, καθομαι να δω την πρωτη μου ταινια και παθαινω σοκ. ο ηχος καπακωνε τοσο πολυ την τηλεοραση που ειχαν την αισθηση οτι εβλεπα στην jvc 14'' της γιαγιας μου.
αναγκαστηκα την εδωσα και πηρα μια σαρανταρα (tv) οπου ψιλοισορροπησε το πραγμα αν και οχι τελειως.
 
Αλλά γιατί να δώσεις τόσα χρήματα για ήχο από την στιγμή που θα βλέπεις από την οθόνη του υπολογιστή σου? Δεν τα τρως φυστίκια ή σε κανένα κλαμπάκι με τίποτα ωραίες υπάρξεις? Αυτό που σου λέω έχει την εξής έννοια και είναι η άποψή μου και μόνο και δεν θέλω να σε πείσω.
μουσική.

αληθεια, δεν νομιζω να ανεφερε οτι θα βλεπει μεσω πισι...απλα το πισι θα ειναι η πηγη...διορθωστε με αν κανω λαθος.
 
Αν ρωτάς εμένα, δεν κάνεις λάθος, αλλά δεν με διόρθωσε σε προηγούμενο post όταν είπα ότι θα βλέπει από την οθόνη του PC, οπότε θεώρησα ότι έτσι θα γίνει.
 
Yup paidia i pigi eipa 8a nai to pc t opoio sundeetai me tin samsung 40 ...opote min skate gia tin eikona ...!!!