Ηχεια γι'αυτον τον ενισχυτη?

billy36

New member
8 January 2010
51
Αν και παρακολουθω καιρο το forum αυτο ειναι το πρωτο μου post για βοηθεια σχετικα με επιλογη ηχειων.
Εχω εναν σχετικα παλιο ενισχυτη Sony TA-FE530.
Αυτο που θελω ειναι να δειτε τα specs του και να μου προτεινετε ενα σετακι ηχειων ραφιου (θα τοποθετηθουν σε βασεις) για χωρο 15-20τμ.
Τα θελω για μουσικη metal-rock, ειτε απο cd player ειτε απο πικαπ.

Κατι αξιοπρεπες μεχρι 200E

Ευχαριστω

Attachments

• Amp.jpg
    Amp.jpg
    62.9 KB · Views: 37
Ακουσα αρκετα σημερα και αυτα που μου εκατσαν καλα στα αυτια ειναι τα Roister Emphasis 5(μεταξυ Cantor,Dali,AudioSpectrum,Whaferdale,ραφιου παντα)
Το ιδιο μου αρεσαν και τα Emphasis 25(τα μοναδικα δαπεδου που ακουσα μιας και ψαχνω μονο για ραφιου)
Δεν πηγα με τον ενισχυτη μου ομως.
Μπορει καποιος να βοηθησει αν θα εχω προβλημα με αυτα τα ηχεια στον συγκεκριμενο ενισχυτη?
Η ειναι τοσο μουφα που να κοιταξω και για ενισχυτη?

φιλε μου , επειδη το μπατζετ σου ειναι μικρο θα σε συμβελευα να κοιταξεις για μεταχειρισμενο...σε 15-20τ.μ παντος μπαινει και ενα μικρο δαπεδου....αν κοιταξεις στις αγγελιες υπαρχουν 2-3 ηχεια που θα σε ενδιαφερουν.....

φιλε μου για τον ενισχυτη σου, ευαισθητα, για τη μουσικη που θες και για τα χρηματα που διαθετεις, η καλυτερη λυση ειναι το HECO VICTA 300 που εχει και μεγαλυτερο 6.5αρι μεγαφωνο απο ολα τα αλλα. Αν θες να παρεις κατι λιγο φθηνοτερο στα 130 ευρω, καλυτερο και απο τα ροιστερ ειναι το Roth Oli 2

http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=heco+victa+300

http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=7430

Το Emphasis 5 εχει 89db 6Ω.
Τα Heco ακουσα τα δαπεδου αλλα δε μου αρεσε ο ηχος.
Για τα Roth δεν εχω παει ακομα σε μαγαζι να τα ακουσω.

Εχετε να προτεινετε ενισχυτες εστω για το Emphasis 5?

Ευχαριστω

Θα πεσεις σε ποιοτητα... Yamaha AX-397. Απο κει και περα Denon pma-510 αλλα χιλιες φορες Yamaha.

Τα Victa 300 ακουγονται διαφορετικα σε σχεση με τα μεγαλα που ειναι αρκετα "βαρια" στο μπασσο κλπ. Δωστους μια ευκαιρια, ειναι οτι πιο τιμιο κυκλοφορει. Επισης κοιτα και MIssion m31i sta 200 ευρω

http://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes.html?keyphrase=yamaha+ax-397
http://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes.html?keyphrase=denon+510

Απο τα specifications του ενισχυτη μου βλεπεις κατι κακο?(στο attachment)
Μπορει να οδηγησει τα Emphasis 5, Roth Oli ή θα καει τιποτα?

Το λεω διοτι μπορει να καθυστερησω λιγο στην αγορα καινουργιου ενισχυτη οποτε να συμβιβαστω με τον υπαρχοντα.

δεν θα καει τιποτα αρκει να μην παιζεις πολυ δυνατα...παρε τα ηχεια πρωτα και οταν εχεις λεφτα παρε και εναν ενισχυτη που σου χρειαζετε....αλλα τσεκαρε κατι σε μεταχειρισμενο στα λεφτα που ψαχνεις,θα ειναι καλητερα ηχητικα....και μην φοβηθεις ενα μικρο δαπεδου,ισα-ισα που θα ακους πιο γεματα τα ριφς και καλητερη δικαση μιας που ακους και μεταλ....

Απάντηση: Re: Ηχεια γι'αυτον τον ενισχυτη?

δεν θα καει τιποτα αρκει να μην παιζεις πολυ δυνατα...παρε τα ηχεια πρωτα και οταν εχεις λεφτα παρε και εναν ενισχυτη που σου χρειαζετε....αλλα τσεκαρε κατι σε μεταχειρισμενο στα λεφτα που ψαχνεις,θα ειναι καλητερα ηχητικα....και μην φοβηθεις ενα μικρο δαπεδου,ισα-ισα που θα ακους πιο γεματα τα ριφς και καλητερη δικαση μιας που ακους και μεταλ....

+1

Για κοιτα Mission m33i που ειναι και σε καλη τιμη και 90db και ειναι και "μανουλα" για τα μουσικα σου γουστα

Οταν λεμε metal μην νομισετε τπτ καφριλες κτλπ.
Κλασικο 80's ακουω,κλασικο rock 70s ,αλλα θελω να εντυπωσιαστω και στο ακουσμα του Dark Side of the moon...Και το volume λογω πολυκατοικιας σπανια ανεβαινει πανω απο το 5.

Οποτε λεω για ηχεια προς το παρον.Να ακουσω και τα Roth και θα σας πω.

Και δυο τελευταιες ερωτησεις:
1)Ο Sony που εχω σηκωνει τα emphasis 25 και τα Roth Oli 3?(Συμφωνα παντα με τα χαρακτηριστικα τους)
2)Οταν εχεις το volume στο 3 πχ και καταλαβαινεις οτι τα ηχεια δεν ακουγονται και πρεπει να το γυρισεις πιο πανω για να ακουσεις ενταση,τι φταιει?Μικρος ενισχυτης-μεγαλα ηχεια?Και αν ναι, τι καθοριζει το μεγαλο-μικρο?Τα Ohm ηχειου-ενισχυτη ή τα db?Δωστε κανα παραδειγμα γιατι παιδευομαι τρελλα

Ευχαριστω

1) το OLi 3 σιγουρα το σηκωνει, το αλλο δεν ξερω
2) η ευαισθησια ειναι. Οσο πιο ευαισθητο ειναι ενα ηχειο, τοσο πιο δυνατα παιζει, με χαμηλοτερα το volume του ενισχυτη. Αν βαλεις στον ενισχυτη σου ενα 88 ντεσιμπελ ηχειο και βαλεις το volume στο 1/3, θα παρεις μια συγκκεριμμενη ενταση. Αν του βαλεις ενα 91 ντεσιμπελ ηχειο, την ιδια ακριβως ενταση θα την παρεις με το volume του ενισχυθτη χαμηλοτερα.

Μου δινεις και ενα παραδειγμα ποτε θα καει κατι?
Πχ,αν ενας ενισχυτης μπορει να οδηγησει ηχεια 8-16Ω και του βαλω ηχειο 6Ω τι θα συμβει?

ΥΓ:Και εχω σπουδασει και ηλεκτρολογος...

τιποτα δεν θα συμβει, μια χαρα θα οδηγησει το 6Ω. Μετα απο ενα σημειο οι ενισχυτες βγαζουν παραμορφωση η οποια αυτη καιει τα ηχεια. Απλα τα ηχεια που στιγμιαια πεφτουν πολυ χαμηλα, κατω απο 4 Ω απλα τραβανε πιο πολυ ρευμα απο τον ενισχυτη. Εκει ισως η παραμορφωση να εμφανιστει νωριτερα

Αρα ενα ηχειο πχ 90db Που πεφτει ομως κατω απο 4ohn ειναι πιο δυσκολο απο ενα ηχειο 87db που πεφτει ομως μεχρι τα 5 ohm? Ποιο θα παιζει δυνατοτερα με τον ιδιο ενισχυτη?

Σαν πρώην κάτοχος του εν λόγο ενισχυτή να πω και εγώ την ταπεινή μου γνώμη..

Ο συγκεκριμένος είναι αρκετά προβολικός και "σκληρός" με τις χροιές του (πιατινια κλπ)..
Επειδή έχω ακούσει και τα oli roth 3 ,όταν στήσαμε ένα απλό σύστημα με ένα φίλο,έχω να πω πως και αυτά ήταν αρκετά "σκληρά" με τα πρίμα τους (για την τιμή που κοστίζουν δεν το συζητάω,αξίζουν και με το παραπάνω) να ξεφεύγουν λίγο...

Βεβαία έχεις την δυνατότητα να ισορροπήσεις το αποτέλεσμα μειώνοντας λίγο τα πρίμα μέσω του ενισχυτή....
Με αυτή τη λογική προχώρα για τα oli roth 3....

Re: Απάντηση: Ηχεια γι'αυτον τον ενισχυτη?

το πρωτο φυσικα

Γιατι λοιπον λενε οτι κυριως παιζει ρολο η μικρη διακυμανση της αντιστασης και οχι η ευαισθησια? Δηλαδη εχω διαβασει καπου οτι οταν ειναι σταθερη η αντισταση ειναι πιο ευκολοοδηγητα τα ηχεια. Δεν ισχυει αυτο?