Ηχεια γι'αυτον τον ενισχυτη?

Σαν πρώην κάτοχος του εν λόγο ενισχυτή να πω και εγώ την ταπεινή μου γνώμη..

Ο συγκεκριμένος είναι αρκετά προβολικός και "σκληρός" με τις χροιές του (πιατινια κλπ)..

Ετσι οντως ακουγεται,
και ρωταω εγω,
σε εναν σκληρο ενισχυτη δεν μπορεις να του βαλεις ενα "γλυκο" ηχειο?
Και το λεω για τα emphasis που ακουσα που μου φανηκαν τα καλυτερα στα αυτια μου.'Η μηπως σκληρος ενισχυτης-γλυκο ηχειο τα χαλαει ολα?
Και μιλαμε για ενισχυτη με 190W power consumption

Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να βελτιωθούν λίγο οι χροιές του ...
Από εκεί και πέρα ο έλεγχος είναι το ζητούμενο ...
είμαι της γνώμης πως ο συγκεκριμένος ενισχυτής θα συνεργαζόταν καλύτερα με ηχείο βάσης (που να κατεβαίνει και λίγο χαμηλά) ,το οποίο θα έλεγχε με μεγαλύτερη ευκολία...
Άλλωστε η μουσική για την οποία τα θες απαιτεί καλή ατάκα,,και μπότα να επανέρχεται γρήγορα και όχι να πλατειάζει....νομίζω προς τα εκεί πρέπει να κινηθείς....

Ρίξε ένα αυτί (sic) και στα φθηνά βάσης της JBL

Δεν είμαι ειδικός αλλά έτσι το βλεπω

Αρα ενα ηχειο πχ 90db Που πεφτει ομως κατω απο 4ohn ειναι πιο δυσκολο απο ενα ηχειο 87db που πεφτει ομως μεχρι τα 5 ohm? Ποιο θα παιζει δυνατοτερα με τον ιδιο ενισχυτη?

Μου εξηγεις πως πεφτει ενα ηχειο?(οχι απο τη βαση του φυσικα :-) )

τα JBL ρε παιδια, ειναι οτι πιο agressive σε υψηλες συχνοτητες εχω ακουσει απο tweeter! Το συστηνουμε του ανθρωπου που λεει οτι ο ενισχυτης του ειναι ηδη προβολικος?? Αγορινα μου, αν θες να φιμωσεις τα προβολικα πριμα του ενισχυτη σου παρε Wharfedale. Πολλα μοντελα γοα ολα τα βαλαντια. Αλλιως για τις ροκιες σου παρε ενα ζευγαρι Mission m33i και μαργοτερα με εναν σωστο ενισχυτη θα το φερεις ακριβως στα μετρα σου.

Αφου ειναι προφανες οτι καποια στιγμη θα τον αλλαξεις τον Sony. Αρχικα κανε τη σωστη κινηση στα ηχεια.

Τελικα παρηγγειλα τα Emphasis 5,Τριτη θα τα εχω.
Ελπιζω να ακουστουν σπιτι μου οπως τα ακουσα στο μαγαζι.
Στην τελικη τα βαζω surround και αργοτερα παιρνω μπροστα κολωνες.
Για 129E πιστευω αξιζουν τα λεφτα τους για αυτο που τα θελω προς το παρον.
Τα λεμε Τριτη με εντυπωσεις, ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας.

Ερωτηση βλακεια:
Θελουν στρωσιμο και πως?

.........

Θελουν στρωσιμο και πως?

Όλα τα ηχεία θέλουν στρώσιμο, αλλά δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι εσύ. Στρώνουν μόνα τους σιγά-σιγά, όπως ακούς μουσική.

Καλή διασκέδαση!-bye-

Δεν απογοητευτηκα τελικα στον χωρο μου

Οντως γλυκος και πλατυς ηχος, τα μπασα αποροφουνται και αναπαραγονται σωστα, πεντακαθαρος με λιγα λογια.Ισως στα "σκασιματα" πιατινιων να τονιζονται λιγο τα πριμα αλλα μπορει να ειναι και απο το ρυθμιστικο του treble.
To volume max στο 3 και ακουγονται οπως πρεπει.
Δοκιμαστηκαν υπο ηχους Black Album, Dark Side Of The Moon, Stevie Ray Vaughan και ολα οκ.
Σειρα εχει το Load το οποιο ηχογραφηθηκε απο 96 καναλια αλλα και με κανα dance κομματι.Να δουμε...

Για στρωσιμο να βαλω CD στρωτηρια?