Ηχεία & HDTV

CR88

New member
24 March 2012
14
Καλησπέρα. Γίνεται να σνυδέσω ηχεία 2.1 σε μια HDTV και να παίρνω ήχο από τα κανάλια τηλεόρασης;
Σε dvd player δοκίμασα και δουλεύει κανονικά, αλλά όταν κάνω στην σύνδεση στην TV με RCA δεν δουλεύουν.
Η τηλεόραση έχει εισόδους ήχου RCA και HDMI. Ευχαριστώ.

Από την έξοδο ακουστικών της TV;
Ενεργά ηχεία εννοείς,έτσι;

Τα ηχεία είναι από υπολογιστή και δουλεύουν κανονικά.
Η τηλεόραση, αν θυμάμαι καλά δεν είχε έξοδο ακουστικών, θα ξαναδώ κάποια στιγμή και θα σου πω γιατί δεν είναι δικιά μου.

Απάντηση: Re: Ηχεία & HDTV

Τα ηχεία είναι από υπολογιστή και δουλεύουν κανονικά.
Η τηλεόραση, αν θυμάμαι καλά δεν είχε έξοδο ακουστικών, θα ξαναδώ κάποια στιγμή και θα σου πω γιατί δεν είναι δικιά μου.

Οκ για τα ηχεία.
Αν είναι δυνατόν πες μας μάρκα/μοντέλο της TV να το κοιτάξουμε.

Παιδιά, σας είπα για την τηλεόραση δεν ξέρω, πρέπει να την δω από κοντά.
Και τα ηχεία δε θυμάμαι τι είναι, τα είχα πεταμένα και τα έδωσα για να μην κάθονται.
Το μόνο που θυμάμαι είναι οι εξόδοι.

Παιδιά, σας είπα για την τηλεόραση δεν ξέρω, πρέπει να την δω από κοντά.
Και τα ηχεία δε θυμάμαι τι είναι, τα είχα πεταμένα και τα έδωσα για να μην κάθονται.
Το μόνο που θυμάμαι είναι οι εξόδοι.
Κι' εμείς πως να βοηθήσουμε, όταν δε μπορείς να δώσεις τις πληροφορίες που χρειάζονται; :nounder:

Μας σας είπα πιο πάνω να περιμένετε κι όταν δω θα σας πω. ;)
Λοιπόν, η τηλεόραση είναι η LG 32CS460, και τα ηχεία είναι κάτι Cambridge SoundWorks 2.1

Στα χαρακτηριστικά αναφέρει πως έχει φουλ scart.
Θα χρειαστείς λοιπόν ένα καλώδιο από φουλ scart σε rca.
Βεβαιώσου πρώτα όμως πως είναι φουλ scart.
Εδώ,όπως θα δεις,τα pins 1 και 3 ενός foul scart,είναι έξοδοι L και R ήχου.
Και πάλι όμως κάνε μια ερώτηση στο τεχνικό της LG πριν αγοράσεις το καλώδιο.

Ναι, έχει και Scart αλλά και πάλι αν συνδέσω τα ηχεία εκεί, λογικά ο ήχος δεν θα βγαίνει μόνο από το κανάλι Composite, και όχι από τα κανάλια της TV;
Μου φαίνεται πως δεν γίνεται αυτό που θέλω να κάνω σε αυτή την τηλεόραση. Μόνο εισόδους έχει, δεν έχει καμία έξοδο.
Οπότε μάλλον μόνο με Home Theater/DVD/Bluray/Media Player/PC κόβω να γίνει δουλειά.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ηχεία & HDTV

Ναι, έχει και Scart αλλά και πάλι αν συνδέσω τα ηχεία εκεί, λογικά ο ήχος δεν θα βγαίνει μόνο από το κανάλι Composite, και όχι από τα κανάλια της TV;
Μου φαίνεται πως δεν γίνεται αυτό που θέλω να κάνω σε αυτή την τηλεόραση. Μόνο εισόδους έχει, δεν έχει καμία έξοδο.
Οπότε μάλλον μόνο με Home Theater/DVD/Bluray/Media Player/PC κόβω να γίνει δουλειά.

Εδώ έχεις κι ένα δίκιο...
Ρώτα το τεχνικό τους πάντως,σε μερικές δουλεύει.
Αλλιώς όπως πολύ σωστά είπες,μόνο με κάτι απ' τα παραπάνω θα κάνεις δουλειά...