Ηχεια:Ιδιοκατασκευες vs "Ετοιμα"

Σταυρος Δανος

AVClub Addicted Member
21 March 2008
1,811
Πατρα/Κυπρος
Σιγουρα πολλοι εχετε κατασκευασει ηχεια με διαφορα fostex,lowther,hemp,tannoy?κτλ,και ολοι θα τα εχετε συγκρινει με ηχεια του εμποριου:smash:

Θα σας παρακαλουσα να γραφατε ολοι τις εμπειρειες σας μαζεμενες εδω.
Θα ηταν πολυ ενδιαφερον να ειχαμε ενα μπουσουλα για το τι ποσα "απιδια" πιανουν οι διαφορες ιδιοκατασκευες σε σχεση με τα ομολογουμενως overpriced High End ηχεια του εμποριου.

Καλο θα ηταν να περιγραφεται με ποια ηχεια συγκριθηκε και πως συγκρινονται στους επιμερους τομεις(εκτος απο εμφανιση:ernaehrung004:)

Ευχαριστω

Δεν το έχω κάνει με συμβατικά ηχεία, αλλά το έχω κάνει με ηλεκτροστατικά!
Η αναφορά ήταν τα Quad ESL-63 σε stacked μορφή και η σύγκριση έγινε με
τα νέα ESL-2905. Η κατασκευή τους με ζόρισε πάρα πολύ, από όλες τις
απόψεις. Το τελικό αποτέλεσμα, η κατασκευή μου (δεν ξέρω αν παίζει
καλύτερα από τα 2905), παίζει όμως σίγουρα διαφορετικά. Έχει ηλεκτρο-
-στατικά στοιχεία ειδικής παραγελίας από Γερμανία, διαφορές σε όλα τα
ηλεκτρονικά κυκλώματα, εντελώς διαφορετική διάταξη στα πάνελ και
τρομερά αυξημένη ακαμψία, παντού! Έχει μείνει γιά να ολοκληρωθεί,
το φινίρισμα στα ξύλινα τμήματα. Σίγουρα πάντως, παίζει δυνατότερα!!!
Αν εξαιρέσεις το κόστος γιά την κατασκευή τους >6000 ευρώ, θα έλεγα
ότι άξιζε τον κόπο και επιπλέον μου αρέσει γιατί είναι κάτι το μοναδικό και
το έχω προσαρμόσει στις απαιτήσεις μου!

Με συμβατικά ηχεία το έχω κάνει παρέα με φίλο, οποίος θέλησε να
αντιγράψει τα Proac Response 4. Χρησιμοποιήσαμε μονάδες Dynaudio,
το Crossover σχεδιάστηκε με CAD και υλοποιήθηκε με εξαιρετικά υλικά.
Η καμπίνα έγινε πλήρης αντιγραφή της καμπίνας του Proac με την διαφορά
ότι είχε παχύτερα τοιχώματα. Το κόστος κατασκευής, αρκετά μεγάλο,
έφτασε σχεδόν το 70% της τιμής του Response. Ο ήχος της κατασκευής,
εξαιρετικός και προσέγγιζε σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό τον ήχο του
πρωτότυπου, αν και παρουσίαζε διαφορές στον χαρακτήρα, ακούγονταν
πιό μόνιτορ και το χαμηλό είχε καλύτερη ατάκα!!!

Πανελακιας με τα ολα του.
Για το ηλεκτροστατικο,ειπες σε μια φραση σχεδον ολη την ουσια.Το εφερες στα μετρα/απαιτησεις σου.Πραγμα δυσκολο να το βρεις σε ετοιμο.

Οριστε και τα δικα μου με μεγαφωνα Peerlles !!
Καποτε στο πρωτο παλιοτερο σαιτ τα ειχα παρουσιασει πιο πληρες .....

το Γουφερ πλεον δεν υπαρχει στο εμποριο ! δυστηχως και κακως λεω διοτι προκειται περι καταπληκτικης μοναδας με διπλα πηνια δηλ, 2 Χ 8 Ωμ 2 Χ 120 Βαττ ! με πολυ καλυ ποιοτητα κατασκευης και μεγαλο μαγνητη 11 Εκατοστων για 8 ιντζο μεγαφωνο !

Το τουιτερ υπαρχει και παραγεται νομιζω ακομα !
ειναι ενα θολου 25 Χιλιοστων 100Βαττ 8 Ωμ αλλα με πολυ γλυκο ηχο !!!!!!
αντεχει 150 Βαττ κορυφης !!

το κροσοβερ ειναι δικια μου συληψη........ :BDGBGDB55:

τα ηχεια βαφτηκαν με χρωμα τουρλου Δηλ, οτι ειχα στην Αποθηκη τα εκανα μιξη!!! :flipout:

τα ηχεια Κατασκευαστηκαν Ξυθηκαν και Βαφτηκαν ΜΕΣΑ στο Σαλονι μας και για αυτο δεν μπορουσα να τα φινιρισω καλυτερα διοτι η σκονη εφτασε μεχρι τον πανω οροφο..... :BDGBGDB55: :BDGBGDB55:

το ρουτερ που εκανε τις τρυπες εβγαλε την πιο πολυ σκονη και το τριβειο! ευτηχως τραβουσα ταυτοχρονα με ηλεκτρικη σκουπα αλλα και παλι......

Attachments

• P1010093.jpg
    P1010093.jpg
    59.5 KB · Views: 95
  • P1010094.jpg
    P1010094.jpg
    66.7 KB · Views: 89
  • P1010096.jpg
    P1010096.jpg
    54.2 KB · Views: 151
  • P1010104.jpg
    P1010104.jpg
    63.9 KB · Views: 72
  • P1010105.jpg
    P1010105.jpg
    70.5 KB · Views: 81
Το ηχειο ειναι περιπου 24 / 25 λιτρα !

Παιζει Περιφημα γλυκα και με χαμηλο που σκοτωνει ! :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

ειναι τα μονα στοιχεια που θα παραμεινουν στο συστημα μου μεχρι να καταστραφουν !
Ο ηχος τους ειναι αυτος που ζηταω διοτι τα ακουσματα μου ειναι περισοτερο χορευτικα των 80ς 90ς Παλια Λαικα Ποπ / Ροκιες παλιες ( οι σημερινες ειναι για τα Μπαζα.......) και λαιβ Ελληνικα συχρονα...

Attachments

• P1010119.jpg
    P1010119.jpg
    40.8 KB · Views: 71
  • P1010103.jpg
    P1010103.jpg
    38.1 KB · Views: 60
  • To--hxeio-mou!!.jpg
    To--hxeio-mou!!.jpg
    27 KB · Views: 76
Last edited:
Απάντηση: Re: Ηχεια:Ιδιοκατασκευες vs "Ετοιμα"

Χαιρομαι για την ανταποκριση:grinning-smiley-043

Βαγγελη που βρηκες τις μοναδες?

τις ειχα αγορασει πριν 5 χρονια εδω σε μαγαζι με μεγαφωνα και υλικα για ιδιοκατασκευες κτλ,
ειχαν στοιχισει τοτε περιπου 350 ευρω σημερινα !
2 γουφερ 2 τουιτερ ξυλα κροσοβερ μπορνες !

το μαγαζι ειναι ακομα OPEN AIR λεγεται !

Re: ls35a κλώνος...

τα έχουμε πει παλιά...

Ειναι ωραια αν τα ειχαμε ολα καπου μαζεμενα.Για αυτο το ξεκινησα:ernaehrung004:

Ωραιες κατασκευες.
Ηθελα να μας πειτε,ποσοι εχετε τις ιδιοκατασκευες σας ως κυρια ηχεια του συστηματος σας?

Τουλαχιστον σε εμφανιση και μεγαφωνα ειναι κορυφη, δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τα ετοιμα.
Απο ηχο δεν ξερω.

http://www.xtremeplace.com/yabbse/index.php?topic=42465.0

Ε κοματάκι δυσκολο.. μονάδες καβάλα στην μπάφλα, κροσοβερ 1ης τάξης για να γλυτώσει χρήμα, και καλά για το woofer, αλλα στο 9700?? ελεος.. (αυτο παλι με το κόστος ειναι αλλη μουφα.. πληρωνει για scanspeak αλλα δεν διαθετει 4 για ενα παραπανω πηνιο στο high pass ?).. κρίμα τον κόπο της ξυλοκατασκευής...

Μερικες αξιόλογες (και τεκμηριωμένες) κατασκευές:

http://www.troelsgravesen.dk/Diy_Loudspeaker_Projects.htm

http://www.zaphaudio.com/

και μια κατασκευή με το ss 9700 οπου γινεται φανερό πως χρειάζεται καπως πιο σοβαρή αντιμετώπιση στο high pass απο εναν πυκνωτή σε σειρα, πόσο μάλλον οταν η μονάδα είναι ακριβή
http://www.troelsgravesen.dk/8542.htm

Ε κοματάκι δυσκολο.. μονάδες καβάλα στην μπάφλα, κροσοβερ 1ης τάξης για να γλυτώσει χρήμα, και καλά για το woofer, αλλα στο 9700?? ελεος.. (αυτο παλι με το κόστος ειναι αλλη μουφα.. πληρωνει για scanspeak αλλα δεν διαθετει 4 για ενα παραπανω πηνιο στο high pass ?).. κρίμα τον κόπο της ξυλοκατασκευής...

Εμ , πέστα ρε μάνα μου :damnyou::award:-bye-

Εγω προλαβα και εφταιξα καιρο πριν κανω οικογενεια (πανε 5 χρονια) αυτα τα Fostex ειναι FE168Σ σε bassReflex 46λιτρων με αποκοπη στα 60hz .Τωρα πως επαιζαν ...Κατά την γνωμη ηταν πιο αμεσα σε σχεση με τα proac tablette 50 που ειχα και εχω ακομα αλλα ενδεχομενως να ηταν και θεμα οδηγησης.Ο Μανωλης που τα ειχε ακουσει τοτε ενδεχομενως αν θυμαται την περιπτωση μου να μπορει να εκφερει γνωμη λογω πολλων ακουσματων.Εν παση περιπτωση τα ευχαριστηθηκα και αν δεν ειχα αλλαξει σπιτι ακομα να τραβιομουν με αυτα.Τωρα παιζει ενα σχεδιο να τα βαλω σε μικροτερη καμπινα που μου προτεινε ο "αλλος" Μανωλης αλλα με τις υποχρεωσεις το εχω αναβαλει μερικα χρονια ιδομεν...
Α επισης ξεχασα να σας πω οτι την συνταγη την πηρα απο μια Γιαπωνεζικη δημοσιευση ειχε και μετρησεις θυμαμαι γιατι τοτε τα fullrange ηταν εκτος μοδας εδω και στα ξενα sites κυριαρχουσε και λιγο αμπελοφιλοσοφια.
Η καμπινα ειναι φτιαγμενη απο κοντρα πλακε θαλλασης και εναι παχους 30mm.
Αυτα ...Στις φωτο δεν ξερω που εχω βαλει τις αλλες ειναι στα προκαταρκτικα σταδια μετα βαφτηκε μαυρη λακα κλπ κλπ.

Attachments

• L1020034.jpg
    L1020034.jpg
    88.4 KB · Views: 56
  • L1020035.jpg
    L1020035.jpg
    72.2 KB · Views: 56
  • L1020036.jpg
    L1020036.jpg
    79.6 KB · Views: 50
  • L1020042.jpg
    L1020042.jpg
    65.9 KB · Views: 52
  • L1020043.jpg
    L1020043.jpg
    63.3 KB · Views: 40
Ενδιαφέρουσα είναι η ιδιοκατασκευη του Πάρη Κωτσή με το Fostex FE-108EΣ

STOLOS3.JPG

"Στη θέση των ηχείων, υπάρχει μια ιδιοκατασκευή από μασίφ ξύλο 18 xιλ. για την πρόσοψη και την πλάτη, με λεπτές (4 χιλ.) τις άλλες πλευρές, καλυμμένη όλη από κερί και το custom οργανικό βερνίκι μας, που αποκαλούμε Argyreia (μετεξέλιξη του λεπτοκάμπινου χάρτινου, που διατηρεί την ελευθερία εκείνου μέσω μια μοναδικής αρχιτεκτονικής, προσθέτοντας δυναμικές στο χαμηλό). Χρησιμοποιεί το Fostex FE-108EΣ, προσφέροντας απόκριση 50Hz-23KHz. To σύστημα είναι καλωδιωμένο αποκλειστικά με DNM Reson και η στήριξη γίνεται μέσω σχετικά χαμηλής μάζας και ουσιαστικά ανύπαρκτης απόσβεσης. Πρόκειται για το wide range προσωπικό σύστημα του Π.Κ"

Σήμερα άκουσα τα ηχεία ιδιοκατασκευής του δικού μας Μιχαηλού.
Έχω ακούσει ηχεία και ηχεία αλλά αυτά απλά δεν παίζονται!
Πατάνε στο λαιμό επώνυμα ηχεία υπερπολαπλάσιας αξίας!

Δεν ξέρω αν έχει κάνει παρουσίαση στο AvClub, θα το ψάξω, πάντως αν δεν έχει κάνει αξίζει να την κάνει post!

Σήμερα άκουσα τα ηχεία ιδιοκατασκευής του δικού μας Μιχαηλού.
Έχω ακούσει ηχεία και ηχεία αλλά αυτά απλά δεν παίζονται!
Πατάνε στο λαιμό επώνυμα ηχεία υπερπολαπλάσιας αξίας!

Δεν ξέρω αν έχει κάνει παρουσίαση στο AvClub, θα το ψάξω, πάντως αν δεν έχει κάνει αξίζει να την κάνει post!

Αξιζει,το ιδιο και του Π.Κ

Για πεισε τον:grinning-smiley-043